- 30 Aralık 2009
- 24.133
- 97.833
- 1.123
insanın zorla ailesini huzursuz ediyor insanlar..sen zaten bu konuda ikilemler yaşamıştın hatırladığım kadarıyla,konuşmuştuk hatta..
ama dışardaki insanların müdahale hakkı bulmalarını çok abes buluyorum..
o doğacak çocuğun tüm sorumluluğu sende ve eşinde olacakken kime ne hak düşer ki söz söylemeye?
sen kulaklarını tıka ,doğuracaksan da bunu sadece sen istediğin için yap,gerisi boooşşşş..
sallllaaaaaa
Günaydın hatunlar bugün hiç iyi degilim gözlerim dolup dolup boşalıyor..
Nedenini bilmediğim bir psikolojik çöküntü içindeyim sanki..Çöktügümü hissediyorum,mutlu bir aileyken sürekli gergin bir halde dolanıyorum..
Evimde bir sorunum yok..
Kafamdaki sorular beni benden alıyor..2.çocuk baskısı yiyorum etrafımdakilerden...Kardeşsiz büyütme diyorlar ve ben kararlı bir kadınken sürekli bunu sorgular halde geldim artık..
Cumartesi günü görümcemin oglunun dogum gününe gittik resmen o ortamda bile avazım çıktıgı kadar bagırmak istedim..
insan aşık olunca kilo alıyor.
bende nişanlı iken 2008 de 67 den 72 ye evlendikten sonra da 76 ya kadar çıktım. tam bi öküz olmuştum hahahha
yani sporla göbeklenmeden kg alabilirsin gibime geliyor.
Evet quarta o kadar kötü senaryolar çizip duruyorlar ki aklım basımdan gitti..
Bana anlatılan hikâye aynen şuydu..
''Bizim mahallemizde bir abla vardı tek oglu vardı başka çocuk düşünmediği için yapmadı çocugu birgün trafik kazasında öldü ve yaşı geçkin oldugu için çok acı çekti cenazede keşke bir evladım daha olsaydı da ona sarılsaydım'' demiş..
İşte önüme gelinen gerekçe bu..Yemegi bogazıma düzdüler...
Eşimin de beynine giriyorlar..Yüzü düşüyor onunda..Bu sefer neden 2 çocugu yapmıyoruz diyor..Açıklamaktan yoruldum
''Bizim mahallemizde bir abla vardı tek oglu vardı başka çocuk düşünmediği için yapmadı çocugu birgün trafik kazasında öldü ve yaşı geçkin oldugu için çok acı çekti cenazede keşke bir evladım daha olsaydı da ona sarılsaydım'' demiş..
Eşimin de beynine giriyorlar..Yüzü düşüyor onunda..Bu sefer neden 2 çocugu yapmıyoruz diyor..Açıklamaktan yoruldum
benm fikrimcede 1çocuk olmamalı. dünya halini bir tarafa bırakın kardeşler kardeş sevgisi tatmalı.
ben mesela 6 kardeşim.. varlıkları beni bana güvende hissetiriyor..
ama insanın kendini hazır hissetmesi önemli. herşeyin zamanı vardır..yaşınız kaç?
anlıyorum sizi. banada sürekli evlen evlen baskısı var.
kimseyi dinlemeyen asi olan ben ister istemez insanın sinirleri bozuluyor.. artık umursamıyorum. bi tarafıma konuşup dursunlar
kimseye aldırış etmeyin.. sizi şuan ağlıyosunuz huzursuzsunuz.. size laf edenler şuan totosunu dönmüş uyuyorlar..
çokmu umrundasın onların sanki. laf olsun torba dolsun..
siz güçlü olun onlarda bundan utansın.. çocuk diyince lafı yapıştırın. ALLAH ALLAH onlara ne ..
insanın yatak odasına kadar karışılırmı
Ah asumunikal nefret ediyorum böyle insanlardan
bnm ondan herhalde..
sürekli içimde hamsiler horon tepiiii sanki
Çocuğunun kardeşi olup olmayacağına ancak ve ancak eşin ve sen karar verebilirsin, maddi imkanların, zamanın, fiziki şartlarını ancak sen dışarıdan değerlendirebilirsin. O çok bilen ve sürekli konuşmaktan başka hiç bir fikirleri olmayan insanların ağzını da yine ancak sen kapatabilirsin! Bu baskılar bitmez, senin o baskıları nasıl karşıladığın önemli. Kimseyi ilgilendirmez, onlar mı verecek okul parasını? onlar mı verecek sevgiyi, ilgiyi.. hayır sadece ahkam kestikleri ile kalacaklar.
nobody maddi olarak evet yetebilirim ama ucu ucuna çünkü ben işten çıktıgımda eşimin maaşına kalacağız..3000 tl alıyor ve burası İstanbul..Yani ucu ucuna yetecek bir meblag olacak.
Onu da geçtim vücudum deformasyona ugradı..Korkuyorum artık iyice mahvolacağım diye..Anlamıyorlar hazır degilim diyorum tembellikten diyorlar..
med hayırdır inşallah,sen saat 10 da burdasın
Bi gergin basladım haftaya kesin böyle gececek
Saclarına ek yaptırcan demi laYoksa kalkmazdın
benm fikrimcede 1çocuk olmamalı. dünya halini bir tarafa bırakın kardeşler kardeş sevgisi tatmalı.
ben mesela 6 kardeşim.. varlıkları beni bana güvende hissetiriyor..
ama insanın kendini hazır hissetmesi önemli. herşeyin zamanı vardır..yaşınız kaç?
tövbe tövbe o ne manyakça bir senaryo öyle yuhh diyorum..yahu böyle bir sebep için 2.doğur denir mi insana,Allah korusun evlatlarımızı,ayrıca hiçbir evlat diğerinin yerini dolduramaz..
ben de sandım ki,kardeş yapın ilerden yalnız kalmasın vs klasik şeyler söylüyorlar...
kontesim sen sıkma canını,söyleyen kim bilmiyorum ama böyle bir hikaye anlatılıp,bi çocuk daha yapmalısın denmez..dense dense annelik duygusu ne kadar şahene 2. kez tatmka istemez misin denir..
boşver densizleri canını sıkmaya değmez..
30 yasındayım asmunikal..
ah guartam bunu duyunca zaten kafamda elli tane şey dolanıyordu tuz biber oldu...Kafama taktım bildiğin..Senaryolar ürettim durdum..İnsanlar gerçekten nerede ne diyeceklerini bilmiyorlar.
Bak kafan karışmasın diye çocuk konusunda fikrimi belirtmiyorum, bu konuda bir çok konu konuşulabilir ama bir de şu var ki ya çocuk ölürse diye fikir üretmek var ya.... Akıllarını başlarından alırım onun!!! Garantisi mi varmış iki çocuğa bir şey olmayacağının, Allah'ın emaneti bunlar yahu!! kimin haddine ömürlerine karar vermek, zaman biçmek!! Benim böyle tanıdığım bir manyak aile var, 2 çocukları var ve yola çıkacaklarında ayrı ayrı uçağa binerler birer çocuk yanlarına alarak neymiş uçak düşerse birileri kalsınmış.. Pes, bu kadar hesap kitap bana psikopatça, bencilce geliyor! Kimi çok seversen senden alırım diyen de o, alan da o, veren de o!..
Tıka kulaklarını, tık lafını ağızlarına... Boşu boşuna kendini yıpratma!
şeroo bunu buldum bak sende bikiniprojesi. blogspot.com
sıkılasmak için
yuh ya bu verdiğin örnektekiler gerçekten de sıyırmış.
Evladı veren de allah alan da..
Kontescim bi arkadaşın da dediği gibi sen onların seslerini kesebilirsin buna gücün var. hem ne varmış 30 yaşında? daha zamanın var bunu düşünmek için. ben 35 yaşındayım, çocuksuzum ve boşanıyorum. Belki de asla olmayacak bir çocuğum. Neler var ya üzme sen kendini gerçekten..
bak şimdi ben de sinirlendimne demek tembellikten yahu...sana ne tembelim belki,sevişmeye de üşeniyorum,doğurmaya da ...hay Allahım..
kim Allah aşkına bunu söyeleyenler çok merak ettim..
yarından sonra bakarım canım şimdi sıkılaşmaktan büyük sorunlarım var beybiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?