09:00 - 18:00 Kesintisiz Muhabbet

Benim işim çok kritik. Hamileyken her şeyi yaşadım. Yasalarla vs ne varsa bilgi verebilirim.

cute iş yeri seni gebeyken gebeliğini bahane ederek işten çıkaramaz bu yasal olarak başına iş alması demektir. fakat başka bir nedenden çıkarsa bile sana tazminatını vermiş dahi olsa iş yerine dava açsan bunlar beni gebe olduğum için işten çıkardılar desen iş yeri sana yine ekstra bir tazminat ödemek zorunda kalır büyük olsasılık

doğum sonrasına gelince normal bir bayanın ücretsiz izin hakkı var diye biliyorum fakat özel sektörde bu pek mümkün görünmüyor o iş yeriyle karşılıklı anlayış meselesi anlaşırsanız olur olmaz diye bişi yok
süt izni içinde aynı şey geçerli günde 1,5 saat eğer kişi kullanmazsa bunu günlük toplamda 5 gün boyunca 7,5 saat gibi bişi yapıyor isteğine göre bunu haftanın bir günü gelmeyerek bile kullanabilir fakat dediğim gibi iş verenin ve işçinin arasında iyi niyet ve diyologla ilgili böyle şeyler

Son bir soru daha:

Benim öncelikle yapmam gereken ne şuanda? Şimdi 2 aylığım ya ben, gerekli raporları falan ne zaman almam gerekiyor ?

dogum parası ızın bıtıncemı alınıyor?
benım ıs yerındekı arkadasım dogumdan 40 gun sonra aldı hala yasal ıznındeyken

canım ben oğluma doğum yaptığımda öyleydi değişmediyse hala öyle diye biliyorum
belki arkadaşının aldığı doğum öncesi raporun parasıdır
çünkü doğum öncesi ve sonrası olarak iki farklı ücret var alacağın ben ikisini bir almıştım doğumdan sonra ama istesem gidip doğumu yaptıktan hemen sonrada alabilirdim doğum öncesini
fakat dediğim gibi doğum sonrası olan rapurun ücretini alamazsın bence mantıklı gelmiyor kulağada çünkü süresi bitmeden raporun sgk para ödemezki

Günler sonra merhabaaaaaa

merhaba ipekim bende günler sonra merhaba bende uğramıyorum bugünlerde pek

Son bir soru daha:

Benim öncelikle yapmam gereken ne şuanda? Şimdi 2 aylığım ya ben, gerekli raporları falan ne zaman almam gerekiyor ?

Önce millet sorana kadar yani belli olana kadar söyleme kimseye. Yani bu iş yerine göre değişir de bana hemen adam göndermişlerdi ne yapacak doğumdan sonra diye..
Rutin kontroller için önce sağlık ocağına kayıt olman lazım. Kendi özel doktorun dışında. Mutlaka kayıt ettir kendini. Yoksa takip altına alınmazsın ve bebeğin doğduktan sonra bütün aşıları özelde yaptırırsın. Sağlık ocağı deyip geçmeyin bazen hızır gibi yetişiyor imdadına ve eskisinden daha donanımlı. Hastane doktorun zaten sana rapor zamanı hakkında bilgi verir son 3 haftaya kadar çalışacaksan başka prosedür çalışmayacaksan başka. Sen 7. Aya kadar yan gel yat işlem yok.

Benim de canım işler inanılmaz yoğundu ancak fırsat bulabildim. Bir de ramazanın son demleri gerginlik var bende.

Benim de canım işler inanılmaz yoğundu ancak fırsat bulabildim. Bir de ramazanın son demleri gerginlik var bende.

benimde bayram öncedi acayip önemli işlerim var ipekim
kargo ve mail bekliyorum onlar bil gelince yine dalacam işlere çok kritik işler çokkkkkkk hataya yer yok benim için

Sağol canım sağlık ocağına kayıt yaptırdım. İşverenimin haberi var hamile olduğumdan.

Sağol canım sağlık ocağına kayıt yaptırdım. İşverenimin haberi var hamile olduğumdan.

İyi o zaman canım ya tepkiler nasıl oldu haber karşısında. Bazı iş yerleri çok detaycı bu konuda. Birini tanıyorum. Yeni evliydi işe girerken 4 yıl çocuk yapmama sözü verdi.O şartı koydular çünkü. O da tam 4 yıl sonra hamile kaldı. Yuh diyorum.

Gayet olumlu karşıladı patronum, bazı günler bulantı ve halsizlikten işe gelemediğim oldu idare ettiler hiç sıkıntı yaşamadım sağolsunlar.

bankalar falan sözleşmeye madde olarak koyuyor bunu şu kadar yıl gebe kalınmayacak diye kişi eğer maddeye uymazsa sözleşmesini fes ediyor ve tazminat falan ödemiyorlar

Son düzenleme:
bankalar falan sözleşmeye madde olarak koyuyor bunu şu kadar yıl gebe kalınmayacak diye kişi eğer maddeye uymazda çıakrsa sözleşmesini fes ediyor ve tazminat falan ödemiyorlar

Aynen canım çok uç noktalarda şeyler olabiliyor. Yani nasıl garanti verebilirsin ki tam olarak. Çok saçma..

Şimdi benim şöyle bir sıkıntım daha var,

ben şuan işkur destekli çalışıyorum. Yani primim yatmıyor. Doğum parası alabilmem için de 7. aya gelmeden toplamda 90 günlük sigortamın yatmış olması gerekiyor. Bugün patronla konuşcam, işkuru iptal ettirmesini istiycem. Zaten işkur olayı da benim saflığıma gelerek oldu, ben işe başladıktan sonra teklif etti bana sigortan falan yatıyor diye. Meğer sadece genel sağlık sigortası yatıyormuş işkurdan, primim falan yok yani.

ana o iş öylemi oluyormuş işkurun gönderdiği elemanın yada ordan gönderilmiş görünen elemanın sgksını kendileri yatırıyor sanıyordum ben vay üçkağıtçılar lan
tıpkı stajyer gibi muamele yapıyorlar desene
devlette işin üçkağıdına kaçtıktan sonra ne denir bilmem

Teşekkür ederim canım, ama ben doğum öncesi işi bırakcam istifamı vercem yani, bu durumda alabiliyor muyum doğum parasını?
İstifa edersen sgk'dan ödeme alamazsın, 32. haftaya kadar çalışıp sonrasında rapor alarak sgk ya doğum iznine çıktığını bildirmelisin, bu sürede ya da sonrasında işten istifa ederek ayrılırsan hiç bir şekilde analık parası alamazsın.

Hamileyken hamilelik sebebi ile işten çıkartılamazsın, bu konuda yasalar çok net, ayrıca günde 2 saat süt iznin var bunu ya her gün erken çıkarak kullanırsın ya da cumartesileri işe gitmeyerek. İş yeri ile anlaşmana kalmış.

Son bir soru daha:

Tüm raporları 32. haftada alacaksın,

Burada farklı bir durum var, iş kur üzerinden işe girdiysen işkur şirkete der ki ben sana eleman verdim sen de 1 yıl boyunca tahsis edeceksin ve ben de sigortasını ödeyeceğim. Senin sigortanın Türk iş kurumu tarafından ödeniyor olması gerekli yani..

Aslında daha vahim olanı da var, işkura kayıtlı bir stajyer olarak işe başlıyorsun, eğer eşin sgklı çalışıyorsa işkur senin sigortanla ilgilenmiyor, sen hala eşinin üzerinden sigortalı görünüyorsun. Eğer eşin çalışmıyor ise işkur senin adına genel sağlık sigortası yatırıyor.

Benim eşim 2 ay önce iş değiştirdi, ssk hala başlamadı (burda böyle). Ben de işkura ilk başladığımda eşimin üzerinden göründüğüm için işkur sigortamı yatırmıyormuş, en son muayene olduğumda sigortamda sıkıntı olduğunu söyleyerek reçetemi vermediler. Bugün işkura gittim, meğer eşimin ssklı olmadığı da tekrar bildirmem gerekiyormuş ! Bildirimden sonra genel sağlık sigortam yatacakmış, o da bu ayın 23ünde yapılıyormuş işkur genel merkezi tarafından.... Şimdi sigortam da yok, ilacım değişti ama hala alamadım... Çok sinirlerim bozuldu böyle saçmasapan işlerle uğraşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…