1 Kasım seçimi Türkiye geneli sonuçlar

Türkiyenin kedni MR makinesi bile yok kalkmış araba üreteceğiz diyor milli olcakmış bilmemne. Heriflerin amacı gösteriş, ayrıca AR-GE şirketlerinin bir tanesinin yanına yaklaştınmı da konuşuyorsun. Lütfen google daki bilgilerle buraya gelmeyin rica edicem.

ciddi ciddi sen şimdi beyaz eşya üretmek ile araba AR-GE'sini bir mi tuttun?
her neyse genel olarak AR-GE harcamalarından devam edelim
bakalım 2014 senesininki eli kulağındadır biz 2013 senesine bakalım:
http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=16163

Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri Araştırması, 2013

Ar-Ge harcamasının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içindeki payı %0,95 oldu

Ar-Ge Faaliyetleri Araştırması kapsamında kamu kuruluşları, vakıf üniversiteleri ve ticari sektördeki anket sonuçları ile devlet üniversitelerinin bütçe ve personel dökümlerine dayalı olarak yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de Gayri Safi Yurtiçi Ar-Ge Harcaması 2013 yılında bir önceki yıla göre %13,4 artarak 14 milyar 807 milyon TL olarak hesaplanmıştır.

Bir önceki yıl %0,92 olan Gayri Safi Yurtiçi Ar-Ge harcamasının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) içindeki payı 2013 yılında %0,95’e yükseldi.

yani Türkiyede Arge harcamasının Gayri safi Yurtiçi Hasıla içindeki payı %1 bile değil.
hak yemeyelim ama yükselmiş.
Allah aşkına millete ezberden konuşuyorsun demeden önce açın bir istatistik falan bakın. bakmayacaksanız da yormayın milleti.

1 Kasım bayramımız oldu Bayramımız mübarek olsun nice bayramlara inşallah

Yahu git WIPO'nun sitesinden kendin bak. Patent sayıları orada yazıyor. Sanki tek tek Ar-Ge birimlerini dolaşmam gerekiyor bilgi sahibi olmak için.

''Türkler ne bilirmiş yaww, beceremeyiz biz, biz süzme gerizekalıyız'' gibi lafları sıralamak kolayına gelebilir tabi bir şey diyemem. Araba da üretilir yeri gelince MR da.

değmez uğraşmaya haber bile izlemiyorlar dünyada bir haber insanlar işte napcan. birde maalesefki ülke bunlara emanet gibi birşey düşün halimizi.

ben hiç bir zaman öyle birşey demedim ve demem sen türklüğünden utanıyorsan o senin bileceğin iş. ben sana diyorumki internetteki bilgiler bir yana işin içinde olmadan bir şey bilemezsin anca okuyup he öyle dersin paylaşırsın. hele bir işi öğren AR-GE falan neymiş ne değilmiş bir projede çalış ondan sonra gel tartışalım bu konuyu

ee yani? Yıllarca rekabetin olmadıgı ortamda, insanların kolay para peşinde koşmasından dogal ne var? Anca ticarete ve montaja yöneldiler çünkü rekabet yoktu. Şimdi ise var, ve bu yüzden artışa geçti.

Hem yüzdeye vurackaska ABD'nin AR-Ge ye harcadıgı oran %2.8. Yani yüzde ile ifade edersek bizim 3 katımız.

Ama parasal olarak 14 milyar biz, 450 milyar onlar yatırıyor bu işe. Çünkü dünyanın en büyük ekonmisi, çok paraları var. Bizim de bu kısır döngüyü kırmak için sermayeye ihtiyacımız vardı rte buldu Araplardan şimdi de parayı kullanma vakti işte. ohh miss. Sen ezberden konuşmaya devam et.

tübitak'a müdür olarak atadılar dememiş miyim? düzelteyim o zaman. uyardığın için teşekkürler. özür dilerim.
ama ikisi arasında ciddi bir fark yok. kaldı ki Ulakbim Tübitak içinde en önemli birimlerden birisidir:
"

• Üniversiteler ve araştırma kurumları arasında araştırma ve eğitim amaçlı ağlar kurmak, işletmek, bu ağların yurt içi ve yurt dışındaki ağlarla bağlantısını sağlamak, bilgi üretimine yardımcı olacak nitelikte bilgi teknolojileri desteği sağlamak ve bu ağ üzerinden ve/veya geleneksel yollarla ülkemizdeki bilimsel bilgi üretimine yardımcı olacak şekilde akademik bilgi ve belge hizmetleri sunmak ve ülkenin bilgi birikimini yansıtacak bilgi ürünleri geliştirmektir.
  • Üniversiteler ve araştırma kurumlarını birbirine bağlayan akademik ağı ulusal ve uluslararası bağlamda etkileşimli, yüksek hızlı, yeni teknolojilere açık ve dünya standartlarında tutmak, bilgi ve belge erişim hizmetlerini gelişen teknolojilere uyumlu şekilde ulusal çapta yaygınlaştırmak, ulusal bilimsel bilgi ürünlerini içeren uluslararası standartlarda bilgi sistemleri geliştirmek, benzer sistemlerle entegrasyonunu sağlamak ve küresel durumdaki e-bilgi kaynaklarına ev sahipliği yaparak arşiv niteliğine ulaşmaktır.
  • Ulusal ve uluslararası eğitim alanlarında, eğitim kurumlarındaki teknolojiyi iyileştirmek, eğitim kalitesini yükseltmek ve eğitimin yaygınlığını ve erişilebilirliğini artırmak amacıyla bilişim teknoloji araçlarının etkin kullanımı için yazılım, içerik, bilgi erişim modelleri, altyapı ve sistemlerin geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumludur."

kendisi bu kadar eleştiriye rağmen hala daha görevinde, şimdi kontrol ettim.
"tabii bu da dogru bir tercih olmayabilir"
olmayabilir mi?
bu doğru bir tercih değil. üstelik benim yazdığımdan çok daha yanlış bir tercih. bak sen uyardın, ben yanlışımı fark ettim, düzelttim ve özür diledim.
oysa İktidar'dan böyle bir hareket görmüş değiliz. üstelik ben bir kurum yönetmiyorum.

ayrıca MR arabadan çok daha önemli

Diyosunnn :))

Yoo gayet de aşagılayan sensin, daha dogrusu aşagıladıgını zanneden. Kendin çok yaratıcı, ilerici biri oldugun için Türklerin Ar-Ge çalışması sana avam geliyordur. Buyur sen anlat bakalım. Çok bilgiliymişsin. Anlat bakalım neymiş olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…