1 Kasım seçimi Türkiye geneli sonuçlar

mervecik01
yani öyle saçma argümanlarla geliyorsun ki insanın kafasını duvardan duvara vurası geliyor.
sosyal devlette devlet zırt pırt olaya müdahale etmez, bunu nereden çıkardın? Sosyal Devlet, en nihayetinde kapitalist devlettir ve devlet kapitalisti korur.
AKP Kıta Avrupası Modeline imza attı. Kıta Avrupası modeli Kuzey Avrupa modelinin kalabalık nüfuslu devletlere uyarlanmış halidir. kutu kadar devletlerde km2 başına 20 insan düşen devletlerde tam istihdamı sağlamak kolay biz kalabalığız bunu yapamayız diyerek kabul edilebilir işsizlik (%5) diye bir kavramla devam eden devletler.
Sosyal Devlet, kapitalist devlet olduğundan, öyle siz oturun ben size bakayım diyen devlet falan değil yani, bütün politikalar "çalıştırma" üzerine kurulur, sandığının aksine.
ben sana ne dedim A liran varsa sen büyüklerin arasında ezilme diye.... yani sen büyük kapitalist olmaya çalışan sen, seni Google'a karşı destekler, Yahoo'yu Google'a karşı neden desteklesin ki? Yahoo küçük kapitalist mi?
buna sosyal devlet de karışmaz, buna liberal devlet de karışmaz.
Serbest Piyasa Ekonomisi dediğin şey Sosyal Devlette de vardır, zaten? Piyasası Serbest olmayan Kapitalist Devlet mi olur? neler tartışıyoruz Allah Aşkına? ve serbest piyasa dengede gittiği sürece Sosyal Devlet zaten müdahale etmez, Kapitalist Devlet bu yahu? Sosyal Devlet dediğin piyasaya sadece tek bir koşulda müdahale eder, denge bozulduysa ve bunu ABD de yapar, dibine kadar liberal bir devlet olmasına rağmen. Keynesten bu yana Sosyal Devlet anlayışı çok değişti. Modern Sosyal Devlet Teorilerine göre zaten Sosyal Devlet piyasada kural koyucu(yani yasa yapıcı) ve gerektiğinde düzenleyici (para ve maliye politikası) olmak dışında görev almamalı. Sosyal Devlet, sübvanse eder, teşvik eder, alan açar, yasa yapar, eğer özel yatırımcı için çok riskliyse kendisi kurar ve özele devreder.
olağan üstü koşullar dışında sosyal devlet dediğin şey piyasayla ilgili bir şey değil, esasında. piyasa dengedeyken ve koşullar olağanken sosyal devlet dediğin vatandaşla alakalı bir şey. sosyal devlet senin vatandaş olarak hangi haklardan yararlanacağınla alakalı bir tercih koyar ortaya, hepsi bu.
5-10 yıl sübvanse edilen şirketler? benim hayalimde? hayırdır, yazdıklarımı bıraktın şimdi de düşündüklerim hakkında mı fikir yürütüyorsun?
hiçbir sosyal ekonomi savunan 5 yıl gibi saçma bir sürelik sübvansiyonu savunmaz. sosyal politakanın amacı kaynakları etkinleştirmektir, devleti atıllaştırmak, hantallaştırmak değil. devletçilik ve sosyal ekonomi de başka başka kavramlar, onları da karman çorman etmişsin.
Keynesçilik törpülenmiş liberalizm değil, etkin maliye politikası savunan bir görüş nasıl törpülenmiş liberalizm olabilir? adam ekonomiyi başıboş bırakmayın yere çakılır diyor yahu, ne törpülenmişi, ne liberalizmi?
ohhhhh

Canım benim ağlayarak okudum yazdıklarını yazılanları ....ilk önce size sabır diliyorum.... sana ve kuzenlerine baş sağlığı diliyorum... kuzenlerini melek yavruları bekliyor ebedi bulusacaklar inşallah .....
İşte benimde vicdanım rahat böyle bir güce devlete sahibiz Allahima şükürler olsun.... 4/4 luk Mukemmel baskanlara emanetiz İNŞALLAH bayrağı gencler taşıyacak evlatlarimiz ...benim kızım ambulans hemşiresi olacak
Anneleri babaları evlatları hastaneye taşıyacaklar allahimizin izniyle
Allahım sabır versin canım benim inşallah

Eşimin amcasının bebeği de geçen sene sağlık ihmali yüzünden öldü doğumdan bir gün sonra. Sonra sadece bir hastanede olduğu yatacağı yer orası da dolu olduğu için başka ile götürdüler. Orda da bişiler oldu tabii helikopter bi nedenle götürmemiş ambulansla götürdüler. Yaşayamadı yavrucak. Allah rahmet eylesin. Böyle sağlık skandalları her dönemde oluyor. Geçen acile gittim kaza yaptığım için beklerken bir gürültü koptu hemşire iki hastayı nasıl azarlıyor. Biri diğerine ben şikayet edeceğim sen de et dedi gitti. Tanışmıyorlardı da. Kim haklı bilemem ama acilde kavga gürültü hoş değil. Bunu da başta eğitim alan hemşirenin yapmaması gerek. Tabii herkes bir değil kişinin kendiyle alakalı bu. Aynı şekilde işini vicdanen yapmayanlar her zaman vardı hep de olacak bence

Şu anda laissez-faire Türkiye için gayet uygun, bunca zaman sözde sosyal demokrasi ile yönetildigi iddia edildi de ne oldu, hiççç. Tam gaz büyümemiz lazım. Sosyal haklar zamanla oturur. Hatta onu da geçtim şu anda devletin el altından özel sektörü patronlarını alabildigine desteklemesini bile savunurum, bırakınız geçsinler bile degil, iyice gazlasınlar diyorum.

Yahoo'yu desteklesin demiyorum zaten, senin dediklerine göre küçük arama motorlarını da desteklemesi gerekir diyorum. Mesela Google'ı Yahoo'ya karşı desteklemeliydi diyorum ama hiç gerek kalmadı ve piyasa Google'a objektif degerini verdi. Şu anda da çıkıyor bir sürü arama motoru, devlet hepsine destek mi versin?

Neyse uzun yazılar gözlerimi yordu şu an o yüzden yarıda kesiyorum.

En basitnden, bir adamın katrilyonlarca doları var diyelim. Bu adam tutup da ''çok param var kimseye ihtiyacım yok'' diyip kendi ailesi dışında herkesi öldürdü... diyelim... Artık bu adamın onca parası degerini kaybetmiştir dimi? Aslında 5 kuruş parası yoktur artık. Yani bu herkesin anlayabilecegi bir şey, kapitalistin zenginligi halkın varlıgına da, alım gücüne de baglıdır. Bu yüzden alabildigine ''bırakın yapsınlar'' düşüncesi sürekli bir şey olamaz, duruma göre degişir bunlar. O yüzden straw man dövdügünü söylüyorum.

Demem o ki şu an gereken model bu, yarın yine bakarız.

Zaten Türkiye Sosyal Devlet değil Hantal Devlet. Türkiye'ye Sosyal Devlet diyen Sosyal Devlet'in tanımını bilmiyordur. yıllarca yönetemediği oy deposu olarak kullanadığı manasız kitlerle milyarlarca doları 4 duvarın arasına gömmüş, sözüm ona liberaller ve sözüm ona sosyal devlet savunucuları yüzünden saçma sapan bir durumda kaldık.
biz kitleri özelleştiriyoruz 2 sene sonra millet karın gözüne gözüne vuruyor.
bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler ancak piyasaları kontrol edebilen devletler için geçerli. daha doları kontrol edemezken, bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler dersek, hortumlanan bankalar, kasası bomboş bankalar gibi bu da bize döner.
ha özel sektörü desteklemek dersen orada tartışırız. zaten yıllardır sosyal demokratlar özel sektörden sosyal güvelik priminin yükünü çek diyor. ücretin özel sektör üzerinde çok fazla yükü var, işveren payı kaldırılmalı mesela.
ama "alabildiğine"
işte burası sorun.
iş adamlarını alabildiğine desteklediğinde senin verdiğin örneğe döneriz, bu sefer hane halkında para kalmazsa ki işvereni alabildiğine desteklediğinde ve esnettiğinde olacak olan bu, piyasada harcama yapacak adam kalmaz, bu sefer gömüleme başlar, kimse para harcamaz.
işveren ne diyecek ücretleri düşür, ne diyecek, çalışma saatini arttır, ne diyecek sigortasızlığa göz yum, 2.cil işgücü piyasasında çalışılmasına göz yum, iş güvenliği önlemlerini esnet, ben iş yerinde hekim çalıştırmayayım, mühendis çalıştırmamayım, iş yeri denetlemelerini esnet.
sonra...
iş kazası, meslek hastalığı vs sonucu devlete bir yük daha binecek, hane halkının elinde bugün 900 lira varsa o gün 700 lira olacak eskisine oranla daha az şey alacağı için, daha az para harcayacak
iş veren malı satamayacak tekrar devlete dönecek bana biraz daha esneklik sağla.
bu sonsuz bir döngü.
buradaki sorun o alabildiğine kelimesi.
yoksa devletin üzerindeki hantallıktan kurtulması ve piyasanın gerçekten etkinleştirilmesi elbette olması gereken bir şey. ama bunu kuralsızlaştırak, göz yumarak yaparsan devletin üzerine daha fazla yük binecektir, ister istemez.
çünkü bugün X partiyi ülkeyi zenginleştiriyor diye destekleyen seçmen, yarın bizi fakirleştirdi diyerek tepki gösterir (yani normal ülkelerde, Türkiye'de ne olur bilmem)

Şimdi çıkıyorum daha sonra liberal vs sosyal demokrasi kavgamıza devam ederiz good night

1 KASIM SECiMiNDE iSTiKRARA, BiRLiGE, KARDESLiGE VE TURKiYE'YE SAHiP CIKARAK AK PARTi'NiN SiYASi HAYATIMIZDA BENZERi GORULMEMiS YENi VE TARiHi BiR DESTAN DAHA YAZMASINI SAGLAYAN VEFAKAR, FEDAKAR YOL ARKADASLARIMA, TESKiLAT MENSUPLARIMIZA VE MiLLETiMiZE GONUL DOLUSU TESEKKURLER. BU ONUR, BU ZAFER VE BU BAYRAM SiZiN ESERiNiZ!

Allah'a Şükür Kuzenim evladının acısına isyan etmiyor. Onun üzüntüsü 1 yaşındaki yavrusunun çırpınarak can verirken eli kolu bağlı bir şey yapamamasına Büyük oğlunun kas hastası olduğunu ögrendi ve 10 yıldır devletin o şefkatli elini hep üzerinde hissediyor.Devlet bakım ücreti veriyor eve istediği anda hasta nakil aracı gönderiyor ve buda yetmedi geçen sene eve doktorlar direk gelip fizik tedaviyi evde yaptılar. Yani Şimdi Devlet Halkıyla içiçe ve halkının yanında Elhamdülillah
Şimdide öyle olaylar olsa bile,halk olarak hakkımızı arayabiliyoruz ve bizle muhatap olacak kişileri bulabiliyoruz. Önceden öylemiydi?! Bak kuzenlerim ölen evlatlarının haklarını bile arayamadılar maalesef

Allah razı olsun devletimizden

Kardelen Allah kimsenin başına vermesin hak arayıp bulsan bile sadece bir iç rahatlaması olur bu olaylar olmasa çok daha iyi. Hem hak arayınca her zaman bulunmuyo bunu da unutma lütfen. Benim eşimde bir bağışıklık sistemi ile ilgili hastalık var. Bulunana kadar kaç doktora profesöre gittik bilmiyorum en sonunda Ankara'da bir üniversite araştırma hastanesinde bulundu. Yine de öyle çok açıklayıcı bilgiler verilmedi. Eşim yabancı makaleleri, bu hastalığı yaşayan yabancı insanların paylaşımı okudu vs. Yani sağlık şurda böyleydi burda böyleydi diye bişey yok. Sağlık sektörü vicdanla ve çalışmayla oluyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Turkiyeyi bu kanunlari cikartmaya mecbur eden Avrupa'ya dua et edeceksen... AKP AB uyum yasalarini uyguluyor sadece, Avrupa boyle yasiyor cunki.. Uye olacak ulkelerden de aynini yururluge sokmasini istiyor, baska turlu AB uyeligine gecit yok. Yani hangi parti gelirse gelsin bunlari yapmak zorunda idi, CHPsi de, MHPsi de.. Baska turlu muzakereler devam edemiyor maalesef.. 13 senedir hukumette kanunlari yapma yetkisi AKPde olduguna gore tabii ki onlara dustu uygulamak da..

Devletin yaptıklarını görmeyip avrupa'ya minnet duyanlara sen akıl fikir ver Rabbim (AMİN)

Avrupa Birliği Müktesebatı Çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Tarafından Yürütülen Uyum Çalışmaları

Avrupa Birliği Müktesebatı’nda, sağlıkla ilgili düzenlemeler ortak bir başlık altında toplanmamış olup birçok müktesebat başlığına serpiştirilmiş durumdadır. Sağlıkla ilgili düzenlemeler ağırlıklı olarak “malların serbest dolaşımı”, “iş kurma hakkı ve hizmetlerin serbest dolaşımı”, “sosyal politika ve istihdam”, “çevre”, “tüketicinin ve sağlığın korunması” ve “fikri mülkiyet hukuku” gibi başlıklarda yer almakta, diğer bazı başlıklarda da dolaylı olarak sağlığı ilgilendiren konulara yer verilmektedir.

Türkiye, Avrupa Birliği müktesebatına uyum amacıyla hazırladığı Ulusal Program doğrultusunda mevzuat uyum çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye’nin 1963 yılından beri ortaklık ilişkisini sürdürdüğü Avrupa Birliği’ne en kısa zamanda tam üye olabilmesi için Ulusal Programdaki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekmektedir. Bu ödevi yerine getirirken, sadece siyasi alanda yoğunlaşmakla kalmayıp Ulusal Program’da yer alan diğer önceliklerin de bir an önce yerine getirilmesi şarttır. Bu öncelikler arasında yer alan “sağlık” konusu ile ilgili başlıklar ve bu alandaki uyum çalışmaları büyük bir önem arz etmektedir. Bu çalışmalar, halkın sağlık durumunun AB ülkelerindeki seviyeye çıkarılması ve sağlık sektöründe AB standartlarına ulaşılması açısından büyük önem taşımaktadır.

Saglik Bakanligi resmi sayfasindan: http://sbu.saglik.gov.tr/Ekutuphane/kitaplar/abkdb2.pdf

Devletin yaptıklarını görmeyip avrupa'ya minnet duyanlara sen akıl fikir ver Rabbim (AMİN)
Şükretmeyi bilmeyenler yapılanları görmez PKK partisini savunanlar hiç bilmez
Allahimiza şükürler olsun 4/4 lük devletimiz var illaki eksikler olacak şimdi tamamlama zamanı İNŞALLAH
HAYDİ BİSMİLLAH..........

Öznel cümlelerinizi kurarken başkalarını yargılamamaya dikkat edin. Hele de din konusunda kimin Şükrü bilip kimin bilmediğini bilemezsiniz. Şu yaptığınızla kaç hakka giriyorsunuz kim bilir.

Su mervecikle ciddi ciddi yazisanlara da şaşırıyorum. Bir de mesajlarını begenenler falan.

"Kadin " kadin cinayetlerinin abartildigini hatta bunun uzerinden nefret propagandasi yürütüldüğünü iddia ediyor. Buradan anlayin ne kadar "mantikli" ne kadar " gercekleri goren"

Öznel cümlelerinizi kurarken başkalarını yargılamamaya dikkat edin. Hele de din konusunda kimin Şükrü bilip kimin bilmediğini bilemezsiniz. Şu yaptığınızla kaç hakka giriyorsunuz kim bilir.
fetvacılar gene iş başında,en dindar onlar ya

Sürekli strawman ama... sıkılmadın mı? Kendi kafanda bi mervecik01 yaratıyorsun benle alakasız, sonra da ona saldırıp onu çürütüyorsun, ben burada kendi halimde oturuyorum.

Türkiye'ye Sosyal Devlet diyen Sosyal Devlet'in tanımını bilmiyordur.

Ben böyle bir şey demiş miyim? Yoksa şöyle mi demişim?

bunca zaman sözde sosyal demokrasi ile yönetildigi iddia edildi de ne oldu

Bunu örnek olarak gösterdim sadece, hepsini tek tek yazmaya gerek yok. Ama bi zahmet sıkıl şu işi yapmaktan.

İşveren tabi ki bunu ister, ama bunlar tarih boyunca düşüşe geçen şeyler. Yani bunun üzerinden magdur edebiyatı yapılmaz, bunlar artık tartışılan degil, işlerleigi sürdürülmeye çalışılan şeyler. Tarih boyunca sürekli çalışma saatleri düştü, sosyal haklar artırıldı... vs vs. Liberaller ''hadi herkesi ezip geçelim'' kafasında degiller, zira kapitalist sistemi baltalar bunlar uzun vadede, bunu da kimse istemez... ki zaten yukarıda çok uç bi örnek verip açıklamıştım bu durumu.

Bizim nüfusumuz çok yüksek, bulundugumuz cografya sürekli karışık. Dolayısıyla bunca zaman dogru dürüst bi kültürün oluşması beklenemezdi dimi? Öyle Kuzey Avrupa ülkeleri ile kıyaslamanın alemi yok yani. Oranın sistemini de al buraya oturt... olmaz o. Kısa zamanda devlet batar gider, Yunanistan'dan beter oluruz. Önce liberallerin önünü açacaksın ki zenginleşsin ülke, daha sonra sosyal haklar zamanla illa ki oturacaktır.

Bu ABD kaynaklı krizlerin de geneli hep spekülasyonla alakalı saçmalıklar. FED iki de bir de karışmasa bu kadar saçmalık olmaz. Yani olan biteni liberallere atmaya kalkma durduk yere. Son kriz bile abartı teşvikin ürünü.

Ama şöyle ki... bize ne ABD'den şu anda. Ben kendi ülkeme bakarım ve şu anki ekonomik uygulamaları bizi gerçekten de süper güç yapacak, bundan eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…