sabah yediklerim
1 bardak ceviz suyu ve 2 suda bekletilmiş ceviz
2 bardak sıcak su
1 bardak ılık su
kahvaltımı 8:30 da yaptım
1 yumurta
2 kk peybir
5 zeytin
1 çay kaşığı bal
2 dilim ekmek
üzerine 1 bardak daha su
bu gün acayip susuzluk var bende durmadan su içesim geliyor...
az öncede stepperda 250 adım attım... mola verdim şimdi 250 daha çalışacağım...
günaydın kızlar.ben bugün sabah kahvaltısı yapamadım.öğlen haşlanmış tavuk yedim.ekmek hiç yemedim
afiyet olsun merispek...
ben de 4 kaşık patlıcan yemeği 2 kaşık bulgur pilavı 1 çay bardağı ayran içtim...
yemeğe başlamadan ve bitirdikten sonra birer bardak ta su içtim...
kızlar maaşalaah hepiniz harikasınızzzz vereliniortakkızlar bende sabah 1 tane elma yedim geç kaldığım için kahvaltı edemedim
öğle domates salatalık 2 dlim ekmek 3-4 tane sarma yedim
akşama ekmek yemycem inşallahh
slm canlarrımm
bugun daha ıyıceyımm uykumu kısmende olsa duzene soktumm
ve dun gece baya (ben neyım dıye ) arastırdım ve sorunumu sonunda buldum
bende tepkısel asırı yeme bozuklugu var oncelerı hergun oluyodu ama sımdı haftada 1kez yasıyorum buna sukur
ama tepkılerımı steresımı yemekden cıkarmamaya calısıcam bundan boyle ve oyalanacak bıseyler edınmek ıstıyorum
olmadı yeme bozuklugu tedavısı ve psıkoterapı dahı almayı planlıyorum cunku en ufak bı streese maruz kaldıgımda yada ıcımde cozmedım bı konuda hadı yemege saldır olmuyo tabıkı
bugun ılk gunum bu manada hadı bısmıllh
sabah 2 dilim kepek ekmeği, 1 dilim kaşar peyniri, 5 adet zeytin şekersiz çay
öğle 1 kase mercimek çorbası, mezgit balığı,acıcık ekmek
ara 1 elma
ara sütlü şekersiz nescafe
akşam 1 kase nesfit
şu dukan diyeti nedirkine bakıcammm , bizim hoca yapıyor 12 günde 4 kilo vermiş hiç aça kalmadan
cumbo cum tesekkur ederım ay evet sımdı aılemlede konustumsızın stresınız yada eften puften meseleler benım canımı sıkıyo yeme krızı gecırıyorum haberınız olsun dedım
hatta az once tehdıt ettım sınır etmeyın ulen benı eften puften meselelerle dedım bak mutfakta ne var ne yoksa yerım haaa dedım ahahaha
Dr. pierre dukan diyeti ile zayıflama Fransa’nın en ünlü beslenme uzmanlarından biri olan Dr. Pierre Dukan’ın kaleme aldığı kitapta egzersiz yapmadan yüksek miktarda protein tüketerek kilo verilebileceği söyleniyor. Dr. Dukan’ın Protal (proteins alternatives) diyeti meşhur Atkins, South Beach ve 70’li yıllarda popüler olan protein diyetlerine benziyor. Sınırsız protein tüketip aç kalmadığınız ve az miktarda yağ kullandığınız için vücut mevcut yağ depolarını harcamaya başlıyor.
dukan diyetinde sınırsız et yiyebilirsiniz
Diyetin ilk aşaması saldırı… Beş gün yapılması önerilen diyetin bu aşamasında sadece protein var. Dana ve sığır eti biftek, fileto, kıyma olarak tüketilebiliyor. En fazla yüzde 10 yağ içeren et yapışmayan bir tavada, fırında ya da ızgarada pişirilebiliyor. Tavuk ya da hindi eti de diyete uygun. Dr. Dukan kitabında hindi fümenin, tavuğun göğüs etinin rahatlıkla yenilebileceğini söylüyor. Tüm deniz ürünleri ve balıklar da diyete uygun gıdalar arasında yer alıyor. Buharda pişirilmiş, ızgara ya da tütsülenmiş her türlü deniz ürününü yiyebilirsiniz ancak yağlı ve konserve olanlardan uzak durmanız gerekiyor. Yumurta 3-4 adeti geçmemek şartıyla, yağsız süt, yoğurt veya peyniri ise istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
Saldırı aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de bol bol su içmek. Günde en az iki litre su vücudu protein atıklarından temizlemek açısından önem taşıyor. “Et, tavuk, balık tatsız tuzsuz olur, yenmez” diyorsanız bu diyette her türlü baharat, sirke, maydanoz, soğan, sarımsak serbest. Acıktığınız zaman bu saydığımız gıdaları sınırsız olarak tüketebiliyorsunuz. Dr. Dukan protein içeren gıdaların iştahı azalttığını ve 3-4 gün protein tüketildiğinde açlık hissinin neredeyse yok olduğunu belirtiyor.
Bir de yapmamanız gerekenler var tabii: Yoğun egzersiz (ilk üç gün yorgun olabilirsiniz), öğün atlamak, ketçap ya da mayonez gibi yağ ve şeker içeren soslar tüketmek… Bu aşama hiçbir özür, sapma, duraklama kabul etmiyor. Yani “Biraz ara vereyim, şu tatlıdan bir kaşık alayım” deme şansınız yok.
KİLO KAYBI ZAYIFLAMA DİYET
Beş günlük saldırı aşamasını geçtikten sonra şimdi asıl kilo vereceğiniz bölüme geliyorsunuz. Bu aşamada haftada 2-3 kilo verebilmenin mümkün olduğu iddia ediliyor. Mönünüzde ise birinci aşamadakı proteinlere ek olarak çiğ ya da pişmiş olarak sebze tüketebiliyorsunuz. Örneğin domates, salatalık, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, biber, havuç, her türlü yeşillik… Ancak nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasak. Sebzelerin de tıpkı etlerde olduğu gibi mutlaka yağsız pişirmeniz gerekiyor.
HAFTADA 1 GÜN PROTEİN
Aradan haftalar geçti, sonunda bütün fazlalıklarınızdan kurtuldunuz. Bu durumda diyetiniz sona erdi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü şimdi koruma aşaması başlıyor. Bu aşamanın ne kadar süreceğini ise kaybettiğiniz kilo x 4,5 formülüyle buluyorsunuz. Örneğin 15 kilo verdiyseniz 67 gün koruma diyeti yapmanız gerekiyor. Neler yiyebileceğinize gelirsek… Her gün sınırsız et, tavuk, deniz ürünleri, yağsız süt, yoğurt, peynir ve yumurta… Haftada altı gün; bir porsiyon meyve (muz, üzüm, kiraz hariç her türlü meyve), iki dilim kepekli ekmek, 40 gram normal peynir, kilo verme aşamasındaki sebzeler… Haftada iki kez birer porsiyon nişastalı gıdalar (patates, makarna vs), kuzu eti, tatlı… Bu aşamayı da geçtikten sonra artık yapmanız gereken tek şey var: Normal hayatınıza devam ederken haftada bir gün saf protein diyeti yapmak…
NASIL YAPABİLİR MİYİZ ACABAAAAA
buzdolabını yemekle tehdit etseydinsırnaşık şey
akşam 22 cıvarı burdayıımmmm inşalalh nöbet ertesiyim uyuyaklamazsam çocuğu uyuturken burdayım
tamam canım
nobetlerr uff ya en az 3 gunun yok oluyodur
nobet oncesı noebt ve nobet sonrası -tatlicadiarzu-
kızlar akşam yemeğin 7-8 tane sarma yadim birazda yoğurt yedim ekemek fln yok
evde başka yemek yoktu kendime özelde yapamadm sarma yedim bende ama çok büyük değillerdi
7-8 tane yedim yoğurtla . 1 tanede elma yerim bter bugünüm. off yarın tartı günü ben çok kötüyüm make ama bu hafta söz kaçamak falan yok bayrama kaddarr . ev çikolata dolu görmeniz lazım benm yermde başkası olsa dayanamaz belki blirsinz kahve dünyası diye mekan var çoğu yerdede bulunuyo . annem orda çalşıyo çikolata bölümünde ev nasıl çikolata dolu yaa ama dokunmuyorum bileee. kızlar bayrama kadar 65 olmalıyım .
aferım sana canım 7 8 sarma o kadarda fena degıl uzulme hem sarma yapragındakı lıf le bagırsakların hareketlernır yogurtla ymen de ayrıca guzel olmus
ben bı donem antepde bulunmustum orda boyle sarmayı dolmayı hanı lavas ekmeler olur ya onun arasınadurum yapıp yerlede ay ne kadar garıpsemıstım ay yazık ne kadar aclar felan dıye dusunmustum bende yogrutla yıyınce onlarad benı garıpsemıstı tabe
bak sımdı aklıma gelmısken anlatım dedım
bayrama 25 gun var 65 olurmusun bılemem ama 2 kılo vermemn geerekıyo
dun kocluk kuzuluk ılıskısını tekrar jnaz gundeme getırmıstı ne dersınız yenıden yapalımmı
bence oyle olmasın ya herkes birbiryle ilgilensin . çnkü biri giriyo biri girmiyo olmuyo boyle . herkes birbiriyle ilgilenmeli . yedklerimizi yaptklarımızı hepberaber değerlendirelim . bayrama kadar 2 kilo veririm inşallah bu hafta aynı kilodayım sanırımmm 67.5 yada 68 falanımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?