1 tane daha çocuk yapsam mı?

Cnm aslında yap derdim kesin ama senle benzer bişey yaşamışız sen farklı davranmışsın, ben de 4 aylık bebeğimi kaybettim 6 yaşındaydı kızım ama İnan o kürtajdan sonra adetlerim geçmek bilmedi, hemen tekrar hamile kalmak istedim yani bu duygunun önüne geçemezdim, 4 ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür.. Ama sana kesin cevabımı 3 ay sonra yazabilirim:))) 2 çocukla hayat Nasıl olucak fazla düşünmeden daldım..

İnşallah olur. Hem oğlun kardeş sevgisini tatmış olur hem eşin babalığı tatmış olur hem senin içinde iyi olur kanımca ..Zorlukları, küçüğe daha çok zaman ayıracağın için büyükle eskisi gibi ilgilenemeyebilirsin.İkiye bölünmüş oluyorsun..Birde küçüğe fazla ilgi olursa büyük kıskanabilir.

Sizin hayatınız sizin kararınız tabi canım bize ne doğrudur. Kusura bakmayın da yanlışa doğru diyemem burda. Kafanıza göre takılın ister doğurun ister çöpe atın ister yetiştirme yurduna verin ister dilendirin bize ne canım. İkinciyi istiyorsanız oyuncak niyetine doğuruverin oğlunuza gönlü olsun napalım.

Ben ikici bebeğime hamile olduğumu öğrendim resen ağladım üzüntüden. Hiç istemedim. Ama aldırmayi hiç düşünmedim düşünemedim. 2li taramaya girdim, Allah'ım bu nasıl bi mucize karşımda duruyo eller ayaklar. Kipirdayip duruyo. Doktor bak senjn yaramaz el çarpıyo dedi. Bi tuhaf oldum. O zamana kadar belki düşer umuduyla (!) çöp bile almamıştım. O gün eve gidene kadar sürekli bebek kıyafetleri bakasım geldi. Hele ki hareketlerini hissetmeye başlayınca... Şimdi doğalı 15 gün oldu. İlk günler öyle düşündüğüm için şimdi çok pişmanım. Kucağımdan bırakmak istemiyorum. Evet rahata alışınca biraz zor oluyo yine bozuk uyku düzenine geçmek ama inanir mısın uyurken bile özlüyorum.

Kariyer para vs hepsi ertelenebilir, ben herşeyi sildim ama hala anne olamadım.
Yerinizde olsam hiç düşünmezdim, 2. biraz toparlanır, tekrar başlarsınız çalışmaya. 2 çocuğa koştururken kiloda kalmaz

Rabbim bana versin de 1 olsun ardından hemen 2 olsun 3 olsun hepsine kabulum aldırmakta nesi?
Of neyse işte
bence kardeş şart

Çocuğun istiyor mu? Bu soruyu cevaplayacak yasa gelmiş, soyut düşünmeye başlamış, ben olsam onun kararına göre hareket ederdim büyük ölçüde.
İkinciyi düşünmeye başlamışsan, istiyorsun demektir. Mesela bana 3.yu soruyorlar "kesinlikle hayır " diyorum. İstemesen bilirdin. Hazır olmak diye bir şey yok bence yapmalısın

Çevremden gözlemlediğim kadarıyla ikinci bebekler ilk bebek gibi sonsuz arzuyla, aşkla değil, daha çok mantıklı düşünerek yapılıyor.
Çocuğum kardeşsiz kalmasın, bir tane daha olsun gibi sebeplerle yapılıyor.

Maddi durumunuz müsaitse bence yapın. Kardeş önemlidir. Ayrıca eşinizin de çocuk sahibi olmak hakkı.

Üstelik bugün ablam ikinci bebeğini doğurdu. Zaman çabuk geçsin büyüse de doğursam diye heveslendim resmen. Ablası da çok sevindi. Kardeş bambaşka.

Hayat hikayeni okumuştum,şimdi bu konuyu görünce o aklıma geldi,şöyle düşündüm.
İlk hamileliğin,doğumun ve sonrası hep sıkıntılıymış,o yaşta onca şeyle mücadele etmişsin.

Şimdi gerçek mutluluğu yakalamışken doya doya hem hamileliğini yaşa hem çocuğuna kardeş olsun.
Babalığından şüphe etmediğin bi adam var hayatında,doğurursan şimdi acaba sever miyim dediğin için üzüleceksin bile.

Yorumlara istinaden soyluyorum
Cocugu kardes istemiyor diye dogurmamak yada buyuk kardes istedi ikinciyi yaptik demek sacma geliyor bana

Bu sadece anne babanin kararidir

Bu karara cocuk karisamaz bence

Cute bence esin ikinci kez baba olmayi hakediyor
Yapmalisin

Ufak mazaretler icin vazgecme tekrar anne olmaktan

Benim cocuguma olan ilgimi size anlatacak degilim sordugum soru net geçmişi gecmiste biraktim dogurdgum cocuklarada sahip cikmasini bilirim

Bana kardes olsun diye cocuk yapmak mantikli gelmiyor, eger 2. Cocuk isteniyorsa anne baba istedigi ve uygun kosullara sahip olduğu icin yapilmali. Ben de tek cocuk annesiyim ve eger 2. Yi isteseydim arayi cok acmazdim, eger bir gun mutlaka bir bebek daha yaparim diyorsan cok erteleme, aralarindaki yas farki daha da acilmasin ki kardesliklerini doyasiya yasasinlar.

Cute Merhaba uzun aradan sonra
Biliyorsun bende çok arafta kalmıştım
Yapsam mı yapmasam mı diye hatırlar mısın bilmem
Sonra hayırlısı dedim ve bir kızım daha oldu
4 aylık oldu bile çok şükür
Eşinle ikinizin kararı canım hayırlısı ne ise o olsun. . Sevgiler

Maddi olarak gelecek kaygisi duymuyorsan gerisi bos..bence yap...Ben bu ulkede yarin ne olacagini bilemedigim icin ve allah cok şükür maddi olarak suan iyi olmama ragmen ilerisiyle ilgili kaygilarim oldugu icin 2.yi yapmaya cesaret edemiyorum..

istemiyorsan yapma.ben istemediğini sezdim.çünkü istesen ne uykusuzluk ne kilo ne kariyer ne para gözün hiçbirşey görmez.
Ben yaptım zorlukları oluyormu evet doğumdan korkuyormuyum evet ama çok şükür oğlum 1 yasını 1 ay geçti ben 3 aylık hamileyim

O konu fake idi neyse ki
Öyle şeyler düşünmeyin CuteMom

Benim dunyamda kiz kardesim annem babamdan oncedir.
Aramizda yalnizca 21ay var.
Ama o benim her seyim. Canim kanim.. Bir parcam.. Annemden babamdan yadigar...

Ben ailemin tek çocuğuyum.
Kardeş aşkıyla ölmedim veya annemler ölürse nolacak korkusu yaşamadım.
Herhangi bir "niye olmadı" derdim yoktu halada yok.
Bu ikinci şart ,ikincisiz olmaz laflarınıda çok cins buluyorum.

Ancak.Senin hayatını az çok biliyorum ve okudum.O yüzden ikinci çocuğu yapmanı tavsiye ederim.
Eşin için diyorum bunu özellikle sen anneliği tatmışsın ama eşin babalığı tatmadı.Oğlunu elbette çok seviyordur ama onun doğduğunda kucağına bebeğini almak hakkı bu süreçleri seninle yaşamak hakkı ve bunları istiyor senden.
Bunu redetmek sana kol kanat olmuş,oğluna babalık yapmış eşine yapacağın en büyük haksızlık olacaktır.

Benim de kardeşim var iyiki var dediğiniz gibi ailem olmadığını düşündüğümde birbirimize destek olucaz bu yönde düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…