10 kişi yetmez, gelin gelin, 30 kişi toplanın öyle gelin.

Çok şekersin, teşekkür ederim bir dost, bir kenara yazdım

Çok şekersin, teşekkür ederim bir dost, bir kenara yazdım
Anlıyorum ben seni, millet meme kıvamında der ben bön bön bakardım
Azcıkın net olun acemiler böyle kavramları ilk kez duyuyor derdim
Sonra işyerinde beğendiğim tariflerin çıktısını aldım
Bi dosya oluşturdum mutfak çekmeceme attım bu börek te ordan öğrendiklerimden : )

11 yila yakindir evliyim kendimi bildim bileli de yemek pasta borek yaparim ozel merakim var ama bu kadar kalabaliga yemek yapmam. 10 kisilik tencere yemegi yapmak ayri bir meziyet, hele de tarif kullanma aliskanligi olmayip her seyi goz karari yapanlar icin (mesela ben) 10 kisiye pilav yapsam birseye benzeyecegini sanmiyorum...
Bana zaman zaman o kadar kalabalik gelen oluyordu, genellikle ana yemegi disaridan yaptirip kendim de evde meze, salata, corba ve cay ikramliklarini yaparim. Ana yemek için ev yemegi yapan biyerle anlasabilirsiniz, her tur yemek yaninda manti, sarma, patates salatasi, mercimek koftesi vs de yapiyorlar. Hic ugrasma derim ben, o kadar emegin karsisinda guzel olmamasi riski de var cunku.

Yeni evliye 10 kişi yemeğe gelmek hakikaten çok fazla.Eski evliye bile fazla zaten.10 kişiyi masa bile doğru düzgün almıyor.
Ben olsam süse çeşide girmem,doymalık düşünürüm.Çorba,börek,zeytinyağlı (bunlar 1 gün önce yapılır), 1 veya 2 çeşit salata (kısır,patates salatası,yeşil salata,çoban salata gibi) sıcak yemek olarak da nede iyiysem onu yaparım.Fırın yemekleri iyi bir kurtarıcı olabilir.
Yeni tarifleri misafir günü denemek pek iyi bir fikir değil.En iyi yemek,en iyi bildiğindir.Bence onun yanına destek yapıp zenginleştirebilirsin.

Öncelikle teşekkür ederim. Burdaki amacım eşimi övmek değildi. Velevki amacım eşimi övmek olsa da bu kötü bir şey mi ? Seviyorum, övgüye layık buluyorum demekki bu bir insanı neden rahatsız eder ki ? Sadece bu halde seni kim kaldı, evliliği nasıl sürdürüyorsun ve sürdüreceksin gibi olası bir soruya istinaden eşimin nasıl kafada bir insan olduğunu yazdım, niye rahatsız olmuş arkadaş anlamadım ama neyse Kafamda satın alınmalık birkaç şey oluştu bile, çok teşekkür ederim

Elebaşı kayınvalide:) ben de kayınvalidem eltim falan cümbür cemaat geldiklerinde biraz kasmıştım ama yemeklerin hiçbiri tadında olmadı, salata bile hatta. Sevmediğim insanlara bişey yapınca öyle oluyor genelde ya da havamda değilsem. Bence çok da özenme, kafana göre takıl, onları da denek olarak kullanmış olursun

Aynen katılıyorum Yarejani'cim Sevmediğin insana yemek yapınca daha da bir olmuyor nedense Denek fikrine bayıldım, uygulayacağım, teşekkür ederim

Pide yaptırsam, bir yemek bile yapmamış gitmiş satın almış derler Sarma yapmayı bilmiyorum ama diğer tariflerini değerlendireceğim, çok teşekkür ederim

Memnuniyetsiz insanı aşçı bile olsan memnun edemezsin
Sen orta kıvam bi menü oluştur, gerisini boşver
Aynen canım benim, öyle yapacağım artık. Yani öyle yapabileceğimi umuyorum, inşallah yapabilirim amin

Herkes 10 kişi çok demiş
Ben alışkınım, maalesef eşimin tarafı çok kalabalık
Bi kez 17 kişi ağırladım, bana oturacak yer kalmadı Oda küçüktü ve ayrı oturmazlarmış
Gittim kocaman demlik aldım sırf o kaygısızlar için, ekstra elektrikli çayçıda da demledim tabi
Sanırsın mevlid cemaati

en kotu derdim bu olsun takma bu kadar kendini ne cok kasmissin uzmussun oldugu kadar yap internette bir suru yemek siteleri hemide videolu onlari izle bide yapabildiginin en iyisini yap. gerisini bosver oldugu kadar BEGENMEYEN BIR DAHA GELMESIN hem her seyi 4 4luk yapicam diye ugrasma sonra misafirdem basini goremezsin

kocani ov ya nolcek butun erkekler ayni degilmis deriz valla mutlu bile oluruz Allah askina kac koca var isten gelen karisina bekle gelince beraber yapariz diyen en iyi koca Qbeenin kocasi diye tezahurat bile yapariz bee

Önce güzel bir çorba yap
Sonra lahmacun yaptır hehe yanına ayran yap salata yap
Ortaya çeşit olsun diye hazır mantı tabağı da koyabilirsin isteyen mantı alır isteyen lahmacun bikaç çeşit plunca en azından kolaya kaçmış izlenimi vermezsin:)
Bi de salata da iki çeşit olabilir bir normal salata bi makarna salatası mis
Hazır tatlı aldır bi tepsi
Sonra oturmaya geçilince de meyve ikramı mis
Tamam bence

Meme kıvamı gerçekten en sevdiğim kıvamdır Geçen yaptığım bir tarifte geçiyordu, hazırladığım ürün meme kıvamında olmuş mu diye kulak mememi yoklarken buldum kendimi Acemilik başa bela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…