1. Sınıf öğretmeni ile tartıştım oğlum için endişeleniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demogoji ustasısın . Hayır efendim öğretmenin kendisine küfretmiyorsa , dersin işleyişini devamlı bozmuyorsa , hiçbir çocuğa ayrım yapma hakkı yoktur . Başarılı bir çocuk annesi olarak , başarılı çocuğu çok severe hele hiç katılmıyorum . O başarı çoğu zaman çocuktan ve ailesinin desteğinden kaynaklı oluyor zaten ,dersleri daha iyi olmayan belki de daha başarılı olacak hayatta . Belki de bir adım bekliyor öğretmenlerinden , bir destek bekliyor hadi sen de yapabilirsin diye. Öğretmenlik sevgi işi , empati işi . Sadece para için yapılacak bir meslek değil.

Bu konuda yüzde yüz haklısın . Sınıf annesi var isteniyorum hani yasaktı diyecekti cimere madem şikayet etmek istiyor . Kadın da bir veli . Onu nasıl şikayet edecek ki ? Ben katılmayacağım da diyemedi bi . Yok müdür bile katılım istiyormuş . Haddine mi düşmüş müdürün öğretmenine hediye işlerine karışmak . Çok istiyorsa kendisi alsın. Bizim kolej yönetimi tüm öğretmenlerine hediye alıyordu mesela . Orası bi tuhaf kolej . Apartman bozması bir kolej bence.

Öffff cidden sıkıldım her şeyi bağlamından kopup saçma sapan bir noktaya çekmenizden.
Öğretmenler se insandır duygular vardır..
Görevleri de ders anlatmaktır. Veliyi eğlemek her tür şikayetini şımarıklığını çekmek değildir. 40 kişilik sınıflarda iyi öğrencilerine, derse ilgisi olan öğrencisine verdiği emeği diğerine vermemeyi tercih edebilir.
Siz şirinler köyünden çıkmış gibi bir hayat bekliyor ve öğretmene her şeyi yaparım ama çocuğuma sevgi dolu olup sarılıp sarmalayacak diyorsanız da devam edin.
Öğretmenlere hoyrat davranan, gidip üslubuyla konuşmak varken arkadan şikayet eden insanla muhatap almamayı seçebilir.
İyi muamele istiyorsanız iyi davranacaksanız bu kadar basit.
Bir meslek grubuna istediğimi yaparım onlar idealist olsun benim çocuğuma prens prenses gibi davransın gibi bir hakkınız yok.
Artık alıntılamayın rica ediyorum. Zira derdini nezaket sınırı içinde anlatamayan ortak müşterekte anlaşamayan arkadan oraya buraya şikayet eden biriyle zaten ben anlaşamam.

Özel okuldaydi çocuğu o mu?
Evet özel okuldaydı.
Tüm branş öğretmenlerine çiçek yapılacak diye kişi başı 500 tl istemiş. Vay efendim neden çiçek alınmış da herkese fikri sorulmamış, yok neden herkes sınıf annesinin emeğine teşekkür etmiş diye şikayet etti.
O zaman da dedim siz katılmayın yada üç kuruş bir şey zaten gönderin geçin/ bunlar mevzu edilecek şeyler değil ufak şeyler diye. Bizi yalakalıkla falan itham etti.
Dediğimize de gelmiş işte.

[/QUOTE]

Ama böyle oluyor başaralı öğrencileri ,öğretmenler daha çok destekliyor. Bir veli olarak söylüyorum. Başaralı öğrenciyi daha çok görüyorlar. Ama veliyle sorunu varsa öğrenciye yansıtmamasi insanlığına bağlı. Bizim ilkokulda bir veli sürekli öğretmeni çimlere şikayet ediyordu ama öğrencide başarılıydı , öğretmen öğrenciye yansitmadi ama duydum o çocuk için içimden gelmiyor dediğini. Kaç sene hem şikayet etti hem sınıftan almadı 4. Sınıfta başka sınıfa aldı.

Ne güzel dünya ya öğrencinin tembeli oluyor . Sorunlusu oluyor , ailesinden dolayı sevilmeyeni oluyor ama öğretmenlerin hepsi melek . Onlar eleştirilemezler , derslerini anlatır geçerler . Yok öyle bir dünya . Bilezik rüşveti isteyene de şahit oldum , sınıfta hep uyuyana da , öğrenciye saygısı sıfır olup hep tırnağını kesene de sınıfta . Notu adil vermeyenleri de var . Ama mükemmel öğretmenler de gördük . Hala arayıp sorduğumuz sevgiyle hatırladığımız . Ha buna da koyulsun beğenmedimler umrum değil okullar öncelikle çocuklar için var.

İçinden gelmeyebilir haklı da olabilir ama çocuğa yansıtmamalı . Ne notunu kırmalı ne sınıfta ezmeli . Veli başka öğrenci başka kişi . Bu ayrıma vakıf olmalı öğretmen

Soruşturma geçirir ve hediye aldığı tespit edilirse başı belaya girer yazdım diye abartma dendi. Sınıf annesi diye bir sistem olmadığı için öğretmenlerin başını yakamıyor bunlar. Yolsuzluk kanunları çok katı. Düşük not veririm gün yüzü göstermem diyen bir öğretmen sıkıysa yapsın dediğini. En zengin veli bile öğretmene saygısında kusur etmez.

Almanya'da yanlış bilmiyorsam 20€, İsviçrede 50-100 chf nezaket adı altında hediye kabul edebilirler, üstünü reddetmek zorundalar. Para altın vs kabul edeni hele bin pişman ederler. Sadece Avrupa değil Asyada Okyanusyada da okulda öğretmene pahalı hediye veremezsin, cafeye gider gibi okula giremezsin. Liyakat liyakat diye tutturuluyor ama herkes işine gelen kısmına kadar umursuyor. Benim çocuğum mutlu, öğretmen güzel not veriyor bana ne liyakatten diyor bir çok üye. Devlet okulunda özel okulda kimse randevusuz kafasına göre okul binasına giremez. Öğretmenin dinlenme saatinde molasında bırak telefon açmayı mail atamazsın, çok değerli öğretmenler ve çok saygı görüyorlar çünkü her veliye eşit mesafede duruyorlar. Velinin biri para toplamayı düşünemez bile, ilk öğretmen tersler napıyorsunuz siz diye.

Yardım edenler olmuyor mu oluyor ama veliler dönem dönem gönüllü oluyor. Okul portalından duyurular yapılıyor, şunun için bu kadar gönüllü lazım diye. Yapabileceklerini işaretliyorsun. Sınıfa değil okula gönüllü oluyorsun. Onların da bin tane bayramı resmi günü aktivitesi var. Tabi ki velilerden yardım isteniyor ama özellikle şu kişi olsun demiyor kimse. Benim bütün eğitim hayatım Türkiye de geçti ve benim zamanımda hiç yoktu böyle akçeli ilişkiler.

Son olarak; isteyen istediğini yapsın, istediği rakamda hediyeyi alsın, öğretmenler de bayıla bayıla kabul etsin bu hediyeleri. Çoğunluk bu sistemi destekliyor burada, istedikleri gibi olsun. Çocuğunun hiç bir okul aktivitesine gönüllü olmayıp tenezzül etmeyip veririm parasını geçerim bana ne diyenler çoğunluktaysa onların dediği oluyor sonuçta. Sonra da niye pisa sonuçlarında bu sıradayız demesin kimse. Bakanlık sakıncalı bulmuş yasaklamış ama her şeyde olduğu gibi kural kanun tanımayıp el altında yürütülüyor işler.

Öğretmenlik yaptığım yıllarda eski yıllardan kavgalı olduğumuz ailenin çocuğu da sınıflarımdan birinde idi . Bayağı ağır kavgalı hem de . Çocuğa zerre yansıtmadım . Notunu fazla fazla verdim . Çünkü ailesi başka , çocuk başka kişi .

Benim ilkokul öğretmenim korkunç bir kadındı. Bize sinirlendiğinde tahta kalemi falan fırlatırdı. Bir tane çocuğa kolonya sıkmıştı öğretmenler masasından. Bizim komşumuzdu, o nedenle olsa gerek ben pek nasibimi almazdım ama hala kötü bir insan olarak aklımda. Şu an muhtemelen bu terbiyesizliklere göz yumulmaz ama öğretmenin daha sıcak davranmadığı öğrenci durumu hisseder ve ispatlanır bir durum da olmadığı için buna hiç yol açmamak lazım.

İşyerinde çalışırken de her şey dört dörtlük olacak yoksa şikayet ederiz desek hepimiz işsizdik. Özellikle çocuğumuz söz konusuysa biraz elimizi taşın altına sokmak, vaktimiz yoksa abartı olmayan şeyleri göz ardı etmek ya da basitçe katılmamak lazım. Ama somut ciddi bir şey olmadıkça şikayet konudaki gibi işleri daha kötü hale getiriyor.

Gene haklısın . Bak ne güzel tartışıyoruz . Aynı fikirde de oluyoruz bu konuda farklı fikirde de. Bak ilkokul öğretmeni özellikle ne kadar önemli . Unutulmamış yaptıkları . Biz çok seviyoruz mesela . Harika bir kadındı . Hala başarılarını atarım kızımın sevinir , kutlarım özel günlerini . Dövse sövse bunları yapar mıydım ? Devamlı öğrencilerine yazılı notlarının çok altında sözlü veren öğretmeni cimere şikayet edeceğim diyorum . Yok edemezmişim . Sadece fiziksel şiddet istismar edilirmiş . Bu da eğitim istismarı artı psikolojik istismar . Ben edeyim devlet değerlendirmesini yapar . Okuldan niye korkayım mesela ? Diğer öğretmenlerden memnunuz . Yani hakkını savunmayan veliler , hakkını savunmayan çocuklar devri 2026 bile devam mı etsin? Bir yürekli çocuk , geçen yıllarda sınıf annesine ettiği laflarla bu dğzenin bir kısmını yıkmadı mı ? Helal olsun dendi çocuğa . Okullarda psikolojisi bozuk öğretmen hiç mi yok ? E bizde de var . 1 tane olsa da var. Başka tuhaflıklar da yapıyor burada anlatılmaz . Sessiz mi durayım ?

Bizim annelerden biri gibi o mu acep. Ama sınıf tutmuyor. Aynısı bizim başımıza geldi. Şikayet etmedi sanırım o. Uslu uslu para toplayıp birşeyler alıyoruz. Her seferinde itiraz ediyor. Zorundamıyım vs… ya anket yapıyoruz. İstemeyen katılmasın diyoruz. Yok… en son gruptan çıkıyor bir dahaki seneye kadar dahil olmuyor hayır 400-500e hayır diyor ama gidip daha pahalı hediyeyi kendi yaptırıyor.

Onun için dedim, o insanlığına bağlı diye. Evet öğretmen yansıtmadi notta vs ama içinden yaşadı çocuğa karşı uzaklık.

Bu çocuk isterse çalışkan olmasın . Hakkını savunmanın kitabını yazmış .

Burda da sorun bu zaten. Neden bir kişi ön ayak oluyor. Ön planda olma isteği aslında
Hiç sınıf annesi olmadım. Asla da olmak istemem. Angarya işler bence. Bu nedenle de o neden önplanda niye onun dediği oluyor diye krizlere girmedim.
Konu sahibinin derdini hiç anlamadım ondan. Biri zaten yapmak istemediğin şeyleri yapıyor diye neden sinirlenirsin ki?
Sen katılma geç işte.
Nedir bu kaos arayışı?

Yani ben eski konuyu hatırlıyorum fikrimi de yazmıştım. Sınıf annesinden hiç hoşlanmam öğretmenlerin belli rakamların üzerinde hediye kabul etmesini de hiç doğru bulmuyorum ama sizin öğretmeninizin de kafa pırıl pırıl eğer size cidden bunları söylediyse.
Ben olsam okulu değiştiririm. Çocuğumun ne böyle bir öğretmenle ne de bu tarz insanların yetiştirdiği çocuklarla aynı ortamda olmasını istemem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`