10 kişi yetmez, gelin gelin, 30 kişi toplanın öyle gelin.

Queen Bee

✿ Evli, Mutlu, Kedili, Öğretmen ✿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
3.265
3.578
168
Merhaba kızlar Uzun süredir forumda yoktum.. Olmadığım süreçte 3 yıldır flört ettiğim hayatımın aşkıyla evlendim, şimdi 2 aylık evliyim, çok mutluyum. Ancak siz evlilere danışmak istediğim bir mevzu var..
Ben öğretmenim. Eşim bir şirketin idari departmanında çalışıyor. Eve geç geliyor. Ben ondan 2 3 saat önce evde oluyorum. Yemek ve temizlik konusunda fazlasıyla acemiyim. Anne evinde bir bulaşık dahi yıkatılmadan büyütüldüm. Eşimde Allah bin kere razı olsunki, yemek ve temizlik kadının işidir kafasında bir insan değil. Asla benden yemek, iş, kahvaltı falan beklemez. Ütüsünü bile bana yaptırmaz kendi yapar. Ancak başka işi varsa "müsaitsen ütümü yapar mısın?" diye rica eder. Yemeği de hep beni bekle beraber yaparız der. Ama zaten geç geldiği için akşam geçireceğimiz birkaç saati de yemek yaparak harcamak istemediğimden o gelene kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Anlayacağınız yemek yapmayı yeni yeni öğreniyorum. Yaptığım çoğu şey cidden lezzetli oluyor, yemek konusunda bir ışığım olduğuna inanıyorum lakin henüz öğrenebildiğim çeşit çok az ve yapabildiğim yemek ölçüsü 2-3 kişilik.. Şimdi gelelim soruna...
Evlendik evleneli daha ilk haftadan beri akrabalarımız, arkadaşlarımız eve istila etmek istiyorlar. Benimde yemek konusundaki durumum ortada olduğundan bir türlü cesaret edemiyorum, eve misafir geldiği düşüncesi kabus gibi birşey benim için. Artık başımda bir annem de yok gelip yardım etsin.. Tabiki kimse de bu durumumu anlayışla karşılamıyor. Kimse birkaç ay rahatsız etmeyelim gelin hanım ev ve yemek konusunda kendisini geliştirsin, zaten yeni evliler falan demiyor. Evlendiğimizin ilk haftasından beri gerek akrabalarımızdan, gerek arkadaş çevremizden "Neden hala bizi çağırmıyorsunuz, neden hala bizi yemeğe almıyorsunuz, bizi ne zaman yemeğe alacaksınız" şeklinde çeşit çeşit trip yiyoruz. Küsenlerimiz bile oldu. Baktık bu iş böyle olmayacak ya Allah bismillah deyip kapılarımızı misafire açmaya başladık. 2-3 kişilik misafirlerim oldu. Nasıl ağırladım, mutfakta ne savaşlar çıktı, ne malzemeler heder oldu, nasıl bir strese girdim bir ben bir Allah bilir.. Şuan ise tam da dananın kuyruğunun koptuğu yerdeyim. Eşimin anne babası ayrı; geçenlerde anne tarafından ele başlarının kayınvalidem olduğu 10 kişilik bir koloni yemeğe gelmek istedi. Fakat sağlık problemim nedeniyle müsait değildik, "haftaya gelirseniz daha güzel ağırlarım anne" dedim. Kaynanam tabiki hasta deyip anlayışla karşılamak yerine, bozulup trip atmayı seçti. Sonuç olarak bu 10 kişilik koloniyi haftaya ağırlayacağım. İşin kötüsü; herşeye mana bulan(ve tabiki mana bulmaya gelen), hiçbirşeyi beğenmeyen, burnu kaf dağında insanlar.. Şimdi size danışıyorum; evde 10 kişi nasıl ağırlanır, hangi yemekleri seçersem daha az zorlanırım, mutfaktan sağ sağlim çıkmayı nasıl başarırım ve tabiki bu tuhaf 10'luya nasıl katlanıp sinir hastası olmadan geceyi tamamlarım ? Yardımlarınızı ve menü tavsiyelerinizi bekliyorum şekerler

Acemilik bu, çok da güzel öğrenirsin sende heves ve ışık varken. Ben de bir şey bilmezdim başta, şimdi artık geçen gelen misafirim 20 kişi geldiği oluyor bazı bazı, yapıyorum çok şükür.

Pek çok tavsiye olabilir. Çorba, Kuşbaşı et, pilav, börek, zeytinyağlı fasulye ve tatlı tabağı hep kurtarıcı ve kolaydır. Ama benim sana tavsiyem sayı çok, mümkünse bir yardımcı kadın tut yarım gün için. Önceden listeni yap ve bütün malzemeleri bir gün önceden stok et, zeytinyağlı ve tatlını bir gün önceden yapabilirsin. Et pilav börek çorba hemen yapılır, yarım gün yardımcı alırsan o da bildiklerinden yapabilir ve onlara görünmeden çıkar gider. Sen de güzel güzel ağırlarsın geleni. Bu aada temizliğini de br gün önceden bitir. Tatlı olarak sütlü tatlı seçersen ikinci gününe daha da güzelleşir dinlendiği için. Mesela etimek tatlısı gibi.

Tavsiyelerim bu yönde.

Bende evlendiğimde yemek yapmayı bilmeden evlendim. En kötü ihtimal bazı yiyecekleri ogünlük dışardan söylemek yada googledan yardım alarak yapmak olacaktır. Sizin kadar kasmadım hiç bu yemek işine beğenmeyen yemesin birdaha. Ayrıca ana konu eve gelecek misafirleri ağırlamakmış ama neredeyse koca parağraf eşini övmüşsün onu anlamadım niye anlattın ama neyse.

Selam
Bende hemen hemen böyleydim, alışırsın yani

Çorba ( hangisini istersen, mercimek düdüklüde yaparsan kaynadıktan sonra 10 dk da hazır )
Pilav
Ana yemeği fırına at lezzetli olur her türlüsü ( Tavuk patates olabilir )
Ortaya da bi börek attır ( Hazır yufka ile kolay olur ve doyurucu ve çeşitli olur sofran )
Salata
Mantı ( Satın al, haşla, yoğurt ve yağını ekle )

Çayın yanına da eşine selamımı söyle tatlı alsın ya da pasta

E yeni evli, hevesli, aşık olarak evlenmiş, hayatının odak noktasını oluşturuyor. Elbette her konuşmasına, konusuna yansıyacaktır bu da. Ama çok tatlı, bırakın yazsın. Şiddet konularından sonra, iyi bile oluyor.

Ya eğer çok stres olduysanız, iyi bir yerden satın alın yemekleri. Kim anlayacak ki?

Acaba pide filan mı yaptırsan ama eğer evde yapmak istiyorum dersen fırın yemekleri öok kolay yapılıyor tavuk veya Baget veya kanat sen bilirsin artık onu tepsiye yıkayıp diz üzerine patates leri istersen kızartma yaptığımız gibi icin uzun doğra istersen küp küp doğra ,soğan doğra ve biber doğra üzerine de ayrı bir kap ta sıcak su içine pul biber.karabiber kekik ,salça ve tuz koy iyice karıştır salça eridikten sonra tepsiye malzemelerin üstüne dök su hafif üstüne çıkacak şekilde olsun 40 dk filan pişiyor hem tadı güzel hem kolay iki tepsi bu yemekten yap yanına pilav yap sarma yapmayı biliyorsan bide sarma yap tatlı da hazır alırsın yeter artar bile

anne baba evinde yemek yapmamak bulaşık yıkamamak meziyet değil
Çoğu kız bunu gurur duyarak söylüyor ayy ben bulaşığa elimi sürmeden evlendim diyerek
Sonra böyle insanın eli ayağı birbirine dolanıyor bence azda olsa öğrenerek evlenmek gerek..
Tatlıyı salatayı çorbayı geceden yapabilirsınız salatanın sosunu yemeğe yakın koyarsınız fırında ana yemek pilav birde ortaya zeytinyağlı kolay bi tarifle mükemmel sofra oluşturursunuz yapmak değilde toplamak daha zor

10 kişi cok zor ya.. gozum5korktu benim.

Sey yapsanız dışardan söyleseniz olmaz mı ? Ya da kuzen teyze falan varsa onlar gelseler?
Dışardan söylemek mantıklı duruyor ama misafirler "Mmm bu çok güzel olmuş, nasıl yaptın?" derlerse diye korkuyorum Kuzen, teyze falan da yok Delicezeytin'cim malesef..

Ben böreği şöyle yapıyorum herkes bayılıyo
Aslında bildiğimiz tepsi böreğinden tek fark soda
Ama sana detaylı anlatayım istersen

6 adet yufka
2 yumurta ( birinin sarısını ayır, üstüne sürecez ) + 1 su bardağı + 1 su bardağına yağın sıvı yağı karıştırıyoruz. Harç oluyo
Ben tercihen peynirli severim, sen neli börek istersen içini de öyle hazırlarsın
1 adet sade soda

Borcama yağ damlatıyorum, fırça ile her yanına sürüyorum
Yufkaları yerleştirmeye başlıyorum aralarına harç döke döke
Peyniri serpiyorum her yana bolca
Tekrar yufka ile kapatıyorum, harçtan da dökerek

Son olarak fırına vermeden dilimliyorum
1 şişe sodayı üzerine boşaltıyorum
Biraz bekletirsek daha iyi olur, hatta bir gece önce yapıp dolaba koyarsan sabah sadece fırına vermesi kalı işin kolaylaşır
Fırına vermeden önce ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz

180 derece de yaklaşık 1 saatte pişiyor
Hadi afiyet olsun : )

Çok teşekkür ederim, güzel tavsiyeleriniz için, bir kenara yazdım

Koca paragraf eşimi övmem (ki övmedim sen bu halde nasıl evlilik sürdüyorsun şeklinde gelebilecek bir soruya istinaden yazdım) neden seni rahatsız etti bende onu anlamadım

Ben 18 sene oldu evleneli.10 kişi yemeğe gelse bende stres yaparım.Fazla özen gösterirseniz ,memnun kalırlarsa arayı uzatmazlar,benden söylemesi
O kadar tuhaf insanlar ki kuzu totosunda marine edilmiş bilmem ne bilmem ne yapsam bile memnun kalmazlar deynepnaz'cım

Aslında gebelerde varya yazarken acaba diyorum biri görür de canı çeker mi
Yapamazsanız komşunuzdan isteyin annenizden isteyin pişş gebeler
Konu sahibine öneri yazacam azıcık

Olmadı lahmacunun içini hazırla
Ver eşine götürsün bi fırına, lahmacun yapsınlar
Tam hazır değil bak senin el emeğinde var bi de evde hazırlananlar daha mı güzel oluyo ne

Allah'ım yaza yaza kendi canımı çektirdim ben bence açta değildim oysa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…