09:00 - 18:00 Kesintisiz Muhabbet

ay yeter bır yarım gunde hastane gebelık kompikasyonlar bır suru yere baktım gıdıyorum sımdı bdv eksınlı konulara
hadi öptüm sizi dudakalrınızdan

piyocum haberler sende nasılsın neler yaptın nasıl geçti anlat hemen
evet di mi ilk başlarda diğer topik varken daha farklıydık sanki...

saol canım benim tatail çok iyiydi. aynı zamnda çok yorucuydu. bi dolu yer gezdik artık yazmaya üşeniyorum o derece. ama iyi oldu. 2 ay işe gelmemiş gibiyim. motivasyonum iyi. böyle durumlar :)

Sgk'dan doğum parası alma şartlarını bilen var mı?

Mesela doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olarak doğum izni var, ama ben doğumdan 8 hafta önce işi bırakcam doğumdan sonra çalışmycam, bu şartlarda alabiliyor muyum?

8+8 toplam 16 hafta olarak hesaplanacak, iş yerinden vizite kağıdı alıyorsun, hastaneden ya da doktorundan analık raporu vb. raporları alıyorsun, nüsuf cüzdanını ve doğum belgeni alacaksın ve bu belgelerle sgk'ya başvuracaksın, işten ayrılıcam derken istifa mı edeceksin? yoksa önce izin demi gözükecek günün dıolduktan sonra mı istifa edeceksin?

son 1 yıl içerisinde en az 90 gün priminin ödenmiş olması lazım 32. hafta ayrılacksan çalışamaz raporu alacaksın ya da doğum öncesi 8 hafta çalışım doğumdan sonra kullanacam dersen de bu sefer çalışır raporu alman lazım. bunu da iş yerine teslim edeceksin. bir de süt parası filam alabiliyorsun sanırım..

bu arada başvurundan sonra paran ptt'ye yatıyor ben 6 sene önce 1800 tl civarında bi para almıştım şimdi ne kadar oldu bilmiyorum.

ha birde doğum sonrası istiharatlı gözükmezsen (istifa eder ya da ayrılırsan) doğum paranı alamazsın. o süre sonunda işe gidip istifanı öyle vermen lazım sanırım... bunu tam bilene sormak lazım.

Teşekkür ederim canım, ama ben doğum öncesi işi bırakcam istifamı vercem yani, bu durumda alabiliyor muyum doğum parasını?

yok canım ssk yatmıyor raporlu oluyorsun görünüyorsun yani
iş verene bi maliyeti yok
işyeriyle konuşursun doğum sonrası beni bi kaç gün tekrar başladı gösterin dersin öyle yaparlar onlarda
işyerinde işe başlamıştır diye birde kağıt alıyorsun zaten öyle gidip sgkdan paranı alıyorsun yani doğum sonrası bi kaç günde olsa tekrar işe başlaman veya başlamış görünmen gerek

ha bu arada sen raporluyken zaten seni işten çıkaramazlar

Anladım, teşekkür ederim hanımlar :)

yasal olarak hamıleyken cıkarabılırlermı?

dıyelım raporluyum dogum sonrası bızım ıs yerıde fab kapadı 15 gunluk yıllık ızne gıttı ben dondugumde 15 gun yıllık ıznımı kullanabılırım değilmi?

dogum sonrası ızınde bıtınce 2 ay ucretsız ızın almayı dusunuyorum o sırada ısten kovulabılırım gıbı gelıyor,

son soru ıse dondum kovulmadım bızım 1 kısı odgum yaptı suanda gerı dondu 1.5 saat gunluk ıznı var haftalık vermıyorlar gunlukte bızım buraya gıdıp gelmesı metro metrobus +5-6 tl tutan taksı ucretı demek kızda butun mesaı calısıyor ben oysa 1.5 saat mesaıye gec baslamayı dusunuyorum yanı 1.5 saat uyuyamazmıyım 8 de degılde 9.30da mesaıye baslasam olmuyormu?

dogum parası ızın bıtıncemı alınıyor?
benım ıs yerındekı arkadasım dogumdan 40 gun sonra aldı hala yasal ıznındeyken

Bende pek bilmiyorum
Sen geçir bu aşamaları
İlerde bende sana sorarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…