1.sınıf ödevi

odevı yaptıgımı nerden cıkardınız hala onu anlayamadım

Valla biz nesil boyu tembel yetişiyoruz yek söyleyeceğim bu. Kore de,Japonyada tatil bile yok doğru düzgün çocuklara da çalışanlarda. Sonra adamlar niye teknoloji devi oldu su bu. Normalde bizde ki akıl kimsede yok da işte bu tembellik. Daha ilkokuldan başlıyoruz. Yanlıs anlamayın ama sizin Üzerinizden tüm veliler için konuşuyorum. Haftasonuna verilen 45 sayfa bence çok değil çünkü bir güne 15 sayfa düşer. Ha bir gün için 45 sayfa verecek bir çılgın olsa tamam. Ama siz farketseniz de farketmesenşzde ödevin çokluğu hakkında ki endişenizi çocuğa geçirirsiniz. Elbette bazı çocukların gönlünü yapmak zor.misal benim Yeğenim b
ben sizin üniversite okumadığınızı söylemedim. Ama ben üniversite mezunuyum diye ilaç yazamıyorsam sizde üniversite mezunusunuz diye Öğretmenin bilgisini hafife alamazsınız. Haftasonu cuma-Cumartesi-pazar 15 er sayfa her güne gayet uygun bir ödev

Öğretmen bilgisini hafife almadım ,almamda .Lakin Sizde veli akılını hafife alamazsınız.Bu yaklaşımınızın yanlış olduğunu belirterek başadım yazıma.Veli olarak akıllarından yorulduğunuz insanlarında üniversite mezunları olduğunu,Eğitim ve öğretimin ne olduğunu bilen insanlar olduğunu belirtmek istedim.Hepsi bu.
Size iyi günler ...,

Ooooof şarjım bitti tüm yorumum karıştı
Ödevi sizin yaptığınızı söylemedim , bir gecede bitirtriğinizi anladım yazıdan. Ama eğer çocuğunuzu derse oturmakta zorluk yasıyorsanız size bir takım önerilerdebulanilirim
-(mutfak işinden zevk alan kız/erkek çocuklarına)
Yaaaa kızım/oğlum canım kek istedi beraber yapalım mı ne dersim :)
-yapalım anne
- ama ödevini bitir ki rahat rahat yapalım hadi bende sana yardım edeyim

-oğluuuum aklıma acayip bi araba oyunu geldi oynayalım mı
-evet annneeeee :)
- tamam sen ödevlerini hemen bitir bende oyunu kurayım

-kızım bu akşam bebeklere çay partisi verelim mı :)
-tamam annneeeee :)
-tamam oyuncak çay demlenene kadar ödevleri bitirelim hadi

-kızım/oğlum sana çikolata aldım bugün
- versene annee
- ödevim biter bitmez senindir
Bunun gibi Örnekler kullanabilirsinşz ben Yeğenim de uyguluyorum baya tutuyor. Yalnız ödül vermek doğru değil. Yani ödevini yaparsan sana çikolata alırım doğru değil. Bu sefer çocuk kendi sorumluluklarıniçşn hep ödül bekler. Ama çikolata aldım ödevin bitince veririm demek tamamen ayrı cümle. Yani çikolata zaten alınmış sadece verilme saati erkene alınıyor.

Merhaba bende etüt öğretmenliği yapıyorum 1.sınıflara .45 sayfa ödev yanlış anlamayın ama çok değil .Benim öğrencilerime dün 126 sayfalık ödev verilmiş.Ama bu demek değil ki 126 sayfa içerik olarak dolu dolu.Çoğu sayfaların çocukların ilgisini çeksin diye renkli büyük resimlerle dolu.Hem de yazılar çok büyük.Çocuklar hem eğlendiler hem de 4 saatin sonunda ödev bitmeye yaklaşmıştı. 1. sınıf çocuklarının kas gelişimi yeterli değildir yazdıkça gelişir .O yüzden sayfalarca aynı harf ya da rakam yazdırılır .

Benim kuzenim birinci sınıfa başladığında kitabı olduğu gibi deftere yazdırıyomuş hergün en az 10 sayfa halam artık bıkmıştı kız çok yoruluyo uyuyup kalıyo ödevm yaparken diye gerçekten insanı okumaktan soğutuyolar

Bence şikayet edin milli eğitime ödev verilmesi yasak ve sizinki suyunu çıkarmış
Bizim haftasonu ödevimiz en çok 10 cümle yazı 1 sayfa okuma olur
Demekki çocuklar öyle de okuyabiliyormuş çocukları hayattan bezdirmenin bir manası yokmuş
Sorumluluk evde çocuğa ve aileye işkence gibi tonla ödev vermekle kazanılmıyor malesef okulu öğretmeni severse herşey olup gidiyor

Valla varsa merkezde gorev yapan sinif ogretmeni arkadas kusura bakmasin ama onlardaki rahatlik kimsede yok..Bunu bizzat merkezi bir okulda 2.sinifi okutan ogretmen arkadasim da soylemisti.Benim tek yaptigim dersi anlatmak.Gerisini veliyle cocuk yapiyor.Yorulmuyorum demisti.Yazik veliye.Ben uzuluyorum valla.Paraliyor kendini cocuktan daha cok.

BAZI öğretmenler arasında rekabet oluyor. Kim daha önce bitirecek konuları vs. gibi...Çok ödev verilmesine karşıyım. Çocuklar oyun çağında oynamaları gerek. Liseye gelince çocuklar öyle bir oluyorlar ki okula sadece kendilerini getiriyorlar.
Keşke okullarımız teorik değil pratik de öğrenseler. Yurt dışında bizim burada 3. sınıfta öğrettiklerimizi 4-5 sene sonra öğreniyorlar.Çok yoğun çocukların öğrenme programları maalesef...
Ayrıca BAZI veliler de öğretmen ödev veriyor. Veli de çocuğuna on sayfa daha veriyor. Çocuklar tabiri caizse yarış atı gibi görülüyor.
Kısaca ne öğretmene ne veliye ben yavrucaklara acıyorum...

ben yine de 45 sayfayı çok buluyorum. Ben asla o kadar ödev vermem. Şöyle düşünün okuma setlerinin harf fasükülleri var ve ortalama 16 sayfa oluyor. Renkli,resimli, yazmalı,okumalı,heceli, cümle oluşturmalı vs içinde herşey var. O bile yeterliyken 45 sayfada daha neler var diye düşünüyor insan.bu çocuk haftasonunda tabiki yetiştirir ödevini. Tüm vaktini göreve verirse sıkıntı olmaz da bu çocuk hiç mi oyun oynamayacak, hiç mi ailesiyle gezmeye gidemeyecek, hiç mi dinlenmeyecek? Demek istediğim ödevin amacı öğrendiklerini tekrar ettirip pekiştirmek olmalıdır. Okuldan soğutmak, bıktırmak, bunaltmak olmamalı. Tabi bu benim bakış açım. Demekki konu sahibinin öğretmeni öyle düşünmüyor.

Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum. Aileler böyle yaparak çocuklarına iyilik yapmıyorlar..

yuh 1 gune 15 sayfa odev mi olur/? hayattan sogutacaklar minikleri

canım sen koreyı japonyayı ornek verıyorsan bende avrupayı ornek vereyım sana
ayrıca bahsettıgınız yererde dısıplın adına cok katı gaddarca davrandıklarını da bılıyorsunuzdur heralde
canım bız mesela yarın sabah cıkıp ancak aksam eve donecegımız bır yere gıdıcez ve anlasma yaptık eger bugun odevler yapılırsa gıdıcez yoksa malesef gıdemeyecegımızı soyledık esımle kızımın bı gozunoyunda bı gozu yarın gıdebılmek ıcın mecburı derste

Son düzenleme:
Fazla tabi bu öğretmenlerin okulda ki diğer birinci sinflarin öğretmeniyle yarisa girmesi benim sinifim daha iyi daha barili yarisi biz cocuklar yapiyoda yavrularim gözünde uyku aklin da oyun önünde bitmesi gereken ödev benim öğrencilerim.daha cabuk okumayi soktu seninkiler okuyamiyor bikar tabi çocuk oyuna zaman mi var basini kaldiramiyor dersten soguyor iki öğretmeni egosu yüzünden

66 aylik bir cocuk günde 15 sayfa nazil yapsin allah askina bu çocuk hic mi oturmaz yemez icmez oynamaz 6 ay sonra sikilirlar calismazlar öğretmenler şikayet eder şöyle yapmiyor boyle yapmıyor tembel beni dinlemiyor diye 45 sayfa el insaf yaaa

ne kadar cok yahu is adami tez hazirliyo sanki o yasda o kadar cok olurmu soklardayimbenim cocuklar ve bende dahil kesin yetki var hergun bir sayfa pazartesi verilir cuma geri toplanir hafta sonu ders olmaz

anaaaammmm o ne yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…