yasal olarak hamıleyken cıkarabılırlermı?
dıyelım raporluyum dogum sonrası bızım ıs yerıde fab kapadı 15 gunluk yıllık ızne gıttı ben dondugumde 15 gun yıllık ıznımı kullanabılırım değilmi?
dogum sonrası ızınde bıtınce 2 ay ucretsız ızın almayı dusunuyorum o sırada ısten kovulabılırım gıbı gelıyor,
son soru ıse dondum kovulmadım bızım 1 kısı odgum yaptı suanda gerı dondu 1.5 saat gunluk ıznı var haftalık vermıyorlar gunlukte bızım buraya gıdıp gelmesı metro metrobus +5-6 tl tutan taksı ucretı demek kızda butun mesaı calısıyor ben oysa 1.5 saat mesaıye gec baslamayı dusunuyorum yanı 1.5 saat uyuyamazmıyım 8 de degılde 9.30da mesaıye baslasam olmuyormu?
dogum parası ızın bıtıncemı alınıyor?
benım ıs yerındekı arkadasım dogumdan 40 gun sonra aldı hala yasal ıznındeyken
Günler sonra merhabaaaaaa
Son bir soru daha:
Benim öncelikle yapmam gereken ne şuanda? Şimdi 2 aylığım ya ben, gerekli raporları falan ne zaman almam gerekiyor ?
Son bir soru daha:
Benim öncelikle yapmam gereken ne şuanda? Şimdi 2 aylığım ya ben, gerekli raporları falan ne zaman almam gerekiyor ?
canım ben oğluma doğum yaptığımda öyleydi değişmediyse hala öyle diye biliyorum
belki arkadaşının aldığı doğum öncesi raporun parasıdır
çünkü doğum öncesi ve sonrası olarak iki farklı ücret var alacağın ben ikisini bir almıştım doğumdan sonra ama istesem gidip doğumu yaptıktan hemen sonrada alabilirdim doğum öncesini
fakat dediğim gibi doğum sonrası olan rapurun ücretini alamazsın bence mantıklı gelmiyor kulağada çünkü süresi bitmeden raporun sgk para ödemezki
merhaba ipekim bende günler sonra merhaba bende uğramıyorum bugünlerde pek
Benim de canım işler inanılmaz yoğundu ancak fırsat bulabildim. Bir de ramazanın son demleri gerginlik var bende.
Önce millet sorana kadar yani belli olana kadar söyleme kimseye. Yani bu iş yerine göre değişir de bana hemen adam göndermişlerdi ne yapacak doğumdan sonra diye..
Rutin kontroller için önce sağlık ocağına kayıt olman lazım. Kendi özel doktorun dışında. Mutlaka kayıt ettir kendini. Yoksa takip altına alınmazsın ve bebeğin doğduktan sonra bütün aşıları özelde yaptırırsın. Sağlık ocağı deyip geçmeyin bazen hızır gibi yetişiyor imdadına ve eskisinden daha donanımlı. Hastane doktorun zaten sana rapor zamanı hakkında bilgi verir son 3 haftaya kadar çalışacaksan başka prosedür çalışmayacaksan başka. Sen 7. Aya kadar yan gel yat işlem yok.
Sağol canım sağlık ocağına kayıt yaptırdım. İşverenimin haberi var hamile olduğumdan.
İyi o zaman canım ya tepkiler nasıl oldu haber karşısında. Bazı iş yerleri çok detaycı bu konuda. Birini tanıyorum. Yeni evliydi işe girerken 4 yıl çocuk yapmama sözü verdi.O şartı koydular çünkü. O da tam 4 yıl sonra hamile kaldı. Yuh diyorum.
İyi o zaman canım ya tepkiler nasıl oldu haber karşısında. Bazı iş yerleri çok detaycı bu konuda. Birini tanıyorum. Yeni evliydi işe girerken 4 yıl çocuk yapmama sözü verdi.O şartı koydular çünkü. O da tam 4 yıl sonra hamile kaldı. Yuh diyorum.
Gayet olumlu karşıladı patronum, bazı günler bulantı ve halsizlikten işe gelemediğim oldu idare ettiler hiç sıkıntı yaşamadım sağolsunlar.
bankalar falan sözleşmeye madde olarak koyuyor bunu şu kadar yıl gebe kalınmayacak diyekişi eğer maddeye uymazda çıakrsa sözleşmesini fes ediyor ve tazminat falan ödemiyorlar
Şimdi benim şöyle bir sıkıntım daha var,
ben şuan işkur destekli çalışıyorum. Yani primim yatmıyor. Doğum parası alabilmem için de 7. aya gelmeden toplamda 90 günlük sigortamın yatmış olması gerekiyor. Bugün patronla konuşcam, işkuru iptal ettirmesini istiycem. Zaten işkur olayı da benim saflığıma gelerek oldu, ben işe başladıktan sonra teklif etti bana sigortan falan yatıyor diye. Meğer sadece genel sağlık sigortası yatıyormuş işkurdan, primim falan yok yani.
İstifa edersen sgk'dan ödeme alamazsın, 32. haftaya kadar çalışıp sonrasında rapor alarak sgk ya doğum iznine çıktığını bildirmelisin, bu sürede ya da sonrasında işten istifa ederek ayrılırsan hiç bir şekilde analık parası alamazsın.Teşekkür ederim canım, ama ben doğum öncesi işi bırakcam istifamı vercem yani, bu durumda alabiliyor muyum doğum parasını?
yasal olarak hamıleyken cıkarabılırlermı?
dıyelım raporluyum dogum sonrası bızım ıs yerıde fab kapadı 15 gunluk yıllık ızne gıttı ben dondugumde 15 gun yıllık ıznımı kullanabılırım değilmi?
dogum sonrası ızınde bıtınce 2 ay ucretsız ızın almayı dusunuyorum o sırada ısten kovulabılırım gıbı gelıyor,
son soru ıse dondum kovulmadım bızım 1 kısı odgum yaptı suanda gerı dondu 1.5 saat gunluk ıznı var haftalık vermıyorlar gunlukte bızım buraya gıdıp gelmesı metro metrobus +5-6 tl tutan taksı ucretı demek kızda butun mesaı calısıyor ben oysa 1.5 saat mesaıye gec baslamayı dusunuyorum yanı 1.5 saat uyuyamazmıyım 8 de degılde 9.30da mesaıye baslasam olmuyormu?
Son bir soru daha:
Şimdi benim şöyle bir sıkıntım daha var,
ben şuan işkur destekli çalışıyorum. Yani primim yatmıyor. Doğum parası alabilmem için de 7. aya gelmeden toplamda 90 günlük sigortamın yatmış olması gerekiyor. Bugün patronla konuşcam, işkuru iptal ettirmesini istiycem. Zaten işkur olayı da benim saflığıma gelerek oldu, ben işe başladıktan sonra teklif etti bana sigortan falan yatıyor diye. Meğer sadece genel sağlık sigortası yatıyormuş işkurdan, primim falan yok yani.
ana o iş öylemi oluyormuş işkurun gönderdiği elemanın yada ordan gönderilmiş görünen elemanın sgksını kendileri yatırıyor sanıyordum ben vay üçkağıtçılar lan
tıpkı stajyer gibi muamele yapıyorlar desene
devlette işin üçkağıdına kaçtıktan sonra ne denir bilmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?