1 aylik ev sahibi evden çıkin diyor

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
1 ay önce yeni eşya alıp yerleştiğim ev sahibi ya kırayı elden öde ya evden cik diyor. 18 daire var butik site gibi bir bina. Herkes kabul etmiş elden ödemeyi ama biz kontrat yaparken kabul etmedik iban numarasi da aldık. Dün parayi yatırdık akşamına apartmanda oturan ortagi eşimi çağırıp demis ya elden verin ya çıkın diye.
En iyi ihtimalle seneye kontrat yenilemezler ama ben herseyi buraya göre aldım ufak çocuğum var bu stresle yaşamak istemiyorum.
Tekrar tasinma masrafı da ağır gelecek. Suç işliyor elden istemekte vergi ihbarı dışında maddi manevi tazminat davası açabilir miyiz diye bugün eşim adliyeye gidip danışacak ama çok moralimiz bozuldu.
Neden boyleleri mal sahibi oluyor anlamıyorum.
Evde telefon da çekmiyor bu arada biz taşınmadan sorduk inkar ettiler anlık problem dediler çok vakit yoktu inceleyemedik.
Şimdi ben tekrar mı ev arayacağım vallahi bezdim

Taş gibi kontratım varken benı ne deyıp evden atacak? Depozıto vermısmıydınız en fazla eve zarar vermıssınız deyıp depozıtoya el koyar sız cıkarken oda.

Reactions: csi
Zıtlaşırsanız da kontrat bitince çıkacaksınız mecbur. Bu eve göre eşya aldım, taşınma masrafı vs dediğiniz için diyorum. İhbar etseniz de size faydası yok yani bence. Etmelisiniz tabiki ama taşınmayı en fazla Bi sene erteleyebilirsiniz.

Niye diretiyosunuz ki elden verin.
daha yeni tasinmissiniz bi suru masraf yapmissiniz.
Evet vergi kaciriyorlar ama ugrasirim huzuzlugunu yasarim diyorsaniz ugrasin.
su durumda kulak tikayip evde oturmaniz en mantiklisi

Böyleleri mal sahibi oluyo zaten doymuyo gözleri. Bu sıkıntıyla orda yaşamaktansa o evden çıkardım onuda şikayet ederdim.

Reactions: csi

Kontratınız varmış nasıl olsa eminim hukuki yollar vardır sonuç alacağınız. Ama oturmaya devam edeceksem ben olsam süre bitene kadar elden verirdim, kafam rahat olsun, sorun yasamayalım diye. Bizim de kontratımız var, neredeyse 4 yıldır oturuyorum, bir kaç kere bankaya yatırdık, masraf çıktı halledemedik vs hep elden veriyoruz, onu bankaya yatırmak evsahibinin sorumluluğunda diye biliyorum.

Bir de elinde senet varsa ödeme yapınca alırsınız yada ödediğinize dair bir evrak kesinlikle verecektir size, tahsilat sorumluluğunu bankaya yaptırma ev sahibinin sorumlulugu

Bence siz dogru olanı yapın. Kafasına göre de atamaz. Ayrica göz dağı verin mahkemeye veririz diye. Düşündüğüm gibi vergi kaçırıyorsa buna cesaret edemez. Avukat arkadaşinuz varsa yazılı olarak da dile getirin

acaba neden elden istiyor
hesaplarında icra,bloke varsa problem daha büyük demektir

Kontratınız varsa şanslısınız. Çünkü bildiğim kadarıyla kontrat bitmeden ev sahibi kiracıyı evden çıkarırsa geri kalan ayları kira bedellerini kiracıya ödemek zorunda. Aynı şekilde kiracı da kontrat bitmeden çıkarsa ev sahibine geri kalan aylarımödemek zorunda.

Araştırın geri kalan kira bedellerinizi talep ederek çıkın bence. Ödememek adına vazgeçebilir.

Kesinlikle elden vermeyin. Geriye dönük dava açar, verdiğiniz kirayı bir daha alır valla. Böylelerinden beklenir. Eğer kirayı elden verirseniz siz de suç işlersiniz. Kontrat olduğu için evden çıkaramaz ama huzursuzluk çıkartır sonuçta. Bir de anlamadığım bankadan yatırılmasını istemeyen adam neden kontrat yapar? Kesinlikle elden vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…