- 29 Nisan 2015
- 143
- 88
- 28
- 33
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
Kusura bakma da senin dünyadan haberin yok, ezberden konuşuyorsun. Türk şirketleri AR-GE çalışmalarında epey yol kat etti. Önceden rekabet yoktu o yüzden ya sırf ticaret ya da montaj sanayi vardı ( ki o bile iyidir) Ama artık eskisi gibi rekabetin olmadıgı bir ortam yok. Artık rekabet ortam epey iyi ve bu yüzden mecburen bu işi ciddiye alıyorlar.
Dün de yazmıştım, Koç grubu beyaz eşyada İngiltere, Çin, Rusya da dahil birçok ülkkeye satış yapıyor hem de çok ciddi pazar payı almış halde. Koskoca Rusya denilen ülkenin çamaşır makinelerini, buzdolaplarını Koç holding yapıyor, Beko markası ile. Yoksa Ruslar çamaşır makinesini bile bilmezler, küvette falan çamaşır yıkarlar, öyle süper güç diye anlatıldıklarına bakmayıny ani, biz onlardan çok öndeyiz.. 2-3 milyon satmışlardır herhalde belki daha bile fazla, sadece Rusya'da sadece çamaşır makinesi ve buzdolabı rakamları. Ve gayet de patent de alıyorlar, kendi teknolojilerini geliştiriyorlar... ki bunun diger ülkelerdeki ayakları da var (100 küsür ülkeye satıyorlar)
Te 2008 yılındaki habere göre 1 milyonuncu ürünü üretmişler;
http://www.dunya.com/ekonomi/arcelik-rusyada-1-milyon-dedi-29091h.htm
Rusya'da pazar lideri ödülünü de almış Beko (yani Arçelik, yani Koç holding)
http://www.arcelikas.com/sayfa/673/Beko
İngiltere'de Beko;
http://www.gazetevatan.com/ercan-in...treet-10-a-bile-beko-markali-buzdolabi-gitti/
Patent konusunda da Arçelik dünyanın ilk 500 ünde 2007den beri falan. 2014'te 200 mü ne patent almış. Top 5 de 1500-2000 patent alanlar var tabi ama, olsun. Zamanla daha yukarılara da çıkılır, diger sektörlere de girişimler başlar ve patent alma konusunda ilerleriz. Tofaş da var gayet patent alan...
Yani az bi bakınmayla bulabilecegin haberler bunlar. Ve daha birçok Türk şirketi var bu şekilde dünyaya yayılan... İsteyen istedigini desin, ben Türkiye'nin yakında süper güçler arasına girecegini düşünüyorum. Hem ekonomik hem teknolojik hem siyasal hem de sanatsal anlamda.
Kendi milletinizi bu kadar da küçük görmeyin yahu. Yok ülke batacakmış da, ekonomi patlayacakmış da, sefalet çekecekmişiz de, Türkler hiçbir şeyi beceremezmiş de.... bilmem ne... Bir sürü boş laf salatası. Hobi olarak yine eleştirin tabi ama yine de kurtulun şu tavırlardan azıcık.
ciddi ciddi sen şimdi beyaz eşya üretmek ile araba AR-GE'sini bir mi tuttun?Kusura bakma da senin dünyadan haberin yok, ezberden konuşuyorsun. Türk şirketleri AR-GE çalışmalarında epey yol kat etti. Önceden rekabet yoktu o yüzden ya sırf ticaret ya da montaj sanayi vardı ( ki o bile iyidir) Ama artık eskisi gibi rekabetin olmadıgı bir ortam yok. Artık rekabet ortam epey iyi ve bu yüzden mecburen bu işi ciddiye alıyorlar.
Dün de yazmıştım, Koç grubu beyaz eşyada İngiltere, Çin, Rusya da dahil birçok ülkkeye satış yapıyor hem de çok ciddi pazar payı almış halde. Koskoca Rusya denilen ülkenin çamaşır makinelerini, buzdolaplarını Koç holding yapıyor, Beko markası ile. Yoksa Ruslar çamaşır makinesini bile bilmezler, küvette falan çamaşır yıkarlar, öyle süper güç diye anlatıldıklarına bakmayıny ani, biz onlardan çok öndeyiz.. 2-3 milyon satmışlardır herhalde belki daha bile fazla, sadece Rusya'da sadece çamaşır makinesi ve buzdolabı rakamları. Ve gayet de patent de alıyorlar, kendi teknolojilerini geliştiriyorlar... ki bunun diger ülkelerdeki ayakları da var (100 küsür ülkeye satıyorlar)
Te 2008 yılındaki habere göre 1 milyonuncu ürünü üretmişler;
http://www.dunya.com/ekonomi/arcelik-rusyada-1-milyon-dedi-29091h.htm
Rusya'da pazar lideri ödülünü de almış Beko (yani Arçelik, yani Koç holding)
http://www.arcelikas.com/sayfa/673/Beko
İngiltere'de Beko;
http://www.gazetevatan.com/ercan-in...treet-10-a-bile-beko-markali-buzdolabi-gitti/
Patent konusunda da Arçelik dünyanın ilk 500 ünde 2007den beri falan. 2014'te 200 mü ne patent almış. Top 5 de 1500-2000 patent alanlar var tabi ama, olsun. Zamanla daha yukarılara da çıkılır, diger sektörlere de girişimler başlar ve patent alma konusunda ilerleriz. Tofaş da var gayet patent alan...
Yani az bi bakınmayla bulabilecegin haberler bunlar. Ve daha birçok Türk şirketi var bu şekilde dünyaya yayılan... İsteyen istedigini desin, ben Türkiye'nin yakında süper güçler arasına girecegini düşünüyorum. Hem ekonomik hem teknolojik hem siyasal hem de sanatsal anlamda.
Kendi milletinizi bu kadar da küçük görmeyin yahu. Yok ülke batacakmış da, ekonomi patlayacakmış da, sefalet çekecekmişiz de, Türkler hiçbir şeyi beceremezmiş de.... bilmem ne... Bir sürü boş laf salatası. Hobi olarak yine eleştirin tabi ama yine de kurtulun şu tavırlardan azıcık.
Türkiyenin kedni MR makinesi bile yok kalkmış araba üreteceğiz diyor milli olcakmış bilmemne. Heriflerin amacı gösteriş, ayrıca AR-GE şirketlerinin bir tanesinin yanına yaklaştınmı da konuşuyorsun. Lütfen google daki bilgilerle buraya gelmeyin rica edicem.
ciddi ciddi sen şimdi beyaz eşya üretmek ile araba AR-GE'sini bir mi tuttun?
her neyse genel olarak AR-GE harcamalarından devam edelim
bakalım 2014 senesininki eli kulağındadır biz 2013 senesine bakalım:
http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=16163
Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri Araştırması, 2013
Ar-Ge harcamasının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içindeki payı %0,95 oldu
Ar-Ge Faaliyetleri Araştırması kapsamında kamu kuruluşları, vakıf üniversiteleri ve ticari sektördeki anket sonuçları ile devlet üniversitelerinin bütçe ve personel dökümlerine dayalı olarak yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de Gayri Safi Yurtiçi Ar-Ge Harcaması 2013 yılında bir önceki yıla göre %13,4 artarak 14 milyar 807 milyon TL olarak hesaplanmıştır.
Bir önceki yıl %0,92 olan Gayri Safi Yurtiçi Ar-Ge harcamasının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) içindeki payı 2013 yılında %0,95’e yükseldi.
yani Türkiyede Arge harcamasının Gayri safi Yurtiçi Hasıla içindeki payı %1 bile değil.
hak yemeyelim ama yükselmiş.
Allah aşkına millete ezberden konuşuyorsun demeden önce açın bir istatistik falan bakın. bakmayacaksanız da yormayın milleti.
Yahu git WIPO'nun sitesinden kendin bak. Patent sayıları orada yazıyor. Sanki tek tek Ar-Ge birimlerini dolaşmam gerekiyor bilgi sahibi olmak için.
''Türkler ne bilirmiş yaww, beceremeyiz biz, biz süzme gerizekalıyız'' gibi lafları sıralamak kolayına gelebilir tabi bir şey diyemem. Araba da üretilir yeri gelince MR da.
ciddi ciddi sen şimdi beyaz eşya üretmek ile araba AR-GE'sini bir mi tuttun?
her neyse genel olarak AR-GE harcamalarından devam edelim
bakalım 2014 senesininki eli kulağındadır biz 2013 senesine bakalım:
http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=16163
Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri Araştırması, 2013
Ar-Ge harcamasının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içindeki payı %0,95 oldu
Ar-Ge Faaliyetleri Araştırması kapsamında kamu kuruluşları, vakıf üniversiteleri ve ticari sektördeki anket sonuçları ile devlet üniversitelerinin bütçe ve personel dökümlerine dayalı olarak yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de Gayri Safi Yurtiçi Ar-Ge Harcaması 2013 yılında bir önceki yıla göre %13,4 artarak 14 milyar 807 milyon TL olarak hesaplanmıştır.
Bir önceki yıl %0,92 olan Gayri Safi Yurtiçi Ar-Ge harcamasının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) içindeki payı 2013 yılında %0,95’e yükseldi.
yani Türkiyede Arge harcamasının Gayri safi Yurtiçi Hasıla içindeki payı %1 bile değil.
hak yemeyelim ama yükselmiş.
Allah aşkına millete ezberden konuşuyorsun demeden önce açın bir istatistik falan bakın. bakmayacaksanız da yormayın milleti.
tübitak'a müdür olarak atadılar dememiş miyim? düzelteyim o zaman. uyardığın için teşekkürler. özür dilerim.sen bir kac kez tubitak in basinda hayvanat bahcesi muduru var dedin.
halbuki yan birimlerinden birinde mudur yardimcisi.
tabii bu da dogru bir tercih olmayabilir yalniz tubitak in basinda hayvanat bahcesi muduru var demek nerede? tubitak ulakbime mudur yardimcisi olarak atamis demek nerde?
manipulasyona giriyor yaptigin.
ben hiç bir zaman öyle birşey demedim ve demem sen türklüğünden utanıyorsan o senin bileceğin iş. ben sana diyorumki internetteki bilgiler bir yana işin içinde olmadan bir şey bilemezsin anca okuyup he öyle dersin paylaşırsın. hele bir işi öğren AR-GE falan neymiş ne değilmiş bir projede çalış ondan sonra gel tartışalım bu konuyu
gerçekleri okuyunca sus diyosun tam beklediğim cevap zaten
burada yazılanları okuyabildinmi bariEki Görüntüle 1675532 1 Kasım bayramımız oldu Bayramımız mübarek olsun nice bayramlara inşallah
Diyosunnn :))sabah annemle konuşuyoruz verdiniz mi oyunuzu dedim evet dedi kime verdiniz dedim akpye dedi önceki seçimde akpye vermemişlerdi şok geçirdim resmen. verelim de şehit olmasın artık alamazlarsa yine olan askere polise olacak dedi millet korkusundan verdi yani neyi anladılar sanıyorsunuz verenler göğsünü gere gere vermedi yani.tek başına iktidar olsun da rahatlasınlar
ben hiç bir zaman öyle birşey demedim ve demem sen türklüğünden utanıyorsan o senin bileceğin iş. ben sana diyorumki internetteki bilgiler bir yana işin içinde olmadan bir şey bilemezsin anca okuyup he öyle dersin paylaşırsın. hele bir işi öğren AR-GE falan neymiş ne değilmiş bir projede çalış ondan sonra gel tartışalım bu konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?