- 8 Aralık 2012
- 10.602
- 6.964
- 248
Çok sağolun Allah razı olsun. anne olmak ne zormuş, 27 haftam bitti Allah 40 haftayı da göstersin diye dua ediyorum, benim bebek hareketi sandığım şeyse kasılmaymış meğer, dualarınızı eksik etmeyin nolur çok korkuyorum sürekli kendimi dinliyorum iyimiyim diye
Çok sağolun Allah razı olsun. anne olmak ne zormuş, 27 haftam bitti Allah 40 haftayı da göstersin diye dua ediyorum, benim bebek hareketi sandığım şeyse kasılmaymış meğer, dualarınızı eksik etmeyin nolur çok korkuyorum sürekli kendimi dinliyorum iyimiyim diye
Ben anne değilim ama ben bile korkuyorum
Geçen ki olay da tuzu biberi oldu
Allah kolaylıklar versin Nick
Ben bi yerde buldum
Sizlerle de paylaştım, gerçekliği nedir bilemem tabi hoca değilim ama
Gerçekse bile
Dua gibi birşey söylenmesi tavsiliye ediliyodu, bende ettim
Fazla dua göz çıkarmaz herhalde
Teşekkürler uyarı için Nick
Niko azcık rahat ol nolur..Kendini dinle tabi ama bak en ufak harekette doktora gitmen gerek..Panik ataklı kadınım beni telaşa vermeyin burda şimdi
Çek anne olunca anlarsın derler ya, anlıyor insan. Hamilelik zor bir süreç, çünkü sürekli bebeğim iyi mi diye endişe içinde oluyorsun. Hamilelik başında düşük tehdidi oluyor, o korku bitiyor erken doğum tehdidi başlıyor. İnsan doğumdan korkmuyor, doğumda bebeği sağlıklı bir şekilde kucağına alabilecek mi ondan korkuyor. Yani sen ikinci planda oluyorsun, yeterki onun canına bir şey olmasın diye düşünüyorsunAllah her annenin ve anne adayının yardımcısı olsun.
Çok geçmiş olsun Nick
Sana da geçmiş olsun abla
Kızlar noldu ya nazar mı var topikte nedir :26:
Nikom geçmiş olsun kuzum, ama keşke doktoru dinleseydin..Bir tuhaflık hissedersen doğru hastaneye..
Hanım abla sana da geçmiş olsun..
Elminin banı 2 günmüş bu arada, azmış Allahtan..
aynen öyle oluyo valla
iş yerinde falan milleti umursamıyorum alıyorum göbğimi elime bu bebek bugün niye az oynadı bi sıkıntısımı var kot mu sıktı daha bol mu olsaydı suyu mu azaldı su mu içsem kalkıp gezsem mi, sonra bi tekme geliyo oyyyy diyorum kurban olurum seni verene böyle bi güzellik yok
ultrasonda 5 dk görücem diye ölüyorum, kasım ayı benim için sadece 22 kasımdan ibaretti aralıkta 12 aralıktan ibaret, çünkü kontrol günlerim
Bizim Ferhunde'ye de aynısını yapmışlardı
Çocuğun olmuyo demek hak ediyosun demişlerdi
Çok üzülmüştük
Neyse ki nur topu gibi oğlu oldu
Şimdi de bi arkadaşa daha diyolar
İnsanların imtihanlarını koz olarak kullananlara sinir oluyorum
İnşallah darısı başına
İslâmiyette hürmet duyulan ve belli ibadetler için tahsis edilen aylar, günler ve geceler bulunmakla beraber; âfetler, musibetler ve semavî belâlar için tahsis edilen muayyen her hangi bir zaman diliminden söz etmek mümkün değildir. Böyle bir tahsisat, İslâmın ruhuna uygun değildir. Belli ayları İlâhî musibet ayı olarak ilân etmek doğru da değildir. Allahın irâdesini aylarla veya günlerle sınırlamak mümkün olmadığı gibi; böyle bir sınırlama çabası kulluk terbiyesine de yakışmaz.
İlâhî îkâz ve felâketler başka aylarda olmuyor mu? Kaldı ki, belli aylarda İlâhî ikazların yoğunlaştığını farz etsek bile, o ayların musibet ve uğursuzluk ayı olarak ilân edilmesi Resûlullah (asm) tarafından nehy edilmiştir.
Safer ayı, cahiliye Arapları tarafından uğursuz ay olarak tanınıyor ve bu ayda umre yapmak büyük günahlardan sayılıyordu. Resûlullah (asm) ise Umre her zaman helâldir! buyurarak bu aya atfedilen uğursuzluk inancını kırmıştı. (Buhari, Hac, H. No:777) Ama ne yazık ki; bu ayda akdedilen nikâhların uzun ömürlü olmayacağı, bu ayda yapılan faaliyetlerin sonuçsuz kalacağı, bu ayda başlanılan işlerin uğursuzlukla biteceği tarzındaki inançların, cahiliye Araplarından beri halk arasında yer yer varlığını sürdüre gelen hurafelerden olduğunu görüyoruz.
Ebû Hüreyrenin (ra) rivâyetiyle Resûlullah (asm) Efendimiz şöyle buyurmuştur:
"İslâm'da taşe'üm (uğursuz sayma, kötüye yorma) yoktur; en iyisi tefe'ül (iyiye yorma) dır." (Buharî, Tıb, 54)
"Eşya da uğursuzluk yoktur, Safer ayında uğursuzluk yoktur, baykuşun ötmesinde bir uğursuzluk yoktur." (Müslim, Selâm, 102)
ALINTIDIR :112:
Ben o tesbihi birine çok sinirlendiğimde, sabrım tükendiğinde okurum çeko..
Tehlikeli bir durum hissettiğim an gitcem doktora, şuanda yaşadığım kasılmalar normal, rahim doğuma hazırlanıyormuş. Ben oğluşum poposunu uzatıyor sanıyorum 10 haftadan beri :) Meğersem kasılıyormuşum
Bazı gafiller ilahi adaletin nerde tecelli ettiğini bildiklerini sanıyorlar değil mi?
Halbuki herşeyden büyük Allah var, O'nun adaleti de gazabı da kime müstehaktır ancak O bilir.
selam kızlar nasılsınız bakalım???
ne var ne yok,özetlik bişiler var mı?
Tehlikeli bir durum hissettiğim an gitcem doktora, şuanda yaşadığım kasılmalar normal, rahim doğuma hazırlanıyormuş. Ben oğluşum poposunu uzatıyor sanıyorum 10 haftadan beri :) Meğersem kasılıyormuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?