1 bakıcı 2 bebek

Konu sahibi çoğumuz sizin bu aciklamaniza istinaden yorumlarda bulunduk.Ne ifade etmediğiniz motivasyon kaynaklarından sorumluyuz,ne de ifade ettiklerinizden.Hakkinizda hayırlısı olsun.

Yanlış alıntı yaptım kusura bakmayın. Ben de yokluk derken çok güzel açıkladığınız hususu kastettim. Konu sahibi lafım size değil bu konuda sizin durumunuzu bilmiyorum.sadece çalışırken yaşadıkları konforun bir tık altına inmeyi bile yokluk sayan bazı günümüz annelerinden bahsetmiştim.ve tabi ki arabasının modelini yükseltmek için annenin ve bebeğin birlikte geçirecekleri zamandan çalan bunun için de vicdanları sızlamayan baba olamamış adamlara...

Ozaman sizde konu açarken icinde bulunduğunuz duruma once sıkılıp bunalmaktan baslamayin,yoksa böyle topa tutulur sonra 180 derece eh kem küm diye kıvırmak zorunda kalırsınız..
haa bu arada keske bütün anneler anneliğini yücelten yorumlar yazsa ne güzel olurdu..toplum olarak boyle güzel şeyler görmeye ihtiyacımız var..bu güzel anneleri sevgiyle kucaklıyorum,sizde insallah is yerinde neşe içinde kahvenizi yudumlarsiniz

Çok küçük 3.5 aylık çocuk zorunu değilken sırf sıkıntıdan bırakılırmi o zaman dogurmasaydiniz ya da diğerinin büyümesini bekleseydiniz en mantıklısı büyüğün kreş yaşına kadar evde durup bu arada biraz büyüyen bebeği bakıcı ya büyüğü kreşe yollamak

Ya bu kaçıncı sıkılıyorum konusu yapmayın Allah aşkına. Madem öyle neden bu kadar erken yaptınız 2.çocuğu? Daha bebek bari 1 yaşına kadar bekleyin lütfen.
kesinlkkle katiliyorum. benim de kizim 27 aylik ama uc yasina gelene kdr krese bile vermek istemedm dusundum ama vazgectm cunku zaten okul a gidecek bend daraliyorum ama onlari dunyaya getirdik sevgi sefkat herseyden once gelir . bencillik geliyo bana . Sen bunaliyosun diye calismak istiyotsun kucuck sut bebegi yabanci biriyle buyuyor sonra yallah okula . ikinci cocugum olacak onuda iki uc yasina gelene kdr Ben bakicam sonra istedgim egitim vs is neyse baslicam ins .

Ne yazsam bilemedim kimsenin anneliğine laf etmem bende mükemmel değilim kendimi geliştirmek evladıma iyi bir anne olabilmek için uğraşıyorum çok ta sıkılıp bunalıyorum ama onun bana ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Maddi imkansızlıklar söz konusu ise bilemem ama Burda yazdığınız sıkılıyorum cümlesine takıldım madem sıkılıyorsunuz neden dogurdunuz ki

Hayal edemiyordur belki insanlar?
Eğer maddi kaygılar yada psikolojik bir sebep varsa, neden 2. Çocuk?
bunaldım diyorsunuz...
Çocuk bakan herkes biraz bunalır zaten... kolay bir şey değil. 2 tane hiç değil.

Şartlarınıza dönecek olursak,
2 çocuk bir bakıcı çocukların yaşları düşününce olmaz. Bakarım diyen de yalan söyler.

Büyük 5-6 ay kadar sonra eğer hazır bir çocuksa kreşe verilebilir. O zamana kadar da siz yada aile büyüklerinizden biri bakıcı ile durmak durumunda.

2 bakıcı hepten kötü bir fikir, birbirlerine is bırakmaktan çocuklara bile bakmazlar.
Bir ker maddi olarak 2 bakıcı zor.
2 kadın dedikodu demek.
Her yonden oluru yok.
Ailenizden birilerini ikna etmeye bakın madem ki kararlısınız.
Ama epey kötü bir fikir sizinki. 3 yaş ve 6 ay iki çocuk annesi olarak söylüyorum...

Diğeri kreş yaşına gelene kadar yani bi 2.5 falan olana kadar evde kalmalı bu süre icinde 1 yaşına gelmeye yaklaşan küçüğü bakıcıya büyüğü krese verip işe dönmelisin aksi insani gelmiyo

Ben acik acik yazdim anneliginizi yargilarim diye.
Lafiniz banaysa burdayim.
Hic iyi bir anne oldugumu dusunmuyorum oncelikle, hatalarla doluyum atarli giderli bi anneyim ama iki cocugum dogdugunda gozumu kirpmadan ucretsiz izne ciktim, kres yasina getirip isime geri dondum.
Iyi bir anne degilim ama vicdanli bir anneyim evelallah.
3 aylik sut kokuluyu birakin 2 yasindaki cocugu da elin bilmedigim kadinina teslim etmeyecek kadar da panter kilikliyim.
Eger maddi anlamda ihtiyaciniz varsa neden pespese iki cocuk, ben bunu anlamiyorum.
Profilinizde ogretim gorevlisi yaziyor, maddi olarak da ihtiyaciniz oldugunu dusunmuyorum ya neyse.
Annelik vicdan muhasebesiyle kimi zamanda can sIkintisiyla sinanir zaten.
Bari bu yavrular buyumeden 3. Yapmayin.
Bu arada ben yurtdisinda kimin kimsem olmadan yasiyorum esimle.
Oyle 1 dk dahi gonul rahatligiyla emanet edebilecegim kimsem olmadi cocuklarimi, hos olsa da emanet etmem.

Avukatı mısın demeyecekseniz
Ayıp ediyorsunuz ya..

Kadının anneliğine neden dil uzatıyorsunuz? Bazı insanlar çalışmaktan başka şey bilmez ama anne de olurlar. Dünyada milyonlarca doktor, politikacı ve aklınıza gelmeyecek yoğunluktaki birçok meslekten kadın anne oluyor, toparlanır toparlanmaz işe dönüyor.

Eskiden devlette çalışan kadınların 40 günlük bebeklerini bırakıp çalıştıklarını hatırlatayım. Evet çok eskiden değil 70’lerden bahsediyorum. Kadın belki işkolik, belki paraya ihtiyacı var, belki de evet canı sıkılıyor. Annelik herkese gökten “saçı süpürge etme modu açık” şekilde inmiyor. Yani ben de çocuk doğduğundan beri çalışmıyorum ama bazen ÇOK SIKILIYORUM. Çocuğumu en iyi kendim büyüteceğime, yetiştireceğime, adam edeceğime inanıyorum ama bazen kendimi çok işe yaramaz hissediyorum. Hay Allah insanım demek ki.

Keşke kırmadan yorum yapabilsek.

Konu sahibi senin yerinde olsam ben de beklerim birkaç ay daha yalan yok. İçim elvermez sanki. Ama ille de çalışacaksan büyüğü kreşe verme daha küçük o da. Aileden biri + bakıcı en mantıklısı olur.

Keşke aralarını açsaydı bari biraz @Coconutoil,yani kendini ifade ediş tarzından korunurken hamile kaldımcılardan olmadığını düşünüyorum, bu işler maddi manevi biraz planlama gerektiren işler, ha planlar her zaman tutmaz ama gene de planlı hareket etmeli diye düşünüyorum

Oğlumda 2 sene ücretsiz kullandım küçük bir ildeydik eşim şark tazminatı da alıyordu zorlanmadik ama şimdi ankaradayız ev kredimiz var en azından kredi bitene kadar 2.yi düşünemem hadi düşündüm yaptım diyelim 2 sene ücretsiz izin kullanamam çocukların arasında hak geçer, bu benim kafamdaki plan mesela belki de Allah vermez bilemem ama düşünmek zorundayım

Bence konu sahibine fazla yüklenilmiş. Başka şekilde olsa iki çocukla bunalmış olsa günde 4 saat birine bırakıp hava alıp gelse sorun yapılmaz sanırım. Zaten 9-4 çalışıyormuş. 3 saat süt izni demiş. Işi de rahatmış. 4 saat çalışıp nefes alıp evine dönmesi bence abest değil. Hem para kazanacak hem bir nefes alacak kadın. Bence idare edilebilir. Bakıcıyla konuşup yanına biri daha gelse, biraz fiyat yükselse, saat de düşecek sonuçta... Idare edilebilir.

1-bakıcının maaşına en az %50 zam teklif ediceksiniz
2-kabul etmezse ikisine de bakmayı kabul edecek başka bakıcı bulacaksınız
3-işten ayrılıp çocuklar büyüyene kadar siz bakacaksınız çünkü gerçekten de aslında bakıcıya falan bırakılmayacak kadar küçükler

Ya konu sahibesi haklı, haksız iyi bir anne veya değil yargılamak bize düşer mi? Ne durumda olduğunu tam olarak biz nasıl bilebiliriz.
Kadın çözüm önerisi sormuş, herkes vay ben şöyle iyi anneyim böyle iyi anneyim, ben bırakmadım çocuğumu iyi aferin hepiniz mükemmelsiniz.:))
Gerçekten bazı konular ego tatminine dönüyor, umarım yılın mükemmel anne ödülü sizin olur.

Kendimi övmedim, olanı ve bence olması gerekeni, fikrimi söyledim bunun için sizden izin alacak değilim, polemik yapmaya çalışmayın.
Benden uzak durun!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…