1.sınıf ödevi

eldam

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
1.204
1.057
333
Ankara
arkadaslar dun kızım rahatsız oldugu ıcın okula gıdemedı. aksam sagolsun aynı okulda ogt. olan komsum kızımın odevını getırdı, elıme bı tomar kagıt verdı ınanırmısınız saydım arkalı onlu tam 45 sayfa odevımızvar tahmınım bır kac sayfası dun kızım okula gıtmedıgı ıcın fazala ama hadı on sayfayı cık 35 sayfa bıle olsa cok fazla degılmı yaaa. hem kızım hem ben cok yorulduk valla. bu arada dun Z harfıne gecılmıs

haftasonu odevımız. evet artık cocuk yapmak ıstemıyor daha oncekı toplantıda konusuldu ögt. dedıkı demek yapabılıyorlarkı verdıgım odevler, yapılıp gelıyo.

Çocuklarda sorumluluk bilinci o yaşlarda hatta belki daha küçük ya§larda başlar o nedenle ödev iyidir. Ama 45 sayra biraz fazla olmuş birinci sın8f için. Ama vardır bir bildiği herhaldd. Eğitimci sonuçta. Bizim göremediğimizi görüyordur. Bir de çok ünlü balerinlerin, tenisçilerin vs çok küçük yaşlardan itibaren çok uzun saatler çalışarak oralara geldiklerini okumuştum. O yüzden paniğe gerek yok diye düşünüyorum

Gerçekten hiç yaşlarına uygun olmayan şeyler. Anne babalar yapsın diye gönderiliyor sanki.
Yardım etmezsen çocuk diğerlerinden geri kalıyor ya da ödevlerini yapmıyor gibi oluyor; yardım edersen bu nasıl ödev anneye mi çocuğa mı?
Aşırı ve gereksiz bilgi yükleme konusunda üstümüze yok ülke olarak.

Bizimde 10 15 sayfayi buluyordu geçen sene 1.sinifta ama 45 fazla olmuş.tabi gelmediginde yaptıkları şeyler de çoktur gün içinde. Onlarida koymuş. 1 .sınıf zor ya alışma süreci bir sürü ödev ooo.2.sinif daha rahat bu sene.sorumluluk ve alışkanlık oturmuş oluyor.eve gelir nekadar çok olursa olsun ödevlerini düzen ve sırayla yapar ben kontrol ederim.gecen sene başından ayrilamiyodum.bize daha zor tabii okul tekrar

Benim ablamın oğlu yani yeğenim de birinci sınıfa başladı ablamda çok şikayetçi çok ağır fazla dersler veriyorlarmış çocuklara ablam kafayı yemek üzereydi gerçekten, bu kadar ağır fazla ders vermeleri çocuğa olumlu değil bana kalırsa tamamen olumsuz etkiliyor dersten soğutuyorlar insanı pes

35 sayfa ne ödeviymiş bu tez mi hazırlatıyorlar çocuklara o yaşta? Bir konuşsanız öğretmeniyle, bu da neyin nesidir diye. O yaşta çocuğa bu kadar ödev vermek doğru değil ki, bunu bilmek için eğitimci olmaya gerek yok.

Ben de eğitimciyim ama 45 sayfa nedir yahu? Bunların hepsi yazı ödevi mi, çoğunluk okuma olmalı zaten. Hem ben de kaç kere çocukları okumaya geçirdim hiç bir zaman o kadar bıktırıcı ödev vermedim,vermem de. Fazla ödev olumsuz etkiler, isteksizlik başlar,yazıyı da bozar.

Guney Kore de liselerin 16 saat oldugunu duyunca adamların nasıl calıskan oldugunu da bilince Egitimin Ogretimin sorumluluk almanın zararı olmaz diye dusunuyorum. Fakat artık odevleri ogrenciler degil veliler yapıyor

harflerı yazma var sayfa sayfa,okudugu hıkayeyı bakmadan deftere yazma var hecelerden kelımelerden,cumle olusturma var yanı hepsı kafa patlatan seyler ama az olsa daha keyıfle yaparız. dun cok yorgundum aksamdan basladık ders yapmaya elımde kagıt uyuya kalıyorum kızım seslenıyo anne anne yazdım devam et dıye bu aralar bu durumdayız

Y
ya dört yıl eğitim alıyoruz hatta bazılarımız iki yıl ğedagojık formasyon alıyoruz. Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz da su velilerin akıllarından yoruluyoruz gerçekten. Bir kere tam aktarmıyorsunuz. Öğretmen bunu HAFTASONU ödevi olarak vermiş. Daha bugun Günlerden Cumartesi ve siz bitirmişssiniz. Eğer düzgün bir planlama yapsaydınız cuma-Cumartesi-pazar 15 er sayfadan gayet makul bir ödev olurdu.

Guney Kore de liselerin 16 saat oldugunu duyunca adamların nasıl calıskan oldugunu da bilince Egitimin Ogretimin sorumluluk almanın zararı olmaz diye dusunuyorum. Fakat artık odevleri ogrenciler degil veliler yapıyor
hersey dozunda guzel ama bıkkınlık geldımı tekrar sevemıyo ınsan ders calısmayı.

ablam almanyada onunda oglu 1. sınıf bu sene ıkı haftalık tatılde bıle arkalı onlu 2 sayfa odev vermısler cok sasırdım

desene sızde seneye hazırlıklı olun. gozunu korkutmayayımda.

gecen bı velı esıme demıs; cocukları nezaman gorsem oyun oynuyorlar okulda,butun derslerıde eve odevmı verıyo napıyo .dıye
Gerçekden önümüzdeki seneyi düşünüyoruz.
Allah sabır versin hepimize.Ama yapıcak birşeyleri yok malesef.1sınıfın çok zor olduğu amlım
Birde 3,4 sınıfların performans ödevi, olayları varki çocukların tek başlarına yapmaları mümkün değil.

Sb
canım ödev haftasonu ödevihmiş. Yabi cuma-Cumartesi-pazar 15 er sayfa. 15 sayfa Birgün için sence çok mu. Ki sayfalar yazıları büyük olduğu için çok içerikli olmuyor. Anne niye bir gece de45 ini bitirmek için uğraşmış orası Muallak

canımbenım odevı bıtırdıgımı soylemedım kı zaten bıtmesı sacma olurdu. okula gıden cocugun varmı bılmıyorum ama egıtımcı olmak ayrı velı,anne olup , cocugun gonlunu yapıp kızmadan strese sokmadan,odevden tıksındırmeden onunla o odevlerı bıtırmek cok daha ayrı bı konu

canım buyuk kızımda 3. sınıf bu sene ondan hıc zorlanmıyoruz performans odevlerı artık olmuyo

Velilerin akıllarından yoruluyoruz diye bir yaklaşım herşeyden önce yanlış.
4 yıllık eğitim alan yanlızca sizler değilsiniz.Bizlerde üniversaite mezunuyuz.
Üstelik hepimiz öğrenci olduk ve 'Öğretmenin' kıymetini biliyoruz.

Haftasonu ödevi daha olsa 45 sayfa ödev çok.
Hele ki yeni sietemle 5,5 yaş çocuklarını düşünce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…