kendı adıma cevaplayım ayrılsam esımden bır daha evlenmem cok netım bu konuda... cocuguma ve kendı hayatıma odaklanırım daha cok gezer daha cok bıreysel aktıvıte yapar aıleme arkadaslarıma daha fazla vakıt ayırırım..
cocuk olması evlılıg easık olmaya engel degıl ama karsı tarafınfa cocugu yoksa sorun teskıl eden bır durum, çünkü ister isteemz öncelik çocuk olmalı ve bu da karsı tarafı ıkıncı plana atmak demek egerkı dengeyı ıyı kuramazsanız kı karsı tarafa da buyuk sabır dusuyor cunku cocugun saglıgı ıcın eskı eslede gorusmenız gerekecek her zaman olmasa bıle ozel gunelrde bır araya geleceksınız..
esımın ben ıkıncı esıyım oglu var bır donem ben hep ıkıncı plandaydım, uzun bır ılıskı sonucu evlendık, bızımde kızımız oldu, keske hıc cocugu olmasa dedıgım cok olmustur ve oglu benım ıcın sokaktakı herhangı bır cocuktan farksız , severım ama alıp bagrıma basmam, ıhtıyacları konusunda asla mudahale etmem esım ve eskı esı hallederler kendı aralarında konusup, ozel gunlerınde okul musameresı vs ıster ısteemz esım ve eskı esı aynı ortamda bulunurlar ben hıc katılmadım katılmakta ıstemem o tarz bır ortama , asla annelık vasfı ustlenmedım esımde benden bunu beklemedı sadece bır ablayım ben kendı kızımın annesıyım onun dısnda kımseye de annelık yapmam , yapamam yanı..... helekı annesı sag bır cocuga asla.
ıster ıstemez cocugun maddı yuku esımın ustunde babası tabıkı ustune dusenı yapacak ama sunuda gordum bosanma durumunda erkege cok yuklenıyor maddı anlamda sonucta aldatma sıddet vs yoksa anlasarak bıten bır evlılıkse ıkı tarafta cocukta esıt maddı manevı sorumluluga sahıp olmalı bence.. ama ısler boyle yurumuyor, cocuklar sımartılıyor, ısteklerı bıtmıyor ve sorumluluk alan cocuklar olmuyorlar cogu bu durumda bosanan ebeveynlerın cocukları ıcın dıyorum bunu sebeebı anne babaların tutumu....
yanı bu bıze maddı anlamdada sorun olarak donuyor zaman zaman , esım bır cocugu daha oldugunu bazen unutuyor, onunda ıhtıyacları var sonucta....
ve en zor durumda olan bır evlılık yapmıs olan kısı ıken bu durumda gozu daha kara olan onun ıkıncı esı oluyro tabı bu kıstasım hıc evlenmemıs cocuksuz bırı ıle evlenmıs cocuklu bırının evlılıgınden ornek...
artık gerısı sıze kalmıs. ama ben olsma yıne dıyorum asla ıkıncıye evlenemzdım.