Aslında daha vahim olanı da var, işkura kayıtlı bir stajyer olarak işe başlıyorsun, eğer eşin sgklı çalışıyorsa işkur senin sigortanla ilgilenmiyor, sen hala eşinin üzerinden sigortalı görünüyorsun. Eğer eşin çalışmıyor ise işkur senin adına genel sağlık sigortası yatırıyor.
Benim eşim 2 ay önce iş değiştirdi, ssk hala başlamadı (burda böyle). Ben de işkura ilk başladığımda eşimin üzerinden göründüğüm için işkur sigortamı yatırmıyormuş, en son muayene olduğumda sigortamda sıkıntı olduğunu söyleyerek reçetemi vermediler. Bugün işkura gittim, meğer eşimin ssklı olmadığı da tekrar bildirmem gerekiyormuş ! Bildirimden sonra genel sağlık sigortam yatacakmış, o da bu ayın 23ünde yapılıyormuş işkur genel merkezi tarafından.... Şimdi sigortam da yok, ilacım değişti ama hala alamadım... Çok sinirlerim bozuldu böyle saçmasapan işlerle uğraşıyorum.
Aslında daha vahim olanı da var, işkura kayıtlı bir stajyer olarak işe başlıyorsun, eğer eşin sgklı çalışıyorsa işkur senin sigortanla ilgilenmiyor, sen hala eşinin üzerinden sigortalı görünüyorsun. Eğer eşin çalışmıyor ise işkur senin adına genel sağlık sigortası yatırıyor.
Benim eşim 2 ay önce iş değiştirdi, ssk hala başlamadı (burda böyle). Ben de işkura ilk başladığımda eşimin üzerinden göründüğüm için işkur sigortamı yatırmıyormuş, en son muayene olduğumda sigortamda sıkıntı olduğunu söyleyerek reçetemi vermediler. Bugün işkura gittim, meğer eşimin ssklı olmadığı da tekrar bildirmem gerekiyormuş ! Bildirimden sonra genel sağlık sigortam yatacakmış, o da bu ayın 23ünde yapılıyormuş işkur genel merkezi tarafından.... Şimdi sigortam da yok, ilacım değişti ama hala alamadım... Çok sinirlerim bozuldu böyle saçmasapan işlerle uğraşıyorum.
İpek hoş geldin
Nick haksızlık olmuş sana, bi şekilde hemen düzeltmelerini sağla. Sigorta yokken daha çok masraf edersin bu hamilelik sürecinde
Hoş bulduk çek. Yine sinek avlıyor burası. Elm ıslah olmadı mı daha?
ben geldim
benı suanda ısten cıkarmazlar herhalde ama
dogum sonrasını bılemıcem
tatılden donuse soylerım dedım ben pozısyon ıtıbarıyle yakın calısıyorum saklayıp duyulursa neden soylemedın olurlar hanı bır departmanda calısmıyorum yonetım katındayız
canım ben pazartesı saglık ocagına gıdecegım hangı sehırdesın sen cok gecmı olur yazdırıp sana gondermemız?Aslında daha vahim olanı da var, işkura kayıtlı bir stajyer olarak işe başlıyorsun, eğer eşin sgklı çalışıyorsa işkur senin sigortanla ilgilenmiyor, sen hala eşinin üzerinden sigortalı görünüyorsun. Eğer eşin çalışmıyor ise işkur senin adına genel sağlık sigortası yatırıyor.
ben geldim
benı suanda ısten cıkarmazlar herhalde ama
dogum sonrasını bılemıcem
tatılden donuse soylerım dedım ben pozısyon ıtıbarıyle yakın calısıyorum saklayıp duyulursa neden soylemedın olurlar hanı bır departmanda calısmıyorum yonetım katındayız
alsan daha uygun olur..arkandan konuşulmasını istemiyorsan yada içim rahat etsin diyorsan..Kızlar benim de bir sorum var size. Malum bayram geliyor ve eşimin memleketine gideceğiz. Benim eltiler de gelecek ama direk köye gideceğiz. Dolayısıyla babasının evinde kalacağız. Şimdi 2 eltiden birinin evi var köyde o evinde kalacak. Diğer eltim oralı değil o da kpederin evinde kalacak. Şimdi giderken onlara bir şey almam lazım mı benim? Onlar neden getirmez derseniz. Birinci para harcamayı sevmezler ikinci olarak köyün ilinde oturuyorlar. Ev sahibi gibi anlatabildim demi? Yani sanki yol aşımı yok bir şey getirmesine gerek yok gibi oluyor.
Çıkarmak yasak diye duymuştum , hamilelikten sonra dönebiliyorsun
Ama onaylandı mı bilmiyorum henüz
E yani
Islah olsa şimdi çenesi durmazdı
Ferro gyno canım demir+folik asit.vallahi çok saçmaymış ben böyle olduğunu hiç bilmiyordum bu işlerin
birde ilacın neydi tatlım ? alacağın ilaç yani
Ya ben işe girdikten 3 ay sonra ssk sözü verdi, sonra işkurdan gösterelim hem sigortan yatar hem maaşın dedi. Ben de işkurun sigortasının böyle olduğunu bilmediğim için tamam dedim çünkü benim için farkeden birşey yoktu, benim işkur stajım başladıktan sonra öğrendim sigortasının böyle olduğunu.Ne kadar karışık senin işler? Neden kabul ettin ki böyle bir anlaşmayı patronunla? Yani resmen adam hakkını yemiş senin. Ve bence cezası da olur bu işin eğer şikayet edersen falan. Yasal detay bilemiyorum ama hiç etik değil bu durum. Şimdi sigorta kapsamında olmazsan doğumda çok paran gider canım.
Bugün halletcem inşallah, gerçekten çok sinirliyim patron yok şuanda. Eğer kabul etmezse işi bırakmayı bile düşünüyorum çünkü çok kızgınım.İpek hoş geldin
Nick haksızlık olmuş sana, bi şekilde hemen düzeltmelerini sağla. Sigorta yokken daha çok masraf edersin bu hamilelik sürecinde
Allah razı olsun ablanick ne ilacı bu alınabilecek bir şey ise biz yazdırıp alalım
Eşimin sigortası bu ay başlayacak, ama benim doğum parası alabilmem için primimin yatması gerekiyor.karışıkmış yahuu
işin ayrıntısını öğrenmek lazım nick, bak lydx 90 gün sigortan yatmış olması lazım diyo şimdiden halleder sigortanı başlatırsan en azından doğum parası alırsın işine yarar
eşinin sigortası uzun süre daha gözükmüycekmi
Benipek hedıye derken cocuklara bayram ıcın bırer thsırt alabılırsın
ama sahsen eltıne heıdye almana gerek yok
meyve fılan alırısnız olur bıter
alsan daha uygun olur..arkandan konuşulmasını istemiyorsan yada içim rahat etsin diyorsan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?