1 aylik ev sahibi evden çıkin diyor

Sıkıyosa gelin siz beni evden çıkartın , bende vergi kaçırıyor diye ömür boyu sizi ihbar ederim.İstiyorsan şimdi gidip maliyeye bildireyim durumu de. Kafalarına göre istediği zaman evden çıkartamazlar. Valla azcık kafan şişicek ama ben olsam uğraşırdım ne uğraşçam taşınmakla....

onu bunu bilmiyorum da kanunlar çoğu zaman kiracıdan yana.evimizi aldığımızda kiracı vardı emlakçı çıkacak demişti bize ve çıkmadı yaklaşık 1 sene kontrat olmadığı halde.avukat tanıdığımız uğraşmayın sakın kira vermeden oturur hiçbir şey yapamazsınız dedi.bekledik bizde kirayı alıp oturduğumuz evin kirasını verdik.korkmayın kontratınız var 1 sene hiçbir şekilde çıkaramaz sizi.elden istiyorsa illa a4 kağıdına parayı aldığına dair imza attırın daha sonra ödemeyi yapın.ve çıktıktan sonra kesinlikle şikayet edin.toplu vergi ödemesi şoku yaşasın

Yukarıdaki alıntıyı borçlar kanunundan yaptım. Kira sözleşmeniz varsa sıkıntı duymayın, 10 yılı doldurmadan -kısıtlı bazı durumlar dışında- sizi evden çıkaramaz.

Hadi diyelim siz kirayı elden verdiniz. Bir süre sonra aranızda başka bir problem çıktı ve sizi aylardır kirayı ödememekle suçladılar. Nasıl kanıtlayacaksınız ki kirayı ödediğinizi elinizde makbuz olmadan. Hiç iyi niyetli gelmedi bana bu istekleri. Çok saçma art niyetleri yoksa ne fark eder ha elden almışlar ha bankadan.
Nasıl olsa kontratınız varmış hiçbirşey yapamazlar dava açsalar ne dicekler ki biz elden istiyoruz onlar bankadan gönderiyorlar mı dicekler. Siz düzenli bir şekilde her ay kiranızı banka aracılığıyla gönderin, makbuzlarınızı da saklayın.

Vergi kaçırmaya çalışıyor
Evden çıkacağım ama sizi şikayet edeceğim , vergi dairesine gider beyannamenizi elimle kestiririm , size vergi kaçırma davası açarım deyin.
Ve yapın bunu

Noterden ihtarname bile çekemez sizi evden çıkartmak için çünkü gene o evi kiraya verdiğini hatta ücretini bile dökerler ortaya.

Ben olsam hiç oralı olmam ve kirayı bankadan ödemeye devam ederim, seneye de çıkarım.

Elden verirseniz mutlaka ev sahibinin bizzat kendisinden imza alin. Ornegin ev sahibinin kendisine subat 2019 ayi kirasini .... TL olarak elden teslim aldim yazdirip altina imza attirip isim soy isim yazdirin. Yoksa basiniza is alirsiniz. Odemediginizi idda edip geriye yonelik dava acsa adam kazanir. Ama boyle yazdirip imzalatirsaniz bi sikinti olmaz.

gidip ihbar etceksiniz

sadece size öyle yapiyo diye degil adamin kira aldigi tum daireleri de yazin

yoklama cikarlar hepsi icin ayri ceza alinir tespit edildigi gecmise donuk bes yil da dahil

siz de hesaba yatirmaya devam edin, ya da ihbar ettiginiz anlaşılmasın diye elden verin. ona cezasi yeter zaten

her ay icin bir daire basina 360 tl ceza kesilir

Reactions: csi

sikayet olmasa bile belli araliklarla denetleniyo, bankaya duzenli para yatmis mi kira diye not dusulmus mu diye. mukellef cagiriliyo vergi dairesine gelmezse islem ona göre yapılıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…