piyocum haberler sende nasılsın neler yaptın nasıl geçti anlat hemen
evet di mi ilk başlarda diğer topik varken daha farklıydık sanki...
Sgk'dan doğum parası alma şartlarını bilen var mı?
Mesela doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olarak doğum izni var, ama ben doğumdan 8 hafta önce işi bırakcam doğumdan sonra çalışmycam, bu şartlarda alabiliyor muyum?
8+8 toplam 16 hafta olarak hesaplanacak, iş yerinden vizite kağıdı alıyorsun, hastaneden ya da doktorundan analık raporu vb. raporları alıyorsun, nüsuf cüzdanını ve doğum belgeni alacaksın ve bu belgelerle sgk'ya başvuracaksın, işten ayrılıcam derken istifa mı edeceksin? yoksa önce izin demi gözükecek günün dıolduktan sonra mı istifa edeceksin?
son 1 yıl içerisinde en az 90 gün priminin ödenmiş olması lazım 32. hafta ayrılacksan çalışamaz raporu alacaksın ya da doğum öncesi 8 hafta çalışım doğumdan sonra kullanacam dersen de bu sefer çalışır raporu alman lazım. bunu da iş yerine teslim edeceksin. bir de süt parası filam alabiliyorsun sanırım..
Teşekkür ederim canım, ama ben doğum öncesi işi bırakcam istifamı vercem yani, bu durumda alabiliyor muyum doğum parasını?
Niye öyle yapıyosun ki
Paranı da al öyle çık bence
Tekrar çalışmayacağımı biliyor zaten patron, şimdi ben çıkmadım diyelim işten, o süre zarfında işveren benim sigortamı yatırıyor mu? Adama bi maliyetim yoksa çıkmam tabi niye çıkayım :)
Tekrar çalışmayacağımı biliyor zaten patron, şimdi ben çıkmadım diyelim işten, o süre zarfında işveren benim sigortamı yatırıyor mu? Adama bi maliyetim yoksa çıkmam tabi niye çıkayım :)
yok canım ssk yatmıyor raporlu oluyorsun görünüyorsun yani
iş verene bi maliyeti yok
işyeriyle konuşursun doğum sonrası beni bi kaç gün tekrar başladı gösterin dersin öyle yaparlar onlarda
işyerinde işe başlamıştır diye birde kağıt alıyorsun zaten öyle gidip sgkdan paranı alıyorsun yani doğum sonrası bi kaç günde olsa tekrar işe başlaman veya başlamış görünmen gerek
ha bu arada sen raporluyken zaten seni işten çıkaramazlar
yok canım ssk yatmıyor raporlu oluyorsun görünüyorsun yani
iş verene bi maliyeti yok
işyeriyle konuşursun doğum sonrası beni bi kaç gün tekrar başladı gösterin dersin öyle yaparlar onlarda
işyerinde işe başlamıştır diye birde kağıt alıyorsun zaten öyle gidip sgkdan paranı alıyorsun yani doğum sonrası bi kaç günde olsa tekrar işe başlaman veya başlamış görünmen gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?