Çünkü aslında mesele okumak para kazannak değil. Mesele kızlarımızın zihinlerini geliştirmeleri, mesele bağımsız güçlü ayakta kalabilen, mücadele edebilen bireyler galine gelmeleri. Kendi özsevgileri sağlam olmayınca okuduğun okul kazandığın para bir işe yaramıyor. Bağımlılıktan, eşe, cocuğa, anneye, babaya bağımlılıktan kurtulamıyor. Korkusuzca doğrularını yaşayabilen, doğruları olan bireyler olarak yetişmeleri lazım. Hem erkeklerin hem kadınların önce kendileriyle meselelerini halletmeleri lazım.
Bunca örnek, bunca çalışan ama dayak yiyen, çaluşan ama kocasından veya babasından harclık alan kadın gördükten sonra ben böyle düşünüyorum.
Dinimizi kulaktan dolma cımbızlama hadislerden degil de bizzat kutsal kitabımızdan ögrenmenizi tavsiye ederim, islam da kadının yeri gayet de bu ailenin koydugu yerdedir, bizim ülkemiz uzun süredir cumhuriyetle yönetildiği için unutuldu tabi bazi şeyler
Yani kusura bakma da teselli edemicem seni. Düğün şeklinde bile anlasamadigin bi ailenin icine niye giriyorsun. Universite mezunuyum demissin. Neye yarar. Egitim bireye saglikli dusunme becerisi kazandirmadiktan sonra o diplama kagit parcasi olmaktan oteye gitmez bahsettigin tarzda yasayan insanlar var.bu onlarun bilecegi is. Ama sen o dunyaya ait degilsen cocuk falan olmadan cik icinden. O tarz seyler icinden gelmeden yapilirsa ruh hastasi eder insani. Hey Allahim ya insallah kaderim falan demezsin.zira allah gozune sokmus her seyi