Benim şanssızlığım öğrencilerle ilgilenmeyen üstüne bol bol yazı yazdıran bir öğretmene denk gelmiş olmaktı belki deBilemiyorum benim cocuklugumda yasi buyuk cocuk yoktu,hemen hemen herkes belli yas araligindaydi boyle 11-12 ay fark olan cocuklar ayni sinifta olmuyorlardi. Mutlaka dediginiz gibi okullar da vardir elbette. Yasi kucukler her zaman daha basarili oluyordu benim gozlemledigim,annemle anneannem de ayni sekilde hep kucuk gonderilmisler okula, hatta olmasi gerekenden daha kucuklermis. Ben kucuk gondermeyi dusunmem yani su bir ara yapilan 66 aylik gondermek kisminda yokum ama 69-72 ay araliginin gonderilmesi taraftariyim
Kendi adima elbette.
Ben ilk hafta durumlarına göre önerimi sunarım. Diğeri veliye kalmış. Yapacak ve yapamayacak çocuk kabak gibi belli oluyor zaten ve geneli yapamıyor. Mesela 2 çocuğu bu şekilde heba edip sürekli iteklediler ve sürekli ortalama altı oldu o çocuklar. Pandemiden önce de gelip konuştu biri, pişmanlığını belirtti.gönderip göndermemek çocuk ve ailenin kararıdır ben öğretmenlerin müdahale etmesini yönlendirmesini doğru bulmuyorum yaş konusunda.sevdiğim bir üyesiniz ama bu konuda farklı düşünüyoruz maalesef
Gunumuzde erkenden krese gidiyorlar mesela eskiden bu da yoktu. Belki de ondan bikiyorlar diye dusunuyorum ben. Benim oglumun ikinci senesi anaokulunda. Bir yil daha yollarsam hayatta istemez. Evde otursalar dert,krese gitseler dertBenim şanssızlığım öğrencilerle ilgilenmeyen üstüne bol bol yazı yazdıran bir öğretmene denk gelmiş olmaktı belki de
Ne olursa olsun küçük çocuğu hadi deyip okula yollamak sıkıntıya yol açıyor.
Bir ay bile çok şey fark ettiriyor onlarda
çocuk arkadaşlarından daha fazla oyun oynamak istiyor, yazmak istemiyor vs. vs.
Zaten en az 12 yıl okula gidecek bari bir sene daha fazla oyun oynasın.
Birinci sınıfta daha kakasını bahçeye yapmaması gerektiğini bilmeyen öğrenci gelmişti bana mesela. Önceki dönemde de hiç bir rengi bilmeyen bir çocuk...Evet eylul ayini baz aliyorlar cunku. Bu durumun tantanasi neden simdi yapiliyor anlayamiyorum,30 yil once de boyleydi kimse o zaman demezdi cocugum cok kucuk diye. Eskiden de ocak dogumlu ile aralik dogumlu cocuk ayni siniftaydi. Annem de anneannem de eski ogretmenlerden, yasi kucuk cocuklarin daha kolay ogrendigini soylerler hep. Devir degisti de ondan mi bizim cocuklar boyle oldu simdi anlayamiyorum. 2014lulerin bu sene 1. Sinif olmasindan daha dogal bir sey yok bence. Pandemiden cekinenlere hak veririm o ayri bir konu ama bu yas muhabbeti senelerdir fazla abartiliyor. Zaten artik ilkokul 1 anasinifindan cok farkli degil. Eskiden ucurum vardi arada simdi okuma yazma bilerek ilkokula geliyor cocuklarimiz.
Hocam 2014 Eylül doğumlu kızımı göndermeli miyim peki tam yaşı mı yoksa zorlanır mı ilerdeBir sınıf öğretmeni hatta bu sene 1. Siniflari okutacak bir öğretmen olarak ertelemenizi öneririm.
Hocam 2014 Eylül doğumlu kızımı göndermeli miyim peki tam yaşı mı yoksa zorlanır mı ilerdeBir sınıf öğretmeni hatta bu sene 1. Siniflari okutacak bir öğretmen olarak ertelemenizi öneririm.
Cesit cesit muhit var tabi,ve bunlar arasinda ucurum var bizim ulkemizde. Bizim mahallenin ilkokulu mesela,benim 30 yil once mezun oldugum ilkokuldan daha kotu. Neredeyse 50 yil geriden geliyor.Birinci sınıfta daha kakasını bahçeye yapmaması gerektiğini bilmeyen öğrenci gelmişti bana mesela. Önceki dönemde de hiç bir rengi bilmeyen bir çocuk...
Yaş abartılmıyor çocuklarda ciddi sıkıntılar var. Küçük yaş grubu benim çalıştığım okullarsa hep aşırı problem oldu ve vasat oldular. Özel okul ve kreşle büyüyen çocuklarda belki farketmez ancak kendi kendine büyüyen çocuklarda o bir kaç ay davranış açısından katmerliyor.
çalışan anneler mecbur gönderiyor kreşe.ama çevremde tek çocuklu çalışmayan anneler de çocuk 3 yaşına gelince hoppp kreşe gönderiyor tam günGunumuzde erkenden krese gidiyorlar mesela eskiden bu da yoktu. Belki de ondan bikiyorlar diye dusunuyorum ben. Benim oglumun ikinci senesi anaokulunda. Bir yil daha yollarsam hayatta istemez. Evde otursalar dert,krese gitseler dertcocuklara da yaranamiyoruz artik.
Buyuk cogunluk evde yapacak bir sey bulamiyorlar cunku cocukla. Ondan gonderiyorlar.çalışan anneler mecbur gönderiyor kreşe.ama çevremde tek çocuklu çalışmayan anneler de çocuk 3 yaşına gelince hoppp kreşe gönderiyor tam günçocukla anne arasındaki sevgi ve güven bağı iletişim azalıyor diye düşünüyorum.hele geliri fazla olmayıp kendinden kısa kısa;paradan sıka sıka kreşlere çocuk gönderen ev hanımlarına hiçç anlam veremiyorum.
Ben çalışmiyorum oğlum 3 yaşında yarim gün krese başladı ama artik cocuk evde yaptığımız etkinliklerden sıkıldığı için, kendi yas grubu cocuk olmadığı için, 2 sene yarım gün gitti (12.00-17.00 ), 1 sene ( bu sene marts kadar)gitti. Evde tv ye bakmak istiyordu. Bence gönderenler aman gitsin başımdan diye düşünmüyordurçalışan anneler mecbur gönderiyor kreşe.ama çevremde tek çocuklu çalışmayan anneler de çocuk 3 yaşına gelince hoppp kreşe gönderiyor tam günçocukla anne arasındaki sevgi ve güven bağı iletişim azalıyor diye düşünüyorum.hele geliri fazla olmayıp kendinden kısa kısa;paradan sıka sıka kreşlere çocuk gönderen ev hanımlarına hiçç anlam veremiyorum.
e bu virüs seneye daha da artarsa ne olacak onu da düşünmek lazım.Bu sene 4.sınıfa geçen oglum var elimde olsa devamsizliktan sinifta kaldirip 4.sinifi tekrar etmesini isterim ama degil maalesef. Online egitim egitim gibi degil olmaz olamazsa gonderme bence
Annem çalıştığı için ben iki sene de ana sınıfına gittim.Gunumuzde erkenden krese gidiyorlar mesela eskiden bu da yoktu. Belki de ondan bikiyorlar diye dusunuyorum ben. Benim oglumun ikinci senesi anaokulunda. Bir yil daha yollarsam hayatta istemez. Evde otursalar dert,krese gitseler dertcocuklara da yaranamiyoruz artik.
Haklisiniz ama 4 sinif cok önemli bir sınıf çocuğumun 1 sene heba olacak ben çalışıyorum online egitimden maalesef bir haberim elimden geleni yapiyorum hatta ders aldirmaya karar verdik ama yüzyüze gibi olmuyor.e bu virüs seneye daha da artarsa ne olacak onu da düşünmek lazım.
haklısınız ben ve eşim evde olduğumuz için ve tek çocuk olduğu için biz ilgilenebiliyoruz derslerinde .evde tek kalan ya da yaşlı büyükleriyle kalan çocuk disiplinli çalışamazHaklisiniz ama 4 sinif cok önemli bir sınıf çocuğumun 1 sene heba olacak ben çalışıyorum online egitimden maalesef bir haberim elimden geleni yapiyorum hatta ders aldirmaya karar verdik ama yüzyüze gibi olmuyor.
Birde babannemiz bakiyor ve 2 cocuk insallah 4.sinif egitimleri baslayinca ders oldugu gunler evde kalmayi planlıyorum. Gercekten cok zor zamanlar hepimiz en az hasarla atlatiriz inşallahhaklısınız ben ve eşim evde olduğumuz için ve tek çocuk olduğu için biz ilgilenebiliyoruz derslerinde .evde tek kalan ya da yaşlı büyükleriyle kalan çocuk disiplinli çalışamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?