1 bakıcı 2 bebek

Canim evet ben 6 aylıkken başladım. Sabah 8 öğlen 12 idi.
Yine 6 aylık etmiştim ama :)
2 ay sonra o 4 saat ayri kalmaya dayanamadim . yapamayıp aglaya aglaya ücretsiz izne ayrıldım. Kredi çektik battık maddi olarak ama çok mutluyum şu an :) çok şükür. . İyi ki ayrıldım. Hıc pişman değilim. Şimdi 18 aylıkken başlıcam.
Onda da içim rahat artk. Hem.evimde bakılacak hem.tanıdık biri bakacak

Yani bakici bakarim dese bile ben olsam.guvenemezdim çünkü buyugu bile daha bebek ve ikisine yetismesi cok zor eger maddi acidan sizi zorlamicaksa lutfen bunalirim diye izne ayrilmamazlik yapmayin daha bebisiniz cok kucuk size ihtiyaci var nacizane fikrim

Konuyu ilk okuduğumda icimde bir acı hissettim..gerçekten acıdı üzüldüm ya..nasıl anlatsam bilemedim..yorum yapmak istemiyorum sizi incitmemek için.biraz düşünün derim,bakış acinizi değiştirin.bebeginizin yerine koyun kendinizi.birazcik empati yapın ne olur.

Ucretsiz izin kullanacagini soyleyen bir arkadasim bebek 6 aylikken ise basladi.
Niye bu kadar erken basladin hani izin alacaktin dedim, ne dedi biliyor musunuz?
'esim dedi ki simdi 1 yil izin alsan her şeyden 1 yil geri kalacagiz. 1 yil gec evimiz olacak, 1 yil gec degistirecegiz arabayi. Hizmet puanin 1 yil yukselmeyecek vs vs. Bana da mantikli geldi o yuzden vazgectim '
O gun ne kadar üzüldüğümü anlatmam imkansiz. Hicbir borcu yok sadece 1 yil para kazanamayacak diye bu hesaplari yaptilar.
O bebek buyumedi mi elbet buyudu ama keske birazcik fedakarlik yapılabilseydi.

O ciddi yokluk ifadesini herkes cok farkli kullaniyor.
Alistigi standardin altina düşecek olan yokluk icine düştüğünü saniyor.
Belki de kendilerine gore haklilar bilemiyorum. Sadece bebeklere yazik oluyor.

Çok küçük sıkılıyorsunuz diye daha süt çocuğunu bırakıp işe gitmek mantıklı gelmedi bana

Ablamin biri 2.5 biri 6 aylık 2 oğlu var.. ise döndü ve bakıcı var artik ama annem her gün gidiyor çünkü büyükle ilgilenmezse bakıcı ikisine bakamaz.. zaten yalnız olsam kabul etmezdim demiş.. annem 70 yaşında ve hergun sabah 6 da kalkıp gidiyor ablama bu sebepten.. kv niz gelse iyi olurdu.. süt izinlerini toplu kullanıp 1 gün evde olacak ablam.. ücretsiz izin alıp yaza kadar en azından evde olsanız iyi olurmuş.. büyük olan kreşe erken başlayacak sanırım yoksa zor..

Müthiş bir yorum tebrikler arkadaşım

Allahıma bin şükür evlatlarima bakarken büyütürken hiç bunalmıyorum bunalacak vaktim de yok açıkçası, evet çok yoruluyorum ama beni görünce gülen bebeğimi veya anne seni çok seviyorum diye kucağıma atlayan oğlumu görünce yorulmak hava civa..

Bu kadar erken bunaldiginiza göre ikinci bebek için acele etmişsiniz, yavrularınız ikiside keyfi olarak başkasına emanet edilemeyecek kadar küçükler.

Hayat sizin bebekler sizin karar sizin ben asla bırakmazdım..Size kolay gelsin.

Size şunu yapın demek gönlümden geçmedi nedense. Ama çok küçük o. Size ihtiyacı olan güvenli bağlanacağı aylar. En azından ilk 6 ay. Maddi durumunu nedir bilemiyorum ama sen onun annesisin en iyisini tabii ki sen bilirsin. Bende çalışan bir anneyim gerçi su an izindeyim ama benim çalışma saatlerim çok rahat sayılır size göre. Öğretmenim çünkü. Eşimin bir akrabası 40 ı dolar dolmaz işe başladı. Kayınvalide tel de dedi. O kadar yandı ki içim o bebek için. Bilemedim ne diyeceğimi

O ciddi yokluk ifadesini herkes cok farkli kullaniyor.
Alistigi standardin altina düşecek olan yokluk icine düştüğünü saniyor.
Belki de kendilerine gore haklilar bilemiyorum. Sadece bebeklere yazik oluyor.
İlk çocuğumda ucretsiz izin kullandım 21 ay evdeydim.Bayan iş arkadaşlarımdan birisi " eşin birşey demedi mi?" dedi.Erkek iş arkadaş ise " aman bizim hanım duymasın o da ister " dedi .Kadın kendisi dönmek istiyorsa işe dönsün.Ama ben sıkılmaya nasıl fırsat bulunduğunu anlayamıyorum.

Kendinizi överek konu sahibine pek yardımcı olmadınız ama.

Konu sahibi Arkadaşım; bebek 6 aylık olana kadar yarım gün çalışma hakkınız var, onu kullanmayı unutmayın derim. Yarım gün dediğin de çok çabuk geçiyor, bi öğün sağdığınız sütü verse tamam.

Ücreti biraz artırsanız bi arkadaşın dediği gibi?

Herkese yorumlari icin tesekkur ederim, tek tek etiketleyemeyecegim. Icimde bulundugum sartlari ayrintili bir sekilde buraya yazmam mumkun degil, tabii ki ise baslama icin tek motivasyonum bunalmak degil.
Anneligimi sorgulamak kimseye dusmez, bana vurarak kendi anneligini yucelten ve ne kadar mukemmel oldugunu ballandira ballandira anlatan arkadaslarin egosu tatmin olmustur insallah bu konu vesilesiyle.
Beni yerden yere vuran yorumlari dikkate almadim ve etkilenmedim cunku kendimi biliyorum, siz beni tanimiyorsunuz bile. Bir zeka piriltisi iceren ve duruma farkli acidan bakmami saglayan fikir verici yorum yazan nadir arkadaslar oldu, ki benim amacim da bu yorumlari almakti, o arkadaslara cok tesekkur ederim.

Allah kimine peş peşe verir sınar, kimine de yıllar sonra verir sonra alır sınar. Konu sahibi inşallah elindekinin kıymetini bilirsin de sıkı sıkı sarılırsın bebeklerine.

Sanki sadece kadinlarin cocugu babalar el...nasil adamlar var anlamak mumkin degil.
Ayrica ekonomik özgürlüğü olan bir kadinin bu konuda da kendi kararini vermesi gerektigini düşünüyorum.
Ben 1 yil izin kullanmayi planlamıştım ilk basta. Ekonomik meseleleri ona göre ayarladik ( kredi ödüyoruz ) 1 yilin sonunda esime iznimi uzatacagimi, parasal olarak cok dara duseceksek de istiyorsa ek is yapabilecegini soyledim :)) sonucta cocugun sorumlulugunu ben alıyorsam bir zahmet ev geçindirme derdini de o düşünsün. Gerci sagolsun hic karsit bir fikir belirtmedi ama oyle olsaydi da bir sey degismezdi.

canım küçüğü çok ihmal edilir kimseye bırakma benimkilerde küçük , kendim bakmama rağmen birinden biri eksik kalıyor muhakkak, küçüğü 1 yaşına gelmeden önermem kimseye bırakmanı, evet sıkılıyor sun anlıyorum lakin bebeklik çağında anne kokusu çok önemli , birde yabancı biriyle ikinci bir çocukla huzursuz olur bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…