deveci canım ortalama 2,5 meyve ediyor bir tanesi yani oldukça fazla yarısını tüket mümkünseKizlar ben armutu cok tuketrm cokda severm hani bi armut turu varya adni blmiytm ama baya bi buyuk ve sert acaba seker orani olrk yada kalori olrk sornmu?
Kızlar selam
Dünkü menüm
Sabah: torku bisküvi (yarısı)
Öğlen: çorba, nohut, kısır, yoğurt
Akşam: kıymalı menemen
Bugünkü menü
Sabah; simit
Öğlen: çorba, 4 köfte, salata, yoğurt
Ara; 3 çatal kek
Akşam: pırasa, yoğurt
tatlım ne zaman dönecektin 23 unde mi seni izne ayırmıyorum bi hafta bildirimsiz yazarım sonraki hafta ikiye böleriz msjdan muaf tutarım izin yok sana@erigim canım izne de çıkıcam ya işleri toparlamaya çalışıyorum.
iyi akşamlar sakin birazcık burası sankiHerkese iyi akşamlar.
deveci canım ortalama 2,5 meyve ediyor bir tanesi yani oldukça fazla yarısını tüket mümkünse
tatlım ne zaman dönecektin 23 unde mi seni izne ayırmıyorum bi hafta bildirimsiz yazarım sonraki hafta ikiye böleriz msjdan muaf tutarım izin yok sana
Tatlım daha çok uğraşan menulerde yok bu katılımla olmuyorHerkese iyi akşamlar.
Hey bakın =)
Niye aşerir ki bir gebe?
Yediğimiz içtiğimiz bütün gıdalar ince ve kalın barsaklardan geçip en küçük parçalarına ayrıldıktan sonra ,karaciğer tarafından ayıklaması yapılır. Karaciğeriniz bu maddeler vücutta kalsın ,bumaddeler gidebilir diye bir ayıklama yapar. Atılanlar dışkıyla atılırken, vücutta kalanlar ise kan dolaşımının içine verilirler. Sürekli kan dolaşımımızın içinde yüzlerce madde dolanıpdurur bu sayede. Yeni bir hücre oluştururken de bedeniniz bu maddeleri kullanarak hücrenizi oluşturur.
Gebelikteyse onbinlerce hücre oluşmak zorundadır ve bebeğinizin hücre oluşturabilmesi için gereken kaynak; sizin yediklerinizden gelen maddelerya da vücudunuzda bulunan maddelerdir.Sizin vücudunuzda herhangi bir maddenin açığı varsa karaciğeriniz bunu saptar. Ve en etkili şekilde hangi gıdadan alabilecek ve tamamlayabilecekseniz size o gıdayı istettirir. Ve sadece daha önce tadına bakmış olduğunuz bir gıdayı canınız çekecektir. ( bu gıdanın ismi vardır ekşi ya da tatlı aşerenlerden bahsetmiyorum) (toprak ve kağıt peçete de buna dahildir. Bir şekilde yutmuşsunuzdur. ) Daha önceden tüketmemiş olduğunuz bir gıdayı asla aşermezsiniz. Karaciğeriniz eksik maddeyi tamamlamak için size o gıdayı istettirir. Siz tükettiğinizde ; o maddeyi tamamlarsanız ve artık o gıdaya ilgi duymazsınız. Ama tüketene kadar da canınız sürekli o gıdayı isteyecektir. Demek ki bu aşerilen gıda kesinlikle tüketilmelidir. İşin diğer bir yönü de yazın kış gıdaları; kışın da yazın üretilen gıdaları istetecektir karaciğeriniz.
Etrafınızdakiler bazen kapris yaptığınızı düşünse de aş ermeniz psikolojik değil fizyolojiktir. Eksik madde elzem yiyecekle kapatıldığında sorun çözülecektir. Güzel gebelikler diliyorum
(alıntı tabi ki )
tatlımm çok geçmiş olsunnGünaydın takımım.
Haftasonu şehir dışındaydım.Cumartesi grip diye iğne oldum tam toparladım. Pazartesi döndüm ama soluğu hastanede aldım. Biraz daha iyiyim onca yediğim serumdan sonra.
Yazamadığım için özür dilerim.
Takıma bu kadar ara verdim benim durumum nolcak @erigim takımdan çıkmak istemiyorum ama kural ihlali mi yapmış oluyorum.
biz şimdilik iyiyiz teyzesi. cumartesi günü hem bebişi gördük, hem kalp atışını duyduk çok şükür elhamdülillahBu arada geçmişte çok birikmiş ama okuyamıyorum. Umarım hepiniz iyisinizdir.
Hamişlerimiz keseleri görcektiniz kalp atışlarını duydunuz mu görüşmeyeli.
Hey bakın =)
Niye aşerir ki bir gebe?
Yediğimiz içtiğimiz bütün gıdalar ince ve kalın barsaklardan geçip en küçük parçalarına ayrıldıktan sonra ,karaciğer tarafından ayıklaması yapılır. Karaciğeriniz bu maddeler vücutta kalsın ,bumaddeler gidebilir diye bir ayıklama yapar. Atılanlar dışkıyla atılırken, vücutta kalanlar ise kan dolaşımının içine verilirler. Sürekli kan dolaşımımızın içinde yüzlerce madde dolanıpdurur bu sayede. Yeni bir hücre oluştururken de bedeniniz bu maddeleri kullanarak hücrenizi oluşturur.
Gebelikteyse onbinlerce hücre oluşmak zorundadır ve bebeğinizin hücre oluşturabilmesi için gereken kaynak; sizin yediklerinizden gelen maddelerya da vücudunuzda bulunan maddelerdir.Sizin vücudunuzda herhangi bir maddenin açığı varsa karaciğeriniz bunu saptar. Ve en etkili şekilde hangi gıdadan alabilecek ve tamamlayabilecekseniz size o gıdayı istettirir. Ve sadece daha önce tadına bakmış olduğunuz bir gıdayı canınız çekecektir. ( bu gıdanın ismi vardır ekşi ya da tatlı aşerenlerden bahsetmiyorum) (toprak ve kağıt peçete de buna dahildir. Bir şekilde yutmuşsunuzdur. ) Daha önceden tüketmemiş olduğunuz bir gıdayı asla aşermezsiniz. Karaciğeriniz eksik maddeyi tamamlamak için size o gıdayı istettirir. Siz tükettiğinizde ; o maddeyi tamamlarsanız ve artık o gıdaya ilgi duymazsınız. Ama tüketene kadar da canınız sürekli o gıdayı isteyecektir. Demek ki bu aşerilen gıda kesinlikle tüketilmelidir. İşin diğer bir yönü de yazın kış gıdaları; kışın da yazın üretilen gıdaları istetecektir karaciğeriniz.
Etrafınızdakiler bazen kapris yaptığınızı düşünse de aş ermeniz psikolojik değil fizyolojiktir. Eksik madde elzem yiyecekle kapatıldığında sorun çözülecektir. Güzel gebelikler diliyorum
(alıntı tabi ki )
Ahhh ahh essek kafam, zaten hepi topu 1 cocuk yapacaktim, hamileyken aş erip kocsyi surundurmek vardi yaaa, neyse, gecti artik
iyi akşamlar canımmm. bak senin kulağını çekicem ama nerelerdesin kız sennnnHerkese iyi akşamlar.
Ay ne güzel düşünmesi bile insanı heyecanlandırıyor.tatlımm çok geçmiş olsunn
biz şimdilik iyiyiz teyzesi. cumartesi günü hem bebişi gördük, hem kalp atışını duyduk çok şükür elhamdülillah
süpermiş
sen nişanlıydın değil mi??Ay ne güzel düşünmesi bile insanı heyecanlandırıyor.
İyi aksamlar kizlar, bugun yemegi cok fazla kacirdim ben yaa, midem sisti resmen, @ruzgarinannesii senin ahın mı tuttu yoksa
Menum
Sabah
Klasik kahvaltim
Ara yesil cay,ayva
Oglen
Salata,corba
Ara
Yeni dunya, elma
Aksam
Lahana yemegi
4 kofte
1 catal makarna
Yogurt
ilk gebeligim de(dusuk) gece uçtu ıspanaklı gözleme kokusu duydum olmadığını bildiğim halde gidip mutfağa baktım yaHey bakın =)
Niye aşerir ki bir gebe?
(alıntı tabi ki )
Şimdi bu bebeler severken yutasin geliyo ya bence içerden çıkarmamak gerekAy ne güzel düşünmesi bile insanı heyecanlandırıyor.
Evet çiçeği burnunda nişanlısen nişanlıydın değil mi??
Bence çok mantıklı bu vücudun istemesi olayı. Aşerme konusunda fikrim yok ama kan değerim düşünce kahve telvesi yemek isterim. Kan değerim normale dönünce kahve içmek bile aklıma gelmez. Aşermede bu açıdan mantıklı.
ilk gebeligim de(dusuk) gece uçtu ıspanaklı gözleme kokusu duydum olmadığını bildiğim halde gidip mutfağa baktım yaAnnem ertesi gün yapmisti
Kuzeyde temmuzda portakal nasıl ama kokusu burnunda şöyle sulu sulu eşim gitti buldu allahtan şimdi herşey kolay bulunuyor
Yiğenim var 6 aylık hafta sonu şehir dışına gidiyorum yine onu yiyip yutcam. Bebek özlemimi şimdilik yiğenlerle geçiriyorumŞimdi bu bebeler severken yutasin geliyo ya bence içerden çıkarmamak gerek
rabbim aratmadan istediğin vakitte hayırlısıyla nasip etsin inşaallaahhEvet çiçeği burnunda nişanlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?