Memnuniyetsiz insanı aşçı bile olsan memnun edemezsinO kadar tuhaf insanlar ki kuzu totosunda marine edilmiş bilmem ne bilmem ne yapsam bile memnun kalmazlar deynepnaz'cım
Selam
Bende hemen hemen böyleydim, alışırsın yani
Çorba ( hangisini istersen, mercimek düdüklüde yaparsan kaynadıktan sonra 10 dk da hazır )
Pilav
Ana yemeği fırına at lezzetli olur her türlüsü ( Tavuk patates olabilir )
Ortaya da bi börek attır ( Hazır yufka ile kolay olur ve doyurucu ve çeşitli olur sofran )
Salata
Mantı ( Satın al, haşla, yoğurt ve yağını ekle )
Çayın yanına da eşine selamımı söyle tatlı alsın ya da pasta
Anlıyorum ben seni, millet meme kıvamında der ben bön bön bakardımÇok şekersin, teşekkür ederim bir dost, bir kenara yazdım
Tatlım tarif isterlerse ben sana sonra hepsini yazar veririm, şimdi malzemenin birini unuturum falan dersin?Çok şekersin, teşekkür ederim bir dost, bir kenara yazdım
Öncelikle teşekkür ederim. Burdaki amacım eşimi övmek değildi. Velevki amacım eşimi övmek olsa da bu kötü bir şey mi ? Seviyorum, övgüye layık buluyorum demekki bu bir insanı neden rahatsız eder ki ?E yeni evli, hevesli, aşık olarak evlenmiş, hayatının odak noktasını oluşturuyor. Elbette her konuşmasına, konusuna yansıyacaktır bu da.Ama çok tatlı, bırakın yazsın. Şiddet konularından sonra, iyi bile oluyor.
Ya eğer çok stres olduysanız, iyi bir yerden satın alın yemekleri. Kim anlayacak ki?
Başlığa bakınca kavgaya adam topluyosun sandım
Aynen katılıyorum Yarejani'cimElebaşı kayınvalide:) ben de kayınvalidem eltim falan cümbür cemaat geldiklerinde biraz kasmıştım ama yemeklerin hiçbiri tadında olmadı, salata bile hatta. Sevmediğim insanlara bişey yapınca öyle oluyor genelde ya da havamda değilsem. Bence çok da özenme, kafana göre takıl, onları da denek olarak kullanmış olursun
Pide yaptırsam, bir yemek bile yapmamış gitmiş satın almış derlerAcaba pide filan mı yaptırsan ama eğer evde yapmak istiyorum dersen fırın yemekleri öok kolay yapılıyor tavuk veya Baget veya kanat sen bilirsin artık onu tepsiye yıkayıp diz üzerine patates leri istersen kızartma yaptığımız gibi icin uzun doğra istersen küp küp doğra ,soğan doğra ve biber doğra üzerine de ayrı bir kap ta sıcak su içine pul biber.karabiber kekik ,salça ve tuz koy iyice karıştır salça eridikten sonra tepsiye malzemelerin üstüne dök su hafif üstüne çıkacak şekilde olsun 40 dk filan pişiyor hem tadı güzel hem kolay iki tepsi bu yemekten yap yanına pilav yap sarma yapmayı biliyorsan bide sarma yap tatlı da hazır alırsın yeter artar bile
Aynen canım benim, öyle yapacağım artık. Yani öyle yapabileceğimi umuyorum, inşallah yapabilirim aminMemnuniyetsiz insanı aşçı bile olsan memnun edemezsin
Sen orta kıvam bi menü oluştur, gerisini boşver
Allah razı olsun canım benimkiz bu dertlerle gel ya nolcek yardimci oluruz elbet
en kotu derdim bu olsun takma bu kadar kendini ne cok kasmissin uzmussun oldugu kadar yap internette bir suru yemek siteleri hemide videolu onlari izle bide yapabildiginin en iyisini yap. gerisini bosver oldugu kadar BEGENMEYEN BIR DAHA GELMESIN hem her seyi 4 4luk yapicam diye ugrasma sonra misafirdem basini goremezsinMerhaba kızlarUzun süredir forumda yoktum.. Olmadığım süreçte 3 yıldır flört ettiğim hayatımın aşkıyla evlendim, şimdi 2 aylık evliyim, çok mutluyum. Ancak siz evlilere danışmak istediğim bir mevzu var..
Ben öğretmenim. Eşim bir şirketin idari departmanında çalışıyor. Eve geç geliyor. Ben ondan 2 3 saat önce evde oluyorum. Yemek ve temizlik konusunda fazlasıyla acemiyim. Anne evinde bir bulaşık dahi yıkatılmadan büyütüldüm. Eşimde Allah bin kere razı olsunki, yemek ve temizlik kadının işidir kafasında bir insan değil. Asla benden yemek, iş, kahvaltı falan beklemez. Ütüsünü bile bana yaptırmaz kendi yapar. Ancak başka işi varsa "müsaitsen ütümü yapar mısın?" diye rica eder. Yemeği de hep beni bekle beraber yaparız der. Ama zaten geç geldiği için akşam geçireceğimiz birkaç saati de yemek yaparak harcamak istemediğimden o gelene kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Anlayacağınız yemek yapmayı yeni yeni öğreniyorum. Yaptığım çoğu şey cidden lezzetli oluyor, yemek konusunda bir ışığım olduğuna inanıyorum lakin henüz öğrenebildiğim çeşit çok az ve yapabildiğim yemek ölçüsü 2-3 kişilik.. Şimdi gelelim soruna...
Evlendik evleneli daha ilk haftadan beri akrabalarımız, arkadaşlarımız eve istila etmek istiyorlar.Benimde yemek konusundaki durumum ortada olduğundan bir türlü cesaret edemiyorum, eve misafir geldiği düşüncesi kabus gibi birşey benim için. Artık başımda bir annem de yok gelip yardım etsin.. Tabiki kimse de bu durumumu anlayışla karşılamıyor. Kimse birkaç ay rahatsız etmeyelim gelin hanım ev ve yemek konusunda kendisini geliştirsin, zaten yeni evliler falan demiyor. Evlendiğimizin ilk haftasından beri gerek akrabalarımızdan, gerek arkadaş çevremizden "Neden hala bizi çağırmıyorsunuz, neden hala bizi yemeğe almıyorsunuz, bizi ne zaman yemeğe alacaksınız" şeklinde çeşit çeşit trip yiyoruz. Küsenlerimiz bile oldu. Baktık bu iş böyle olmayacak ya Allah bismillah deyip kapılarımızı misafire açmaya başladık. 2-3 kişilik misafirlerim oldu. Nasıl ağırladım, mutfakta ne savaşlar çıktı, ne malzemeler heder oldu, nasıl bir strese girdim bir ben bir Allah bilir.. Şuan ise tam da dananın kuyruğunun koptuğu yerdeyim. Eşimin anne babası ayrı; geçenlerde anne tarafından ele başlarının kayınvalidem olduğu 10 kişilik bir koloni yemeğe gelmek istedi. Fakat sağlık problemim nedeniyle müsait değildik, "haftaya gelirseniz daha güzel ağırlarım anne" dedim. Kaynanam tabiki hasta deyip anlayışla karşılamak yerine, bozulup trip atmayı seçti. Sonuç olarak bu 10 kişilik koloniyi haftaya ağırlayacağım. İşin kötüsü; herşeye mana bulan(ve tabiki mana bulmaya gelen), hiçbirşeyi beğenmeyen, burnu kaf dağında insanlar.. Şimdi size danışıyorum; evde 10 kişi nasıl ağırlanır, hangi yemekleri seçersem daha az zorlanırım, mutfaktan sağ sağlim çıkmayı nasıl başarırım ve tabiki bu tuhaf 10'luya nasıl katlanıp sinir hastası olmadan geceyi tamamlarım ? Yardımlarınızı ve menü tavsiyelerinizi bekliyorum şekerler
kocani ov ya nolcek butun erkekler ayni degilmis deriz valla mutlu bile oluruz Allah askina kac koca var isten gelen karisina bekle gelince beraber yapariz diyen en iyi koca Qbeenin kocasi diye tezahurat bile yapariz beeÖncelikle teşekkür ederim. Burdaki amacım eşimi övmek değildi. Velevki amacım eşimi övmek olsa da bu kötü bir şey mi ? Seviyorum, övgüye layık buluyorum demekki bu bir insanı neden rahatsız eder ki ?Sadece bu halde seni kim kaldı, evliliği nasıl sürdürüyorsun ve sürdüreceksin gibi olası bir soruya istinaden eşimin nasıl kafada bir insan olduğunu yazdım, niye rahatsız olmuş arkadaş anlamadım ama neyse Kafamda satın alınmalık birkaç şey oluştu bile, çok teşekkür ederim
Meme kıvamı gerçekten en sevdiğim kıvamdırAnlıyorum ben seni, millet meme kıvamında der ben bön bön bakardım
Azcıkın net olun acemiler böyle kavramları ilk kez duyuyorderdim
Sonra işyerinde beğendiğim tariflerin çıktısını aldım
Bi dosya oluşturdum mutfak çekmeceme attım bu börek te ordan öğrendiklerimden : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?