benim eşimde hemen basar bağartıyı, biz nasıl öğrnedik sanki der, güya eğitimcisen değil zaten babası anlatmalı o ilgilenmeli senin anlatman olmaz bayan olarak
ama erkeklerde yani babalarda malesef bu konuda çok katı
bende sanmıyorum ergenlik döneminde eşimin oğluyla o şekilde ilgileneceğini iş yine bana kalcak gibi ki bu çok kötü olur
evetbunla ilgili biraz araştırma yap istersen çünkü sizinki zor zamanlar artık ergenliğin ilk yıllarına girmek üzresiniz canım allah yardımcınız olsun
bu arada kızlar tabiki cin gibi olcak
evet bu yaşlar çok hassas gerçekleri kalıbıyla öğretmek için. aslında hiç bir yaşta yanlış bilgi verilmemeli sadece kılıf bulmak önemli. dua ve pinokyo olayı çok güzel. ben de ölümü trajik hale getirmiyorum. mesela kibritçi kız var ya onun hikayesini anlatmaktan kaçınıyorum nedense. şu sıralar acitasyondan uzak duruyorum biraz daha zamanı var diyorum. yani rast gele de hikaye anlatmak doğru değil gerçekten.
sinek yermi kedii anaaa nası bi psikolojidir o kedi orda mutlu değil bence kedi esirgeme kurumu falan yokmu (ıyk) , vasi atıyalım bişi yapalım sen iyi bakamıyom açmı bırakıyon napıyon
evet bu yaşlar çok hassas gerçekleri kalıbıyla öğretmek için. aslında hiç bir yaşta yanlış bilgi verilmemeli sadece kılıf bulmak önemli. dua ve pinokyo olayı çok güzel. ben de ölümü trajik hale getirmiyorum. mesela kibritçi kız var ya onun hikayesini anlatmaktan kaçınıyorum nedense. şu sıralar acitasyondan uzak duruyorum biraz daha zamanı var diyorum. yani rast gele de hikaye anlatmak doğru değil gerçekten.
Ben de bilmiyorum ki canım. Bilsem de zaman yok yapmaya. Hazır olandan bahsettim. Hepsi kabulüm şu an olsun da ama yok
sen değil zaten babası anlatmalı o ilgilenmeli senin anlatman olmaz bayan olarak
ama erkeklerde yani babalarda malesef bu konuda çok katı
bende sanmıyorum ergenlik döneminde eşimin oğluyla o şekilde ilgileneceğini iş yine bana kalcak gibi ki bu çok kötü olur
benim eşimde hemen basar bağartıyı, biz nasıl öğrnedik sanki der, güya eğitimcioğlumun bu konularda benle diyalaoğu daha iyi, artık yavaş yavaş ucundan kıyısından başlayacaz. tek umudum okuldaki dersler:18:
evetçok asabiyiz
bazı hikayeler gerçekten çok acayip, nasıl kontrolden geçiyolar analmıyom. bende anlatırken değşitirip anlatıyom
öyle bi imkanım yok maalesef mecbur kreşte ama güvenilir bir kreşaynen kızı erkeği kalmadı bunun. o yüzden kızımı tam günlü kreşe verene kadar gerekirse işten çıkarım ama bakıcıya teslim etmem. şu an annem bakıyor.
çok zahmetli
Ben su böreği bilmiyorum
Gördüm sanki ama zahmetli gibi geldi
Sodalı börek yapıyorum
habbo diye bir oyun var ona takılıyo, sevmiyom ama direk yasaklarsam daha çok bağlanr diye küçük küçük uyarıyom. orda biriyle kız arkadaş olmuş ama bana göstermedi. geçen sadece bahsetti. pc bu ara evde değil. eşim işe götürüp getiriyo o yüzden içim rahatbir baksana pc geçmişine.. ben de merak ettim bak şimdi. çok önemli bir konu datlucadu dikkat et.
Bende öyleyim
Mesela ıspanak sevmem ama böreğe bayıldığımdan ıspanaklı börek bile yerim
Eve giderken al canın çektiyse
Ya da evde 3 yufkayla tava böreği yap 10 dk da pişiyo
Yaşına göre dozunda verilen bilgi kendini günceller. Mesela bizim zamanımızda öpüşme sahneleri hemen zap yapılırdı. Biz de çok ayıp zannederdik. Hatta yazın denizde öpüşen turist görünce günahkar ve ayıp zannederdik. O tarafa bakamazdık falan filan..
bi yerde okumuştum canım çocuklar 10 yaşına kadar ölümü algılayamazmış yani ölü insanın bir daha geri gelmeyeceğini 9-10 yaşlarında algılarmış çocuklar
bu yüzden çizgi filmlerde mesela kafasına piyano düşen karakter geri ayağa kalkar falan ya işte bu yüzdenmiş ölüm kavramı yokmuş
ha bide bazı hikaye kitaplarıda çok saçma yazılmış ya bi tane aldık geçenlerde
sihirli fasulye diye o kadar saçma mesajlar veriyorki içinde
mesela bir tembel çocuktan bahsediyor diyorki fakirliklerinin nedeni çocuğun tembelliğiymiş tamam orası güzelde sonra çocuk kendine ait olamayan devin altınlarını çalıyor devi öldürüyor ve zengin oluyor
en son cümlede şu
tembel çocuk ve annesi çok zengin mutlu bir hayat yaşadırlar
yani çocuğa aslında verilen mesaj tembel tembel otur kendine ait olmayan birinin bi eşyasını al keyfine bak
bi yerde okumuştum canım çocuklar 10 yaşına kadar ölümü algılayamazmış yani ölü insanın bir daha geri gelmeyeceğini 9-10 yaşlarında algılarmış çocuklar
bu yüzden çizgi filmlerde mesela kafasına piyano düşen karakter geri ayağa kalkar falan ya işte bu yüzdenmiş ölüm kavramı yokmuş
ha bide bazı hikaye kitaplarıda çok saçma yazılmış ya bi tane aldık geçenlerde
sihirli fasulye diye o kadar saçma mesajlar veriyorki içinde
mesela bir tembel çocuktan bahsediyor diyorki fakirliklerinin nedeni çocuğun tembelliğiymiş tamam orası güzelde sonra çocuk kendine ait olamayan devin altınlarını çalıyor devi öldürüyor ve zengin oluyor
en son cümlede şu
tembel çocuk ve annesi çok zengin mutlu bir hayat yaşadırlar
yani çocuğa aslında verilen mesaj tembel tembel otur kendine ait olmayan birinin bi eşyasını al keyfine bak
ben hamile kalana kadar ıspanaklı börek ağzıma sürmezdim. hamilelikte bir aş ederim. şimdi favorim. her çeşidini yerim. tava böreği de güzel oluyor gerçekten. benim biraz geniş bir tavam var. cuma gecesi yapıyorum mesela pazar sabah ben toplanana kadar pişiyor.
kitaplar çizgi filmler, diizler. off ya hangi birinden koruyacaz. küçükken iyi hoş, ne verirsen alıyolar ama büyümeye başlayınca senin verdiğinle yetinmiyo hatta zıtlaşıyo, çok zor çok
Nasıl yani
Tek olay ne biliyor musun bizi örnek alıyorlar. Bir uzman diyordu wc eğitimi verirken üstüne gitmeyin sizi klozette görsün birkaç kez kendi gider. Ya da diş fırçalama eğitimi zorlamayın siz sadece doğal olarak dişinizi fırçalayın o taklitle başlar alışkanlık edinir.
yani rol ve model bizleriz aslında.
doğru ya bilim. bizim balıklarımız vardı. öldüler ve kızıma göstermeden çıkarmaya çalıştım. ama annem öldü falan demiş yani bir şekilde kelimeyi biliyor ama kavramını bilmiyor. şeyi tavsiye ediyorum ben karınca ve ağutos böceği gibi la fontaine hikayelerini.. biz de çok okuyoruz rapunzel falan da kitapları bir kaç gün sonra hak getire. parçalar bir yerlerde
baya canım pişirilecek şekilde tavaya yapıyorum.Buz dolabına koyuyorum. Pazar sabah pişiriyorum.
Tek olay ne biliyor musun bizi örnek alıyorlar. Bir uzman diyordu wc eğitimi verirken üstüne gitmeyin sizi klozette görsün birkaç kez kendi gider. Ya da diş fırçalama eğitimi zorlamayın siz sadece doğal olarak dişinizi fırçalayın o taklitle başlar alışkanlık edinir.
yani rol ve model bizleriz aslında.
evet rol model alıyor doğru benim oğlum babasının aynısı mesala onun giyimini bile taklit ediyor her hareketini ya
yani kızlar anneyi erkekler babayı model alıyor bu yüzdenki bir erkek çocuğun evde bir rol model erkek görmesi şart
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?