- Emoji Skoru
- 132.381
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi kullanicixaj01
-
Demogoji ustasısın . Hayır efendim öğretmenin kendisine küfretmiyorsa , dersin işleyişini devamlı bozmuyorsa , hiçbir çocuğa ayrım yapma hakkı yoktur . Başarılı bir çocuk annesi olarak , başarılı çocuğu çok severe hele hiç katılmıyorum . O başarı çoğu zaman çocuktan ve ailesinin desteğinden kaynaklı oluyor zaten ,dersleri daha iyi olmayan belki de daha başarılı olacak hayatta . Belki de bir adım bekliyor öğretmenlerinden , bir destek bekliyor hadi sen de yapabilirsin diye. Öğretmenlik sevgi işi , empati işi . Sadece para için yapılacak bir meslek değil.Evet öğretmenin görevi ders anlatmaktır. Başarılı öğrenciler çok sevilir, sorun çıkaran dersi dinlemeyen öğrencilerden hoşlanmaz uzak durur. Yada anne babasıyla sorun yaşıyorsa da çocukla samimiyet kurmaz. Öğretmenin sorumluluğu dersini anlatmak. Girer sınıfa dersini anlatır. Çocuğun annesiyle sorun da yaşasa anlatır anlamadığını tekrar anlatır. Ama çocuğa uzak durabilir.
Veliler de çocuklarını çok düşünüyorsa öğretmelerine saygı duyar iyi davranır.
Elbette çocuğa derste kötü davranıyorsa veli gerekeni yapar. Öğretmeniyle konuşur.
Ama sınıf annesi neden var vay efendim para topladılar bilmem ne diye gidip direkt şikayet ediyorsa öğretmen dersini anlatır geçer çocuğa da uzak durabilir.
Bu kadar basit.
O kişi zaten
Özel okuldaydi çocuğu o mu?O kişi zaten
Bu konuda yüzde yüz haklısın . Sınıf annesi var isteniyorum hani yasaktı diyecekti cimere madem şikayet etmek istiyor . Kadın da bir veli . Onu nasıl şikayet edecek ki ? Ben katılmayacağım da diyemedi bi . Yok müdür bile katılım istiyormuş . Haddine mi düşmüş müdürün öğretmenine hediye işlerine karışmak . Çok istiyorsa kendisi alsın. Bizim kolej yönetimi tüm öğretmenlerine hediye alıyordu mesela . Orası bi tuhaf kolej . Apartman bozması bir kolej bence.Bir de yanlış hatırlamıyorsam o konuda da öğretmeni değil sınıf annesini şikayet edeceğim diyordu. Söyledik, sınıf annesi vatandaş sadece. Cimer vatandaşa topluca hediye aldı diye ne yapsın? Şikayet edersen öğretmeni şikayet edeceksin, sorun olur, millet yine bildiğini okur yazdık o kadar. Ben katılmayacağım demek varken durduk yere canını sıktı.
Öffff cidden sıkıldım her şeyi bağlamından kopup saçma sapan bir noktaya çekmenizden.Demogoji ustasısın . Hayır efendim öğretmenin kendisine küfretmiyorsa , dersin işleyişini devamlı bozmuyorsa , hiçbir çocuğa ayrım yapma hakkı yoktur . Başarılı bir çocuk annesi olarak , başarılı çocuğu çok severe hele hiç katılmıyorum . O başarı çoğu zaman çocuktan ve ailesinin desteğinden kaynaklı oluyor zaten ,dersleri daha iyi olmayan belki de daha başarılı olacak hayatta . Belki de bir adım bekliyor öğretmenlerinden , bir destek bekliyor hadi sen de yapabilirsin diye. Öğretmenlik sevgi işi , empati işi . Sadece para için yapılacak bir meslek değil.
Evet özel okuldaydı.Özel okuldaydi çocuğu o mu?
[/QUOTE]Öffff cidden sıkıldım her şeyi bağlamından kopup saçma sapan bir noktaya çekmenizden.
Öğretmenler se insandır duygular vardır..
Görevleri de ders anlatmaktır. Veliyi eğlemek her tür şikayetini şımarıklığını çekmek değildir. 40 kişilik sınıflarda iyi öğrencilerine, derse ilgisi olan öğrencisine verdiği emeği diğerine vermemeyi tercih edebilir.
Siz şirinler köyünden çıkmış gibi bir hayat bekliyor ve öğretmene her şeyi yaparım ama çocuğuma sevgi dolu olup sarılıp sarmalayacak diyorsanız da devam edin.
Öğretmenlere hoyrat davranan, gidip üslubuyla konuşmak varken arkadan şikayet eden insanla muhatap almamayı seçebilir.
İyi muamele istiyorsanız iyi davranacaksanız bu kadar basit.
Bir meslek grubuna istediğimi yaparım onlar idealist olsun benim çocuğuma prens prenses gibi davransın gibi bir hakkınız
Öyle kim yazdı ?cidden sen de yazma bana . Allahtan her öğrenciye eşit davranan öğretmenlerimiz hala var .
Ama böyle oluyor başaralı öğrencileri ,öğretmenler daha çok destekliyor. Bir veli olarak söylüyorum. Başaralı öğrenciyi daha çok görüyorlar. Ama veliyle sorunu varsa öğrenciye yansıtmamasi insanlığına bağlı. Bizim ilkokulda bir veli sürekli öğretmeni çimlere şikayet ediyordu ama öğrencide başarılıydı , öğretmen öğrenciye yansitmadi ama duydum o çocuk için içimden gelmiyor dediğini. Kaç sene hem şikayet etti hem sınıftan almadı 4. Sınıfta başka sınıfa aldı.Demogoji ustasısın . Hayır efendim öğretmenin kendisine küfretmiyorsa , dersin işleyişini devamlı bozmuyorsa , hiçbir çocuğa ayrım yapma hakkı yoktur . Başarılı bir çocuk annesi olarak , başarılı çocuğu çok severe hele hiç katılmıyorum . O başarı çoğu zaman çocuktan ve ailesinin desteğinden kaynaklı oluyor zaten ,dersleri daha iyi olmayan belki de daha başarılı olacak hayatta . Belki de bir adım bekliyor öğretmenlerinden , bir destek bekliyor hadi sen de yapabilirsin diye. Öğretmenlik sevgi işi , empati işi . Sadece para için yapılacak bir meslek değil.
İçinden gelmeyebilir haklı da olabilir ama çocuğa yansıtmamalı . Ne notunu kırmalı ne sınıfta ezmeli . Veli başka öğrenci başka kişi . Bu ayrıma vakıf olmalı öğretmenAma böyle oluyor başaralı öğrencileri ,öğretmenler daha çok destekliyor. Bir veli olarak söylüyorum. Başaralı öğrenciyi daha çok görüyorlar. Ama veliyle sorunu varsa öğrenciye yansıtmamasi insanlığına bağlı. Bizim ilkokulda bir veli sürekli öğretmeni çimlere şikayet ediyordu ama öğrencide başarılıydı , öğretmen öğrenciye yansitmadi ama duydum o çocuk için içimden gelmiyor dediğini. Kaç sene hem şikayet etti hem sınıftan almadı 4. Sınıfta başka sınıfa aldı.
Soruşturma geçirir ve hediye aldığı tespit edilirse başı belaya girer yazdım diye abartma dendi. Sınıf annesi diye bir sistem olmadığı için öğretmenlerin başını yakamıyor bunlar. Yolsuzluk kanunları çok katı. Düşük not veririm gün yüzü göstermem diyen bir öğretmen sıkıysa yapsın dediğini. En zengin veli bile öğretmene saygısında kusur etmez.Avrupa da yaşayan çok ülke de görmüş bir üyemizsin sitede . Ben normal değil diyorum . Yok idare etmeli asla sorun çıkarmamalı veliler deniyor . Hatta veli öğretmenle ya da sınıf annesi ile tartışırsa , çocuğa da soğuk davranma hakkı varmış öğretmeninin . Çocuğun ne suçu var ? Avrupa da böyle şeyler normal mi ? Cidden çok merak ediyorum .
Öğretmenlik yaptığım yıllarda eski yıllardan kavgalı olduğumuz ailenin çocuğu da sınıflarımdan birinde idi . Bayağı ağır kavgalı hem de . Çocuğa zerre yansıtmadım . Notunu fazla fazla verdim . Çünkü ailesi başka , çocuk başka kişi .Ama böyle oluyor başaralı öğrencileri ,öğretmenler daha çok destekliyor. Bir veli olarak söylüyorum. Başaralı öğrenciyi daha çok görüyorlar. Ama veliyle sorunu varsa öğrenciye yansıtmamasi insanlığına bağlı. Bizim ilkokulda bir veli sürekli öğretmeni çimlere şikayet ediyordu ama öğrencide başarılıydı , öğretmen öğrenciye yansitmadi ama duydum o çocuk için içimden gelmiyor dediğini. Kaç sene hem şikayet etti hem sınıftan almadı 4. Sınıfta başka sınıfa aldı.
Benim ilkokul öğretmenim korkunç bir kadındı. Bize sinirlendiğinde tahta kalemi falan fırlatırdı. Bir tane çocuğa kolonya sıkmıştı öğretmenler masasından. Bizim komşumuzdu, o nedenle olsa gerek ben pek nasibimi almazdım ama hala kötü bir insan olarak aklımda. Şu an muhtemelen bu terbiyesizliklere göz yumulmaz ama öğretmenin daha sıcak davranmadığı öğrenci durumu hisseder ve ispatlanır bir durum da olmadığı için buna hiç yol açmamak lazım.Demogoji ustasısın . Hayır efendim öğretmenin kendisine küfretmiyorsa , dersin işleyişini devamlı bozmuyorsa , hiçbir çocuğa ayrım yapma hakkı yoktur . Başarılı bir çocuk annesi olarak , başarılı çocuğu çok severe hele hiç katılmıyorum . O başarı çoğu zaman çocuktan ve ailesinin desteğinden kaynaklı oluyor zaten ,dersleri daha iyi olmayan belki de daha başarılı olacak hayatta . Belki de bir adım bekliyor öğretmenlerinden , bir destek bekliyor hadi sen de yapabilirsin diye. Öğretmenlik sevgi işi , empati işi . Sadece para için yapılacak bir meslek değil.
Gene haklısın . Bak ne güzel tartışıyoruz . Aynı fikirde de oluyoruz bu konuda farklı fikirde de. Bak ilkokul öğretmeni özellikle ne kadar önemli . Unutulmamış yaptıkları . Biz çok seviyoruz mesela . Harika bir kadındı . Hala başarılarını atarım kızımın sevinir , kutlarım özel günlerini . Dövse sövse bunları yapar mıydım ? Devamlı öğrencilerine yazılı notlarının çok altında sözlü veren öğretmeni cimere şikayet edeceğim diyorum . Yok edemezmişim . Sadece fiziksel şiddet istismar edilirmiş . Bu da eğitim istismarı artı psikolojik istismar . Ben edeyim devlet değerlendirmesini yapar . Okuldan niye korkayım mesela ? Diğer öğretmenlerden memnunuz . Yani hakkını savunmayan veliler , hakkını savunmayan çocuklar devri 2026 bile devam mı etsin? Bir yürekli çocuk , geçen yıllarda sınıf annesine ettiği laflarla bu dğzenin bir kısmını yıkmadı mı ? Helal olsun dendi çocuğa . Okullarda psikolojisi bozuk öğretmen hiç mi yok ? E bizde de var . 1 tane olsa da var. Başka tuhaflıklar da yapıyor burada anlatılmaz . Sessiz mi durayım ?Benim ilkokul öğretmenim korkunç bir kadındı. Bize sinirlendiğinde tahta kalemi falan fırlatırdı. Bir tane çocuğa kolonya sıkmıştı öğretmenler masasından. Bizim komşumuzdu, o nedenle olsa gerek ben pek nasibimi almazdım ama hala kötü bir insan olarak aklımda. Şu an muhtemelen bu terbiyesizliklere göz yumulmaz ama öğretmenin daha sıcak davranmadığı öğrenci durumu hisseder ve ispatlanır bir durum da olmadığı için buna hiç yol açmamak lazım.
İşyerinde çalışırken de her şey dört dörtlük olacak yoksa şikayet ederiz desek hepimiz işsizdik. Özellikle çocuğumuz söz konusuysa biraz elimizi taşın altına sokmak, vaktimiz yoksa abartı olmayan şeyleri göz ardı etmek ya da basitçe katılmamak lazım. Ama somut ciddi bir şey olmadıkça şikayet konudaki gibi işleri daha kötü hale getiriyor.
Bizim annelerden biri gibi o mu acep. Ama sınıf tutmuyorEvet özel okuldaydı.
Tüm branş öğretmenlerine çiçek yapılacak diye kişi başı 500 tl istemiş. Vay efendim neden çiçek alınmış da herkese fikri sorulmamış, yok neden herkes sınıf annesinin emeğine teşekkür etmiş diye şikayet etti.
O zaman da dedim siz katılmayın yada üç kuruş bir şey zaten gönderin geçin/ bunlar mevzu edilecek şeyler değil ufak şeyler diye. Bizi yalakalıkla falan itham etti.
Dediğimize de gelmiş işte.
Öğretmenlik yaptığım yıllarda eski yıllardan kavgalı olduğumuz ailenin çocuğu da sınıflarımdan birinde idi . Bayağı ağır kavgalı hem de . Çocuğa zerre yansıtmadım . Notunu fazla fazla verdim . Çünkü ailesi başka , çocuk başka kişi .
Öğretmenlik yaptığım yıllarda eski yıllardan kavgalı olduğumuz ailenin çocuğu da sınıflarımdan birinde idi . Bayağı ağır kavgalı hem de . Çocuğa zerre yansıtmadım . Notunu fazla fazla verdim . Çünkü ailesi başka , çocuk başka kişi .
Bu çocuk isterse çalışkan olmasın . Hakkını savunmanın kitabını yazmış .Bir gecede saltanatınızı yıktı.
Yassah hemşerim sınıf analığı.
Okuldan al çocuğunu konu sahibi.
Ne yaparlarsa yapsınlar.
Bazen insanlar matrixten uyanmak istemez. Sistemin çarkı olmak onları tatmin eder
Burda da sorun bu zaten. Neden bir kişi ön ayak oluyor. Ön planda olma isteği aslındaBizim annelerden biri gibi o mu acep. Ama sınıf tutmuyor. Aynısı bizim başımıza geldi. Şikayet etmedi sanırım o. Uslu uslu para toplayıp birşeyler alıyoruz. Her seferinde itiraz ediyor. Zorundamıyım vs… ya anket yapıyoruz. İstemeyen katılmasın diyoruz. Yok… en son gruptan çıkıyor bir dahaki seneye kadar dahil olmuyor hayır 400-500e hayır diyor ama gidip daha pahalı hediyeyi kendi yaptırıyor.