- 22 Mayıs 2020
- 269
- 159
- 23
- 29
- Konu Sahibi Zygomaticum
-
Hiç değerli hissetmiyorum hiçKendini sev melankoli den cik değerli olduğunu hissettiğin andan itibaren hayatın yoluna girecek mutlu olacaksin
Ne dediEvet geçen ay çok saçma bir şekilde söyledim
Tepkisi ne oldu?Evet geçen ay çok saçma bir şekilde söyledim
Kesinlikle size katiliyorum. 10 yildir olmamis, bundan sonra zor gözüküyor. Biraz farkli seylere odaklanmaya calisin.Hayatınızda bu zamana kadar kimse olmadığı için o kişiye çok aşıkmış gibi hissediyorsunuz bence. Yaşınız çok genç henüz, karşınıza sevip sevileceğiniz biri çıkar elbette. Ama önce kendinizi sevin ve olumsuz düşüncelerden arınmaya bakın bir an önce.
Teşekkür ederim güzel mesajınız için.destrk alıyorum.onu hatırlamam için hiçbir şeye ihtiyacım yok gibikendinize bu kotulugu yapmayin kimse ugruna bu kadar zaman kaybetmeyi hak etmiyor. hayat surprizlerle dolu gercekten cikin bi disari bakin ya genceciksiniz hic degmez gercekten. ben 27 yasindayim bu zamana kadar yasadigim ask acisi dolu her gun icin pismanim.
bu hayat senin, bedenin, ruhun sana ait bunlardan kacamazsin. her gece uyudugun kendi bedenin, kendi kafan. o zaman bunlara iyi bakmak zorundasin. mutlaka destek alin ve size bu cocugu hatirlatan her seyden uzaklasin nacizane tavsiyem.
Ne dedi
Ne dedi
Üzgün olduğunu söylediTepkisi ne oldu?
Allah kurtarsin bacim. Bu hislerin çok değerli, seni sen yaptı. Ama bitmesi lazim. Eger asla birlikte olamayacağın biriyse, vefat etti varsay. Kendini buna inandir. Gercek hayatta karsina cikan gerçek birine sans ver. Geçecek, emin ol.Herkese merhabalar.beni çok üzen bir konuyu anlatmak istiyorum
Lisede hazırlık sınıfında tanıdım onu ve o tanıyışım o tanıyış oldu.24 yaşına geldim 10 yılı geçti ve ben tek başıma yaşıyorum onu.bu hislerim geçsin istiyorum bu acıyı yaşamak istemiyorum ama geçmiyor.gözden ırak olan gönülden ırak olmuyormuş özlemim bitmiyor.
Lise boyunca pek iletişimimiz olmadı zaten kimseyle iletişimim yok gibiydi.onu tanıdıkça ne kadar farklı olduğumuzu görüp çok üzülüyordum.bu cümleyi kurmak çok üzücü ama ben onun seçeceği biri değildim bunu hep biliyordum içimde hep bu acıyı taşıyorum.
Ben gerçekten hiç anlam veremiyorum.neden bunu yaşıyorum hiç anlamıyorum.bu duygum olmasa hayatımı bu kadar çok mahvetmezdim bunu da biliyorum.o kadar çaresiz hissediyorum ki...bir yandan düşündüğüm bazı şeyler de var.mesela kimseyle bir ilişkim olmadı beni de kimse sevmedi,sevgi açlığı çekiyorum farkındayım acaba bunlar yüzünden bu durumu abartıyor muyum diyorum ama gerçekten bu duygum çok farklı geliyor o kadar farklı geliyor kibazen diyorum biri beni severse unutur muyum ama birinin beni sevebileceğine hiç inanmıyorum zaten düşünüyorum da biri beni sevse bile ben onun yüzüne nasıl bakacağım ki.bunca yıldır başka bir insan yanıp kül oluyorum.sanırım birinin beni sevmesini de hak etmiyorum.zaten beni sevmesi gereken tek insan da oymuş gibi o da sevmiyor.
Ben ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum
Ben derslere çok ilgili bir öğrenciydim aslında ama mahvettim ve başka yapmak istediğim bir şey de yokBence kendinizi verimli konularda geliştirmeye adayın. Öyle ki boş vaktiniz olmasın. Sadece yorgunluğunuzu giderecek takatiniz kalsın. Gidin sertifika programlarına katılın, yabancı dil öğrenin. Yabancı diliniz varsa başka bir yabancı dil öğrenin. Hobi kurslarına katılın. Film izleyin, kitap okuyun. Kişisel bakımınıza, sporunuza odaklanın.
Bunlar hem özgüveninizi geliştirir, hem aşk sandığınız şeyin, boşluğa düştüğünüz için köpürttüğünüz bir durum olduğunu anlamanızı sağlar. Evet yaşadığınız şey aşk değil, takıntı. Yaşadım, oradan biliyorum. Sırf başka türlü nasıl yaşanır bilemediğiniz için körü körüne saplanıp kalmayı seçtiğiniz bir his bu. Onu düşünmezseniz başka ne yapacağınızı bilemediğiniz için sürekli onu düşünüyorsunuz bence. Hayatınızı size iyi gelecek şeylerle doldurun. Bakın görün, her şey çok büyük hızla olumlu yönde değişmeye başlayacak, özgüveniniz yerine gelecek ve siz bu takıntıdan kurtulacaksınız.
Bazı şeyleri artık telafi edemem gibi geliyorBence çoğu kişinin hayatında yolunda gitmediği, hatta çok berbat hissettiği bir dönem olur. Bu başarısızlık olur, kötü insanlarla imtihan olur, duygularla imtihan olur gibi gibi. Önemli olan bunlara odaklanıp kalmamak.
İlişkilerinde, sevgilisiyle, eşiyle çok mutlu olanlar yada işinde belli bi seviyeye gelmiş olan insanlar birden sıçrama yaşamadı ki. Şuan zor bi zamandan geçiyor olabilirsiniz ama aslında bu çok da iyi yerlere gelmek için bi fırsat olabilir. Sadece sizin çabanız önemli olan. Bunları yukarıda birkaç defa herşeyi mahvettim yazdığınız için yazdım.
Bir de şuan kendi tavrınız 10 yıl mesela size normal gelebilir ama sadece kendi tarafınızdan baktığınız için. Size karşı birisi öyle olsa büyük ihtimalle siz de çekinir ne diyo ya dersiniz. Aslında herşey duyguları kontrol altına almak da bizlerin elinde. Sadece önce kendi eksik ve hataları yerlerimizi çok iyi bilip kabul edip, onların üzerine gidip aşmak için sonuna kadar uğraşmak. Zamanla olur. Siz de yapabilirsiniz
Bunun değişmesi sizin elinizde. Olumsuzlukların bir girdap gibi sizi içine çekmesine izin vermeyin. Bu durumdan ancak siz çıkmak isterseniz çıkabilirsiniz. Yok, acıdan beslenen mazoşist bir karakterseniz o sizin tercihiniz tabi. Ama yapamam, edemem demekle hiç bir şey çözülmez. Bence ne yapmadığınıza değil, neler yapabileceğinize odaklanın.K
Ben derslere çok ilgili bir öğrenciydim aslında ama mahvettim ve başka yapmak istediğim bir şey de yoklisede almanca ilk üniversitemde ingilizce eğitim gördüm ama şu an yabancı dillerle de hiç alakam kalmadı.spor yapmayı geçtim yürürken falan bile ağrılarla boğuşuyorum.dersler dışında da hobim hiç olmadı çok özür dilerim hep olumsuz şeyler yazdığım için ama hiçbir şey kurtarmıyor beni hiçbir şey de yapamıyorum
İşte böyle düşünmemek lazım canım. Aslında bu yaşlar ve şimdiden sonrası en verimli olacak zamanlar. Neden geri dönüşü olmasın ki. Yeter ki sen kafanda hallet. Düşün mesela bi zaman ver 1 ay olur 2 ay olur toparlanmaya başlayıp yeni ilgi alanlarımı keşfedicem gibi. Ne bileyim resim olur veya başka bişey muhakkak seni mutlu edecek ufak hobiler bulursun ve yavaş yavaş başka şeylerle ilgilenmeye başladıkça, başka ortamlara girdikçe aslında bunların kafandaki olumsuz düşüncelerden ibaret olduğunu fark edeceksin. Sadece zaman ve çaba.Bazı şeyleri artık telafi edemem gibi geliyorbenim hayatım boyunca gerçekten ilgilendiğim tek şey dersler oldu diyebilrim bu konuda da çok büyük hatalar yaptım ve geri dönüşü yok artık onları kastettim.
Ama gerçekten mahvettipimi hissediyorumHayatımı mahvettim mahvettim dediğiniz yaş henüz 20lerin başı farkında mısınız? Geç değil. Her şeyi düzeltebilirsiniz. İşe kendinizi sevmekle başlayın. Kendinizi sevince çevrenizde ne kadar çok seveniniz olduğunu görecesiniz. I feel pretty filmini açın izleyin hatta moral olur.
10 yıllıl platonik aşk mümkün değil zaten bu aşk da değiş. Muhtemelen kendinizi sevmediğiniz için sizin zıttınız özelliklerine hayransınız. Yada yeni birileriyle tanışmadığınız için eski hazırda olan birine aşıkmışsınız gibi kendinizi oyalıyorsunuz. Her türlü sağlıklı değil.
geç değil. Kendinize emek verin. Kendinizi sevin
Ben çıkmak istiyorum ama çıkamıuprum hatta bazen durumum çok daha kötüleşiyor.hayatımın ellerimden kaydığını hissediyorum ama kurtaramıyorum onu.Bunun değişmesi sizin elinizde. Olumsuzlukların bir girdap gibi sizi içine çekmesine izin vermeyin. Bu durumdan ancak siz çıkmak isterseniz çıkabilirsiniz. Yok, acıdan beslenen mazoşist bir karakterseniz o sizin tercihiniz tabi. Ama yapamam, edemem demekle hiç bir şey çözülmez. Bence ne yapmadığınıza değil, neler yapabileceğinize odaklanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?