10 aylık bebeğimle düğün ve eşimle kavga

Biz de olsak gitmezdik diye düşünüyorum.

Takısı,parası neyse gönderirdik tabii.

Ama minicik bebekle düğünde ne işimiz var ki?
Lale abla çok küçük olsa tamam ama 10 aylikmis şurda 2 ay sonra yaşına girecek. Bence katilmalilardi. Hadi kendisi katılmadı eşi kesin gitmeliydi. Uzak akraba değil ki bu kuzen sonuçta. Kendi kuzenimin düğünü vardı oğlum 4 aylıktı. Bir görünüp çıktık mesela kimsede neden hemen çıktınız diye yadirgamadi ama hiç gitmemek hoş değil bence bebek 10 aylikken. Bide böyle şeylerde takıdan ziyade bence kalabalık olması önemli. Herşey insanla oluyor. Çocuk çok küçük olur bu ayrı ama 10 aylık bebeğin 1 günlük düzeni bozulabilirdi yani bu kadar kasmaya gerek yok bence.

Tabii ki herkesin kendi görüşü,saygı duyarım.
Ben bebek koşup koşup düşerken onun peşinden koşarken sosyalleşmemiyorum ki zaten.

Devamlı yerden bebeği kaldırıyorum.

Bu mu sohbet,eğlence,dans?

Cocugum yok ama bende gitmezdim. Giderdim cok ayip diyenleride anlamadim acikcasi cocugum aglicak huysuzlancak uykusuz kalcak bir suru dert uzaga sirf kuzen dugunu diye gitmek bence akil almaz bir durum. Cocuk onceliktir her zaman. Dugun cok onemli bir olay degil belki fark etmez bile dugunu olan kisi hediyesi takisi verilir bir sekilde

Bir önceki konularında aşırı asosyal olduğunuzu söylemişsin öyle ki çevrenizde eş dost akraba kalmamış üstüne eşinle birbirinizden hukuk kanalıyla şikayetçi olduğunuza dair konular da var.
Belli ki problemli insanlarsınız insan içine karışmak istemiyorsunuz bahanesi de bebek olmuş.
Böyle dünya onun etrafında dönüyor gibi yetiştirdiğiniz çocuklarınız da gerçek hayatta çok zorlanacak haberiniz olsun.

10 aylık olunca ne oluyor ki canım benim?

Bizimki 17 aylık sürekli bağıra bağıra koşup düşüyor. Ben de peşindeyim.

Düğünden ne anlayacam ki?

Arkadaşlar bi gidip çocuk durmadı diye erken kalksaydiniz demişsiniz ama bebeğin uyku saati 8 gibiymiş düğün 9 da başlıyor ki 9 da yeni yeni başlar hemen gelin damat ortam hazır olmaz kimseye görünemezler ki az oturup kalksinlar düğün başlayana kadar 10 olur cidden uyku saati alışık olan bir bebek için uykusuzluk mümkün değil benim kızım 8 i bi kaç dk geçsin yıkar ortalığı bebeği 9 a kadar uyanık tutup düğüne nasıl götürecek bence evine gidip katılamayacağız demekle yanlış yapmışsınız hiç girmeyecektiniz öyle islere eşiniz akşam düğüne gidecek bizim hanım çocukla kaldı bugün biraz mizmizdi da erken uyudu diyecekti oldu bitti

Aslinda kavgaya donusmeden cozulebilcek bir konuymus, tatli dil kullanmak gerek her zaman partnerlerimize karsi. (Karsilikli)
Hayatim biliyorsun durumu, yine de gidelim ama zor olur, olmadi ben erken kalkarim sen kalirsin vs vs.. Uzakta ise düğün, zaten bu tatli konuşmanızdan sonra esiniz de iki tarafi da uzmeyecek bir cozumu kabul eder, beraber kalkariz cok durmayiz derdi sanırım.

benim oglum iki yasinda hem kalabaliktan hoslanmiyor hem cok hareketli dugunlerde devamli kosturuyoruz pesinde buna ragmen gidip erken ayriliyoruz dugunden. esiniz tek gitseydi veya yarim saat bir saat durup erken kalksaydiniz daha uygun olurdu. tatsiz olmus biraz

Tabii ki herkesin kendi görüşü,saygı duyarım.
Ben bebek koşup koşup düşerken onun peşinden koşarken sosyalleşmemiyorum ki zaten.

Devamlı yerden bebeği kaldırıyorum.

Bu mu sohbet,eğlence,dans?

Bebeğiniz ne kadarlık? Kendi kalkamıyor mu? Benim kızım büyüdü artık ama çok ufak olduğu zamanlar hariç hiç peşinde koştuğumu hatırlamam. Gözüm üstündedir kötü düştüğünde veya bir yere çarptığında elbette müdahale ederim ama onun haricinde çocuktur bu düşer de kalkar da.

İkinizde haklısınız benim iki çocuğun var akşam 9.30 dan sonra hiçbir yerde duramıyorum dursam da zehir oluyor kimsenin yanında oturamiyorum onlarla uğraşmaktan , bazen diyorum gitmeyeyim daha iyi nasılsa birşey anlamıyorum uykusu gelen çocuk huysuz olur gitmenize degmezdi ama amcaoğlu en yakın akrabadır eşinizin gitmesi gerekirdi size gerek yoktu bence

Görümcemin düğünü oldugunda kızım 9 aylıkti ve meme bağımlısıydi agustos ayında o sıcakta yarim saatte bir gelin odasinda bebe emzirdim sagdıgım sütler yetmedi elbisem de sansima arkadan acmaliydı annem yanımdaydi o yardım etti o etmese perisan olurdum.Ben anladim seni sen de haklısın ama kuzen bu yani en azından esin gidebilirdi.Hadi senin beben var esinin bir sebebi de yok. Kendi cani istememiş senin üstüne atmasın.Bundan sonra akraba dügünlerine gitmek istesen sürekli bunu söyler erkekler az fil hafizalı degil,Allah kolaylik versin.

Normalde düşüp kalkıyor.

Ama uykusuzluk huysuzluğu ile kalkmaz aksine yatmaya çalışır,bir anda gene koşup düşer.

Sürekli bağırıp durur.

10 aylık olunca ne oluyor ki canım benim?

Bizimki 17 aylık sürekli bağıra bağıra koşup düşüyor. Ben de peşindeyim.

Düğünden ne anlayacam ki?
Yani hani abla 3-4 aylık değil ne biliyim ek gıda vs verdiginde idare edilir, aç kalmaz daha rahat olur çok küçük bebeğe göre dedim. Tamam tabi 17 aylık mesela tam hareketlilik zamanı asla yerinde durmaz ama düğünden anlama kısmına gelirsek inan 4-5 yaşında olsalar bile anlamıyorsun. Ama bence katılmak lazım çocuk çok küçük olmadıktan sonra onu demek istedim. Yoksa anlama kısmına gelirsek hiç gidemeyiz ki hiç bir yere

Ya biriniz giderdiniz ya da evde cocuga bakacak birini ayarlardiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…