Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Eline sağlık

Eveeet
Sabah peynirli tava böreğinin 1/8 ini yedim. 2 yk yoğurt çay su domates salatalık biber
Akşam 1 hurma 1 bardak su 2 zeytin. Yarım saat sonra 2–3 yk mantı (komşum getirdi)
1kaseye yakın çorba
Tatlı olarak 2 yk tahin pekmez 6–7 tane yer fıstığı oğlumla birlikte yedik yarısını yemedim

Allah oruçlarımızı kabul etsin inşallah
Sahur
1 dilim cavdar ekmegi
Domates salatalık bol yeşillik bir haşlanmış yumurta
İftar
1 kase corba
1 kase cacık
Yarım tabak köfte li bezelye

Su 2 litre yi tamamlarım
Spor yok bugün

Tatli olarak tahin pekmezi seçmekle iyi yspmişi.fün apa bey anlatiyordu çok zararliymiş yemek üstüne tatli heleki şerrbetli tatlilar en kötüsü

Sahur su
İftar ohhh neler neler
Kendi yaptığım ekmek kaçırdım biraz malesef
Menemen peynir zeytin domates salatalık çay çok az reçel

Su 1 litreye yakın içerim ama 1 litre tam olurmu bilmiyorum

İnşAllah yarın daha hafif atlaticam yarın 77 yi gorurmuyum açaba yaaaa

Çok güzel menü..afiyet olsun

Şuan 100 kg hissediyorum kendimi

AÇLIK, KALPTE İNCELİK DOĞURUR.

Peki nasıl oruç tutmalıyız?

Acıkmamak için sahurda çok yemek orucun ruhuna aykırıdır. İftarda çok yemek ise adeta nefsi ödüllendirmektir.

Sahura kalkmanın faziletini anlatan hadisi şerif daha çok o saatlerdeki manevi havadan faydalanmak içindir. Resulullah Efendimizin (sav) sahurda yalnız hurma yediğini görüyoruz.

Sahurda çok yemek çok susamaya sebep olur. Özellikle ağır ve karışık yiyenler sabah ağzı kurumuş olarak uyanır. Gün boyu da gaz rahatsız eder.

Tatlı ve hamur işleri insülin salınımını artırdığı için daha çok su ihtiyacı doğar.

Çoğu kimse hafif olsun diye sahurda kahvaltı tercih eder ancak yediğiniz gerçek ekmek değilse ve peynir yediyseniz daha çok susarsınız. Gerçek ekmekten kastımız genetiği değişmemiş buğdayın doğal öğütülmüş unu ve ekşi mayayla yapılan ekmek.

En ideal olanı sahura kalkıp Kuran okumak ve imsaktan hemen önce su içip niyetlenmek. Bunu yapamayanlar tek çeşit meyve, hurma veya kuru yemiş yiyebilir. Badem ve cevizi akşamdan suya bırakınca çok lezzetli oluyor. Cevizin beklediği suyu içmek yüksek kolestrolü düşürür.

Oruç tutmak isteyen çocuğa, küçük de olsa izin vermek gerekir.

Çocuklar için doğal ekmeğin yanında tereyağ-bal, yeşil zeytin veya yumurta ya da sebzeli pilav hazırlanabilir.

İftarda, önce su, zeytin veya hurma ile orucu açmak, sonra meyve ya da tatlı yiyecekseniz onu yemek, sonra akşam namazını kılıp arkadan tek çeşit yemek yenmeli.

Bu şekilde oruç tutunca Ramazan-ı Şerif’i maksimum fayda ile tamamlamak mümkün olur.

Orucun mükafatı Allah katındadır, manevi faydaları yanı sıra bedenimize ve ruhumuza sayılamayacak kadar çok faydası vardır. İnşallah hergün oucun bedene etkisiyle ilgili yazmaya çalışacağız. Şimdilik birkaç cümle yazalım:

Oruçluyken mutluluk, canlılık ve zindelik hissi veren bir hormon olan seratonin üretimi artar.

Uzun süre aç kalınca midede daha fazla üretilen ghrelin hormonu beyin hücrelerinin gelişmesini ve hücrelerin yaşlanmaya karşı korunmasını sağlar.

Oruç esnasında enfeksiyon azalır.

Oruçluyken mide bulantısı oluyorsa geniz akıntısı olup olmadığına bakmak gerekir. Genellikle beyinden geniz yoluyla boş mideye inen birikinti mide bulantısına sebep olur. Hatta bazılarında geğirme de olabilir

Hatice Misge..

Kahvaltı
5 hurma
Belki 1 çay kaşığı kadar tahine batırdım, hurmanın tadını bastırsın diye

Akşam
1 kâse kereviz çorbası
1 minik kâse havuç tarator
1 tavukgöğsü
2 t.k. cevizli tahin

Su
1,5 lt
Spor
Sabah 30 dakika bisiklet
Öğleden sonra 30 dakika yürüyüş

2. Seviyede açlık hissim çok oluyor
Bugünde öyle, hurma beni doyurmuyor
Neyse 1 ay dişimi sıkacam yapacak bisey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…