senin dediğin gibi çocuğu karantina altına alan anneler ben de tanıyorum ama benim dediğim kreş ortamlarında olan salgınlar için hani bilmediğimiz yöntemler varsa diye...çok ilginç şeyler bilebiliyor insanlar. mesela bir kere kızım ateşliydi dr ye gittik adamın biri vardı dedi ki ben kızımın ayak tabanlarına viks sürerim sonra çorap giydiririm hiç ateşlenmedi küçüklüğünden beri. bu tarz şeyler.
Bak tamamen bitkisel bir damla/şurup var, umca damla ya da şurup bunu evinde bulundur gribin ilk başlangıcını hissettiğin anda başla anında önlüyor ancak gripliyken bir işe yaramaz, bitkisel olduğu içinde herhangi bir yan etkisi bir şeyi yok..
İkincisi de coldmix diye bir damla var buda burunlar tıkandığında çok işe yarar ve okaliptustur özü %100 bitkiseldir, yastığa bir damla damlatırım bütün bir gece rahat nefes almalarını sağlar..
ve son tavsiyem evde mutlaka gerçek bal bulundur, her sabah 1 kaşık! :)
anannesinin evinde demi odası olacak bu miniğin :)
süperler nemms, cinsiyetide belli olsa dimi
senin dediğin gibi çocuğu karantina altına alan anneler ben de tanıyorum ama benim dediğim kreş ortamlarında olan salgınlar için hani bilmediğimiz yöntemler varsa diye...çok ilginç şeyler bilebiliyor insanlar. mesela bir kere kızım ateşliydi dr ye gittik adamın biri vardı dedi ki ben kızımın ayak tabanlarına viks sürerim sonra çorap giydiririm hiç ateşlenmedi küçüklüğünden beri. bu tarz şeyler.
işte aradığım buydu kastettiğim. şu burun damlasına bakıcam bu akşam not aldım canım.
bir de bright right burun bandı var ya denedin mi bunu hiç
ya bu da bir yanılgı malesef viks 2 yaşından küçük çocuklarda kesinlikle kullanılmamalı!! bilinçsiz kullanmamak lazım, çocuk öksürüyorsa anneler hemen panikler kesmek için uğraşır dururlar... öksürmesi lazım yahu bi bırakın çocuğu... klasik peditus/aferin vb. ilaçlar kullanırlar ki ben buna da şiddetle karşıyım.
Çünkü; çocuğun burnu akıyorsa akması gerektiği için akıyordur, akan mukusu kesersen bu sefer kestiğini sanıp ciğerlere indiriverirsin.. Daha ciddi sıkıntılar başlar, bu sebeple kesmek yerine akması daha doğru tek yapılacak şey serum fizyolojik! açık tutacaksın hepsi bu.. ateş 38,5'u geçmeden ben asla ateş düşürücü vermem gibi...
ipekcim burnu mu tıkalı kuzunun?? ata da öyle..haftasonu ateşliydi.başak belirti yoktu. ateş geçti burun tıkanık,gece yaterken nefers alamıyo,öksrk yapıyo..
ben de nobody gibi 38.5 tan önce ateş düşürücü vermem,bitkisel çaylar dışında bşi kullanmam..vicks çok zararlı özellikle çocukla riçin.
bilimsel olarak haklısın ancak ve ancak benim meleğim 3 yaşında ve okula gidiyor. henüz burnunu suyla temzilemeyi bilmiyor mendil kullanmayı bir yere kadar biliyor tabi.. burundan nefes alamadığın zaman büyük insan dahi zorlanır biliyorsun ki çocukların yaşadıklarını hissedemiyorum..bu durumda tek derdim benim burnunun açık olması yoksa öksürmesi felan bunlara çok rasyonel bakıyorum tek derdim o burun tıkanmayacak arkadaş. okyanus suyundan istediğim verimi alamadım senin dediğine bir bakıcam bu akşam.
bilimsel olarak haklısın ancak ve ancak benim meleğim 3 yaşında ve okula gidiyor. henüz burnunu suyla temzilemeyi bilmiyor mendil kullanmayı bir yere kadar biliyor tabi.. burundan nefes alamadığın zaman büyük insan dahi zorlanır biliyorsun ki çocukların yaşadıklarını hissedemiyorum..bu durumda tek derdim benim burnunun açık olması yoksa öksürmesi felan bunlara çok rasyonel bakıyorum tek derdim o burun tıkanmayacak arkadaş. okyanus suyundan istediğim verimi alamadım senin dediğine bir bakıcam bu akşam.
Amca bir şarkısında da benden bahsetmiş! :)))
Don't I know it
Nobody has to say
I've been lucky
Guess I was born that way
eczanelere depolara mutlaka sormalarını söyleyin, ısrar edince buluyorlar kuzum.
herhangi bir burun damlasını (otrivine, illiadin vb...) 4 günden fazla kullanmaman gerektiğini sakın unutma kuzum, bu çok çok çok önemli...
biten burun damlalığının içine karbonatlı su koy o bile daha kolay açar burnu
Napıyonuz la D: Kavga mı ediyonuzcute style
burnu tıkalı ve akıntı var nezle sadece. ama okul ortamı çok müsait her şey için biliyorsun . Allahtan başka bir şey yok şu an için. benim takıntım tıkanık burunlar..
bitkisel çaylar falan ben içiremiyorum kuzuma nedense küçük o yüzden mi yoksa damak tadına ters mi bilmiyorum ıhlamur falan içmiyor. viksi de sadece odasını nemlendirmek için buhar yapıyorum vucudunda denemedim ama ayak tabanına süren çok kişi varmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?