1 Kasım seçimi Türkiye geneli sonuçlar

Evet kadın cinayetleri abartı ve nefret propagandası ile alakalı. Bu gibi şeylerin de kökeni gayet belli, Marx'ın diyalektik materyalizm adındaki hurafesi, sonra Engels'in aile ve mülkiyet üzerine saçmalıkları... bunların feminist kanat tarafından sürekli kullanılması... Tabi ilk ''eşitlik, emek, haklar, özgürlük'' falan filan diyerek yaptıkları saçmalıklar artık tutmayınca şimdi de kadınları kullanıp oradan ilerliyorlar. Bunu da gayet başarıyorlar. Bu kadın cinayeti meselesi de bunları körüklemenin yollarından biri işte.

yahu üzerine alıyorsun? Türkiyeye sosyal devlet diyen Sosyal Devlet tanımını bilmiyordur derken seni kastetmedim ki, çok şükür Türkçem iyidir, okuduğumu anlayabiliyorum.
y deposu olarak kullanadığı manasız kitlerle milyarlarca doları 4 duvarın arasına gömmüş, sözüm ona liberaller ve sözüm ona sosyal devlet savunucuları yüzünden saçma sapan bir durumda kaldık.
senden bahsetmediğim yeterince açık değil mi? sosyal devletin ne olduğunu bilmeyen ama hala kendine sosyal demokrat diyen saçma sapan insanlardan bahsediyordum o kısımda.

Liberaller, elbette bunu demez, ben işveren tavrından bahsediyorum, Liberallerden değil, her ne kadar kendilerinden hoşlanmasam da aptal olduklarını düşünmüyorum. sadece onları çok saf buluyorum, hayal ettikleri gibi bir dünya yok.
ancak işveren sürekli bu taleple gelecektir, işgücü piyasasını bir kez esnekleştirmeye başladığında bunun sonu gelmez, tarihin hiçbir döneminde gelmedi.
işgücü piyasası esnekleşmemişken bile 3 tane madeni denetlemeyi beceremiyoruz 300 küsur insan ölüyor, bir de işverenlerin "alabildiğine" desteklendiği durumu düşünebiliyor musun?
Liberaller herkesi ezip geçelim demez, liberaller daha çok ezinlenler de zamanla ezmeyi öğreneceğinden koşullar dengeye gelecektir der.
oysa ki gerçek dünyada öyle bir şey yok, bir maden işçisi ölene kadar, yani kömür kusana kadar bir maden işçisidir.
nokta.
bunlar elbette "uzun" dönemde kapitalizme zarar verecektir ama Liberallere göre uzun vadede zaten her şey dengededir.
kaldı ki Liberallere kalsaydı o çalışma saatleri de sosyal haklar da asla artmazdı.

neden sürekli kafan Kuzey Avrupa'da? Kıta Avrupasından örnek verdim sana. %5 işssizlik oranı, işveren teşvikleri, ve geniş sosyal haklarla dengelenmiş bir kapitalizm.
mesela Liberal Refah Devleti (doktorinde adı bu şekilde geçer, yumuşatılmış liberazim de derler) Almanya? liberalleşmiş bir piyasa ve sağlam bir sosyal güvence sistemi.
önce liberallerin önünü aç, sonra sosyal haklar olur.
ne kadar naif bir düşünce...
nasıl yerleşecek sosyal haklar? Trilyoner Sayısıyla ABD'yi bile sollayan Çin Halk Cumhuriyetinde olduğu gibi mi? hani şu dünyanın en kötü çalışma koşullarına sahip olan ve son 20 yıl içinde Dünya'nın en büyük güçlerinden biri haline gelmiş Çin mi?
bildiğin, öne sürebileceğin iyi bir örnek var mı bu konuda?

saçmalık ya da değil, FED'de biri öksürse senin ekonomin altüst oluyorsa bu senin gerçeğindir. AKP'nin şu anki süreklilik gösteren tek ekonomik politikası sıcak parayı ölümüne desteklemektir. Türkiye Dünyanın en kırılgan ekonomilerinden biri olarak gösteriliyor, haberin var mı?
tamam senin dediğini yapalım ve ölümüne liberalleşelim. sen bana mesela 3 ay sonraTayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na, Hukuk'a çatmayacağını ya da AKP ile ters düşen bir iş adamının iş yerine kayyum atanmayacağının garantisini verebilir misin?
hiç sanmıyorum.
peki ölümüne Liberalleşmiş ve sosyal hakları azaltılmış bir Türkiye'de yabancı yatırımcı sıcak parasını geri çekerse ne olur? Türkiye girmeye çalışan yabancı yatırımcı ne karar alır? gittin mesela Afrika'da bir inşaat yapıyorsun, o Türk Şirket hisseleri borsada işlem gören bir şirket, küt diye değeri dip yaparsa ne yapacaksın?
dediğim gibi hayaller Paris hayatlar Bağcılar.
bu arada strawman'i cümle içinde kullanabildiğini ve anlamını bildiğini anladım, uzatma istersen.

strawman diyorum çünkü samandan adam demek garip geliyor. Yoksa yabancı terim, gereksiz terminoloji çok kullanmam. Ama sen yine de benle alakası olmayan şeyler üzerinden beni vurmaya çalışma çok rica edicim.

Liberallere saf diyene saf derim ben de çünkü dünyayı kuran liberallerdir. Gelişimler, atılımlar bireysel hırslar sayesinde olmuştur, topluca nirvanaya ulaşılarak degil.

İşverenin talepleri bir noktada tıkanır, hiç merak etme. Bu işçi sayısı ve niteligine baglı bir şey. Ortada bugün çok mühendis olmasa (ki elini sallasan mühendie çarpıyor) mühendisler bu kadar az paraya çalışmazlardı. Patronlşar da mecburen daha fazla para öderlerdi çünkü mühendis bulamazlardı, bu kadar net. Devlet eline ihtiyaç nerede hani? Belli başlı sosyal meseleler üzerinde zaten herkes mutabıktır ve bunlar tartışılmaz, niceligi tartışılır sadece. Hatta asgari ücreti bile dogru bulmuyorum ben, kalksa daha iyi olur. Bazı işverenler daha çok verecegi varsa da asgari ücret var diye rahat rahat çok daha düşük ücret veriyor çogu kişiye. Ama yok sen asgari ücreti yükseltelim iyice dersen bu da sermaye sahiplerini baltalar, ve hiçbir şey çıkmaz oradan.

Dünyadaki ilerleme yalnızca işverenlerin lehine degil, çalışanların da lehine. Yoksa işvereler illa ki işçiler ölsün diye ugraşmazlar. İşverenleri amma zalim göstermişsin yahu. Ölsün işverenler de bari.

Örnekleri verirken baya alakasız örnekler veriyorsun. Azıcık yakın örnekler ver bari hiç olmazsa.

Almanya dünyanın 4. ya da 5. en büyük ekonomisi yahu, onlarla bizi karşılaştırma artık. Onların ekonomisi büyük, dolayısıyla sosyal hakların daha fazla olması normal, sürekli bunu anlatıyorum zaten. Ekonomi büyüdükçe sosyal haklar artar. Devlet de tek tük oynama yapar, gerisini bırakır. Almanlar da zaten zamanında öyle yaptı, liberaller zenginleştirdi, sosyal haklar daha sonra geldi. Zamanında orada sabah akşam çalıştırılan Türkleri unutmamak lazım dimi? Şimdi ise gayet iyiler.

Çin'i örnek vermen de hiç olmamış. Bu sefer de tutup 2 milyar nüfuslu ülkeyi örnek vermişsin. Çin zaten sosyalist saçmalıklardan yeni yeni kurtulup kapitalizme geçen bir ülke ve ayrıca Çin'in asıl özelligi zaten işçi ucuzlugu çünkü nüfus çok (arz - talep işte). Yani Çin'dekilerin az maaş alması zaten talebe karşılıktır, eger o kadar ucuz işçilik olmasaydı kim niye Çin'de üretim yaptırsın? Akıl var mantık var yani.

Çalışma koşulları da kapitalist sistemde yolunu bulur sen hiç merak etme, yeni başladı onlar.

Ayrıca Çin'deki dolar milyarderleri de kafanı karıştırmasın. Bana emek sömürüsü edebiyatı yapma. Zenginlik topluca kazanılan bir şey degildir ki önüne gelene dagıtsınlar durduk yere.

Türkiye hiç de öyle kırılgan falan degil, gayet saglam. Güven ortamı var ülkede, insanlar yatırım yapabilmek için birbirlerinin üzerine basıp koşuyorlar buraya. Kesinlikle ekonomimiz çok saglam an itibariyle. Başka ülkelerin ekonomik tespit adı altındaki zırvalıklarını dinleyemem. Sıcak paranın çekilecegi falan da yok, hikaye.

AKP TÜSİAD'ın karşısında kendi kankalarını destekledi işte MÜSİAD, üstüne yabancı sermayeyi çekti. Al sana rekabet, mis gibi. Bu rekabet hem zenginleştirir hem de zamanla sosyal hakları zenginleştirir hem hizmet kalitesi artar... vs vs. Boş boş ''magduruz ama'' edebiyatı ile kalkınma olmaz.

Sadece bu mu?
Kadinlara karsi tavir sergiliyor sürekli.
Kadinlara atilan dayagi da savunuyordu bir ara. Ohoo psikolojik bazi seyleri de reddediyor kendisi.
Bence de kendisiyle tartisilmasi sadece vakit kaybi.

biz kitleri özelleştiriyoruz 2 sene sonra millet karın gözüne gözüne vuruyor.

Bunu da şimdi fark ettim.

Özelleştirmenin güzelligi işte. Devletin ticaretle ne işi olurmuş? Zor dönemlerde sıgınılacak bir yöntem bu sadece. Sermaye var ise, özelleştir gitsin. hantal yapısından kurtulsun, tembel memurlardan kurtulsunlar da bi nefes alsınlar. Kâr amacıyla yükselsinler, hem onlar yükselsin hem de o şirketlerden faydalanan halk rahat etsin.

Devlet bu işlerden elini ayagını çekmeli, devlet başka işlerle ugraşsın.

Sadece bu mu?
Kadinlara karsi tavir sergiliyor sürekli.
Kadinlara atilan dayagi da savunuyordu bir ara. Ohoo psikolojik bazi seyleri de reddediyor kendisi.
Bence de kendisiyle tartisilmasi sadece vakit kaybi.

Freud'un bi zamanlar hastalarına ne yaptıgını biliyor musun? Hani şu psikanaliz denilen zırvalıgı icat eden kişi... Hastalarına kokaini verip yollarmış. Adamın tedavisi bu. Sözde hastalar da içsinler kokaini sarhoş olsunlar kafa bi dünya... iyileştim zannetsinler. Al işte psikolojinin/psikiyatrinin babası denilen adamın yaptıgı bu.

Kadınlara atılan dayagı da savunmam. Sen çok yanlış anlamışsın.

O mesajlarini bulma imkanim olsa bulurdum mervecik. Ben böyle seyleri unutmam çünkü.
Sen bir konuda kadina atilan dayagi savundun.
Sana yine cogu kisi tepki verdi sen savunmaya son gaz devam ettin dayakla eğitim verilebilir diyerek.

Psikolojik tartışmalara girmek bile istemiyorum.

Ben ne yazdımı unutmam merak etme. Ben sana dogrusunu anlatayım;

''her ne olursa olsun, bi kadın asla şiddeti hak etmez'' gibi laflara karşı çıkıyorum ben. Bazen hak edilir.

Hatta ''hiçkimse şiddeti hak etmiyor, hiçbir insan şiddeti hak etmiyor'' lafına da karşıyım ben. Bazı insanlar bazen hak ederler kötü muameleyi.

Bunun anlamı ''hadi gidin de herkese şiddet uygulayın'' demek degildir.

Konu hickimse degil kadinlardi mervecik. Ve o konuda sen istenmeyen davranislarin dayakla alt edilecegini savundun. Hatta kari koca arasi bir durumdu.
Ve o durumda da dayagin savunulacak bir yani yoktu.

Konu üstünden uzun zaman gecmese bulmak isterdim yoksa ne kadar tartissak da kabul etmeyeceksin belli.
Ya hu kadin cinayetini de abarti buluyorsun ben daha ne diyim?

Neyse konu icinde farkli bir konu tartismak gereksiz.
Velhasıl cok uc noktalarda fikirlerin var. Üstüne de sürekli yanlış degilim diye dayattığın. Bu yuzden de uzun uzadıya herhangi bir seyi seninle tartışmanın faydasiz oldugunu söylüyorum.

Son düzenleme:
kusura bakma ama piyasanın kendiliğinden dengeye gireceğini savunan insana ben saf derim. piyasa kendiliğinden dengeye girmez, gi-re-mez.
Ücret Kuramları hakkında hiçbir şey bilmeden Asgari Ücret kaldırılsın diye gevelemek de ayrı bir kafa. ücret dediğin nane yukarı doğru değil aşağı doğru esnektir. Asgari ücreti kaldırırsan 900 lira verecek işveren 800 lira verir, zaten konumuz mühendisler değil, işçiler.
işçi az ücret aldıkça eve daha fazla para girsin diye daha çok çocuk yapar, daha çok çocuk=daha fazla işçi=daha düşük ücret demek
bu dünyanın her yerinde böyledir.
Asgari Ücret diye bir şey işverene p.ştluk olsun diye bulunmadı.
yani bana strawman diyorsun ama gereksiz gereksiz örneklerle gelen sensin. işveren tabiatı gereği daha fazla para kazanmak ister, adamın işi o para kazanmak, adam işçiyi düşünmek zorunda değil ki?
ben sana basit bir piyasa mantığından bahsediyorum.
üstelik tarih boyunca örnekleri sıklıkla görülmüş bir piyasa mantığı, İLO neden çocuk çalıştırmasını yasaklamış sence? bir düşün bakalım bunu sen.
adam daha az para ödeyip, daha fazla kar elde edecekse çocuk çalıştırır, bu bugün için "ahlaksızca" olan bir şey, o gün çok normaldi.
bu düzenleme kuralları bu yüzden var, insanlar kafasına göre at koşturamasın diye.
ekonomi büyüdükçe sosyal haklar falan artmaz. bunlar arasında korelasyon olan iki şey değil. senin yanıldığın konu tam olarak bu.
sosyal hakların artması bir tercihtir, bir politikadır, Almanya böyle bir tercih yapmıştır, mesela Çin ya da Tayvan yapmamıştır.
bu kadar basit.
Almanya emparyalist bir devlet olmuştur ama senin kastettiğin anlamda liberal bir devlet hiç olmamıştır, Sosyal Politikada Alman Ekolü diye bir şey var. CDU tarzı Hristiyan liberaller ile Almanya Liberalleşmeye başlamıştır. Zamanında orada sabah akşam çalıştırılan Türkler merdiven altlarında ş...siz Türk patronlar sayesinde çalıştı.
sana tanıdık geldi mi?
ekonominin büyümesi ve sosyal hak vermek başka başka kavramlar.
piyasanın a..na koymadan da ekonomiyi büyütebilirsin.
heh Türkiye'nin ekonomisi sağlammış, neden AKP sözcüsü mervecik öyle dedi, Moody's kim bilir misin? 2005'te kredi notunu yükselttiğinde sizinkiler pek seviyordu, bu ara bozuklar.
Türkiye kırılgan bir ekonomi çünkü dış finansman bağımlısı.
sen olayı tam anlamamışsın, her yazışında bunu daha iyi anlıyorum
SOSYAL HAK KALKINMANIN BİR GEREĞİ DEĞİL POLİTİK BİR TERCİHTİR.
bu cümleyi bir yere yaz ve bak, oku, anla.
çünkü yanlış biliyorsun.
kalkınma arttıkça sosyal hak tesis edilmek zorunda değil.
sen ciddi ciddi, Çin'in, ucuz emek sahibi Çin'in emek fiyatını yükselteceğini düşünüyor musun? yükseltmeyecek, ekonomisi ne kadar büyürse büyüsün bunu yapmayacak çünkü ürettiği malı Türkiye'ye satarken aynı zamanda 1 dolara işçi çalıştırıp yabancı yatırımcıyı ülkeye çekiyor.
bu yüzden Çinde insanlar 1 dolara çalışmaya devam edecek.
bu kadar.
Türkiye Çin kadar kalabalık olmadığı için bu 1 dolar değil 3 dolar olur ama daha fazla değil.
bu tamamen siyasi bir tercihtir.
mağduruz edebiyatıyla olmaz lafını AKP'ye oy veren birinden duymak çok hoş, neyse konumuz bu değil.
neden dönüp dönüp serbest piyasa ekonomisine karşıymışım gibi yazıyorsun?
ben kapitalistim
rekabeti dibine kadar savunurum
devletin kural koymasını da savunurum sadece.
senin savunduğun sistemin uygulanabilirliği olmadığı gibi Türkiye gibi bir ülkede Rus Ruleti oynamaktan farkı yok. senin bu piyasayı alabildiğine açalım mantığın FED'in faizlere çomak sokmasıyla tepe taklak gelir elinizde bir gece de bir kat artmış bir borçla "e biz büyücektik daha" diye kalakalırsınız.

kendi fikrini kanitlanmis ispatlanmis kati birsey gibi söylemissinizde.oyüzden :)) hayirli günler..

İşverenler üzerinden amma ajitasyon yapılmış, asgari ücret kalksın işçi 500 lira maaşla çalıştırılmazsa bende Mune değilim, hiçbir işveren işçisine asgari ücret bizi kısıtlıyor, bundan sonra ben sana 2000 lira Maaş vereceğim demez. Ki işçiliği fabrikalarla sınırlamayın, bugün küçük ve orta ölçekli inşaat şirketleri günlük yevmiyeli işçiler çalıştırıyor, en ucuza en iyi iş gücünü istedikleri içinde bir zamanlar Bulgar göçmenlerini, şimdi de Suriye'li mültecileri tercih etmeye başladılar, çünkü senin işçin günlük 100 lira derken, onlar 40-50 liraya çalışıyor, hangi işçi hakkından bahsediyorsunuz, sigortaları düzenli ödenen kaç işçi var? Adamlar emeklilik zamanları gelene kadar sigortalı çalıştıkları gün sayısını hesaplatmadıkları için ne kadar haklarının yendiğini o zamana kadar bilemiyorlar, eski işyerim sigortamı düzenli ödememiş diye başlayan kaç dilekçe ve kaç dava var biliyor musunuz?

Fabrikalar deseniz sigortasız işçi çalıştıranlar yok mu? İşçi gıkını çıkaramaz teftiş zamanı yoksa işinden olur, işçilerin hakları varmış, yahu geçiniz bir kalem, ekmek aslanın midesinden kuyruğuna inmiş, insanlar varolan işlerinden olmamak için yeri geliyor haklarından feragat ediyor.

Çin örnek verilmişte komik Çin hiç işçilerin maaşını yükseltir mi? Adamlar ucuz mal üretmekle nam saldı, Ejderha Dünya piyasasındaki yerini Fil'e kaptırmak istemez, biri Dünya'nın en büyük ekonomileri sıralamasında 2., diğeri zirveye oynuyor.

İhracatın yanısıra siyasetende Dünya liderliğine oynadıklarından varolan stratejilerinden vazgeçmezler, malumunuz yeni dünya düzeni oluşturuluyor, Rusya-ABD-Çin etrafında toplanıyor ülkeler, bazı dengeler değişiyor, bu bizi de alakadar ediyor ama konumuz bu değil, neyse Dünya 3 kutuplu sistem üzerinde halkalar oluştururken Çin koltuğunu sallamaya aday Hindistan'a yerini kaptırmak istemez zira 2030 yılı gibi Rusya-ABD-Çin üçlüsünde Çin'in çıkarılıp yerine Hindistan'ın konulacağı söylentileri dolaşıyor.

Bizde bu yüzden diyoruz üretim demek güç demek, ekonomi demek güç demek, ekonomi politikalarımızı revize etmezsek 3 kutuplu sistemde yerimizi alamayacağız. Çin ve Hindistan'ı yakalamamız lazım zira bölgesel önemimiz bir yere kadar, herzaman diyorum artık dönem eskisinden çok daha fazla kapitalist düzen dönemi, GSMH'n, ekonomik Gücün kadar itibarın olur, işleri bitince paran yoksa bir anda etrafında kimse kalmaz.

daha öncede dedigim gibi akpli olmadıgım icin banlancagımdan bahsetniştim. ve ne oldu gercek oldu... evet belki burada bir kişiye cahil dedim. ama o cahil dediğim kişi bana kaç kez hakaret etti. bu kişi kadın cinayetlerinin abartıldığını söyledi. şimdi bunu sormak istiyorum "cahil" mi daha büyük hakaret yoksa "kadın cinayetleri abartılıyor"mu daha büyük bir hakaret?

Ben anlamıyorum nasıl bu kadar kör olunabiliyor. Bari akpli olmayanlar giremez yazılsaydı sitenin açıklamasına sizlerde rahat ederdiniz.

Bir kadın olarak kadın cinaytleri abartılıyor denmesine ve kadına şiddeti doğru gören insanlara nasıl sessiz kalabiliyorsunuz.

Büyük konuşmayın yarın oburgun sizinde basınıza gelebir ondan sonra abartılmadığını gorebilirsiniz

cok uzucu bir durum bu kadar kadının sessiz kalması

Kadın cinayetleri abartılıyor demek bir görüştür hakaret değil.
Siz cahil dediniz diye değil, kendisine saygı duysanızda duymasanızda bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na Yakışıksız Üslup Kullandığınız için banlandınız.
Bakınız banlanmanıza neden olan yorumunuz:
Ben mi kopyala yapıştır yapıyorum, Yazdığım yorumu birebir bir sitede bulun, ben sizden bizzat özür dileyeceğim ama bulamazsınız zira ben kendi düşüncelerimi bildiğim kadar yazarım, biliyormuş gibi yapmam, aldığınız cezayla alakalı itirazınız varsa http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?misc/contact bu linkten yöneticilerimize mail atın incelesinler.
Size iyi sabahlar...

sen nasıl bi insansın ya. hiç mi için acımıo o cinayetlere. aklım almıo insanlığından şüphe ediyorum. çok geri kafalısın.
feminizmide lezbiyenlik falan zannediyorsundur Allah bilir. utanıyorum bazen ya böyle insan olmayanlarla ayni ülkede yaşamaktan. keşke beyin göcü falan yapsan çok zekisin çünkü yorumlarından anladığım kadarıyla.

ben kopyalayıp yapıştırmayı size söylemedim o genelr ortaya atılmış birşeydi ki sizin yorumunuzda zaten öyle bir durum yok. kullandığım kelime "herif" ve "sıçmak" dediğim herkesin yaptığı birşey bu uygunsuz bir dil değil. "tuvalete pisliyor" mu yazsaydım banlanmazmıydım. ya da herif yerine sayınmı demem gerekiyor. yani gerçekten ülkedeki fikir özgürlüğü buraya da yansımış. kadın cinayetlerinin görüş oldğunu söylüyorsunuz ama bende rte'nin altına klozete kaka yaptığını düşünüyorum bu da benim görüşüm. tovbe yarabbim
sizede iyi sabahlar

peki Atatürke saygı göstermeyen insanlar neden banlanmıyor çok karşıma çıktı bu sitede ve hiç birşey söylenmemiş. Nasıl kötülüyorlar Atamızı ama cumhurbaskanı kadar değer verilmiyor. siz onun sayesinde böyle bir hayat yaşıyorsunuz bunu da unutmayın

Ayrıca o yorumda kimden bahsettiğim belli değil yani herif demişim bir herif altın klozete sıçıyor diye ama o herif diye bahsettiğim kişi bir muamma. Yani yakıştırmayı siz yapmışsınız ona neticede, çünkü kimsenin ismi yazmıyor orada. o bahsettiğim kisinin cumhurbaskanı oldugunu siz tahmin edip banlamşsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…