Meme kıvamı gerçekten en sevdiğim kıvamdırGeçen yaptığım bir tarifte geçiyordu, hazırladığım ürün meme kıvamında olmuş mu diye kulak mememi yoklarken buldum kendimi Acemilik başa bela
Haklısın pelincim cidden, ben hele düşün bu acemilikle nasıl başa çıkıcam.. Mana bulmaya gelmeyen insanlar olmasa işim daha kolay olurdu. Eminim zaten benim yapıp yapmadığımı anlamak için tarif falan istemeye kalkacaklar. Cidden kötü niyetli insanlar.. O yüzden dışardan yemek almaya da bir tırsmıyor değilim11 yila yakindir evliyim kendimi bildim bileli de yemek pasta borek yaparim ozel merakim var ama bu kadar kalabaliga yemek yapmam. 10 kisilik tencere yemegi yapmak ayri bir meziyet, hele de tarif kullanma aliskanligi olmayip her seyi goz karari yapanlar icin (mesela ben) 10 kisiye pilav yapsam birseye benzeyecegini sanmiyorum...
Bana zaman zaman o kadar kalabalik gelen oluyordu, genellikle ana yemegi disaridan yaptirip kendim de evde meze, salata, corba ve cay ikramliklarini yaparim. Ana yemek için ev yemegi yapan biyerle anlasabilirsiniz, her tur yemek yaninda manti, sarma, patates salatasi, mercimek koftesi vs de yapiyorlar. Hic ugrasma derim ben, o kadar emegin karsisinda guzel olmamasi riski de var cunku.
Ay o 17 kişi dediğim misafirlerden de sonradan bana tarif sormuşlardıHaklısın pelincim cidden, ben hele düşün bu acemilikle nasıl başa çıkıcam.. Mana bulmaya gelmeyen insanlar olmasa işim daha kolay olurdu. Eminim zaten benim yapıp yapmadığımı anlamak için tarif falan istemeye kalkacaklar. Cidden kötü niyetli insanlar.. O yüzden dışardan yemek almaya da bir tırsmıyor değilim
Vallahi ben bayıldım sana, aydınlanma yaşattın bana resmenTatlım tarif isterlerse ben sana sonra hepsini yazar veririm, şimdi malzemenin birini unuturum falan dersin?
Sonra da unutulur gider.
Öff ben de amma sahtekarmışım.
bi dost cok komik kizsin ya cok renklisin hee
Ay bende direk meme demişim kulak memesi yazacaktım eksik olmuş
Bence de çok fazla meleknaz'cım. Kayınvalideme de dedim benim masam 6 kişilik anne, 10 kişi nasıl sığışacağız dedim. Para vereyim de orta sehpa al dedi. İşte aradığım zeka, diyemedim tabi..Yeni evliye 10 kişi yemeğe gelmek hakikaten çok fazla.Eski evliye bile fazla zaten.10 kişiyi masa bile doğru düzgün almıyor.
Ben olsam süse çeşide girmem,doymalık düşünürüm.Çorba,börek,zeytinyağlı (bunlar 1 gün önce yapılır), 1 veya 2 çeşit salata (kısır,patates salatası,yeşil salata,çoban salata gibi) sıcak yemek olarak da nede iyiysem onu yaparım.Fırın yemekleri iyi bir kurtarıcı olabilir.
Yeni tarifleri misafir günü denemek pek iyi bir fikir değil.En iyi yemek,en iyi bildiğindir.Bence onun yanına destek yapıp zenginleştirebilirsin.
bi dost cok komik kizsin ya cok renklisin hee
Haklısın pelincim cidden, ben hele düşün bu acemilikle nasıl başa çıkıcam.. Mana bulmaya gelmeyen insanlar olmasa işim daha kolay olurdu. Eminim zaten benim yapıp yapmadığımı anlamak için tarif falan istemeye kalkacaklar. Cidden kötü niyetli insanlar.. O yüzden dışardan yemek almaya da bir tırsmıyor değilim
İnan benzer durumdayız. Benim eşimin ailesi de çok kalabalık. Benim de tam tersi kimim kimsem yok. Sırf eşimin akrabaları yüzünden düğün salonu yetmedi resmen öyle diyim. Ve işin kötüsü cidden koloni şeklinde yaşıyorlar. Anne babası ayrı. Baba tarafıyla problemim yok ama anne tarafının herşeyi problem. Çarşıya bile en aşağı 10-15 kişi toplanıp giderler. Bir kere çay içmeye diye 30 kişi toplandılar ya böyle vicdansızlık olur mu.. 10 kişi gelmelerine şükredeceğim nerdeyse yani.. Sen altından kalkabilmişsin maşallah, ben nasıl yapıcam bilemiyorumHerkes 10 kişi çok demiş
Ben alışkınım, maalesef eşimin tarafı çok kalabalık
Bi kez 17 kişi ağırladım, bana oturacak yer kalmadıOda küçüktü ve ayrı oturmazlarmış
Gittim kocaman demlik aldım sırf o kaygısızlar için, ekstra elektrikli çayçıda da demledim tabi
Sanırsın mevlid cemaati
Olsun ya meme memedir
Ay bende direk meme demişim kulak memesi yazacaktım eksik olmuş
Ben de okul pikniklerine götürdüğüm kısırları, kekleri anneme yaptırır, ben yaptım derdim. Oradan biliyorum bu yalancıkları.Vallahi ben bayıldım sana, aydınlanma yaşattın bana resmenUygulayacağım
Vallahi ben meziyet olarak söylemedim. Hatta ben başıma gelecekleri de biliyordum. Hep yemek yapmak isterdim evde annem yaptırmazdı. Temizlik yapmak isterdim, yaptırmazdı. Çok hastalıklarla büyüdüm, anne yüreği sanırım el vermedi, iş yaparsam daha da hastalanırım sanardı o yüzden annemi suçluyor değilim, ama meziyet diye de görmüyorum tabiki. Toplamak konusunda da çok haklısınız, bir de bulaşık makinem bozuk. Siz düşününanne baba evinde yemek yapmamak bulaşık yıkamamak meziyet değil
Çoğu kız bunu gurur duyarak söylüyor ayy ben bulaşığa elimi sürmeden evlendim diyerek
Sonra böyle insanın eli ayağı birbirine dolanıyor bence azda olsa öğrenerek evlenmek gerek..
Tatlıyı salatayı çorbayı geceden yapabilirsınız salatanın sosunu yemeğe yakın koyarsınız fırında ana yemek pilav birde ortaya zeytinyağlı kolay bi tarifle mükemmel sofra oluşturursunuz yapmak değilde toplamak daha zor
Eşim de yardım etti sağ olsunİnan benzer durumdayız. Benim eşimin ailesi de çok kalabalık. Benim de tam tersi kimim kimsem yok. Sırf eşimin akrabaları yüzünden düğün salonu yetmedi resmen öyle diyim. Ve işin kötüsü cidden koloni şeklinde yaşıyorlar. Anne babası ayrı. Baba tarafıyla problemim yok ama anne tarafının herşeyi problem. Çarşıya bile en aşağı 10-15 kişi toplanıp giderler. Bir kere çay içmeye diye 30 kişi toplandılar ya böyle vicdansızlık olur mu.. 10 kişi gelmelerine şükredeceğim nerdeyse yani.. Sen altından kalkabilmişsin maşallah, ben nasıl yapıcam bilemiyorum
Ohoo bir dost'cum senin tavsiyelere bakılırsa sen kendini aşmışsın belli ki.. Börekler, lahmacun içleri falan. Beni de çırak olarak alsana kız yanınaAslında gebelerde varya yazarken acaba diyorum biri görür de canı çeker mi
Yapamazsanız komşunuzdan isteyin annenizden isteyin pişş gebeler
Konu sahibine öneri yazacam azıcık
Olmadı lahmacunun içini hazırla
Ver eşine götürsün bi fırına, lahmacun yapsınlar
Tam hazır değil bak senin el emeğinde varbi de evde hazırlananlar daha mı güzel oluyo ne
Allah'ım yaza yaza kendi canımı çektirdim ben benceaçta değildim oysa
Hahaha mantıklı. Tariflerimi kimseyle paylaşamam derimahahahaa yüzüm anında kızarırbildiğiniz gibi falan dersin , yemek sırrımı kimseye söylemem dersin hahahaha filmlerde oluyor ya
Çok haklısınız, çok teşekkür ederrim. İnsan ister istemez kasıyor sanırım. İlk kez yaşadığım şeyler oluncaen kotu derdim bu olsun takma bu kadar kendini ne cok kasmissin uzmussun oldugu kadar yap internette bir suru yemek siteleri hemide videolu onlari izle bide yapabildiginin en iyisini yap. gerisini bosver oldugu kadar BEGENMEYEN BIR DAHA GELMESIN hem her seyi 4 4luk yapicam diye ugrasma sonra misafirdem basini goremezsin
Merhaba kızlarUzun süredir forumda yoktum.. Olmadığım süreçte 3 yıldır flört ettiğim hayatımın aşkıyla evlendim, şimdi 2 aylık evliyim, çok mutluyum. Ancak siz evlilere danışmak istediğim bir mevzu var..
Ben öğretmenim. Eşim bir şirketin idari departmanında çalışıyor. Eve geç geliyor. Ben ondan 2 3 saat önce evde oluyorum. Yemek ve temizlik konusunda fazlasıyla acemiyim. Anne evinde bir bulaşık dahi yıkatılmadan büyütüldüm. Eşimde Allah bin kere razı olsunki, yemek ve temizlik kadının işidir kafasında bir insan değil. Asla benden yemek, iş, kahvaltı falan beklemez. Ütüsünü bile bana yaptırmaz kendi yapar. Ancak başka işi varsa "müsaitsen ütümü yapar mısın?" diye rica eder. Yemeği de hep beni bekle beraber yaparız der. Ama zaten geç geldiği için akşam geçireceğimiz birkaç saati de yemek yaparak harcamak istemediğimden o gelene kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Anlayacağınız yemek yapmayı yeni yeni öğreniyorum. Yaptığım çoğu şey cidden lezzetli oluyor, yemek konusunda bir ışığım olduğuna inanıyorum lakin henüz öğrenebildiğim çeşit çok az ve yapabildiğim yemek ölçüsü 2-3 kişilik.. Şimdi gelelim soruna...
Evlendik evleneli daha ilk haftadan beri akrabalarımız, arkadaşlarımız eve istila etmek istiyorlar.Benimde yemek konusundaki durumum ortada olduğundan bir türlü cesaret edemiyorum, eve misafir geldiği düşüncesi kabus gibi birşey benim için. Artık başımda bir annem de yok gelip yardım etsin.. Tabiki kimse de bu durumumu anlayışla karşılamıyor. Kimse birkaç ay rahatsız etmeyelim gelin hanım ev ve yemek konusunda kendisini geliştirsin, zaten yeni evliler falan demiyor. Evlendiğimizin ilk haftasından beri gerek akrabalarımızdan, gerek arkadaş çevremizden "Neden hala bizi çağırmıyorsunuz, neden hala bizi yemeğe almıyorsunuz, bizi ne zaman yemeğe alacaksınız" şeklinde çeşit çeşit trip yiyoruz. Küsenlerimiz bile oldu. Baktık bu iş böyle olmayacak ya Allah bismillah deyip kapılarımızı misafire açmaya başladık. 2-3 kişilik misafirlerim oldu. Nasıl ağırladım, mutfakta ne savaşlar çıktı, ne malzemeler heder oldu, nasıl bir strese girdim bir ben bir Allah bilir.. Şuan ise tam da dananın kuyruğunun koptuğu yerdeyim. Eşimin anne babası ayrı; geçenlerde anne tarafından ele başlarının kayınvalidem olduğu 10 kişilik bir koloni yemeğe gelmek istedi. Fakat sağlık problemim nedeniyle müsait değildik, "haftaya gelirseniz daha güzel ağırlarım anne" dedim. Kaynanam tabiki hasta deyip anlayışla karşılamak yerine, bozulup trip atmayı seçti. Sonuç olarak bu 10 kişilik koloniyi haftaya ağırlayacağım. İşin kötüsü; herşeye mana bulan(ve tabiki mana bulmaya gelen), hiçbirşeyi beğenmeyen, burnu kaf dağında insanlar.. Şimdi size danışıyorum; evde 10 kişi nasıl ağırlanır, hangi yemekleri seçersem daha az zorlanırım, mutfaktan sağ sağlim çıkmayı nasıl başarırım ve tabiki bu tuhaf 10'luya nasıl katlanıp sinir hastası olmadan geceyi tamamlarım ? Yardımlarınızı ve menü tavsiyelerinizi bekliyorum şekerler
Ne güzel balıkçıymış o pelincim keşke burda da olsaSimdi disardan ev yemegi almak riskli dersen, en basiti firina tavuk ve kofte atmak ama yanina pilav lazim, 10 kisiye pirinc kasabilir, boyle bir ise gireceksen domatesli bulgur pilavi yap yanina, lapa oldu, tane tane olmadi derdin olmaz azcik sulu olur zaten dogasi geregiyanina salata ve bikac cesit soguk yaparsin, zeytinyagli barbunya ya da fasulye falan. Aslinda masayi zengin gosteren sey çeşit, sacma sapan birsuru sey de koysan o masada cesit coksa milletin gozu doyuyor, iyi agirladi diyorlar
Benim cok kalabaliga ya da yemek yapmak istemedigim misafirlere yaptirdigim bir sey de balik, bizim balikci ayni zamanda pisirme de yapiyor, evde bikac cesit salata meze falan hazirliyorum, ustune de tatli yapiyorum, baligi da balikciya pisirtiyorum, daha ne olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?