10 yıllık kocamı hiç tanıyamamışım şimdi sizden fikir istiyorum

nafaka ödenmediğinde kanunumuza göre hükmedilen hapis cezasından bahsediyorum walla bi çok boşama dosyamda masus işini gücünü bırakan adam biliyorum nafaka ödememek için ama mahkeme ara kararını icra dosyasına koyunca ve süreci işletince kendini işsiz gösteren adamlar öle bir ödüyorlarki o nafakaları hemde çatır çatır..ödemeyen görmedim ben henüz boşanma davalarımda..

bide o söylesin belki bunu itiraf etmek iyi gelir :26:

Çok zor yaa. Gerçekten çok zor. Arafta olmak gibi bişi bu.

Ben kkda itiraf edeni görmedim; konusahibini dışarda tutarak konuşuyorum; kocalarına söverler söverler sonra da af diletiler.

Ben senin yerinde olsam boşanmam ve hayatı ona zindan ederim köpek muamelesi yaparım ne yemeğini veririm ne üstünü başını yıkarım bağırır çağırır hırsımı alırım

Ben senin yerinde olsam boşanmam ve hayatı ona zindan ederim köpek muamelesi yaparım ne yemeğini veririm ne üstünü başını yıkarım bağırır çağırır hırsımı alırım

E peki bunları yaparken sizin psikolojiniz nolacak? 3 tane cocuk bundan nasıl etkilenecek?

ömcelıkle cok gecmıs olsun bı kere o adam evladı olsa bole bısey yapmazdıı... boyle seylerıde nedense hep namustan bahseeden ınsanlar yapıyor....bence o adamdan ayrıl o evı terk etsın bence cocuklarında okuyormus zaten sende gır bı işe calıs...benım bı bayan arkadasım vardı senın kocanın yaptıgının aynısını oda kocasına yaptı oda adama sevgı dolu mes yazdı ettı ama kocası ogrendı tepkı falan vermıs ama kadını tekrar kabul ettı nasıl ettıyse artık hemde o kısıde farklı ıkı kısı ıle aldatmıstı kocasıda ogernmıstı ıste kabul edıp oturanda var ama bence sen bundan ayrılmalısın yaa

problem değil , ama ben kadar danaya yavrukuş komik geldi

kanunumuz gerçekten işsiz olan birisini hapse atıyorsa nafaka yüzünden bu kanunun açığı , maalesef ki bende o şekilde nafaka ödemeyen çok gördüm ki en sonuncusu şu an işyerimde calısıyor , bi avukat kadar bilgim yok , açıkçası olmasınıda istemediğim bi konu, ama işsiz ve parasız bi adam hapside göze alır :)
o yüzden en iyisi bu adam işinde kalsın , arkadaşımız bir yola baş koyarsa çatır çatır alsın dediğiniz hakları

sonrada bi ömür boşa gitsin , kadının psikolojisi hiç olsun, sorunlu cocuklar cıksın ortaya.
adamda bi gün delirsin kafa göz girsin kadına, darp raporu alıp sonunda gene boşansın!
Pişman olmayan bi erkek, hayatı burnundan getiren bi kadına eninde sonunda şiddet uygular , zira o kadını zaten gözden
cıkarmıştır.
Başkasını mutsuz edicek diye, kendinde mutsuz olsun.
Akıl verirkende biraz mantıklı olun yahu

en sonuncusu su an sizin yanınızda çalışıyorsa neden nafakasını ödemiyor merak ettim işin açıkçası yaa bu birazda sanırım davacı tarafın varsa avukatının takibine bağlı bir durum bana göre ve eğer yanınızda çalışanın nafaka ödeme yükümlülüğü varken elini kolunu sallaya sallaya geziyorsa ve hala ödemiyorsa bu davacının avukatının takipsizliğinden kaynaklanan bir durumdur..Hukuk takip işidir... Sizin de bu konularda bilgi edinmiş olmanızın ne gibi bir sakıncası olabilirki onuda anlamadım bilmek her zaman iyidir uygulanması gerekmez bilgi iyidir iyi:)

E peki bunları yaparken sizin psikolojiniz nolacak? 3 tane cocuk bundan nasıl etkilenecek?

aynen canım eşim zaten sinirli biri ben adama köpek muamelesi yaparsam evdeki ortam cehenneme döner çocuklarım var yazık onlara
şu an zaten kedi köpek gibiyiz iyi değiliz ki daha fazlasını yapamam

nafakayı alamayan taraf burda çalışıyor :)
ben hiç bi çalışanımı sosyal güvencesi olmadan çalıştırmam , icra yazıları gelirse kişiye maaşını ödemeden önce icra dosyasına yatırırım , öyle onun kısmını öderim :)
Bilmek istemiyorum çünkü bekarım
Bilmek istemiyorum çünkü o kadar cok kanun maddesi ve bilgisi var ki aklımda
(bilmek istemiyorum çünkü bi gün basıma gelmiceni umuyorum , gelirsede sizler gibi işinin ehli avukatlara danışırım)

eşimin yaptığı şerefsizliken dolayı gerçekten pişman olduğunu utandığını görmek istiyorum ama göremiyorum maalesf

Pişmanlığını dile getirirse ne yapmayı düşünüyorsunuz bu evlililiğe devam mı yoksa tamammı diyeceksiniz..3 tane evladınız var onlarıda düşünmek zorundasınız tabi...

o zaman sizin çalışanınızın avukatının dosya bazında neler yapıp yapmadığını neyi nası takip ettiğini yada etmediğini takip etmek lazım nafaka bağlatmak kolaydır ama tahsili zordur o da takip gerektirir..inş çalışanınız kısa zamanda alır nafakasını toplu olarak..bekarlar bu tarz konuları bilemez diye bi zorunlulkmu var cnm sende:) umarım başınada gelmez

Gerçekten çok zor bir durum,Allah hayırlı kararlar almayı nasip etsin.

Nafaka olayına kesinlikle güvenmemek lazım,yani boşancaksan eğer kocanı tamamen siliyormuş gibi boşanmalısın,nafaka falan hiç yokmuş gibi yani,ama işiniz olmadığı için bu da zor,bence evden çıkmayın,o sırada da araştırmalar yapın,öyle biriyle aynı evde yaşamak artık işkence gibidir ama bir süre böyle gitsin bence,iyice öğrenmek lazım,kendine boşandıktan sonra yaşayacağın ortamı hazırla,yani annenin evine gitceksen bile kendi ayaklarının üstünde duracak bir şeyler bulmaya çalış,ki kesinlikle vardır.
Ama bana da boşanmak istemiyormuşsun gibi geldi,o zaman da hiçbir şey olmamış gibi davranacak kadar güçlü olman lazım,çünkü 3 tane çocuk var,onlar ilgi sevgi isteyecek,sizin aranızda yaşadığınız şeyler onlara ceza olmamalı,ki bu daha zor bir durum bence.

Ben olsam ne yapardım,yaşamadan bilinmez böyle şeyler ama,ben boşanırdım gibi geliyor,çünkü aynı evde hiçbi şey olmamış gibi davranabileceğimi sanmıyorum,kendimi o kadar güçlü görmüyorum,çocuğum yok,çocuklarım olsa katlanır mıydım bilmiyorum ama,iki türlüsü de çocuklara zarar,bir süre beklerdim,çünkü eşim bir hata yapmış gerçekten pişman olma kapısını açık tutardım ama eğer böyle özür bile dilemediyse pişman değilse,bu durumda çocuklarımla ilgilenebilmek için benim de mutlu olacağım yol hangisiyse onu seçerdim,çünkü ben yemek yemezsem uyumazsam vs. babaları da zaten ailesini gözden çıkarmış,o çocuklara ne olcak !

peki gerçekten pişman olursa , bu yaşanılanları unutup yolunuza eşinizle devam edebilir misiniz?

bilmiyorum canım içim el vermez artık güvenim bitti
diyorum ya allak bullağım Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin
şu an bunları yazarken bile ağlıyorum
çaresizliğime kaderime çocuklarıma ağlıyorum
ben bu adamdan şimdi olmasa bile 3-5 yıl sonra kesin boşanırım çocuklarımın büyümesini bekliyorum ama o zamana kadar bende biterim bunu da biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…