10 kişi yetmez, gelin gelin, 30 kişi toplanın öyle gelin.

Ay bende direk meme demişim kulak memesi yazacaktım eksik olmuş

Haklısın pelincim cidden, ben hele düşün bu acemilikle nasıl başa çıkıcam.. Mana bulmaya gelmeyen insanlar olmasa işim daha kolay olurdu. Eminim zaten benim yapıp yapmadığımı anlamak için tarif falan istemeye kalkacaklar. Cidden kötü niyetli insanlar.. O yüzden dışardan yemek almaya da bir tırsmıyor değilim

Ay o 17 kişi dediğim misafirlerden de sonradan bana tarif sormuşlardı
Çok beğendiler sandım bende saf gibi

Tatlım tarif isterlerse ben sana sonra hepsini yazar veririm, şimdi malzemenin birini unuturum falan dersin?
Sonra da unutulur gider.
Öff ben de amma sahtekarmışım.
Vallahi ben bayıldım sana, aydınlanma yaşattın bana resmen Uygulayacağım

Bence de çok fazla meleknaz'cım. Kayınvalideme de dedim benim masam 6 kişilik anne, 10 kişi nasıl sığışacağız dedim. Para vereyim de orta sehpa al dedi. İşte aradığım zeka, diyemedim tabi..

Simdi disardan ev yemegi almak riskli dersen, en basiti firina tavuk ve kofte atmak ama yanina pilav lazim, 10 kisiye pirinc kasabilir, boyle bir ise gireceksen domatesli bulgur pilavi yap yanina, lapa oldu, tane tane olmadi derdin olmaz azcik sulu olur zaten dogasi geregi yanina salata ve bikac cesit soguk yaparsin, zeytinyagli barbunya ya da fasulye falan. Aslinda masayi zengin gosteren sey çeşit, sacma sapan birsuru sey de koysan o masada cesit coksa milletin gozu doyuyor, iyi agirladi diyorlar
Benim cok kalabaliga ya da yemek yapmak istemedigim misafirlere yaptirdigim bir sey de balik, bizim balikci ayni zamanda pisirme de yapiyor, evde bikac cesit salata meze falan hazirliyorum, ustune de tatli yapiyorum, baligi da balikciya pisirtiyorum, daha ne olsun

İnan benzer durumdayız. Benim eşimin ailesi de çok kalabalık. Benim de tam tersi kimim kimsem yok. Sırf eşimin akrabaları yüzünden düğün salonu yetmedi resmen öyle diyim. Ve işin kötüsü cidden koloni şeklinde yaşıyorlar. Anne babası ayrı. Baba tarafıyla problemim yok ama anne tarafının herşeyi problem. Çarşıya bile en aşağı 10-15 kişi toplanıp giderler. Bir kere çay içmeye diye 30 kişi toplandılar ya böyle vicdansızlık olur mu.. 10 kişi gelmelerine şükredeceğim nerdeyse yani.. Sen altından kalkabilmişsin maşallah, ben nasıl yapıcam bilemiyorum

Vallahi ben bayıldım sana, aydınlanma yaşattın bana resmen Uygulayacağım
Ben de okul pikniklerine götürdüğüm kısırları, kekleri anneme yaptırır, ben yaptım derdim. Oradan biliyorum bu yalancıkları.

Hem şey yap, illa tarif gerektiriyorsa, aldığın yemeklerin tam adını not et, internetten tariflerini çıkar. Çıktılarını al, kenara koy. İsterlerse verirsin. He bak yaparlar da aynısı olmazsa, o da onların beceriksizliği olur.
Yılın en sahtekar üyesi ödülüne adayım.

Vallahi ben meziyet olarak söylemedim. Hatta ben başıma gelecekleri de biliyordum. Hep yemek yapmak isterdim evde annem yaptırmazdı. Temizlik yapmak isterdim, yaptırmazdı. Çok hastalıklarla büyüdüm, anne yüreği sanırım el vermedi, iş yaparsam daha da hastalanırım sanardı o yüzden annemi suçluyor değilim, ama meziyet diye de görmüyorum tabiki. Toplamak konusunda da çok haklısınız, bir de bulaşık makinem bozuk. Siz düşünün

Eşim de yardım etti sağ olsun
Benim tarafımda kalablıktır ama biz sürü psikolojisi gütmeyiz
Herkes kendi çekirdek ailesi ile gider, bayramlarda filan o da yani nadir
Bunlar biri bi yere gitse sanki çok büyük bi olay gibi hücuuum ediyorlar, bana komik geliyo.
Çalıştığım için yırtıyorum paçayı bi de soğuk bi tipim, yani samimiyet kuramam hemen biraz biraz tavrımı koydum
Sende koy, ha deyince sürü halinde gelinmesin. Kimi davet ediyosan o gelsin, o ev senin kayınvalidenin değil. Misafirini kayınvaliden belirlemeyecek sen ve eşin belirleyeceksin.
İkram kısmını da elinden geldiğince yaparsın, zamanla alışılıyo

Ne diyecektim pilavı da küçük kaseye koy, ters çevir servis tabağında şekilli dursun,
Çok olunca hem bitiremiyorlar hemde fazla pilavın ayarı kaçabilir
Az öz olsun, çeşit mahiyetinde

Ohoo bir dost'cum senin tavsiyelere bakılırsa sen kendini aşmışsın belli ki.. Börekler, lahmacun içleri falan. Beni de çırak olarak alsana kız yanına

allah bismillah diyip yorumuma başlıyorum....
normaldir yemek yapasını bilmemeniz, türlü çeşitleri çıkaranlar anne karnında bu meziyeti öğrenmiyor
anne olmama rağmen bende çeşitleri öyle çıkaramıyorum ..
google yardım al kendin yapabileceklerini ordaki tariflerden yapabilirsin
yada bu konuda tercübeli bir arkadaş ,yakın , yardımce vesilesiyle
kononileri doyurabilirsin

Çok haklısınız, çok teşekkür ederrim. İnsan ister istemez kasıyor sanırım. İlk kez yaşadığım şeyler olunca

Tam anlayamadımda ondan soruyorum akşam yemeğe mi gelecekler yoksa kadınlar gündüz çay içmeye mi. Yani sulu yemek mi yapacaksın yoksa hamur işi tarzı şeyler mi

Bu insanlar yemege mi geliyorlar yoksa kadinlar gunduz oturmaya falan mi ? Ayrica ne munasebetsiz insanlarmis ya yeni evlinin evine ilk haftada daha insanlar kendi evine bile yerlseip alismadan misafir mi gelirmis, ve o arkadaslar insan nasil utanmadan kendini zorla davet ettirir, cidden turk toplumu samimiyetle munasebetsizligin/terbiyesizligi cok karistiran bir toplum.
Yemege geleceklerse arkadasin dedigi gibi yemek sirketinden soyleyebilirsiniz, yada bir arkadasiniz varsa gunduzden gelip yardim etmesini isteyebilirsiniz ayrica bu kadar abartmayin 10 cesit yemek sunmak zorunda degilsiniz ne olursa olsun illaki yasli kadinlarin cenesi bitmez illaki kusur bulacak birsey bulacaklar.
Kendiniz yapacaksaniz, corba salata ana yemek pilav tatli-cay, daha fazlasina gerek yok bence sade oz bitti gitti.
Yok teyzeler caya geleceklerse o daha kolay

Ne güzel balıkçıymış o pelincim keşke burda da olsa Bende balık çok severim. Balık tercih edebilirim, tatlı olarak da fırında helva balığın üzerine iyi gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…