Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Bence face olur. Kizlar dün gece erken ayrildim bu sabahta cok fazla uydum neyseki sabah dersim yoktu yani birsey kacirmadim ama ödevler filan hazir degil dbki menumu komple yazmamistim onuda yazsyim:

Sabah:1muz 1 süt
Ögle: firrinda patatates (okulda)
Aksam: bulgurlu köfte

Hic kalkip okula gidesim yok

Kiz hayirdir ne oldu ? Dur bi antidepresyan almassi gereken birisi varsa oda benim yok cidden almamaya calis sonra bagimlilik yapiyor diye biliyorum :S sari veya kirmizi kantoronun cayida ayni etkideymis zaten onun özü kullaniliyormus..ama seni bu hale getiren mesele nedir ??

Hayırdır canım noldu?

canım benim noolllduuu??????

Hayırdır canım noldu?
Canlarım benim. Stres, hiçbirşey bir daha iyi olmıycakmış hissi. İnsanlardan kaçıyorum resmen şu an. Ne kadar boş dünya. Birsürü sapma sapan duygu. Durduğum yerde duramıyorum içim daralıyor vs vs. İşte boşverin beni şimdi daha iyiyim. İlacada başlıycam çünkü geçen seferde böyle olduda ben kendimi yemeğe verdim. Aslında bu bende uzun zamandır var ara ara çok ağırlaşıyor böyle. ama atlatıcam Allahın izniyle. Bir süre kullansam, sonra doktor konrolünde bırakırım. Zaten verdiği çok ağır birşey değil. 3-4 ay süreyle günde bir kere Prozac. Diyetisyenimede sordum onun kardeşide kullanmış bir ara. Faydasını görmüş sonra bırakmış.

Ahufizar canım benim tavsiyem kullanmaman. kardeşimden biliyorum ilaç insanı sersemleştiriyor. onun yerine huzur veren çaylar iç derim ben sana. yaşın çok genç ayrıca canım konuşarak, okuyarak, farklı ilgi alanları bularak hayatın güzelliklerini farkedebilirsin.

ben boşanma sırasında çok zor zamanlar geçirmiştim ve senle yaşıttım 20 yaşındaydım o zamanlar. psikiyatriye gitmeyi düşündüm sonra çevremdekilere bakınca ilaçla uyuşmak istemediğimi farkettim ve kendime mutlu olmak için zaman verdim. Eski işime döndüm ve kendime hiç boş zaman bırakmadım kötü şeyler düşünecek. Yoğun şekilde işime yöneldim, canım sıkılınca arkadaşlarımı aradım, gezdim, kitap okudum, yemek yaptım. Herkesin mutlu olma şekli farklıdır bence sende onları keşfetmeye çalış tatlım. ama benden sana tavsiye ilaç kullanıp duygularını köreltme.

Canım bende psikolojik yiyicilerdenim canım sıkılsa hemen yemek yerim ama prozac masum bir ilaç değil onun yerine doktora düzenli gitsen ve doğadanın passiflora çayını içsen daha olmaz mı?. Bir biyolog olarak kesinlikle prozac gibi bir ilacı önermiyorum. Çünkü prozacın ağrı kesici etkiside var ve bu etki diğer ilaçlara bağışıklılık kazandırıyor. Allah korusun ilerde kanser yada başka hastalığa yakalandığında ağrıların olduğu zaman bağışıklığın olduğu için normal ilaçlar etki etmeyecek.Bize söylemesi kolay ama farklı yollar denesen terapi gibi olmaz mı?

Canim bence baslama dua et bol bol tespih falan cek namazlarindan snra dua et. Ilac iyo bisey degil bagimlilik yapmaz o ama sersemletir seni. Onun yerine alora yada pasiflora fln icsen bitkisel onlar.

Geçmiş olsun canım. Antidepresan konusunda çok düşünme bence, zira doktorun reçete etmiş demek ki gerekli gördüğü bir durum var. Bağımlılık yapan bir ilaç değil sana verdiği, düzenli kullanırsan beyindeki bazı salgılara olumlu etki yapacak ve olumsuz düşüncelerden kurtulmana faydası olacaktır. Her hastalıkta olduğu gibi bu da ertelemeye gelmez sonra kronikleşir ve tedavisi daha uzun sürer. Kendine iyi gelen şeylerle meşgul olarak bu süreci çabucak atlatırsın. Daha önünde çok güzel günlerin var, onların hayalini kur, iyi bak kendine. Bu dünyaya bi daha gelmeyeceğiz :)

Iyi gunler arkadaslar bu gun ugrayamadim tus sonuclarini beklemekten bitkin dustuk valla
Menumu yazayim

Sabah
1 bardak siyah cay
2-3 catal omlet
Yarim dilim ici alinmis beyaz ekmek

Ara
1 mandalina

Oglen
1 tabak pilav(pirinc)
2 adet vejeteryan kofte
1 kase yogurt

Ara
4 kare bitter
1 bardak cay
1 avuc cekirdek

Aksam
Karisik salata
Mercimek corbasi(aksami daha yemedim)

Su 2 litre
Spor yapamadim belim agriyor hala malesef

Kızlar akşam yemeğini yaptım, yedik ailece :) brüksel lahanası bizim evde çok sevildi. Ben et sotede az da olsa yağ kullandığım için brüksel lahanasını ve havucu haşladım üzerine yarım limon sıkıp yoğurtlayıp pulbiber döktüm. Et soteyi de, kendi suyunu çekene kadar pişirdim sonra soğan ve dünden kalan menemeni (domates ve biber ) ekledim , az su ekledim . Et pişince az gevrek olsun diyede 1 kaşık sıvıyağ ekledim. Sonrada soteledim. Bol baharat kattım tabi bide :)

Resimler ekte canlar:)

Eklentiler

• image.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 37
  • image.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 35
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…