Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Pekii hadi nasıl besleniyorsun bir anlat bize :)
anlatayım hemen :KK76: genel olarak prensibim az yemek yani listeler falan bana göre değil gerçek hayatta hep listeye bağlı kalamam ki sonuçta :kk77: spora da başladım tekrar bilmiyorum erken mi oldu sizce biraz kilo kaybedip öyle mi başlasaydım :KK51:

Hadi kızlae menüleri toptan alayım:)

Bugünkü menüm

Sabah
1 dilim k.ekmek
1 haş yumurta
1 domates
1 kk peynir
1 parmak sütle nescafe

Ara 1 dilim ananas

Öğle
Brokoli çorbası + yoğurt

Ara 1 kupa sütlü kahve

Ara 7 çilek

Ara yarım kase yoğurt

Akşam.
1 tabak brokoli çorbası

Su2 litre
Spor öğle 20 dk yürüyüş.
Akşam 45 dk cardio

ben de menü vermek istiyoruum :KK28:
sabah
1 kase sütlü nestle nesfit
ara
yarım dilim baklava(arkadaşım antepten getirmiş de :oops:)

öğlen
tabldot yemek(tatlısız ve ekmeksiz tabi ki :KK49:)

akşam
2 dilim schnitzel domates salatalık
şimdi de süt içiyorum:kk77:
su 1.5 lt
spor 1 mile leslie ve ev temizliği

anlatayım hemen :KK76: genel olarak prensibim az yemek yani listeler falan bana göre değil gerçek hayatta hep listeye bağlı kalamam ki sonuçta :kk77: spora da başladım tekrar bilmiyorum erken mi oldu sizce biraz kilo kaybedip öyle mi başlasaydım :KK51:

Az yemek değil dengeli beslenmek önemli. Gün içerisinde protein karbonhidrat yağ dengesini tutturmak önemli. Prensipte proteinli gıdaları tüketmek tok tutuyor ve tavsiye ederim. Aç kalmadıktan sonra az az yemek makul. Spor için abartmadan sadece yürüyüş dahi olur. Sporun fazlası hem acıktırır hemde zayıflama sürecinde zorlar. Anahtarımız denge :)

benm bugun açlık krizleri birbirini kovaladı. no motivasyon, bol depresyon, iki iki daha sıfır :) menüm yok yazacak, neredeyse çöp tenekesine döndüm.

ben de menü vermek istiyoruum :KK28:
sabah
1 kase sütlü nestle nesfit
ara
yarım dilim baklava(arkadaşım antepten getirmiş de :oops:)

öğlen
tabldot yemek(tatlısız ve ekmeksiz tabi ki :KK49:)

akşam
2 dilim schnitzel domates salatalık
şimdi de süt içiyorum:kk77:
su 1.5 lt
spor 1 mile leslie ve ev temizliği

Öğle yemeğini detaylı yazarsan iyi olur canım tam doğru yorum yapalım :) umarım akşamki şinitzel yağda kızartılmamıştır.
Şimdi canın şinitzel mi çekti üşenme tavuğa harç yap kendin tavada ızgara gibi pişir. Hazır gıdalardan uzak durmalıyız. Bak gulhan arkadaşımız var. Oda tek yaşıyor ve artık hazır gıdalardan uzak durunca özünde sağlıklı beslenmeye başlayınca cok güzel kilo verdi. Sağlıklı beslenince zaten ideal kilona ulaşırsın. Hepimiz için geçerli. Başlangıç için spor güzel. Baklavayı şimdilik görmedim. Sürekli olmamalı.
Afiyet olsun :)

benm bugun açlık krizleri birbirini kovaladı. no motivasyon, bol depresyon, iki iki daha sıfır :) menüm yok yazacak, neredeyse çöp tenekesine döndüm.

Aaaaaa olmadı hiç.
Kendini aç bıraktın dimi. Yaz yaz hadi neler yedin görelim?
İtiraf etmekte erdemdir. Bu hafta dikkat edersen toparlarsın hadi bakalım.

benm bi dezavantajım var kendi pişirdigim yemeği midem almıyor hala almıyor. yaptıgımı cogunlukla çöpe döküyorum:(
sadece ekmek peynir domates falan olsun 3-4 öğün yiyorum bıkmadan.
ben bugun hiç iyi degilim ya

Aaaaaa olmadı hiç.
Kendini aç bıraktın dimi. Yaz yaz hadi neler yedin görelim?
İtiraf etmekte erdemdir. Bu hafta dikkat edersen toparlarsın hadi bakalım.
yazıyım :) 10. grup böyle menu gormemiştir bence daha :)
sabah 2 dilim ekmek 2 dilim peynir
ara: 10 badem 10 üzüm
öğlen: yok çnkü iş yemeginden cıktım kendm de yapamadm

ara+akşama kadar: 1 bardak süt, 2 pikolata+ 9 dilim ekmek+ 125 gr kadar peynir, 1/5 paket kadar makarna +bi avuc fındık + bi avuc badem

valla cuzdanda 5 TL bile kalmadı param olsa yemeksepetini sömürücektim hem canım sıkılıyo hem de cumadan beri protein almadıgım için metanetimi kaybettim ben

yazıyım :) 10. grup böyle menu gormemiştir bence daha :)
sabah 2 dilim ekmek 2 dilim peynir
ara: 10 badem 10 üzüm
öğlen: yok çnkü iş yemeginden cıktım kendm de yapamadm

ara+akşama kadar: 1 bardak süt, 2 pikolata+ 9 dilim ekmek+ 125 gr kadar peynir, 1/5 paket kadar makarna +bi avuc fındık + bi avuc badem

valla cuzdanda 5 TL bile kalmadı param olsa yemeksepetini sömürücektim hem canım sıkılıyo hem de cumadan beri protein almadıgım için metanetimi kaybettim ben

Valla iyi bir menü değil. Aç kalmanın verdiği rahatsızlık. Canım bugün olan oldu geçen geçti gitti. Sen yarına bakacaksın. Yoğurt yemek yumurta ve sütten daha iyi gelebilir sana. Hiç yoksa çorba yap.

Valla iyi bir menü değil. Aç kalmanın verdiği rahatsızlık. Canım bugün olan oldu geçen geçti gitti. Sen yarına bakacaksın. Yoğurt yemek yumurta ve sütten daha iyi gelebilir sana. Hiç yoksa çorba yap.
ben 1 aydır nasıl bu kadar az yemişim anlamıyom şu an. eskiden akşam bi büyük boy pizza , patates ,pasta ,kola hepsini aynı anda yerdim. onları bıraktım 1 ay gayet afrikadaki kıtlık çeken kabileler gibi beslendm sonuc olarak hiç istedigim rakamları göremedm. o da bozdu moralimi tabi. inşallah kendimi toplayabilirim yarına. hayırlısı olsunnnn
istedigim rakamlar da şöyleydi. ben zaten birkaç ay once 70 kiloydum birden 80 oldum. son alınan kilolar çabuk verilir formülünden yola çıkarak cabuk 70 olurum sanıyodum

Öğle yemeğini detaylı yazarsan iyi olur canım tam doğru yorum yapalım :) umarım akşamki şinitzel yağda kızartılmamıştır.
Şimdi canın şinitzel mi çekti üşenme tavuğa harç yap kendin tavada ızgara gibi pişir. Hazır gıdalardan uzak durmalıyız. Bak gulhan arkadaşımız var. Oda tek yaşıyor ve artık hazır gıdalardan uzak durunca özünde sağlıklı beslenmeye başlayınca cok güzel kilo verdi. Sağlıklı beslenince zaten ideal kilona ulaşırsın. Hepimiz için geçerli. Başlangıç için spor güzel. Baklavayı şimdilik görmedim. Sürekli olmamalı.
Afiyet olsun :)
çok haklısın ben de istiyorum tavuğu alayım çözeyim harç yapıp ızgara yapayım ama tek başına gerçekten yapamıyorum yemek işi bana zulüm geliyo :KK14: yağda falan kızartmıyorum tabi ki fırında mis gibi oluyo :) bu arada bu baklava olayı şöyle yani ben her şeyden yiyorum kendimi tamamen kısıtlamıyorum yoksa diyeti birden bırakırım ben bi bakmışım makarna salatası yiyorum :) ortamda herkes baklava mı yiyor ben de bir çatal alıyorum eskiden yediğim tabak tabak baklavadansa bir çatal yemek beni motive ediyor kendimi zayıf hissediyorum :KK55:
yemekhanede çıkan şeyler de sebze yemekleri vs işte tatsız tuzsuz yemekler eskiden diyetisyenim tatlı ve ekmek hariç çıkan yemeği yiyebileceğimi söylemişti o yüzden yazmadım orda istesem de çok yiyemiyorum zaten :KK70::KK70:
ay ne çok konuşmuşum kusura bakmayınn :KK53:

hoş geldin elif bacım :)
hoşbuldumm iyi akşamlar :KK52:

Hadi kızlae menüleri toptan alayım:)

Bugünkü menüm

Sabah
1 dilim k.ekmek
1 haş yumurta
1 domates
1 kk peynir
1 parmak sütle nescafe

Ara 1 dilim ananas

Öğle
Brokoli çorbası + yoğurt

Ara 1 kupa sütlü kahve

Ara 7 çilek

Ara yarım kase yoğurt

Akşam.
1 tabak brokoli çorbası

Su2 litre
Spor öğle 20 dk yürüyüş.
Akşam 45 dk cardio
senin menüleri ertesi ggün taklit etmeye çalışcam bakalım banada detoks olur mu :D

Hit cardio denedim evde bi saat beni bitirdi
Ardından çok acıktım bir salatalık bir havuç yedim dün gece açlıktan uyuyamadım kalkıp bi bardak ayran içtim
Umarım bugün öyle olmaz olsada süt içerim diyorum
Bundan sonra bir gün yürüyüş birgün cardio düşünüyorum

çok haklısın ben de istiyorum tavuğu alayım çözeyim harç yapıp ızgara yapayım ama tek başına gerçekten yapamıyorum yemek işi bana zulüm geliyo :KK14: yağda falan kızartmıyorum tabi ki fırında mis gibi oluyo :) bu arada bu baklava olayı şöyle yani ben her şeyden yiyorum kendimi tamamen kısıtlamıyorum yoksa diyeti birden bırakırım ben bi bakmışım makarna salatası yiyorum :) ortamda herkes baklava mı yiyor ben de bir çatal alıyorum eskiden yediğim tabak tabak baklavadansa bir çatal yemek beni motive ediyor kendimi zayıf hissediyorum :KK55:
yemekhanede çıkan şeyler de sebze yemekleri vs işte tatsız tuzsuz yemekler eskiden diyetisyenim tatlı ve ekmek hariç çıkan yemeği yiyebileceğimi söylemişti o yüzden yazmadım orda istesem de çok yiyemiyorum zaten :KK70::KK70:
ay ne çok konuşmuşum kusura bakmayınn :KK53:

hoşbuldumm iyi akşamlar :KK52:
Canım cok katı olmanı beklemiyoruz. Burada herkes arada bir şeyler yiyor. Dediğin gibi bir çstal yiyip bırakmak zaten hedefimiz. Sağlıklı beslenme hedefimiz. Diyet kelimesini de pek kullanmayız. Amacımız doğru beslenme biçimini hayatımıza adapte etmek. :)
Diyetisyenin haklı ama biz yine de görelim. :)

senin menüleri ertesi ggün taklit etmeye çalışcam bakalım banada detoks olur mu :KK70:
Tam olarak detoks sayılmaz benim ki. Amacım vücudu azcık sarsmak. Benim.menüler akşam spora gidiyorsam değişik oluuyor:) tam kafanda oturmayabilir.

Hit cardio denedim evde bi saat beni bitirdi
Ardından çok acıktım bir salatalık bir havuç yedim dün gece açlıktan uyuyamadım kalkıp bi bardak ayran içtim
Umarım bugün öyle olmaz olsada süt içerim diyorum
Bundan sonra bir gün yürüyüş birgün cardio düşünüyorum

Ağır spor yapma canım. Hafif spor yap. Vücudu bu derece açlığa itecek sporu hafif yap. :)

@The Queen detoks çorbası demiştin canım nasıl pişirdin nasıl yaptın söylebilirmisin bende daha sonra bir hafta yaparım olmadı

Aslında öyle özel bir şey değil.
Ben kafama göre yaptım.
Ana besinüm bu süreçte çorba oldugundan içindekileri de dengelemeye çalıştım.

1 kilo brokoli
1 patates
100 gr kırmızı et
1 havuç

Düdüklüde pişirdim. Sonra blendırdan geçirdim.
1 yk sıvı yağla 1 yk un kavurdum 200 ml sütle fesleğenli sos yaptım. Normalde bunu yapmayacaktım ama düdüklüyü ağzına kadar doldurmuşum çok sulu oldu bende bunu ekledim. Belli bile olmuyor. :)
Ondan tam detoks sayılmaz.

Ama içinde yağ,protein,karbonhidrat dengesini yakaladım diye düşünüyorum. Bence sağlıklı :)

günaydın kızlarr :)

dünkü menü
sabah
1kb kaşar, 5 zeytin, 1 dilim tb ekmek
ara
ada çayı
öğle
3 yk kuru fasülye, 1 yk pilav, çok az turşu, 1sb ayran
ara
yarım avuç kuruyemiş
akşam
3 yk ıspanaklı yumurta ve yoğurt, 1 dilim tb ekmek