1 aylık evliyim eşim annesinin bizde kalmasını istiyooorr :(

amin amin herkse işalahta ........ ta..........

birden kendimi topikkin imamı gibi hissettim...allahım allahım......:roflol::roflol:

puhahahaa
vermicez işteee
babayı alırsınızzz
bööle gelinlere kaynana şarttt anamm

oglanlar büyüsün yarin siz milletin kapisini asindirdiginizda sorarim size
benim babamin bes kizi bir oglu var
kizlarini istemeye gelen damatlari bir kovmadigi kalirdi aglamamak icin kenidmizi zor tutardik
sira oglani evlendirmeye gelince kuzu oldu kuzu:lepi:

Konuya çok alakasız biir soruyla dalacam ama

yaw ben niye kimseye rep veremiyorum nasıl rep veriliyor yawwwwwww

Tabi canım kimse kimsenin evini yükleyip götürmüyor sonuçta. Benim kayınvalidemler geldiğinde -öyle çok iç içe değiliz ama yine de- mutlaka sevdikleri şeyleri hazırlarım. Mutlaka kalmalarını teklif ederim. İçlerinden biri gelmemişse börek çörek yaptıysam mutlaka paket yapar gönderirim.
Ben çalışıyorum ve evime ayıracak çok zamanım yok. Buna rağmen 'Akşam sizdeyiz' dediklerinde 'Yok bugün gelmeyin' dememişimdir. Aile neye denir arkadaşlar? Başkalarına 'bugün gelmeyin' dersiniz aile demek sizi her halinizle kabul eden demektir.
Bizim en büyük sorunumuz zaten 'Aile'yi idrak edemiyor olmak. Benim annem anne, babam baba ama onun ailesi yabancı gelseler rahat edemem böyle bir mantık var mıdır?
Ha elbette size daha sıcak davranana yakınlık duyarsınız mesela benim eşim benim ailemle benim onun ailesi ile geçirdiğimden daha çok vakit geçirir. Babamla alışveriş yapar, sohbet eder, bensiz de onlara gider. Bu gördüğü ilgiden kurduğu sıcak diyalogtandır. Aynı şeyleri ben de yaparım ama bizim biraz daha mesafeli bi ilişkimiz vardır kayınvalidemin öz olmamasından kaynaklı. Ama yine de kimse kimseye saygıda kusur etmez.

Ve ben şunu açık yüreklilikle söylüyorum kayınvalidem öz olmamasına rağmen bir gün kayınpederime birşey olursa benim eşim onu asla ama asla yalnız bırakmaz. Nası olsa öz annem değil başının çaresine baksın demez. Ya bizim yakınımızda bi yerde yaşar (Üst kat, alt kat) ya da yanımızda bu kadar net söylüyorum. Ben de bu konuyu tartışmam. Dediğim gibi kimin kime muhtaç olacağı belli olmaz.
Biraz geniş düşünün, iyi niyetli bakın böyle hayatın tadı mı çıkar canım ömür boyu ye dur kendi kendini

Medari iftiharım benim beeevereliniortak

Kredi hamişlik pek bi yaradı sana, melaike kesildin lan:smiley-cool:

Kızım sen de benim medarı iftaharımsın. Misal kaç gelin şimdi nişanlıyken kayınvalidesinin evini temizlemeye gider
Kaç gelin yılın 6-7 ayını kayınvalidesi ile geçirir
Kaç gelin aniden arkadaşlarını toplayıp 'Bahçenizde mangal yakmaya geldik' diyen kayınvalideyi 9 aylık göbeği ile gülerek karşılar

vallaha ben seni her zaman azminden sabrından terbiyenden ve de eyi gelinliğinden dolayı takdir ediyorum edecem de vereliniortak

kuzu laa o melaike ayın 18 inde
gariban bize mükellef bir iftar yemaa ısmarlicak
benim zayıflıktan zafiyet geçirmiş goncamı nasıı doyuracak merak etmekteyim

bak güzelim bende 1 yıl oldu evleneli 8 yıl severek evlendim ama 1 yıl içinde yaşadıklarımı anlatsam ağzın açık kalır ve ben kaynvalidemle altlı üstlü oturuyorum hafta 7 gün çalışıyorum akşam 8,5 - 9 gibi evde oluyorum ve hemen mutfağa koşuyorum yemek yapmak için onuda geçtim 1 haftalık gelindim altınlarımın hepsini aldılar onuda geçtim eşim işsiz kaldı ve birsürü borc icra kağıtları hergün eve geliyordu ve kafayı yiyiyordum dolabımda kahvaltılıkğın bile olmadığı günler yaşadım ve kayınvalidem üstümde oturmasına rağmen ne bir ekmek nede 1 tabak yemek vermedi...banyo yapmak için şohbenin tüpü bile yoktu ve eşimle ben benim anneme gidip orda duş alıyorduk ve annemede hiçbişe belli etmedim ben iiyim sadece eşimin işsiz kalması k.validemde sağolsun yardımcı oluyor gibi cğmleler söylerdim
eşim işe başlayalı 3 ay oldu kapımızı açmayan k.validem geliyor gidiyor ve yaptığım yemek,pasta,börek ne yaparsam yukarıyada hala veriyorum allah yukarda bilsin kulun bilmesi önemli değil...
gecenin 12 sinde zile basıp çay içmeye daha geliyorlar hani sabah erken kalkıcak yada yorgundur veya uyuyorlardır diye düşünmezler ama ben hala eşimin hatırı için her gelmesinde güler yüzle karşılıyorum sırf eşimin hatırı için eşimde bazı şeylerin farkında ama anne baba işde ne diyebilirki...
sende eşinin hatırı için biraz sabırlı olabilirsin...sana anlattığım sadece çok küçük biolay...

umarım eşiniz kıymetinizi biliyordur....
:nazar:

Kızım sen de benim medarı iftaharımsın. Misal kaç gelin şimdi nişanlıyken kayınvalidesinin evini temizlemeye gider
Kaç gelin aniden arkadaşlarını toplayıp 'Bahçenizde mangal yakmaya geldik' diyen kayınvalideyi 9 aylık göbeği ile gülerek karşılar

vallaha ben seni her zaman azminden sabrından terbiyenden ve de eyi gelinliğinden dolayı takdir ediyorum edecem de vereliniortak

krdi len ben bunun kızı benim oplana mı alsamm
ya da sen kız doğur banaa
bak o zaman uygar demekten vazgeçerim
eylül derim hemiii
toprak aras ve eylüll
laa ne güzel olur haa

Tamam tebrik et de accuk abartmışmıyım ne:delphin:

Anam hep derdi evlenmeden önce (kulakları çınlasın, gerçi hala söyler) onlar ne dese desin sen saygıda kusur etmeyeceksin, benim kızım bana laf getirmeyecek diye.

kuzu laa o melaike ayın 18 inde
gariban bize mükellef bir iftar yemaa ısmarlicak
benim zayıflıktan zafiyet geçirmiş goncamı nasıı doyuracak merak etmekteyim

Senin goncanı doyurmak ne mümkün eynur lan:smiley-cool:

da benim anlamadığım Bursaya filanmı gitceniz, o melaike nasıl iftara şeetcek sizi:uhm:

Allah seni kahretmesinn.....
bazıları hak ediyor böyle şeyleri ama yaa...
mesela gelinin yanında oğlunun elinden tutarak yürüyenler....
ya da düğün resmlerine bakarken gelin dibinde dururken oğlunu övüp gelini hiçe sayanlar...
damadı ve gelini aynı şehir doğumlu diye malesf hep aynı şehirlileri bulduk diyenler...
(bunların hepiciği benimkinde var)
bazı hareketleri de hak ediyorlarrr

aşkitom benim elimi bırakıp kayınvalidemin elinden tutsa (ne sevdiceğim ne kayınvalidem yapmaz böyle bişi ama ola ki yaptı diyelim) gider kaynanacıgımın diğer elinden de ben tutar "bir gün bir gün bir cocuk eve de gelmiş kimse yok"u söylerim ellerimi sallaya sallaya kaydirigubbakcemile3
fiziksel yaşım kaç olursa olsun zeka yaşım 7yi geçmediğinden sorun yok vereliniortak

kız kim bunları yapan bizim kuzumu? akannehirakannehirakannehir

eylül derim hemiii
toprak aras ve eylüll
laa ne güzel olur haa

ben doğursam da benim kızı alsan olma mı :ecrin_bebek:
nası olsa zenginsiniz, cocuuum kuzuya krdiye gelin olup fakirlikten sürünmesin mafoldumben

eylül derim hemiii
toprak aras ve eylüll
laa ne güzel olur haa

valla eynur kendi gibi yetiştirirse al bence kaçırma. Hakket kuzu bele yaşıtları olarak bizim açımızdan işe yaramaz olsa da kayınvalide gözüyen bakınca işe yarar bi gelin en azından 6 ay git kal işte ses çıkarmaz surat asmaaz hatta yardım eder ele bi tip işte. Kızını da 'ben ettim sen etme' diye değil de 'bak kızım doğrusu böle olmaktır' diye yetiştirirse al gitsin sevaptır:delphin:
Düşünsene bu kıtlıkta bi de koca aricek zor valla

Hereks için şartlar farklı işliyor, sizin yaşadığınız olayları bilemiyoruz ama bir kere şans vermekte fayda

var. bu olayda değil her olayda önce iyi niyetli yaklaşıp, başımızın tacı etmeliyiz çünkü eşinizin

annesi sonrasında eğer sömürülüyorsanız terbiyenizi bozmadan, saygılı bir şekilde olması gereken

kadar görüşürsünüz .

Keşke anneler oğulları veya kızları biriyle evlenmek istediğinde ( eğer ahlak dışı bir olay yoksa ) saygı

göstrebilse, evladım mutlu olsun diyebilse, düğün arifesinde bile " siz mutlu olmazsınız" gibi laflar

etmese...

Ve yine keşke gelinler-damatlar eşlerinin anne babasına, kendi anne babalarına saygı gösterip,

mesafeli ama sevecen davransa. onlardan kendileri gibi bakmalarını beklemese..

ayrıca evlendikten sonra

Bence normali yeni evli bir çiftin kendilerinin anne- babalarını evlerine davet etmeleridir hani düğünden

sonra bir fırsatta.. ... Allah güzel geçim versin herkese inşallah..

:mymeka:kuzu karisi sen anca bize gelince can can can konus
bak kaynanayi alt edememissin

Len benim kayınvalde melaike demedimki,

ben anamdan gördüğüm terbiyeyi bilirim, gerisi beni ilgilendirmez:smiley-cool:

aşkitom benim elimi bırakıp kayınvalidemin elinden tutsa (ne sevdiceğim ne kayınvalidem yapmaz böyle bişi ama ola ki yaptı diyelim) gider kaynanacıgımın diğer elinden de ben tutar "bir gün bir gün bir cocuk eve de gelmiş kimse yok"u söylerim ellerimi sallaya sallaya kaydirigubbakcemile3
fiziksel yaşım kaç olursa olsun zeka yaşım 7yi geçmediğinden sorun yok vereliniortak

gurbiik Allah canın almasınn....
güldürdün beni iyi mi...

onun yerine üçümüz el ele yürüsek deyü elimi tutan kocaya şöyle yapsam :mymeka:

gurba kendin zengin koca diye diye bi culsuza vardin simdide dogmamis sabiyimi kendi emellerine alet ediyon :roflol:

Yürü işte budur.Kayınvaliden bu topiği okusa kesin ağlardı :a015:

Back
X