- Konu Sahibi cilekliturtaam34
Ben diyetten değil beslenme biçimini değiştirmekten bahsediyorum. Diyet ömür boyu yapılmaz ancak kararlı ve sağlıklı bir beslenme düzeni yaşam kalitesini çok ciddi anlamda arttırır.Benim amacim da tartisma değil tabii ki spor yaptigim dönemde cok arastirdim bunları bir de biyoloji bilgim de iyi diyebillirim.Diyetisyen değilim kilo verme amacim hic olmadi , aralikli oruc icin bir sey diyemeyeceğim bilmiyorum çünkü. Ama zaten aç kalındığı için diyetler cabuk bırakılıyor. Yoksa kilo vermek kolay olurdu. Tabii ki herkes kendi doğrusunu kendi bildiğini oaylaşıyor![]()
Kronik birçok rahatsızlık sadece beslenme biçimi değiştirilerek tedavi edilebiliyor. Çünkü ne yerseniz o sunuz.
Örneğin otizm, epilepsi, huzursuz bağırsak sendromu, depresyon, OKB, bu liste daha çok uzun ancak beslenmeye bağlı olduğunu düşünmediğiniz hastalıklar bile doğru beslenme ile tedavi edilebiliyor.
Diyetisyen olmak bu işin diplomasına sahip olmak değil. çünkü biyolojik ve mental sağlığımız için yediklerimizin vücudumuza etkisini bilmeliyiz.
Herkese iyi forumlar