- 24 Nisan 2014
- 6.501
- 7.203
- 198
- 40
canım yaaaa çok yorma kendini, uyku düzeni insanın herşeyini etkiliyor. zamanla sağlığında etkilenir.lütfen dikkat et kendine. ayyy bu sıkıntılar hiç mi bitmez yaaaBenim uyku duzenim yoksuan noelde yaklasiyor iyice tozuttular..ama calismak zorundayim aslinda cok doldum bu günlerde
Kızlar şimdi ben 19 günlük bu diyette hep aynı şeyleri yemekten sıkıldım ki ben normalde aldığı bir çikolatayı birdaha almayan hep farklı tatlar arayan biriyim. Akşamları yediğim meyve ve içtiğim bir bardak süt yaklaşık 200 cal falan. Onun yerine bu gün çikolatalı günlük süt içicem sek'in yaklaşık 130 cal falan. Sınav haftası çok sıkıldım çevremdeki herkes abur cubur yiyip duruyor. Yemekhanelerde zaten gelsin baklavalar gitsin tiramisular. Dün gofret yiycektim az daha ondan önceki gün hasan usta tatlıcıya girmemek için kendimi zor tuttum. Neyse işte bu gün böyle bir değişiklik yapcam. Önümüzdeki ayda diyetisyenden alternatif menüler istiycem ben böyle sürekli aynı şeyleri yiyebilecek bir insan değilim.
Mesafe birde gorusememek hayırlısı olsun canım seni kuzeye alcamselam kızlarr günaydın hepimize..
bugün sabah çok güzel bi karar verdim. Aylardır kafamı kurcalıyordu ilişki durumum biliyorsunuz ve bugün sabah sonlandırma mesajı attım ..
birazda yediklerimden bahsedeyim:)
işe gelince bi sade nescafe içtim
sonra tb ekmeğine peynirli sandviç
şimdide çay içiyorum
yarım saate kadarda türk kahvemi içerim...
Aslında ayça kayanın mantığı bu değiştirmeBen de aynı şeyleri yemeyi hiç sevmem, diyetisyene giderken bazı şeyleri birbiriyle dönüştürebilirsin demişti. Mesela bir çay bardağı süt yerine 3 ceviz veya 6 fındık yiyebiliyorum. Yada ara öğünde 1 çay bardağı sütlü tatlı yersem 1 meyve +1 çay bardağı süt yerine geçiyor.
oo gayet sağlıklı bir menüBen de ne zamandır menü paylaşmıyorum ama diyete devam ediyorum kilo almayayım diye çok dikkat ediyorum 83-84 lere fırladıktan sonra her gün tartılıyorum 80 civarı seyrediyor şu anda
Dünkü Menüm
Sabah:1 dlm peynir,1 dlm ekmek,1 domates,4 zeytin
Ara:1 elma,2 ceviz
Öğlen:2 kase ısırgan çorbası
Ara:1 elma,1 paket çubuk kraker
Akşam:haşlanmış brokoli,2 kaşık nohut
Ara:1 avuç beyaz leblebi,4 badem,4 fındık,1 kase az yağlı patlamış mısır
Ara:1/2 bardak kefir
Evet dünden beri devam eden brokoli muhabbeti sonucu bu oldu.Ben de eşimin iğrenen bakışları altında büyük bir iştahla bol limonlu brokolimi yedim. Bu şekilde star sebzeleri özendirmeye devam edelim:))
Offf seni çok iyi anlıyorum aylardır midem yüzünden saçma sapan beslendim ve şimdi diyet listesinde hiçbir şey yok çok mutsuzumBende salı günü gidince bana nolur bir yere çikolata yaz diyecem :)
Canım sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap ama önce sinirinin geçmesini bekle sinirle böyle hissediyor olabilirsin.
Çok sakin yazmışsın tabi içinde neler olduğunu kimse bilemez ama sen mutluysan ve kafanda bitmişse hayırlısı olur inş.
canım benim yaaaa üzülme diyeceğim olmayacağının farkındayım. şuan çok sinirlisin ve biraz sakinleştikten sonra daha salim kafayla düşünüp kendin için en hayırlı kararı verirsin inşaallaahh. ben sinirli iken hep yanlış kararlar veririm. Rabbim içine ferahlık nasip etsin inşallaahhh. Ama hiç birşeyin senden önemli olduğunuda unutma. bizler buradayız anlatmak istersen yardımcı olmaya her zaman hazırız.
bende kaç zamandır soracam soracam bi fırsat olmadı ne yaptın diye. hayırlısı olsun canım benim.uzaktan ilişki yürütmenin zorluklarını bilirim.
oluyor canımm olmaz mı?? ama 1 hafta 10 gün sık dişini geçecek merak etme
Mesafe birde gorusememek hayırlısı olsun canım seni kuzeye alcam
Aslında ayça kayanın mantığı bu değiştirme
oo gayet sağlıklı bir menü
Bugünde kabak yapacaktır ama nohut yaptım eşimde evde yemiyor yeyip geliyor sonra 9da acıkıyor o yüzden onu beklemiyorum9da koca bir dabdvich hupletiyor
Allahım ne lanet ilaçmış ya bıktım bundan daha 1 hafta olmadıcanım benim yaaaa üzülme diyeceğim olmayacağının farkındayım. şuan çok sinirlisin ve biraz sakinleştikten sonra daha salim kafayla düşünüp kendin için en hayırlı kararı verirsin inşaallaahh. ben sinirli iken hep yanlış kararlar veririm. Rabbim içine ferahlık nasip etsin inşallaahhh. Ama hiç birşeyin senden önemli olduğunuda unutma. bizler buradayız anlatmak istersen yardımcı olmaya her zaman hazırız.
bende kaç zamandır soracam soracam bi fırsat olmadı ne yaptın diye. hayırlısı olsun canım benim.uzaktan ilişki yürütmenin zorluklarını bilirim.
oluyor canımm olmaz mı?? ama 1 hafta 10 gün sık dişini geçecek merak etme
O İlaç beni de mahvetmişti ömrümden ömür gittiğini soğuk terler doktugumu hatırlıyorum:) yerine muadilini kulanmıştım matofinAllahım ne lanet ilaçmış ya bıktım bundan daha 1 hafta olmadı
Biz iyiyiz sen nasılsın seni merak ettim İnşallah iyisindirSelam kizlar nasılsınız
Selam kizlar nasılsınız
Kızlarr napıyorsunuz:)) Dün markete girmiştim brüksel lahanası gördüm aklıma düştü ama almamıştım.Sonra akşam da bir yere oturmaya gidiyorduk tekrar o markete uğrayıp aldım kurtuldum bu akşam yapacağım ama nasıl yapsam bilmiyorum nette tariflere bakıyorum.Faydaları da çokmuş gerçekten böyle her gün değişik sebzeler yemek istiyorum:))
Sonuç olarak Brüksel lahanası, tam anlamıyla bir sağlık kaynağıdır. A vitamini eksikliği, kalp damar sağlığı, kemik kaybı, demir eksikliği, prostat, kolon kanserlerine karşı koruyucu özellikler taşıyan inanılmaz besleyici ve sağlıklı bir sebzedir.
- Düşük glisemik indekse sahip olan Brüksel lahanası, diyet programları için ideal bir besin kaynağıdır. 100 gr Brüksel lahanası, 45 kalori, 3,38 gr protein ve 0 kolesterol sağlar.
- Brüksel lahanası, çok çeşitli antioksidanlar ihtiva eder. Bu antioksidanlar sayesinde prostat, kolon ve rahim kanserlerine karşı koruma sağlar.
- Brüksel lahanası, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bazı maddeleri içerdiği için, kuvvetli bir anti bakteriyel ve anti varal özelliğe de sahiptir.
- Brüksel lahanası, sinigrin isimli bir madde içerir ve bu maddenin bazı laboratuar çalışmalarında kanser öncesi hücreleri öldürerek kolon kanserine karşı koruyu olduğu gösterilmiştir.
- Brüksel lahanası, C vitamini için mükemmel bir kaynaktır. 100 gr Brüksel lahanası, 85 mg C vitamini içerir. C vitaminin yanı sıra, A ve E vitamini gibi diğer antioksidan vitaminler açısından da zengindir. Bu sayede vücutta zararlı serbest oksijen radikallerini yok ederek vücudun zararlı serbest radikallere karşı korur.
- Brüksel lahanasında bulunan bazı maddeler, özellikle yaşlı hastalarda retina hasarına karşı koruyucu olduğu düşünülmektedir.
- Brüksel lahanası, A vitamini içinde zengin bir kaynaktır. 100 gr Brüksel lahanası, yaklaşık 754 IU A vitamini içerir. A vitamini görme keskinliği, cilt bakımı için önemli bir vitamindir. Ağız boşluğu ve içi boş olan organların iç kısmını döşeyen mukozanın sağlığı için de A vitamini önemli yere sahiptir. Bu nedenle, akciğer ve ağız boşluğu kanserlerine karşı korunma sağlamaktadır.
- Brüksel lahanası K vitamini içinde önemli bir kaynaktır. 100 gr Brüksel lahanası, yaklaşık olarak 177 mikro gram K vitamini içerir. K vitamini, kemik oluşumu ve güçlendirilmesinde önemli rol oynar. Ayrıca, K vitamini, sinir hasarını azaltarak Alzheimer Hastalığını önlemede ya da geciktirmede yararlıdır.
- Brüksel lahanası,niasin, B6 vitamini, tiamin, pantoteik asit vb. vitaminler açısından da önemli bir kaynaktır.
- Ayrıca, bakır, kalsiyum, demir, potasyum, manganez, fosfor gibi minerallerin de zengin bir kaynağı olan Brüksel lahanası, kan basıncı kontrolünde, kansızlıkta yararlı bir besin kaynağıdır.
- Yüksek oranlarda demir minerali ile folik asit içerdiğinden kansızlığı ve doğum yapacak kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığına yakalanmış çocuk doğurma tehlikesini en aza indirir.
Biz iyiyiz sen nasılsın seni merak ettim İnşallah iyisindir
iyiyiz tatlımm sen nasılsın
bende iyi olmaya calisiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?