Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

sorma ya brokolinin herşeyini seviyorum :) geçende kısır yapcaktım yeşillik olarak sadece brokoli doğradım koydum ilginç bi deneme oldu benim için :)))

Beyaz ekmeği bayadır tüketmiyoruz, tam buğday veya çavdar dönüşümlü

en güzel canım. maşallah böyle gidersen hedef kilona kısa zamanda ulaşırsın.

canım benim önemli olan senin mutluluğun ama öfkeyle kalkma sakın. sakin ol, sıkma canını herşey olacağına varır bide. Biz ne kadar üzülsekte hiçbirşeye değmiyor.

Canım benim ya. Bir aile koçuyla görüşmeyi düşünür müsünüz? Bu kadar soğutacak ne oldu ki? Yalnız kalma birileriyle konuş, komedi filmi falan izle kafanı dağıt biraz.

@erigim canım merve geçen hafta ben ayrılıyorum diye mesaj atmıştı sonrasında hiç uğramadı galiba. ne yapacaksın? izin mi olacak diskalifiye mi?
Ayrıldı yazacağım diskalifiye olsa sıkıntı dönüşü zor ayrılırsa 24hafta sonra dönme imkânı var
Ahucum seni bu hafta alıyoruz dimi listeye
@judiee nerelerdesin fındık?
Sınavlarda sıkıştı kaldı sanırım
Ahh ahh benim kardeşin de umrunda değil bu erkekler niye böyle

aminnn canımmm, ilk hedefim çok kilo almamak ama sanırım başaramıcam çünkü iştahım çok açıldı ve ben yemek yemeyi çok seven biriyim, şimdiden neredeyse 2 kilo aldım
İlk aylarda ki şişlik canım ortalarda duraksiyor 200-300g alıyorsunuz hatta bazen verdiğin haftalar oluyor ama son iki ay fix 500-1 arası 12-13 kg ideal bak Dr kaan kocatepe var onu takip et eside kendi de jinekolok onun sitesinde hesaplamalar var o yardımcı olur sana gebelik.org
Son aylarda çok kilo alınıyo o yüzden ilk aylarda dikkat edersen toplamda çok kilo almamış olursun. İki canlıyım diye düşünüp yiyoruz sonra kiloları verirken canımız çıkıyor:)
Dimi biz verirken onlarda uğraşsa çarçabuk gitse yine senin çok kilon yok biz olek
Benim uyku duzenim yok suan noelde yaklasiyor iyice tozuttular..ama calismak zorundayim aslinda cok doldum bu günlerde
Cansu valla bu tempo hasta eder insanı ne yapıyorsun anlat niye doldun

Canim zararsız şeylerle yer değiştirebilirsiniz bende diyetisyene giderken her hafta farklı menü sanıyordum yok öyle dedi bir vücut 21gunde çalışıyormuş bu nedenle sık dışını az kalmış yeni listeye
Ne kadar düzenli bir yazı defter bak bende bugün bir almaya baslayacagim okuyana kurdela takcantakcam
hayirlisi olsun canım içini soğutan ofken Rabbim inşallah tez zamanda ıslah eder yuvan huzura erer

Evet kaptan. 2 gündür kilom sabit, birden gitcek heralde bakalım nolcak? Sen yaz benim okuyamadığım yazı az bulunur :)
Öyle diyorsan sabredeyim biraz daha. Önümüzdeki ay sınavlar olmadığı için daha çok vermeyi umud ediyorum.

Hadi inşallah canım streste kortizon salgiliyor malum

selam kızlarr günaydın hepimize..

bugün sabah çok güzel bi karar verdim. Aylardır kafamı kurcalıyordu ilişki durumum biliyorsunuz ve bugün sabah sonlandırma mesajı attım ..

birazda yediklerimden bahsedeyim:)

işe gelince bi sade nescafe içtim

sonra tb ekmeğine peynirli sandviç

şimdide çay içiyorum

yarım saate kadarda türk kahvemi içerim...

kesinlikle ben birden çok kilo aldığım için geçen sene karaciğer yağlanması vardı, bu sene kiloları verince gittim doktora şükür tüm değerlerim çok iyiydi.
Geçmiş olsun hem karaciğerin hemde aldığın karar için. Demekki böylesi hayırlıymış. Senin gibi fıstık daha iyilerine layık.

Ben de aynı şeyleri yemeyi hiç sevmem, diyetisyene giderken bazı şeyleri birbiriyle dönüştürebilirsin demişti. Mesela bir çay bardağı süt yerine 3 ceviz veya 6 fındık yiyebiliyorum. Yada ara öğünde 1 çay bardağı sütlü tatlı yersem 1 meyve +1 çay bardağı süt yerine geçiyor.

Ben de ne zamandır menü paylaşmıyorum ama diyete devam ediyorum kilo almayayım diye çok dikkat ediyorum 83-84 lere fırladıktan sonra her gün tartılıyorum 80 civarı seyrediyor şu anda
Dünkü Menüm
Sabah:
1 dlm peynir,1 dlm ekmek,1 domates,4 zeytin
Ara:1 elma,2 ceviz
Öğlen:2 kase ısırgan çorbası
Ara:1 elma,1 paket çubuk kraker
Akşam:haşlanmış brokoli,2 kaşık nohut
Ara:1 avuç beyaz leblebi,4 badem,4 fındık,1 kase az yağlı patlamış mısır
Ara:1/2 bardak kefir
Evet dünden beri devam eden brokoli muhabbeti sonucu bu oldu.Ben de eşimin iğrenen bakışları altında büyük bir iştahla bol limonlu brokolimi yedim. Bu şekilde star sebzeleri özendirmeye devam edelim:))

Geçmiş olsun hem karaciğerin hemde aldığın karar için. Demekki böylesi hayırlıymış. Senin gibi fıstık daha iyilerine layık.

teşekkür ederim balımmm

inş canım

brokoli seven grup :) afiyet olsun canım ne güzel bebişe hep sağlıklı şeyler yedirmişsinn :))

Brokolinin Faydaları
Yeşil rengi, karnabahara benzeyen görüntüsü ve düşük kalorisiyle brokoli, diyet menülerinin vazgeçilmezidir. Ancak brokoli herkesin düzenli tüketmesi gereken bir besin. Çünkü kalorisi az; ama faydası çok… İşte brokoli sevenler ya da sevmek için bahane arayanlar için brokolinin faydaları.

Anti kanserojendir: Brokolinin içindeki maddeler arasında anti enflamatuvar, antioksidan ve detoks özellikli maddeler vardır. Bu birleşim sayesinde brokoli kansere karşı da koruyucu destek sağlar.

Yüksek miktarda kalsiyum içerir: Brokolinin içindeki kalsiyum miktarı, süt ürünlerindekiyle yarışabilecek düzeydedir. Yalnızca 100 gram brokoli, günlük kalsiyum ihtiyacımızın %5’ini karşılar.

Lif oranı yüksektir: Brokoli, yüksek lif oranı sayesinde, sindirim sorunları çekenlerin yaşadığı olumsuzlukları gidermeye katkıda bulunur. Üstelik sindirim sisteminde ortaya çıkabilecek birçok sorun ve hastalığa karşı da koruma sağlar.

Kalorisi düşüktür: Brokoli, yüksek lif oranı ve düşük kalorisi sayesinde uzun süre tok tutabilir. Diyet listelerinin baş tacı olmasına şaşmamak gerek.

Kış mevsimin en şifalı besinlerinden brokoli, kansere karşı koruyucu özelliğiyle her daim sofralarda olmayı hak ediyor. Kilo vermeyi de hızlandıran bu muhteşem besin hakkında detaylı bilgiler edinmek için Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı ile görüştük.

Diyette düzenli brokoli tüketiminin kanser, diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi rahatsızlıkları azaltmaya ve önlemeye yardımcı olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, “1 bardak çiğ brokoli günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 153’ini, folat ihtiyacının yüzde 14’ünü, A vitamini ihtiyacının yüzde 11’ini ve diyet lifi ihtiyacının da yüzde 9’unu karşılar” dedi.

Diyetisyen Şebnem Kandıralı, K vitamininin kanın pıhtılaşması için gerekli birçok proteinin çalışması için gerekli olduğunu belirterek şunları söyledi; “C vitamini: Vücudun doku ve kemik yapısında olan kollajenin yapımı için gereklidir. Yaraların iyileşmesini sağlar. Çok güçlü bir antioksidandır ve serbest radikal hasarına karşı vücudu korur.
Kadınlar için

Brokolinin, her iki kadından bir tanesinin göğüslerinde oluşan fibrokistleri ortadan kaldırmadaki gücünü, brokoliyi ilk araştırmaya başladığım yıllarda henüz bilmiyordum. Aradan geçen on beş yıldan sonra, tekrar brokoliyi incelemeye başladığımda, brokolinin kadınların memelerinde oluşan fibrokistleri (solid kitle değil) ortadan kaldırmadaki gücünü gördüğümde heyecanımı unutamam. Bu satırları yazarken aynı heyecanı tekrar yaşadığımı belirtmek isterim. Fibrokistlere bağlı olarak adet öncesi ve adet döneminde göğüslerde oluşan ağrıların da ortadan kalktığını hayretle gözlemleyebileceksiniz.
Osteoporoz şikâyeti olanların imdadına yetişir. Çünkü o bir kalsiyum bombasıdır. Bir bardak sütten alacağınız kalsiyumun kat kat fazlasını bir porsiyon brokoli tüketerek alabilirsiniz. Sütün içerdiği kolesterolden de olumsuz etkilenmemiş olursunuz. Brokolinin kendine özgü olan lifli yapısı, bağırsak florasını düzenlemede ve kabızlığa karşı önleyicidir.

Offf seni çok iyi anlıyorum aylardır midem yüzünden saçma sapan beslendim ve şimdi diyet listesinde hiçbir şey yok çok mutsuzum Bende salı günü gidince bana nolur bir yere çikolata yaz diyecem :)
Canım sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap ama önce sinirinin geçmesini bekle sinirle böyle hissediyor olabilirsin.
Çok sakin yazmışsın tabi içinde neler olduğunu kimse bilemez ama sen mutluysan ve kafanda bitmişse hayırlısı olur inş.

canım benim yaaaa üzülme diyeceğim olmayacağının farkındayım. şuan çok sinirlisin ve biraz sakinleştikten sonra daha salim kafayla düşünüp kendin için en hayırlı kararı verirsin inşaallaahh. ben sinirli iken hep yanlış kararlar veririm. Rabbim içine ferahlık nasip etsin inşallaahhh. Ama hiç birşeyin senden önemli olduğunuda unutma. bizler buradayız anlatmak istersen yardımcı olmaya her zaman hazırız.

bende kaç zamandır soracam soracam bi fırsat olmadı ne yaptın diye. hayırlısı olsun canım benim.uzaktan ilişki yürütmenin zorluklarını bilirim.

Glifor kullananlar sabahları ağzınızda sizinde zehir gibi tad oluyor mu? Birde bu ishal ne zaman bitecek evden çıkamaz oldum :)

oluyor canımm olmaz mı?? ama 1 hafta 10 gün sık dişini geçecek merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…