1 buçuk ayda ne kadar yetişir

werty00

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
59
5
286
Merhaba biz eylülde evlilik düşünüyorduk ama bazı aksaklıklar oldu sağlıkla ilgili o yüzden beklememiz gerekti karıştı biraz şimdi ağustos olınca da beklemek zor geldi evlenelim dedik ama ortada hiç bişeyimiz yok tanışma nişan ev hiç bişey eylül sonuna yetişir mi hepsii

Hiç sanmıyorum. Belki zorlarsınız ama bu sefer de aceleye geldiği için hiçbir şey istediğiniz gibi olmaz. Bu durumda ilkbahara bırakmak daha iyi olur sanki.

para durumunuz ne?
paraniz varsa hersey hallolur
ev dedigin kismet isi, bugün bulsan kapora verir yarin sozlesmeyi imzalarsin.
ama tabii mobilyalar yetismeyebilir. Yatak vs bir haftada geliyor genelde, beyaz esyalar depoda olanlari alirsaniz 3 is gununde geliyor. kalanını da beklersiniz. Ya da hazir ürün alirsiniz. Zamanla doldurursunuz evinizi.
zaten hersey bir trendyol siparişine bakiyor mutfak esyalari nevresimler halılar vs... siparis ver bes gun sonra tum cevizin hazir olur.
tanisma dediginde de birsey yok. aileler disarida yemekte bulusur, kaynasir.
sonraki buluşma evde söz- ev nisani gibi olur.
gün olarak da haftasonlari doludur ama soyle yapabilirsiniz, haftaici bir gun bedava oluyor belediyelerde o gune imzayi atarsiniz. haftasonu da davet verirsiniz. hala pekcok yer bulmak mümkün.
bence yetisir, yetismeyecek bir sey yok.
yeter ki paraniz olsun

*mukemmeliyetci, stres yonetimi zayıf ve boyle seylere hevesi olan bir insansaniz dediklerim gecersizdir. bir de kötü bir cevreniz varsa bu apart toparliligi hamilelige yorabilir:)

Merhaba biz eylülde evlilik düşünüyorduk ama bazı aksaklıklar oldu sağlıkla ilgili o yüzden beklememiz gerekti karıştı biraz şimdi ağustos olınca da beklemek zor geldi evlenelim dedik ama ortada hiç bişeyimiz yok tanışma nişan ev hiç bişey eylül sonuna yetişir mi hepsii
Yetişir ama pertiniz çıkar. Benim eve taşınma zamanın düğünden 5 ay önce olmasına rağmen o kadar gergin ve stresliydim ki...

Stres yönetimim maalesef çok kötü anksiyetik biriyim aşırı telaş yaptım altın eşya gibi takıntılarım yoktur zamanla yoluna konur düzeltilir mantığındayım sadece kutlama kısımlarını seviyorum saçım makyajım gelinliğim fotoğraflarım düğün yerim hayalimdeki gibi olmalı yoksa içimde ukde kalacağından korkuyorum bidaha telafisi olmayacağı için

2 ayda isteme-nişan,düğün yaptık yetişti işe ev tutup mobilyadan başlayın 45 gün teslim süresi düğünden bir hafta önce geldi.

Yani ortada daha tanisma bile yok. Bunlarin hepsini organize etmeye calisirken birde ev, esya alip dizeceksiniz. Normalde bile yorucu isler zaten 1.5 ayda cok cok zor olur. Bu is sadece evlenecek 2 kisiyle bitmiyor bu tempoya aileler yetisecek mi?

Yani ortada daha tanisma bile yok. Bunlarin hepsini organize etmeye calisirken birde ev, esya alip dizeceksiniz. Normalde bile yorucu isler zaten 1.5 ayda cok cok zor olur. Bu is sadece evlenecek 2 kisiyle bitmiyor bu tempoya aileler yetisecek mi?
Ablam heeşeyin bir usulü var bekle diyor annem şaşırdığım bir şekilde destekliyor 29 yaşında olduğum için biraz korkuyor sanırım

Stres yönetimim maalesef çok kötü anksiyetik biriyim aşırı telaş yaptım altın eşya gibi takıntılarım yoktur zamanla yoluna konur düzeltilir mantığındayım sadece kutlama kısımlarını seviyorum saçım makyajım gelinliğim fotoğraflarım düğün yerim hayalimdeki gibi olmalı yoksa içimde ukde kalacağından korkuyorum bidaha telafisi olmayacağı için
stres yonetimin yoksa anksiyetik biriysen ve bu tür seylere onem veriyorsan derdin ne bacim?
sakın sakın sakın
valla bin pişman olursun.
simdi başlayın aile tanışmasına, eylulde nişan yaparsin gonlunden gectigi gibi. nisanda da evlenirsin rahat rahat.
boyle atli kovalıyor gibi yapilan sey elinize yüzünüze bulasir.
ben de senin istediğin tarihlerde evlenmek istiyorum daha eksik evraklarima bugun kavustum. hemen gidip gun alamıyorum çünkü simdi de damat evrakin yaninda benden uzak, on günü daha var gelmesine.
sonra artik hangi gun bulunursa o gune alinacak, bir sekilde yetisecek.
ama benim de nisanlimin da stres yonetimi saglamdir. her aksilige guler geceriz, kolay kolay canımızı sikmayiz. birsey az guzel olsun, "daha guzeli olsun" demeyiz:) düğün müğün gelinlik acikcasi umrumuzda bile degil. cogu şeyimizi yumurta kapiya dayaninca bir sekilde hallederiz

misal bir aksam harika bahcesi olan mukemmel merkezi ve uygun fiyatli bir ev bulduk nette, sabahina gittim kaporami verdim, ertesi gün ev sahibi de geldi sozlesmeyi yaptik. gormemle tutmam arasinda iki gece gecti.
o arada sevgilim gelmeden once iki arkadasim sagolsun yardima geldi les gibi evi temizlemek bir gün sürdu
sonra sevgilim geldi - neredeyse iki hafta yerde sisme yatakta yattı, evde hicbirsey yoktu:) boya badanaya basladik, ucuz etin yahnisi sivalar da kötüymüş onlari da yap zımparala falan 1 hafta sürdü .
esyalari zamanla, evin ihtiyacina gore ikinci el aldik vs hersey yerli yerine oturdu.
yani olmayacak bir sey degil. biz iki ayda evi de tutmus boyamis neredeyse tum esyalari almistik.
birkac hafta sonra kinam var mesela daha yeni anlastik birseylerle, davetiyeler bile daha basilmadi.
daha bende ne abiye var ne bindallı, ne sarkilari sectim..
sifir noktasindayim
ama cok da stresli degilim çünkü su akar yolunu bulur yani. ciplak cikacak degilim ya elbette bulurum giyecek birsey. insanlar beni guzel bulmazsa da dert degil, guzel oldugumu biliyorum zaten. icimde de kalmaz. zaten bindalli vs ikinci el alacagim boyu boyuma tutan bir insan bulursam.

o yuzden seni kendim gibi sandim yetisir dedim.
ama sen benim zittimmişsin
cidden degmez
sirf almis olmak icin alirsin, icine sinmez üzülürsün.
acelen ne ki?
bir de paraniz var mi?
eve tasinmadan 3 kira bedeli ödüyorsun kira+depozito+emlakci
mobilya koltuk fiyatlarina bir bak istersen:)
gelinlik dedigin 2 asgari ucret kadar ediyor, daha guzelleri 4 -6
mekan tutsan haftaici 30-40tan basliyor. haftasonu ortalama 100bin falan
davetiyede bile guncel fiyat 150 kisiye 3000 diyorlar zarfli modellerde, yaldizli yazsin adimiz dersen +1500
makyaj sac vs ortalama 10 bin tutuyor, bindallilar eminonude 5binden basliyor...
yani layikiyla bir düğün yapmak içine esyalari falan dizmek ciddi ciddi cok pahali şeyler.
bir de acele yapip icine sindirmemek var.
deger mi cidden?

Back
X