Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Benimde stop düğmem yok malesef, ya hep ya hiç dedim, bir anda karar verip başladım.
Tabi önce doktora gidip onayını aldım.ve her hafta gidip kan değerlerime baktırdım.
Ayrıca evde her sabah düzenli şeker, tansiyon ölçtüm.
Hevesini kırmak istemem canım ama senin küçük çocuğun var, bunu sana tavsiye etmem.
Illede yapacağım dersen 36 saatle başla.
Ha aklına şu gelmesin o yapıyorda ben niye yapamayım? Çok fazla halsizlik oluyor, benim çocuklarda büyük olduğu için halsizlik oldukça yattım.
Senin çocuk küçük, sürekli ilgi isteyecek, sokağa da çıkamıyor yazık, kiminle oynayacak
Su orucumu yapiosun gezegen😱 bravo vallahi. Nasıl geçiyor çok merak ediyorum neler hissedio sun bu arada kaç yaşındasın ayıptır sormasi🙈

yapayım kuzum gel. ben de sana laf atacaktım. nasılsın? tedavi süreci nasıl geçiyor? Allahın izniyle hayırlısıyla inşallah bu sefer bebişin yolda olur canım benim :KK200:
saracım kilo bildirim mesajını okudum. tatlım hormon tedavisi vs kilo düşemeyebiliyor. sen diyetini yap yaz buraya. hepimiz okuruz. hiç sorun değil. hem birbirimizin menülerinden örnek de alırız. motivasyonumuz yükselir.

Benimde stop düğmem yok malesef, ya hep ya hiç dedim, bir anda karar verip başladım.
Tabi önce doktora gidip onayını aldım.ve her hafta gidip kan değerlerime baktırdım.
Ayrıca evde her sabah düzenli şeker, tansiyon ölçtüm.
Hevesini kırmak istemem canım ama senin küçük çocuğun var, bunu sana tavsiye etmem.
Illede yapacağım dersen 36 saatle başla.
Ha aklına şu gelmesin o yapıyorda ben niye yapamayım? Çok fazla halsizlik oluyor, benim çocuklarda büyük olduğu için halsizlik oldukça yattım.
Senin çocuk küçük, sürekli ilgi isteyecek, sokağa da çıkamıyor yazık, kiminle oynayacak
Tamam o zaman öyle yapayım o da işe yarar bence alıştıkça devam ederim artırarak , teşekkür ederim bu bile yetti🙂 ya hep ya hiç değil mi? 💙🌹 doğru tabi halsizlik halinde kuzuma bakamamak var. Hayırlısı olsun bakalım yolumuz neyi gösterecek

sabah
1 bardak yeşilçay

öğlen 13.15
zeytinyağda 1 yumurtadan bol pırasalı çokça peynirli isotlu karabiberli omlet
5 adet çiğ fındık
3-4 yaprak marul

ara
1 bardak zahter çayı
1 bardak filtre kahve

akşam 19.10
2,5 köfte büyüklüğünde tire köfte (tereyağda domates ve biberle birlikte)
sarımsaklı yoğurtlu brokoli
zeytinyağlı pırasalı

şimdi 1 bardak yeşilçay içiyorum.
yatana kadar 2 lt su

akşamüzeri hızlı seriden 35 dk leslie yaptım. Gulhan1 Gulhan1

Teşekkür ederim 😊
Aslında bende geç yatıyorum ilk başlarda 6 gibi yemeyi bırakıyordum zamanla açlığa alıştıkça öne çekmeye başladım saatleri
Spor ilk başlarda yürüyüş bi kaç egzersiz falan yapıyordum bir süredir yapmıyorum 59 kiloyu görünce (inşallah) başlıcam spora
Doğru insan alışınca daha kolay geliyor bende üni zamanlarında 4 5 Gibi yemeği bırakırdım Bir daha sabaha. Kahvaltının hayaliyle uyurdum :D şimdi 5.30da işten çıkıyorum ama biraz zor olur gibi ama bakalım bende alışınca belki olabilir. Bende zumba yaptım şimdi birkaç video
Senin nasıl gidiyor canım apa

Ramazan orucuna benziyor bu galiba 🙄 12 de yediğinde akşam 8e kadar herhangi bir saatte bidaha yiyorsun sonra hicbisi yok sanırım şu bitek

Bende de var insülin ama şeker yok şükür. Ama aileden meyilliyim sanırım. Şimdiden bu kiloyla gidersen şeker hastası olarak devam edersin dedi. İlaç kullanionmu.? Oda yardımcı oluyor çok şükür
aynen ramazan orucuna benziyor tek fark rahat rahat su kahve falan içebiliyorsun ben bir kahve birde yeşilçay yada beyazçay içiyorum öğlene kadar idare ediyor o beni. Şuan tek sıkıntım ara öğün bulamıyorum saat 4 5 gibi çok acıkıyorum eve gelincede yemeğe saldırıyorum yarın unutmazsam fındık ceviz falan alıcam yanıma. Bime çok güzel araöğünler geldi ama malesef bulunduğumuz kötü durumdan ötürü zevki markete gitmek istemedim

Benimde menüm bu şekilde
Sabah
1 sade türk kahvesi
1 fincan beyaz çay
Öğlen
3 kepçe tarhana çorbası
3 yk patates yemeği
1 bardak ayran
Ara
1 bardak ananaslı yeşilçay
Akşam
1 kase tarhana çorbası
3 yk mantarlı bulgur pilavı
3 yk kuru fasülye
Yoğurt
Toplam 2.5 lt su

Doğru insan alışınca daha kolay geliyor bende üni zamanlarında 4 5 Gibi yemeği bırakırdım Bir daha sabaha. Kahvaltının hayaliyle uyurdum :KK70: şimdi 5.30da işten çıkıyorum ama biraz zor olur gibi ama bakalım bende alışınca belki olabilir. Bende zumba yaptım şimdi birkaç video

aynen ramazan orucuna benziyor tek fark rahat rahat su kahve falan içebiliyorsun ben bir kahve birde yeşilçay yada beyazçay içiyorum öğlene kadar idare ediyor o beni. Şuan tek sıkıntım ara öğün bulamıyorum saat 4 5 gibi çok acıkıyorum eve gelincede yemeğe saldırıyorum yarın unutmazsam fındık ceviz falan alıcam yanıma. Bime çok güzel araöğünler geldi ama malesef bulunduğumuz kötü durumdan ötürü zevki markete gitmek istemedim
5 te yesende olur ama demi illa 8de yemek zorunda degilsin

5 te yesende olur ama demi illa 8de yemek zorunda degilsin
Ben akşam saat 8 de yemek yemeği bırakıyorum. Öğlen 12 ye kadar öğlen 12 de yemek yiyorum. Saatleri sen kendine görede ayarlayabilirsin. Önemli olan 16 saat aç kalıp 8 saat yemek yeme saati olması . Açlık süresini daha fazlada yapabilirsin dayanmana bağlı tabi farklı saatleride vardı tam hatırlamıyorum ama.

Ramazan orucuna benziyor bu galiba 🙄 12 de yediğinde akşam 8e kadar herhangi bir saatte bidaha yiyorsun sonra hicbisi yok sanırım şu bitek

Bende de var insülin ama şeker yok şükür. Ama aileden meyilliyim sanırım. Şimdiden bu kiloyla gidersen şeker hastası olarak devam edersin dedi. İlaç kullanionmu.? Oda yardımcı oluyor çok şükür
Ben ilaç kullanmıyorum. Kendim yenmeye çalıyorum ama zor. 12 kilo verdim çok şükür. Daha da vereceğim Allah’ın izniyle. Sağlıklı beslenip kurtulmak lazım şeker riskinden. İnşallah ikimiz de kurtuluruz

İyi gidiyor beynim aç sürekli ağzımda birşeyler olsun filan
Bak if için alıntı yaptım
kalori kısıtlamasının yaşlanmayı geciktirdiği üzerine yapılan çalışmalardan sonra ortaya çıkan bir diyet yöntemidir. en eski ibadetlerden biri olan oruç son yıllarda kilo vermenin ve genç kalmanın yöntemlerinden biri olarak da kullanılmaya başlandı. farklı çeşitleri olmasına rağmen en yaygın olarak uygulanan yöntem 16/8 yöntemidir. uyku da dahil 16 saat boyunca kalori almadan günü geçirdikten sonra 8 saat boyunca kendinizi kısıtlamadan yemek yiyebildiğiniz bu yöntemde hızlıca kilo verildiği gibi daha sağlıklı ve genç kalındığı da iddia ediliyor.

uykuyla birlikte aç kaldığınız surenin kesintisiz olarak 16 saat olması gerek. bu 16 saat içinde şekersiz cay, kahve, su kısaca kalori içermeyen içecekleri tüketebiliyorsunuz.. aralıksız uzun bir sure aç kalmak vücuttaki gelişim hormonlarının tetiklenmesini sağlayarak hücrelerin yenilenmesini sağlıyor ve yaşlanmayı geciktiriyor. ayrıca insülin direncinin artmasına engel oluyor ve yağ yakımını hızlandırıyor.

sabah kalktığınızda kahvaltıyı atlayarak güne başlayabilir, ilk öğün olarak aksam yemeği yiyerek bu diyeti uygulayabilirsiniz. bu diyeti kendinize göre ayarlayabilir, haftada 5 ya da daha az gün boyunca tekrarlayabilirsiniz.

yaşlanmayı geciktirmesinin yanında göğüs kanseri riskini azalttığı, bağışıklık sisteminin geliştirdiği ve zihinsel aktiviteyi güçlendirdiği iddia edilse de bu iddialar henüz kanıtlanamamıştır.

Ekşi sözlükte çok güzel yorumlar var. Bizim sitede de var. Apanın programı gibi ama sen belirliyorsun yediklerini. Kısıtlama yok

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    29,2 KB · Görüntüleme: 51
Tamam o zaman öyle yapayım o da işe yarar bence alıştıkça devam ederim artırarak , teşekkür ederim bu bile yetti🙂 ya hep ya hiç değil mi? 💙🌹 doğru tabi halsizlik halinde kuzuma bakamamak var. Hayırlısı olsun bakalım yolumuz neyi gösterecek
bağışıklığımızın güçlü olması gereken bir zamandayız, sakın yapma öyle şeyler.:KK12: sağlıklı beslen. gezegenimin de dediği gibi ilgilenmen gereken küçük çocuğun var.:anne:

Back
X