1 Kasım seçimi Türkiye geneli sonuçlar

canım benim bak arge' de çalışan insanların çok zengin, diğer insanlara yukarıdanmı baktığını zannediyorsun. tabiki halkın sağlığı önemli sen çok zenginsin sanırım hiç birşey umrunda değil. ve lütfen söylemek istediklerimi başka yerlere çekme. ayrıca benle derdin ne? ben birşer anlatmaya çalışıyorum ama yok fakir edebiyatı yok bilmemne yapıomuşum. iyice saçmaladim kimseyede nutuk falan atmadım sen önce saygılı ol ondan sonra oku okulunu bitir bir iş bul.
daha da birşey demiyorum ozaman anlarsın belki ne demek isetiğimi. arge'de çalışırsanda yüksek maaş falan bekleme
ve insanın sağlığı herşeyden önemli olduğunu unutma.
İnsan gibi sohbet edilmiyorki hep hakaret hep benzetme

tarım ve hyvancılığa değinsek biraz
mesela ürünlerimizin çoğunluğu gdo lu malesef
domates tohumunu altın fiyatına ithal ediyoruz
buğdayı da ithal ediyoruz
peynir mayası bile doğal değil
ne diyelim hayaldi gerçek oldu

elbette o şekilde yazdıysam hata yapmışım. dönüp mesajları okumadım. bugün çok fazla mesaj yazdım, yanlış bilgi vermişim. kimsenin bilgisi olmadığından kimse de düzeltememiş elbette. ben de o yüzden zamanında yanlışımı fark etmemişim.
tekrar teşekkür ederim.
ve fikrim hala geçerli bugün Tübitak'ın bir birimini teslim eden yarın Tübitak'ın kendisini de teslim eder.
neden edemesinler ki.
bak ben burada yanlış yazdım, saatler sonra sen düzelttin.
o kadar bihaber millet durumda.
Edit: dediğin gibi yazmışım, haklısın, yanlış olmuş.

Sen bir de ekonomiyle ile alakalı bir şeyler okudun dimi? Yani okumuş halin bu? bir şey derdim de şimdi,, uygun kaçmaz, sinirlendirdin beni.

Afrika'ya bizim ülkeden tonla demir, çelik gidiyor haberin var mı? Yani Afrika'ya yollar inşaatlar, dev yatırımlar yapılacak. Afrika kalkındırılacak. Bunu da biz ABD'den çok daha iyi yaparız sen hiç güzel kafanı yorma.

Ben bugday ambarında degilim. rte büyük oynuyor, hakkını yeme hiç. Sen ise küçük düşünüyorsun. Yok emperyalist olamazmışız da falan... Sen öyle zannet.

afrikayı kalkındırcağımıza önce kendi ülkemizi kalkındırsak fena olmaz sanki

var. olmadığını nereden çıkardın? Afrika'ya neler gittiğini ve neler yapıldığını biliyorum.
Türkiye'nin büyümediğini söylemedim, senin fikirlerine katılmayan herkesin Türkiye'yi ve Türkleri küçük gördüğünü düşünen sensin sadece.
örneğin Çinden Türkiye'ye gelen yatırım 2014 yılında %47 arttı. bu bizim için bir artı, peki bunun Çin'de günlük 1 doların altında yaşayan 100 milyon Çinli'ye etkisi ne kadar olmuştur? işçileri falan dünya ortalamasının yarısına çalışıyor.
sen ciddi ciddi o Afrika'ya yapılan yatırımın bu ülkeye istihdam ve gelir artışı olarak falan geri döneceğini düşünüyorsun.

Lütfen ama kendine saray yaptı,klozetleri de altından...

Ben öyle düşünmüyorum ki... Bunu direkt olarak sizler söylüyorsunuz. Yok Türkler yapamazmış, daha MR bile yapamıyormuş, Türklerin yaptıgı arabadan bir halt olmazmış, tekeri patlarmış, biz kim Afrika'nın emperyalisti olmak kim, darı ambarı, tavuk falan filan... vs.

Ne alaka şimdi? Doktorların keyfi muamelesi ve insanlara gereken değeri vermemesi yüzündn öldü. Doktora yalvarıp ne olur yatış verin demesine ragmen doktor 2 ilaç yazıp eve gönderdi ve aynı gün çocuk öldü ve ölüm sebebi vucut da aşırı su kaybı
Peki bundan öncekiler hastasına yaşlısına sahip çıkıyor muydu?!. Evde bakım uygulaması getirdi ve artık doktor hastanın ayagına gidiyor.Engelli vatandaşıma ve yaşlısına evladı engelli olan anneye ücretsiz arabaya binme özgürlüğünü neden diğerleri getirmedi?
kemal dogdugunda ve 2 yaşına kadar başta chp vardı.Hani o küçükken dediği dönem var ya işte o dönemde de chp vardı.Allasen 12 yaşındaki bebe büyük mü oluyor sizin nezdiniz de Ben eczaneye gittigimde 3 tl veya enfazla 5 tl kesiliyor. Peki ben sana bir soru sorayım ''Bundan 15 yıl önce sen özel hastaneye gittiğinde kaç tl ödüyordun? Şimdi kaç tl ödüyorsun?'' Bak arada 15 gibi kocamaaaaaaaaan bir zaman dilimi var!..... 250,300 tl olmadan hastanenin kapısından içeri giremezdik yahu o dönem,şimdi kalkmış bana 3 in 5 hesabını yapıyor
Al işte bir ikinci kemal vukuatı daha Altın klozet mi dedi birisi? Kardeş sen allasen ne içiyorsun?!
tabi bide ilkokul mezunuymuşsun o yüzdende yazman çok yoktur resim atıosun kapatmak için sanırım
İşte siz bundan dolayı hep kaybetmeye mahkumsunuz!!!!.....
Halka tepeden bakan hor gören zihniyete gereken cevabı her daim ''HALK'' çok güzel vermiştir. Dağdaki çobanla benim oyum bir mi olacak diyen vekil ve o vekili destekleyici yorum yapan yandaşlarından ne beklenir ki?!
Adalet okudum desem zorunami gidecek
Boş versene cancazım hani bir laf vardır eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir diye işte bu atasözü çok manidardır. Okumakla Adam OLUNMAZ!!!...İnsanın kendisini geliştirmesi ünüversiteye gidip diploma almakla olmuyor. Ben nice ünüversite mezunları gördüm Adamlıgın ''A''bile olamamış ama nice okumamış ilkokula bile gitmemiş ama ''ADAMLIĞIN'' kitabını yazmış kendisini geliştirmiş cevherler gördüm
Yıllarca halka tepeden bakan hor görenlerin sonunu gördük ve Halkıyla iç içe olan onunla aynı sofraya oturan halktan birisi olan LİDEREDE halkın NAsıl sahip çıktığına cümle alem şait oldu

hiç bir zaman türkler yapamazmış demedim dememde. ozaman kendimi de küçümser olurdum. dediğim şu ki başımızdakiler önce araba yapacağına MR makinesi yapsın. anladınmı sonunda baya zaman aldı ama neyse çok şükür belki birşey anlarsın bu gece bu yazılanlardan. cevap veremediğin için insanların türkleri küçümsediğini yazma bende Türküm niye eşimi dostumu küçümseyeyim ?

sende migrosta 50 saat çalış fazladan ağla sonra paramı alıolar diye. keşke başına gelse de anlasan emektarları. evet herif sarayda yaşıyor yalanmı gözün körmü

evet senin benim paramla yaptı niye şakaymış gibi anlatıyorsun

Bir de bu geyik var tabi. ''benim vergimle yaptı...'' Bak yukarıda marilyn var, ona sor bakalım, kimin vergileriyle yapılırmış yatırımlar, kimin vergileriyle ödenirmiş memurların maaşları... Ekonomi biliyor o.

Ayda 5 bin altı alan insanların vergileriyle mi yoksa, büyük şirket sahiplerinin, kobilerin falan vergileriyle mi? Asıl vergiyi bunlar verirler. Bir jip alsa örnegin degeri 550bin liralık, o adam o arabaya 1.2 milyon falan öder. 700 bin tl si de vergi. Sen ömrün boyunca 700bin tl vergi ödeyebilecek misin? Adam tek seferde ödüyor.

çarpıtma mervecik.
ben ülkeyi kalkındıramadık nerede kaldı Afrika emperyalizmi dedim. ülke elbette kalkınabilir, müthiş bir genç nüfusu var, genç nüfus kalkınmada her zaman artıdır.
ben sadece bu kalkınmanın bilimsel temele dayanan bir eğitim sistemiyle desteklenip istihdam yaratan bir büyüme olması gerektiğini düşünüyorum.
yani 900 liraya çalışacak mavi yakalı deği, otomobil teknolojisi üretecek daha çok mühendis, yazılımcı, yeni bir bilgisayar teknolojisi yaratacak mühendis, çorak toprakta tarım yapabilecek ziraat mühendisi falan yetiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.
AKP'nin seçtiği yöntemi beğenmemem ülkenin asla kalkınamayacağını düşündüğüm anlamına gelmiyor. ama evet mevcut şekilde ülkede refahın ve zenginliğin halka yayılacağını düşünüyorsan hayal gördüğünü düşünüyorum.
sen de benim yanıldığımı düşünüyorsun, hatta küçümsediğimi düşünüyorsun.
kısacası konu kilit.

afrikayı kalkındırcağımıza önce kendi ülkemizi kalkındırsak fena olmaz sanki

BİRİSİ KALKINMA MI DEDİ?!
ALIN SİZE AK PARTİYLE KALKINAN TÜRKİYEM

Neden AK PARTİ ?? sorusuna verilebilecek EN KISA CEVAP BU !!
Marmaray YAP
Hızlı Trenler YAP
Havaalanları YAP ( 26 dan 54 e yükseltildi)
Elektrik Santrali YAP ( 610 yeni Santral)
Uzay MERKEZİ YAP ( Türkiye'nin İLK)
Bilişim Vadisi'nin Temelini AT ( Türkiyenin İLK)
Üniversiteler YAP (51 yeni devlet üniversitesi)
Stadyumlar YAP ( 48 yeni Stadyum )
Spor Salonları YAP ( 343 yeni Spor Salonu )
Olimpik ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzları YAP ( 28 havuz yapıldı, 48 daha yapılıyor )
Yeni Tiyatro Sahneleri YAP
Metrolar YAP
Tüneller YAP ( 50 km den 207 km ye çıktı)
Raylı Sistemler YAP ( 4 il'den 11 il'e çıktı )
Barajlar YAP
Öğrenci Yurtları YAP ( 234 yeni Yurt)
Gençlik Merkezi YAP ( 119 yeni gençlik merkezi)
Kültür Merkezi YAP ( 56 yeni kültür merkezi)
Nükleer Santral YAP
Modern Bölünmüş Yollar YAP
Modern Adliye Sarayları YAP
Yerli Marka Otomobil Projesi YAP( 2020 de tamamlanacak)
İnsansız Hava Aracı üretip ihraç ET ( 19 adet ihraç edildi )
Milli Silahlar YAP
Milli Tank YAP ( Kendi tasarımımız ALTAY TANKI üretildi)
Milli Helikopter YAP
Sismik Araştırma Gemisi YAP
Boğazın Altına Tüpgeçit YAP
Dev Şehir Hastaneleri YAP
81 İl e Ücretsiz Kanser Tarama Merkezi YAP
Yatağa Bağlı Hastalara evlerinde BAK
Tersane YAP ( 37 den 73 e çıktı)
Liman YAP
Geri Dönüşüm Tesisleri YAP
Türkiyenin ilk yerli FÜZE Yakıtını ÜRET
BOR Projelerine destek VER
Elektrikli Araç Projelerine destek VER
Yerli Lazer Güdümlü Füze ÜRET
TEKNOPARK sayısını ARTIR (2 den 37 ye çıktı)
Organize Sanayi Bölgeleri KUR ( 88 yeni OSB )
Dar Gelirliye Konut YAP
Başörtüsünü serbest YAP
Hz.Muhammed in Hayatını ve Kuran ı seçmeli ders YAP
Uzaya uydu FIRLAT
Ambulans sayısını ARTIR ( Uçak,Gemi ve Helikopter Ambulansları ARTIR)
Hastane sayısını %10 ARTIR ( 79 yeni hastane )
Hastane yatak sayısını %13 ARTIR (13845 yeni yatak)
Yoğun bakım yatağını %793 ARTIR (6891 yeni yatak)
Yenidoğan yatağını %405 ARTIR (2695 yeni yatak)
MR cihazı sayısını %1544 ARTIR (278 yeni cihaz)
Tomografi cihazı sayısını %277 ARTIR ( 335 yeni cihaz)
Ultrason cihazı sayısını %428 ARTIR ( 2121 yeni cihaz)
Diyaliz cihazı sayısını %212 ARTIR ( 3201 yeni cihaz)
Ağız ve diş sağlığı merkezi sayısını %800 ARTIR ( 112 yeni merkez)
Yeşil Alan miktarını ARTIR ( 3 milyar 250 milyon Fidan DİK )
Orman miktarını ARTIR (1.7 milyon hektar artır)
Milli Park sayısını ARTIR ( 7 Yeni Milli Park)
Tabiat Parkı sayısını ARTIR ( 167 yeni Tabiat Parkı )
Temiz Plaj sayısını ARTIR
KOBİ'lere destekleri kat kat ARTIR ( 172 Kat artır)
Savunma Sanayisi Yerlilik Oranını ARTIR (%24 ten %55 e )
Açılan İşyeri Sayısını ARTIR
Tıbbi Atık Sterilizasyon Ünitesi YAP ( 40 adet yeni)
Turist sayısını ARTIR
12-25 Yaş arasına THY biletini %30 indirimli YAP
Yetim,Öksüz ve muhtaç asker çocuklarına aylık BAĞLA
Anneye Doğum Yardımı VER.
Öğrenci sayısını ARTIR
Öğrenci Burslarını Kat Kat ARTIR
-Üniversite bursu %478 ARTSIN
-İlk ve orta öğretim bursu %1000 ARTSIN
Doğalgazlı il sayısını ARTIR
İçmesuyu ulaşan insan sayısını ARTIR ( 52.178 Üniteye içme suyu götür)
İçmesuyu Arıtma Tesisi sayısını ARTIR (%36 dan %56 ya)
Atıksu Arıtma Tesisi sayısını ARTIR ( 145 tesisten 563 tesis e yükselt)
Ülkenin ELEKTRİK üretimini ARTIR (129 milyar kwhden 250 milyar kwhye)
Ortalama Yaşam Süresi ARTSIN
Okuma Yazma Oranını ARTIR
Okullaşma Oranını ARTIR
Tarımsal Üretimi ARTIR
Çiftçiye Destekleri ARTIR
Halka Sosyal Destekleri ARTIR
TİKA Projelerini ARTIR (2.241'den 13.000'e yükselt)
Şehit Ve Gazilere Desteği ARTIR
Eğitim ve Sağlık Harcamalarını ARTIR
Bebek-Çocuk Aşılama Oranını ARTIR
Kişi başına düşen DOktor,Hemşire ve Ebe oranını ARTIR
Yurtdışı Temsilcilik Sayını ARTIR ( 163 den 221 e )
MB Döviz Rezervlerini ARTIR (28,1 Milyar$'dan 120-125 Milyar$ lara)
Türkiyenin ilk Tohum GEN Bankasını AÇ
Türkiyenin ilk Milli Botanik Bahçesini AÇ
Enflasyonu DÜŞÜR ( %29,7 den %8-10 a )
Faizleri DÜŞÜR ( %63 den %8-10 a )
Kamu Borcunu DÜŞÜR (%74 ten %33 e düşür )
Bütçe Açığını KAPAT (%12 den %1.3 e düşür.)
Ekonomiyi BÜYÜT ( Yıllık ortalama %5 )
Ülkenin ALTIN Rezervini ARTIR ( 1 Milyar$'dan 19,5 Milyar$'a çıkartıldı)
İMF ye Borcu YOK ET
Hava Kirliliğini YOK ET ( 121 Hava Kalitesi Ölçüm istasyonu Kur)
Çöp Sorununu YOK ET
Trafik Canavarını YOK ET(ölüm oranı 5.7 den 2.3 e düştü)
81 il e MOBESE sistemi KUR
KOBİ'leri DESTEKLE
Katsayı Zulmünü YOK ET
Öğrenciye Ders kitabını ücretsiz DAĞIT ( Toplam 1.9 milyar kitap)
Öğrenciye Süt DAĞIT
Öğrenciye Tablet DAĞIT
Okullara Bilgisayar DAĞIT
Okullara Akıllı Tahta DAĞIT.( 85.000 tane dağıtıldı)
Okullara Projeksiyon DAĞIT.(160.000 tane dağıtıldı)
Normal öğrenimde Üniversite Harçlarını KALDIR.
Yurtdışındaki Tarihi Eserlerimizi Yurda GETİR.
Arkeolojik kazılarla binlerce eseri müzelerimize KAZANDIR.
Binlerce Tarihi Yapıyı RESTORE ET ( 4.000 varlık )
Orhun Abidelerine giden 48 Km Asfalt YOL YAP
Özel Eğitime ihtiyacı olan 56.000 i aşkın öğrenciyi ücretsiz TAŞI
- 13 yılda Enflasyon %185 artmışken ;
Asgari ücret %415 ARTSIN
En düşük SSK Emekli aylığı % 317 ARTSIN
Ortalama memur maaşı %329 ARTSIN
En düşük memur maaşı %435 ARTSIN
Öğretmen maaşı %317 ARTSIN
Muhtar maaşı %794 ARTSIN
Muhtaç Güçsüz Kimsesiz aylıkları %478,1 ARTSIN
Engelli ve yaşlı maaşı % 1000 ARTSIN

-Türkiye'nin 3.en büyük asma köprüsünü YAP ( Adıyaman)
- Dünyanın 3. Deniz Dolgulu Havalimanını Yap ( Ordu-Giresun Havalimanı )
- Dünyanın 4. Deniz Dolgulu Havalimanının Yapımına BAŞLA ( Rize-Artvin Havalimanı)
- Dünyanın 6.En Yüksek Barajını TAMAMLA ( Deriner Barajı)
- Dünyanın 3. En Yüksek Barajını YAP ( Yusufeli Barajı)
- Ağaçlandırmada Dünya 3.sü OL
- Dünyanın 3.Büyük Tohum Gen Bankasını KUR
- Avrupanın 2.Büyük Milli Botanik Bahçesini KUR
- Dünyanın 7.Büyük Havaalanını YAP
- Dünyanın TEK Deniz Altı Boru Sistemi ile Su Taşımasını YAP ( KKTC Su Temini Projesi)
- Dünyanın EN DERİN Batırma Tünelini YAP ( MARMARAY )
- İnsansız Hava Aracı (İHA) üreten Dünyada 3.Ülke OL
- Dünyanın 4.Büyük Köprüsünü içeren Otoyol Projesini YAP ( Gebze İzmir Otoyol Projesi)
- Dünyada İLK defa iki kıtayı yeraltından Su Tüneli ile BİRLEŞTİR ( Melen Projesi)
- Dünyada Tramvay üreten 6 ülkeden birisi OL.
- Dünyanın 5. En Uzun Sulama Tünelini YAP ( MAVİ Tünel Projesi KONYA)
- Avrupa'nın 6. ,Dünya'nın 8. Hızlı Trene Sahip Ülkesi OL.
- Dünyanın 6. En Çok TURİST Çeken Ülkesi OL
- Tarımsal Üretimde Avrupa 1.si ,Dünya 7.si OL
- Türk Hava Yolları Avrupa'nın En İyi Hava Yolları Ödüllerini TOPLASIN
- Mavi Bayraklı (Temiz) Plaj sayısında Dünya 2.si OL
- Müteahhitlik Sektöründe Türk Müteahhitler Dünya da 2.sıraya YÜKSELSİN

LİSTE bir bu kadar daha YAZILABİLİR , ama dedik ya bu EN KISA CEVAP BU !!!
Onlar Konuşur AK PARTİ YAPAR

[QUervecik01, post: 43347083, member: 592660"]Bir de bu geyik var tabi. ''benim vergimle yaptı...'' Bak yukarıda marilyn var, ona sor bakalım, kimin vergileriyle yapılırmış yatırımlar, kimin vergileriyle ödenirmiş memurların maaşları... Ekonomi biliyor o.

Ayda 5 bin altı alan insanların vergileriyle mi yoksa, büyük şirket sahiplerinin, kobilerin falan vergileriyle mi? Asıl vergiyi bunlar verirler. Bir jip alsa örnegin degeri 550bin liralık, o adam o arabaya 1.2 milyon falan öder. 700 bin tl si de vergi. Sen ömrün boyunca 700bin tl vergi ödeyebilecek misin? Adam tek seferde ödüyor.[/QUOTE]
Ee parası varki ödüyor. Ve evet gelire göre vergi yüküne bakarsak bizler zenginden daha fazla ödüyoruz
BUnu da inkar edemezsin heralde

alala olaya bak ya. Önce MR yapsınlarmışmış, kolaydı zaten, ha deyince yapılıyordu. Sanki senin kafana göre ilerliyor bu işler. İstersen liste ver, o sırayla yapsınlar. Yani şaka gibi şeyler yazıyorsun gerçekten.

Ayrıca merak etme. Bizim Türk doktorlarımız şu anda gayet iyiler. Millet tedavi için Türkiye'ye gelir oldu iyice. İlaç firmaları da patent alıyor mis gibi, Sanovel diye bir Türk ilaç firması mesela... Bunlar yeni yeni türeyenler. Daha çok türeyecek bu şirketlerden.

Sen kendi milletini küçümsüyorsun kusura bakma, ama aslında kendini küçümsemekten başka da bir şey yapmıyorsun. Bırak bu boş işleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…