- 9 Aralık 2009
- 17.208
- 54.942
- 1.123
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
Nasıl yani valla anlamadım
Seni allaha havale ettim ben babacigimi kaybettim senesi dolmadien soldaki babanmı? baya benziosunuz profil resmine baktımda
Adalet okudum desem zorunami gidecektabi bide ilkokul mezunuymuşsun o yüzdende yazman çok yoktur resim atıosun kapatmak için sanırım
13 yıl mervecik... 13 yıl.ee yani? Yıllarca rekabetin olmadıgı ortamda, insanların kolay para peşinde koşmasından dogal ne var? Anca ticarete ve montaja yöneldiler çünkü rekabet yoktu. Şimdi ise var, ve bu yüzden artışa geçti.
Hem yüzdeye vurackaska ABD'nin AR-Ge ye harcadıgı oran %2.8. Yani yüzde ile ifade edersek bizim 3 katımız.
Ama parasal olarak 14 milyar biz, 450 milyar onlar yatırıyor bu işe. Çünkü dünyanın en büyük ekonmisi, çok paraları var. Bizim de bu kısır döngüyü kırmak için sermayeye ihtiyacımız vardı rte buldu Araplardan şimdi de parayı kullanma vakti işte. ohh miss. Sen ezberden konuşmaya devam et.
Kardeşim görenler gereğini yaptı çok şükür.bugün altın,dolar borsa ne varsa düştü,iş adamları rahat nefes aldı,esnaf davul zurna göbek attı.hee velev ki aptaliz ama mutluyuz,huzurluyuz elhamdülillah.ee yani? Yıllarca rekabetin olmadıgı ortamda, insanların kolay para peşinde koşmasından dogal ne var? Anca ticarete ve montaja yöneldiler çünkü rekabet yoktu. Şimdi ise var, ve bu yüzden artışa geçti.
Hem yüzdeye vurackaska ABD'nin AR-Ge ye harcadıgı oran %2.8. Yani yüzde ile ifade edersek bizim 3 katımız.
Ama parasal olarak 14 milyar biz, 450 milyar onlar yatırıyor bu işe. Çünkü dünyanın en büyük ekonmisi, çok paraları var. Bizim de bu kısır döngüyü kırmak için sermayeye ihtiyacımız vardı rte buldu Araplardan şimdi de parayı kullanma vakti işte. ohh miss. Sen ezberden konuşmaya devam et.
Yoo gayet de aşagılayan sensin, daha dogrusu aşagıladıgını zanneden. Kendin çok yaratıcı, ilerici biri oldugun için Türklerin Ar-Ge çalışması sana avam geliyordur. Buyur sen anlat bakalım. Çok bilgiliymişsin. Anlat bakalım neymiş olay.
ayrıca MR arabadan çok daha önemli
Herşey önemli arkadaşım. Araba da MR da ilaç sektörü de yazılım sektörü de... her şey... Sermaye oldugu müddetçe hepsi gelişir.
Seni allaha havale ettim ben babacigimi kaybettim senesi dolmadi
şaşırmam bişey değiştirmemiş ama resim atmaya devamAdalet okudum desem zorunami gidecek
13 yıl mervecik... 13 yıl.
3-5 yıl değil. ülkeyi kısır döngüden çıkarmak için 13 kesintisiz yıl. hadi Arap Sermayesini baz alalım sadece. o da 5 yıl. bu araplar ondan önceki sene de bu ülkedeydi ve AR-Ge %0.92'den korkunç, adeta göz yoran bir sıçramayla %0.95'e çıkmış.
üstelik de kanunlar delik deşik edilerek, milyon kez ihale kanunu falan değiştirilerek çekildi o araplar ülkeye
sonuç?
%0.3'lük artış.
%0.3 için her yeri adamlara sattık.
Türkiye seneye yerli Dünyanın en gelişmiş ekonomisi olacakmış, kesin haber yayalım.
sen de hayal kurmaya devam et mervecik.
vallaha güzelcim ya, senin alıntılar bir garip oluyor.Nasıl yani valla anlamadım
işte bu mantıkta olmıcaksın. Kendi insanın sağlığımı daha önemli yoksa bir arabanın ülke üzerindeki ekonomisimi. Araba büyük çaplı ama vatandaşın sağlığı her zaman ön planda olmalı
Seni allaha havale ettim ben babacigimi kaybettim senesi dolmadi
tercihe deginmedim o konu hakkinda bilahare konusulur.tübitak'a müdür olarak atadılar dememiş miyim? düzelteyim o zaman. uyardığın için teşekkürler. özür dilerim.
ama ikisi arasında ciddi bir fark yok. kaldı ki Ulakbim Tübitak içinde en önemli birimlerden birisidir:
"
- Üniversiteler ve araştırma kurumları arasında araştırma ve eğitim amaçlı ağlar kurmak, işletmek, bu ağların yurt içi ve yurt dışındaki ağlarla bağlantısını sağlamak, bilgi üretimine yardımcı olacak nitelikte bilgi teknolojileri desteği sağlamak ve bu ağ üzerinden ve/veya geleneksel yollarla ülkemizdeki bilimsel bilgi üretimine yardımcı olacak şekilde akademik bilgi ve belge hizmetleri sunmak ve ülkenin bilgi birikimini yansıtacak bilgi ürünleri geliştirmektir.
- Üniversiteler ve araştırma kurumlarını birbirine bağlayan akademik ağı ulusal ve uluslararası bağlamda etkileşimli, yüksek hızlı, yeni teknolojilere açık ve dünya standartlarında tutmak, bilgi ve belge erişim hizmetlerini gelişen teknolojilere uyumlu şekilde ulusal çapta yaygınlaştırmak, ulusal bilimsel bilgi ürünlerini içeren uluslararası standartlarda bilgi sistemleri geliştirmek, benzer sistemlerle entegrasyonunu sağlamak ve küresel durumdaki e-bilgi kaynaklarına ev sahipliği yaparak arşiv niteliğine ulaşmaktır.
- Ulusal ve uluslararası eğitim alanlarında, eğitim kurumlarındaki teknolojiyi iyileştirmek, eğitim kalitesini yükseltmek ve eğitimin yaygınlığını ve erişilebilirliğini artırmak amacıyla bilişim teknoloji araçlarının etkin kullanımı için yazılım, içerik, bilgi erişim modelleri, altyapı ve sistemlerin geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumludur."
kendisi bu kadar eleştiriye rağmen hala daha görevinde, şimdi kontrol ettim.
"tabii bu da dogru bir tercih olmayabilir"
olmayabilir mi?
bu doğru bir tercih değil. üstelik benim yazdığımdan çok daha yanlış bir tercih. bak sen uyardın, ben yanlışımı fark ettim, düzelttim ve özür diledim.
oysa İktidar'dan böyle bir hareket görmüş değiliz. üstelik ben bir kurum yönetmiyorum.
Başın sağolsun,mekâni cennet olsun.Seni allaha havale ettim ben babacigimi kaybettim senesi dolmadi
alintilarin nedense hep eksik cikiyor. kod kismini yanlislikla siliyorsun sanirim. :)Nasıl yani valla anlamadım
biz daha ülkeyi kalkındaramadık, sen bir de Afrika Emperyalizm falan diyorsun...Onca yıl sermayesi olmayan bir ülkenin 3-5 yılda düzelecegini mi zannediyordun? Elalem AR-GE ye bile yıllar harcıyor, sen tutmuş 5 yılda koca ülkenin sefil ekonomisi ABD ekonomisi gibi olsun istiyorsun herhalde. Hepsi olacak yavaş yavaş. Hatta hızlanarak ivmelenerek. Afrika üzerindeki emperyalizm işinde de bizim şirketlerimiz hızlıca koşturursa ooohh... Cemaatin okullarını da zehirliyor zaten rte, Afrika da cemaatin okullarıyla dolu. Oranın halkı rte'yi peygamber gibi görüyor yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?