1.sınıf ödevi

ben 1. sınıf öğretmeniyim 45i duyunca şok oldum..benim veliler 5-6 sayfa ödeve çok diyorlar..45 sayfa versem topluca 52 öğrencimin annesi okulu basar :)))) şaka bi yana gereksiz buldum..çok fazla..ne kadar çok ödev verirsen o kadar iyi olmuyor çocukların durumu..kaliteli ve verimli olacağını düşündüğün kadar ödev yeterli..

oğlum da 1.sınıfa gidiyor bazen 1 bazen 4 sayfa ödev veriyor daha fazlası olmuyor
bizde z harfindeyiz ama oğlum okumayı söktü diğer harflaride biliyor

Ben de öğretmenim bu kadar ödev gerçekten çok fazla. Ödev, çocuğa aldığı görevi yerine getirmek,sorumluluk bilincini geliştirmek için verilmeli. Bu kadar olması, çocuğu bıktırır,zevkle yapmaz. Zoraki yapılan ödev fayda sağlamaz. 18 yıllık öğretmenlik hayatımda verdiğim ödev, hafta sonu da dahil, 4 sayfayı geçmedi hiç. Hatta haftanın bir günü mola günü yapar ödev vermem, o gün bol bol oynayın derim. Sonuç; öğrencilerim hem derslerinde, hem de sosyal ilişkilerinde başarılılar

o bır gun odevsız olmak cocuga emınım dopıng gıbı gelıyordur cunku cantalarının yukunun yanısıra odev yukude yoruyo cocuklarımızı

1. sinif yeni sisteme gore 5 yasinda olmuyor mu zaten..
5 yasindaki cocuga 45 sayfa odev nedir yaw..
Yillar yillar once ben 1. sinifken 7 yasindaydim o zaman bile hic 45 sayfa odevim olmadi..
Bu nedir boyle resmen cocuklara cile..
Sistem zaten berbat otesi..
Daha banyodaki musluga eli zor yetisen yavru evde oturup 45 sayfa odev yapacak..
Bunyeye aykiri bir sey zaten..
Yetiskin ogrencilerin bile ders veya sinava calisirken 45dk da bir molaya ihtiyaclari varken, odaklanmakta gucluk cekiliyor cunku..
O 5 yasindaki cocuk nasil yapcak o 45 sayfayi..
Yazi degil okuma odevi bile olsa cokkk yanii.

allah askina canim ogretmenlerim cok odev vermeyin.sonra hem annelerin hemde cocuklarin psikolojisi bozuluyor.yaptirana kadar insanin cani cikiyor.cocuk strese girip hadta oluyor.bagisiklik sistemi cokuyor.hele bide manyak bi annenin elindeyse bu cocuk perisan oluyo odevi yapana kadar.ve anneler lutfen biraz sabir ve anlayis cocuklara.ustune gitmeyin.okumayi sokturebilmek icin.zamanla nasil olsa ogrenir.

Ödev fazla ,yapabildiği kadar yapsın , yapamadığını geri gönderin.Fazla olduğunu da belirtin. Geri adım atacaktır.

Ben hafta sonuna arkalı önlü iki yaprak veriyorum, hafta içine bir yaprak.
Onu bile hakkıyla yapmayan velilerimi utanmaya davet ediyorum ama gelen yok

Şaka bir yana o ödev çok çoooook fazla.
15 tatile bile günde iki sayfa şeklinde ödev düşünüyorum ki 30 eder..
Haklısınız.. Öğretmenle bu konuyu hiç bir veli görüşmedi mi?

Güzel bir üslupla sıkıntınızı anlatabilirsiniz..

Ben şuan öğretmenliğimi sorguluyorum. :)
Hiç ödev vermiyormuşum ya meğer
Velilerime bunları anlatacağım ayıp ayıp ne kadar tembelsiniz görün diyeceğim

Gerçekten çok fazla ya. Ben hiç hayatımda 45 sayfalık ödev yapmadım.
Kardeşimde 5yaşında bu sene 1.sınıfa gidiyor. Öğretmenimiz bazen 3 4 sayfa fazla verince bile yapmakta zorlanıyor sıkılıyor.Dikkatini toplayana kadar vakit geçiyor. Yapmayınca da okula gitmek istemiyor. Ağlıyor. Sınıftaki çoğu öğrenciye göre iyi olmasına rağmen hem de çünkü 3.sınıfa giden ablamiz var onun kitaplarını okuyoruz artık. Bir de öğlenci okuldan 5buçukta geliyor yesin içsin dinlensin hadi ödev yapıp yatsın diyoruz bazen yatması 11 12yi buluyor. E sabah kalk filan derken çok zor oluyor. 45sayfa ödevi çocuk nasıl yetiştirsin ya. Ödev verilir sorumluluk bilinci gelişsin de ama çocukları bu kadar bunaltmakta ters teper bi zaman sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…