1 yıl oldu hala çıkmazdayım

Herşeyin farkında olmak ama hiçbir şey yapamamak.. işte bu en kötüsü.. Hepimiz herşeyi biliyoruz ama bilmek yetseydi zaten hepimiz harika durumda olurduk. Burda kilit nokta şu: günlük hayatınızda uygulamadığınız hiçbir bilginin kıymeti yoktur. Size değer vermiyor diye ayrılmışsınız öncelikle bunun için kendinizi tebrik edin, çok doğru bir karar vermişsiniz. Ancak devamını getirmediğiniz için kendinizi resmen hapsetmişsiniz bu buhranın içine. Peki yapmanız gereken neydi? Onu hiçbir yerden takip etmemek ve verdiğiniz kararı hergün kendinize hatırlatmak. Bunları yapmadığınız için bir hayalle yaşıyorsunuz bir yıldır. Aşkı, sevgiyi vs bir kenara koyun. Kendinize şunu sorun: Neden bana değer vermeyen birini bu kadar şiddetli bir şekilde istiyorum? Bunun bir çok cevabı olabilir:

Kendinizi yeterince sevmiyor olabilirsiniz, reddedilmeye karşı çok duyarlı olabilirsiniz, hayatınızdaki diğer alanlarda(iş,aile,arkadaş vs) da sizi mutlu eden birşeyler olmayabilir.. Bir çok sebep sayabiliriz. Bunların cevabı için lütfen bir uzmandan yardım alın çünkü depresyonda olduğunuzu düşünüyorum.

Şu dünya üzerinde sizi tek bir kişi sevmedi diye bu denli canınızı yakıyorsanız burda ciddi bir sorgulamaya gitmelisiniz. İyi haber şu ki bu olayı çözebilirseniz; herşeyden önce kendini seven, kendine güvenen, hiçkimseyi bu denli hayatının merkezine koymayan, mutlu , umutlu bir insan yaratabilirsiniz. Bunu fırsata dönüştürün ve harika bir kişisel dönüşüm başlatın.

ayy öncelikle o kadar satırı yazan elleriniz dert görmesin çok teşekkür ederim çok haklısınız
gerçekte aile denen birşey yok baba denilen her zaman yediğime laf söyleyen dayakçı biriydi anne ise hiçbir zmaan ben sana güveniyorum hadi yaparsın demedi diğerleriyde maddiyatçıydı sırf babaannem arsaları var diye evlendirmeye kalktı o zamanlar küçüktüm daha benim bu hayata dair en çok sevdiğim şey spor yapmaktı sakatlandım zor yürüyorum şimdi yani tutulacak bi tarafı olmayan bir hayatım var bu kişide benim sevdim dediğim kişi ben sana güveniyorum demişti araba kullanmayı öğrendim o sayade baba gibi korurdu ama değer vermezdi anca istekleri için yanımda olurdu kişisel dönüşümü nasıl başlatabilirim bu arada gerçektende kendimi dünyanın en işe yaramaz insanı olarak görüyorum

Rica ederim, çıkmazda olduğunuzu çok içten hissettiğim için yazdım bunları. Sizin de dediğiniz gibi zaten hayatınızda birşeyler yolunda gitmiyormuş ve tek dayanak olarak onu bulmuşsunuz. O da gidince bu boşluk çok normal. Yani aslında bu durum o adamı çok sevmenizden falan kaynaklanmıyor. Eğer hayatınızda sizi mutlu edebilecek en ufak bir değişim yaratabilirseniz bence bu tablo değişecektir. Depresyonda mısınız önce bunu tespit edip ona göre ilaç mı kullanılacak terapi mi alacaksınız bunu belirlemek lazım. Ben sizin yerinizde olsam eğer imkanım varsa öncelikle bir uzmandan yardım alırdım. Çünkü bunca şey üst üste gelmiş ve siz artık birikmişsiniz bu aslında birini unutamamaktan öte birşey. O adam da tuz biber olmuş sadece. Eğer imkanım yok diyorsanız da günde yarım saat yürümek bile antidepresan etkisi yaratır, sizi rahatlatır. Önce bununla başlayın. Sonra bir karar verin artık hiç bir şekilde o kişiyi takip etmeyin. Bu kararınıza sadık kalın nolur. Çünkü bu kısır döngüyü kırmanız lazım. Ayrıca Dr. David Burns- İyi hissetmek diye bir kitap var, bunu alın okuyun. Birçok psikologun önerdiği bir kitaptır. İşiniz ya da okulunuz fln var mı bilmiyorum ancak böyle birşeye tutunmanız lazım.

işimde okulumda yok 24 saat odadayım kimseyle konuşmam huzurumu kaçırıyorlar evdekiler kendimi ev hapsimdeyim sanki yürüyüş yapmayı severim dediğiniz kitabıda en kısa zaman da alıcam inşallah çok teşekkür ederim çok sağolun

Yemeden içmeden kesilmişsin bir de uykudanda kesilirsen yandın kızım sen onunla ilgili ne varsa çöpe at ve artık durumu kabullen
ruh doktoruna git sana rahatlatıcı hap yazsın arkadaşlara takıl dışarı çık gençliğini yaşa bir dahada aşık olurken dikkatli ol

size birşey danışsam bu konularla ilgili önere bileceğiniz başka kitaplar varmı?

Bence gidip yuzlesmelisin hic degilse icinde kalmazz git yuzles bisey kaybetmezsin .

size birşey danışsam bu konularla ilgili önere bileceğiniz başka kitaplar varmı?

Psk Dr. Zafer Akıncı - Aşk mı Hadi Canım Sen de!
Böyle bir kitap da var, sizin durumunuzda yol gösterici olacağını düşünüyorum. Bunun dışında Matthew McKay ve Patrick Fanning - Özgüven.. Daha çok kitap tavsiye edebilirim ama şimdilik bu üçünü okuyun bi zaten okudukça sorguladıkça siz de kitaplar keşfedersiniz. İstediğiniz zaman yine bana da yazıp sorabilirsiniz.

Siz biraktiginiz icin boyle hissediyorsunuz.sizin davranisinizin sonucu oldugunu dusunuyorsunuz.size deger verseydi sizin pesinizden gelirdi.bos yere kendinizi uzmeyin.insallah karsiniza iyi biri cikar.ben de bir adama asik oldum o evlendi ben kaldim iki sene onu bekledim.simdi evlenemiyorum.istiyorum ama olmuyor.bazi insanlar sadece zaman kaybi...onceki calistigim sehirde bana asik olan bir ogretmen vardi onunla evlenmedigime pisman oluyorum.o da evlendi.iyi bir insan cikarsa kacirmayin...mutlu gunler...

Git git. O da seni bekliyodur kesin. Ne meraklısınız size kötü davranan adamlara? Ne kokusuymuş bu kadar ya? 10 yıllık sevgilim 4 yıllık kocam hakkında bu kadar arabesk laf etmedim ben.

Ayrıca insanlar 30senelik evliliklerin üzerine 2. Kere evleniyo. Senin gencecik ex sevgilin senden sonrası yok diyince neden inandın ki? Bu kadar saf mısın?

ayrılması aklımda bile değil ki sadece biraz sarıliyim boynuna biraz ben bunu isteyerek yapmıyorum aklımdan çıkmıyor hep
gözümün önünde yüzü

Bence kendinize ceki duzen verin. Cok sevseydiniz ayrılmazdiniz. Benim nişanlıminda eski sevgilisi nisanlima yazdi neler neler nisanlim hepsini bana gösterdi kendisi cevap bile vermedi izin vermedim ama ben cok güzel cevap yazdim. Kiz uzulmustur uzulmemistir umrumda değil çünkü benim nisanlimla iletisime gecerek bana saygi gostermedi o kiz. Bende ona saygi göstermem. Yani diyecegim daha cok uzulebilirsiniz

aynı şey benimde başıma geldi, bunların upuzun bir ilişkisi olmuş kız zar zor yakamızdan düştü.sevgilim her mesajını her aramasını söyledi,gösterdi. yeminle böyle insanlar tehlikeli ya..

aynı şey benimde başıma geldi, bunların upuzun bir ilişkisi olmuş kız zar zor yakamızdan düştü.sevgilim her mesajını her aramasını söyledi,gösterdi. yeminle böyle insanlar tehlikeli ya..

Ben anlamiyorum insanlari zamaninda kiymetini bilselermis simdi neden baskasinin olunca pesine dusuyorlar, iyi bari kurtulmussunuz. :) benim nisanlimin eski sevgilisi oyle aptaldi ki cinsellikle nisanlimi kandirmaya çalıştı. Nisanlim her defasında utana sıkıla gosterdi mesajlari. Kizin istedigi nisanlimin onunla iletisime gecmesiydi. Ve okadar yuzsuzdu ki ben cevap yazdim ilk ve son kez facebooktan. Nisanlimi bir daha rahatsiz edersen gelir is yerinde seni rezil ederim. Tek yazdığım buydu :) ve yuzsuz kadın bana nisanlimla yasadiklarini yazdi yazdi bakti ikimizden de cevap yok birakti en sonunda. Engelliyorduk baska bir face acip yazıyordu :) konu sahibi kusura bakma sabote ettim konunu ama yanlis yoldasin. Nisanlimdan once 6 senelik iliskim bitti aldatildim. Asla arkama bile bakmadim kimseyle muhatap olmadim kendim cektim acimi. Ki eski sevgilim kac kere yalvardi neler yapti umrumda olmadi. Iyiki de olmamis yoksa nisanlimla olamazdim. :) diyeceğim sende ilerde cok mutlu olabilirsin

kesinlikle :) , kız yalvarıyordu son 1 kez görüşelim falan diye.. benim hiç bişey yazmama gerek kalmadı sevgilim cevabını çok güzel verdi zaten. aynı durum onlarınki de arada cinsellik var ama kavga gürültü en rezalet aklınıza gelebilecek en saçma ve rezil kavgalar var.. ya sen zamanında kıymetini bilseydinde kızım sevgilin şuan benim olmazdı dimi.aynı şekilde bana instagramdan yanlışlıkla takip yollayıp beni engelledi, o kadar salakta aynı zamanda. :)))
.nişanlınızla eski sevgilisinin ilişkisi ne kadar sürmüş ??

yazık o bozuk para gibi harcadığın 1 yılına.
çok yazık.
aklını başına topla.
ne acılar geçiyor gidiyor.
hem terketmişssin hem yasını tutuyorsun.
değmeyecek de bir adammış üstelik.
vallahi kızlar sizlerdeki bu kara sevda merakına aklım ermiyor benim.
yok böyle bir hayat.
hepsi kendi kendinize yaptığınız kurgular başka bişey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…