1.5 yaşındaki kizim

esrunum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
645
476
103
Mrb kızlar 1.5 yaşındaki kızım hali üzerinde hav kıl tuğ vs elleriyle yolup ağzına alıyor uyardım ama biraktiramadm kendi odasındaki hali yeni olmasina ragmen degstrcem fakat bı tek kendi odasında yapmıyor başka yere gittiğimizde de yapıyor odasında envai çeşit oyuncak var zaman buldukça oynuyorum da ama biraktiramadm ve bu durum beni çok üzüyor aranızda böyle bir sorunla karşılasan varmı lütfen yardımcı olun pedogogdan yardım alıcam ilk önce size danışmak istedim

Uyarıdan anlamayabilir.
Halı örtüsü kullansanız olmaz mı acaba ? Diğer türlüde yolabileceği unsurları gizleseniz etrafından uzak tutsanız.
Misafirlikte de gözünüzü ayırmasanız.
Zarar veremeyeceği şeyleri koyabilirsiniz etrafına..
Çocuğum olmadığı için aklıma sadece bunlar geliyor ama umarım faydası olur.

Yaşı çok küçük benimki de bir ara bulduğunu ağzına götürüyordu yapma etme diye diye zar zor bıraktırdım o huyunu

Uyariyi belki anlamayabilir.
Dikkatini baska yere cekerek unutturabilirsin.
Bide surekli engelleyince uyarincada yapiyolar.o an dikkati baska yone cekmek lazim.

Yorumlarınız için teşekkürler
Yaptığı anda kızacağımı biliyor anlıyor da inat olarak yapıyor bi ara bu yapma etmeleri bıraktım kapıyı kapatıyor gizlice yapıyor sonra beni görünce tedirgin oluyor kızicagimi bilip kaçıyor gulerek inatlaşma sürekli

Yorumlarınız için teşekkürler
Yaptığı anda kızacağımı biliyor anlıyor da inat olarak yapıyor bi ara bu yapma etmeleri bıraktım kapıyı kapatıyor gizlice yapıyor sonra beni görünce tedirgin oluyor kızicagimi bilip kaçıyor gulerek inatlaşma sürekli

Kizmak yerine guzelce konusmayi deneyin bence. Ayrica anlamaz diye de duaunmeyin, beyin gelisimleri suruyor hala ama bebekler anne karninda anlamaya basliyorlar artik. Bundan 5 belki de 6 sene evvel 3 aylik bir bebegi sartlandirmistim resmen. Ellini tun olarak agzina sokuyor ve cikarmiyordu. Her seferinde cektim, bir sure sonra kerata baktigimi fark edince elini agzindan cekiyordu. kafami baska yere cevirdigimde aninda geri sokuyordu ama elini agzina :)
Kiziniz bir seyleri tanimaya calisiyor da olabiliiir kendi kisiligini on plana cikartmaya calisiyor da olabilir (tabii bunu bilincli olarak yapmaz) bu yuzden sabirli olun, kizmayin, hatta bir sure gormemezlige vererek davranista sonmenin olup olmadigina bakin.

Maalesef bu tarz yanlış hareketler uyarildikca takıntı haline geliyor belki bu kadar yapmayacaktı başlardaki tutumunuz takıntı haline gelmesine neden olmuş.genelde görmezden gelinerek dikkati başka yöne cevrilmeli zamanla unuturdu.simdi de zor sizin için ama aynı yöntemle biraktirabilirsiniz.yaparsa da hiç uyarmayin hemen dikkatini değiştirin.tam yaptığını gordugunuzde aa bak burda ne var al hadi gibi ya da gel sana bir oyun ogreticem deyip kucaginiza alıp.bu gibi şeylerle engelleyin.ama sabırlı olun baştan yine de yapacak ama bir sure sonra göreceksiniz bitecek.bir öğrencimin tırnak yeme takıntısını böyle yaparak yendik ailesiyle birlikte.basta tırnak yediğini gorerek sabretmek zor geldi aileye ama ancak bu şekilde bitiyor.surekli engellemekten çocuğu iyice tırnak yemeye yonlendirmisler

cocuklarin zaman zaman degisik huyları olabiliyor. bu durumda bi cok etken olabilir. aliskanlik, sizin tutumunuza tepki, tepkinizi oyun sanmasi, inat etmesi, ilgisini cekmesi vs. sizi korkutacak bi sebep oldugunu sanmiyorum. bi sure o durumda gordugunuzde dikkatini cekecek baska seylere yonlendirin. o konudan bahsetmeyerek. masallah simdikiler cok uyanik. annem tuyu emmeyim diye beni uzaklastirio die dusundurmeden:))

Bazen demir eksikliği vitamin eksikliği gibi durumlarda çocuklar saçma sapan şeyler yiyorlar, bi baktırın isterseniz. Benim kardeşim duvar kireçlerini çiçek topraklarını yermiş, demir eksikliği yüzünden

Allah iyiliginizi versin ,her cocugun yaptigi standart bir davranis bu malesef ,
Elektrikli sdupurge gibiler akillari erene kadar ,
O kucucuk parmaklarla tum evin yuzeyini gezip herseyi agizlarina atiyorlar ,
İs size dusuyor ,oynamasi icin haliya bir yorgan serin ,arada kaldirip sirkelersin ,
,bol bol evi supurun ,
Pis -temiz kavramini ogretmeye calisin ...

Halıyı kaldırın

Benim evde halı yok zira bir şekilde yerde halıya sürünür tüyleri ağzına doldurur

Benim kocaman oğlum bile elini halıya sürüp yüzüne götürüyor sizinki çok küçük

Hem halının kendi tüyü hem içindeki tozdan kurtulursunuz

benim oglumda odamdaki bi cekmeceye kafayi takmisti,9 ayliktan taa 2 yasina kadar bikmadan usanmadan surekli acti acti vurdu ve en sonunda yalama etti orayi.
guzellikle soyledim,yok..
kizdim yok..
sonradan bianda kendiliginden birakti.
kesinlikle o yasta anlasalarda anlamamazliga geliyorlar,uyarmak filan bosuna zamani gelince birakiyor.

benim kizimda bi ara yapti 1 yasindayken halida ip falan gordumu alirdi ver kizim diyirdum getirip veriyordu tuy kopariyordu ver kizim diyirdum getiriyordu agzina koyacak oldumu hayir derdim agzina atmaz bana getirirdi 2 3 hafta yapti birakti ben hic kizmazdim bisey buldumu sadece beklerdim agzina atacak oldugunda hayir bana ver derdim hosuna giderdi getirip verdiginde de gulerdi insallah sende vazgecirebilirsin biraz takinti haline gelmis tepki verme bencede kilim tarzi tuysuz biseyde serebilirsin halinin uzerine unutana kadar

Hepinize tsk ederim kızlarEn Büyük KK yorumlarınız için kızıma karşı tutumumu değiştirmem gerekli dediğiniz gibi inşallah bırakır Rabbim meleklerimizi bize bagislasin:anne::nazar:

Agzina alma diyerek uyarmak yerine yaptigi davranisi yonlendirin. Halidan yine kil tuy alabilirsin ama bunlar cope atilir gibi. Kendinizde gosterin hatta. Onu yaparken gordugunuzde aa cope mi atacakmis kizim aferin sana gibi sozler soyleyin.

Benim kizimde yapiyodu bu sekilde agzina atmamayi ogrendi. Hala yerdeki kil tuy ne gorurse alip cope atar.
Kizimin her yanlis hareketini bu tarz yonlendirmelerle biraktirdim. Bi yerde okumustum. Taavsiye ederim

Midesinde birikecek bişey görmezden gelmek pek uygun değil gibi.. başka bi hareket olsa olurdu ama.. sürekli komik değil oyun değil bu anne gulmuyor pis falan diyerek durdurmaniz lazım.. Hayır in anlamini ve sınırları artık biliyordur.. işine gelmese de:)

Back
X