Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Pislerrr ben gelince kaçıyorsunuz muu siz :))) bakın sinir etmeyin beni şarkı söylerim size o zaman bi daha hiç gelmezsiniz takımaa

Kızlar size şu sıralar dilime takılan şarkıyı armağan ediyorum.. çok güzel bi şarkı :) hadi öptüm hepiniziii :))

Bugün dağların dumanı aralandı, hoş geldin
Ah ışıklar içinde kaldım, yandım efendim

Sen bana yangın ol efendim, ben sana rüzgar
Tutuşsun gün, yansın geceler, zamanımız dar

Sen bana geç geldin, ben sana erken
Tutuşsun gün, yansın geceler, vaktimiz varken

Bugün günlerden güzellik, sefa geldin, hoş geldin
Ah bu yağmur yalnızlığımmış, dindim efendim

Sen bana yangın ol efendim, ben sana rüzgar
Tutuşsun gün, yansın geceler, zamanımız dar

Sen bana geç kaldın, ben sana erken
Soyunsun gün, sarsın geceler, vaktimiz varken.

topikte yalnızsam bende diyetle ilgili şeyler araştırırım o zamnlar, size de okumak ve uygulamak düşer kızlar :) Özellikle diyet sırasında midemi hep sıvıyla dolduruyorum ara öğün adı altında,nasıl bi etkisi var öğrenelim :)

Çayın yararları

Çayın içinde flavonoid denilen bir madde var. Bu madde kötü kolesterolün sebep olduğu damar bozulmalarını önlemeye destek oluyor. Flavonoid, aynı zamanda greyfurt, soğan, kırmızı şarap ve siyah üzümde de var. Antioksidan özelliğine sahip siyah çay, diş çürümelerinde mücadele için size destek verir.

Diş yüzeyinde meydana gelen asit ve plakaların azalması için destekçidir. Eğer 10 yıldan fazla süredir çay içiyorsanız, uzmanlara göre kemik sağlığına önemli etkileri var. Kemik erimesine karşı mücadelede elinizi güçlendiriyor.

Yatıştırıcı etkiye sahip ve gerginliği, stresi azaltmaya destek oluyor. Pek çok kişide uykusuzluk sorunun çözümünde etkisi oluyor. Günde 3 fincan çay içerseniz, mikrobik enfeksiyonlarla ve tümörle savaşmak açısından daha avantajlı duruma geçiyorsunuz.

Çayın zararları

Her şey gibi çayın da fazla tüketilmesi bazı negatif etkilere sahiptir. Damar sertliğine yol açabiliyor. Mide asidini arttırdığı için gastrit ve ülsere davetiye çıkarıyor. Yediğiniz yemeklerdeki demirin emilmesine engel olabiliyor.

Sindirim sorunları ve sinir bozukluğu da aşırı çay tüketiminin etkisi olarak karşımıza çıkıyor. El titremesinden yüksek tansiyona kadar etkileri var. Çayla beraber tüketilen şeker oranını da dikkate almak gerekiyor.

Kahvenin yararları

Kadınlar erkeklere oranla daha fazla safra taşı üretiyorlar. Yapılan araştırmalara göre, kahve içen kadınlarda bu belirti oldukça azalıyor. Özellikle siroz kaynaklı karaciğer kanseri riskinin azalmasına yardımcı oluyor.

Günde 3 fincan içilirse, astım tehlikesi azalıyor. Baş ağrısına iyi geliyor. Eğer ağrı kesici kullanıyorsanız, etkisini %40 oranında artırıyor. Sindirim sistemini çalıştırıyor. Eğer ölçülü tüketilirse, selülit gibi cilt sorunlarına karşı da etkili oluyor.

Kahvenin zararları

Kahveyi de diğer tüm yiyecek ve içecekler gibi dozunda tüketmeniz gerekiyor. Aşırı tüketimi sinir sistemi üzerinde negatif etkilere sahip olduğundan elde titreme, kalp çarpıntısı gibi sonuçlara yol açabiliyor

Özellikle hamile kadınların, ülser hastalarının ve kalp hastalarının uzak durması gerekiyor. Diyabetiklerin kahveyi sınırlı içmesi gerekiyor. Günde 3 fincandan fazla kahve tüketenlerde, kafein tüketimine bağlı olarak yumurtlama sorunları oluştuğu gözlenebiliyor.

Türk kahvesi zayıflatır mı?

Türk kahvesi zayıflatır mı, günde kaç fincan kahve içilebilir, hamilelikte kahve içmek faydalı mıdır? Türk kahvesinin zayıflamaya etkileri hakkında merak ettiklerimizin cevabını Diyetisyen Görkem Mercan’dan aldık ve uzman görüşlerini size iletiyoruz. Müjde: Haberimizin sonunda, diyetisyen hizmeti almak isteyenleri %50 indirimli diyet hizmeti fırsatı bekliyor!

Türk kahvesi metabolizma hızlandırır mı?

Türk kahvesi içeriğindeki kafeinden dolayı metabolizma hızına olumlu etki eder. Bu özelliğiyle, kilo vermeye yardımcıdır.

Türk kahvesini nasıl içmek gerekir?

Zayıflamak ve sağlıklı beslenmek isteyenler, Türk kahvesine şeker eklemekten kaçınmalıdır. Sade Türk kahvesi, diyet ve sağlıklı yaşam için uygundur.

Günde kaç fincan kahve içilebilir?

Türk kahvesi, faydalı özler içerir ve sağlık için en yararlı içeceklerden biridir, ancak dikkatli tüketilmesi gerekir. Günde 2 fincan Türk kahvesi içmek uygundur.

Türk kahvesinin yanında ne yenilebilir?

Şekersiz Türk kahvesine yeni alışıyorsanız veya kahveyle ara öğün yapıyorsanız birkaç adet badem, ceviz veya fındık yiyebilirsiniz. Tatlı isterseniz, yarım avuç için kadar kuru üzüm veya bir küçük kare bitter çikolata veya iki adet kuru kayısı yiyebilirsiniz.

Türk kahvesi içerken neye dikkat etmek gerekir?

Türk kahvesi içerken yanında mutlaka büyük bir bardak su içmek gerekir. Bu sayede, vücudun su ihtiyacı karşılanır ve kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisi artar.

Hangi saatlerde Türk kahvesi içilebilir?

Zayıflamak veya sağlıklı beslenmek için Türk kahvesi içiyorsanız, kahvaltıdan sonra veya akşamüstü saatlerinde içebilirsiniz. Sizlere önerim, geç saatlerde kahve içmeyin. Çünkü, içindeki kafeinden dolayı uykunuzu kaçırır. Sağlıklı kilo vermede diyet ve spor kadar kaliteli uykunun da etkisi vardır.

Hamileler kahve içebilir mi?

Kahvenin içindeki kafein, hamilelik sürecini etkileyebilir, bu da anne adayının sağlık durumuna göre değişir. En doğrusu, doktorunuza danışmak ve izin verirse kahve içmektir. Ancak, çeşitli kahve markalarında kafeinsiz kahveler bulunmaktadır, yine doktorunuza danışıp içebilirsiniz.

Türk kahvesinin sağlığa faydaları nelerdir?

• Yemekten sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır.
  • Hafızayı kuvvetlendirir.
  • Konsantrasyon gücünü yükseltir.
  • Dinçlik verir.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Dengeli tüketimde stresi azaltır.
  • Kırk yıl hatrı vardır

Madem sana çok yardımı oluyor çocukla git canım kızkardeşimm doğum sonrası depresyona girmişti çocukla gitmişti orada yardımcı oluyor doktorlar. Nasıl karnımız ağrıdığında gidiyorsak ruhumuz ağrıdığındada ihmal etmemeliyiz bence.
Çok geçmiş olsun rota virüsü salgını var aman dikkat edin büyüklere de bulaşıyor.
Ay grubun çoğu emziren ve gebelerle dolu darısı bekarlara topic kreş gibi
Amin amin amin amin :)
Benim eşim normalde her işi yapar ama akşam mutfağı topla bende çamaşırlar birikti atayim dedim sofrada ne varsa buzdolabına koymuş artan 2 kaşık salatayı bile kış geldi ya çekildin inine dedim küstü bana :)
Bende yeni cici aldım dün spora başlayacam bende bugün
Günaydın kızlar
Termal esorfmanlarim geldi malum artık kış ve zor terliyor vücut birazdan inşallah kuzey uyanmazsa bi leslie yapiyim dimi
Canım işe yarıyor mu onlar bende almayı düşünüyorum.
o termal eşorfman nasıl oluyor ki :) dün nette gezinirken zayıflama taytı gördüm yağ yakıyormuş, mühendislik harikası falan yazıyordu onun gibi bişi mi :))))
Arkadaşım aldı hiçbir işe yaramıyor birde o kadar dar ki nefes alamadım dedim :)

Günaydın güzeller benim saat 10 da doktor randevum var orada beklerken yazayım dedim midem için geldin bakalım ne diyecek.

Günaydın güzeller benim saat 10 da doktor randevum var orada beklerken yazayım dedim midem için geldin bakalım ne diyecek.

haha öle şeler bana göre değil. en etkili zayıflama yöntemi sağlıklı beslenme ve spor. Diğerleri para tuzağı. o parayla gidip bir sürü bitki çayı alırım şu üşengeçliği bırakıp benim bitki çayı doldurmam lazım evi ya, akşamları güzel olur hemde kış geliyor çeşit çeşit almam lazım.

canım inş güzel şeler der, iyileşmiştir

Endoskobi verdi canım yarın saat 11 de ama şikayetlerim nerdeyse yok demecek kadar az büyük ihtimalle iyileşmiştir dedi.Şimdi evime geçeyim mis gibi kahvaltımı yapayım zaten ev 10 dakika sürüyor yarım saat sonra gelirim yine :)

salı günü de teyzem de endoskobi oldu canım. hadi afiyet olsun canım sana :)cumartesiye az kaldı bende kahvaltı tabağımı hazırlayıp güzel kahvaltı yapcamm :)

kimyager1508 haha kesinlikle şu sıralar benim ruh halim :)) naber canımmm

bugün iyiyim canımm. sen nasılsın? ama sabahları bende çok zor kalkıyorum. akşam bende saat 10 yoktu uyumuşum :)

hadi geçmiş olsun canımm. ohh misss afiyet olsun tatlım.

Brüksel lahanasının tadı ve kokusu çok baskın etle beraber pek hoş olmayabîlir bence ayrı yap derim en azından etin tadını bozmamış olur. Tencereye halka şeklinde soğanları koyup zeytinyağında biraz çevir, sonra ortadan böldüğün lahanaları ekle ve biraz da böyle sotele ve azıcık su ekleyip yumuşayana kadar pişir, yerken limon da sıkabilirsin. Ben en çok böyle seviyorum, haşlamadan daha güzel oluyor.

salı günü de teyzem de endoskobi oldu canım. hadi afiyet olsun canım sana :)cumartesiye az kaldı bende kahvaltı tabağımı hazırlayıp güzel kahvaltı yapcamm :)
şu 2-3 aydır kaç kere oldum ya bıktım artık inş bu son olur. Afiyet olsun canım bende güzel bir tabak hazırladım :)
bugün iyiyim canımm. sen nasılsın? ama sabahları bende çok zor kalkıyorum. akşam bende saat 10 yoktu uyumuşum :)
Sağol canım inş geçmiştir. Gel beraber yapalım kahvaltıyı :)
Geçmiş olsun canım, umarım sonuçlar iyi çıkmıştır
Sağol canım aylardır helicobakterle savaşıyorum yarın bakalım bitmiş mi görecez inş kurtulmuşumdur.

Havalar miskin yaptı bizi :))

peki canım büyük ihtimal böyle denerim :) teşekkürler

En sevdiğim öğün :)

ohh mis , afiyet bal şeker olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…