Zayıflamak ve hızlı bir şekilde kilo vermek için beslenme düzeninize özen göstermeniz gerekir. Yağ yaktıran ara öğün tarifi ile sağlığınızı koruyabilir ve gün içinde yağ yakmaya devam edebilirsiniz.

Diyet listelerinde ara öğün verilmesinin iki nedeni vardır. İlk neden düşük kalorili beslenmeden kaynaklanan açlık krizlerinin önüne geçebilmek ve kan şekerindeki dalgalanmaları engelleyebilmektir. İkinci neden ise metabolizmanın yavaşlamasını engellemek ve sindirim sisteminin devamlı çalışmasını sağlamaktır.

Diyette masum görünen ara öğünlerde doğru tercihlerde bulunmadığınızda kilo vermek yerine kilo alabilirsiniz. Düşük kalorili ve yüksek lif içeriği ile iki ana öğün arasında aç kalmanızı dengeleyecek tercihlerde bulunmanız gerekir. Taze sebze ve meyveler ara öğünlerin vazgeçilmezleridir ancak şeker içeriği yüksek olan meyvelerden uzak durulması gerekir. Diyetlerde sağlığın korunması ve vitamin ve mineral eksikliği oluşmaması için verilen kuruyemiş ve kuru meyvelerinde dikkatli ve ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir.

Sizin için hazırladığımız sağlık yağ ve diyet lifi açısından zengin olan tok kalmanızı sağlayan bu ara öğün tarifini deneyebilirsiniz.

yag_yaktiran_ara_ogun.jpg


Küçük bir kase az yağlı yoğurt

2 badem

2 fındık

4-5 ahu dudu ya da böğürtlen

Yarım greyfurt suyu

Hazırlanışı

Yoğurt ve greyfurt suyunu karıştırın. Böğürtlen ya da ahududuyu ekleyin. Son olarak badem ve fındığı ekleyebilirsiniz.

Bu ara öğün tarifinin içindeki greyfurt suyu yağ yakmanızı hızlandıracaktır. Yoğurt sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olan probiyotikler açısından zengindir. Ahududu ve böğürtlen yüksek antioksidan barındırır ve düşük kalorilidir.

Badem ve fındık ise sağlıklı yağ içerir ve tok kalmanıza yardımcı olur.