11 yaşında erkek çocuğun babasıyla uyumak istemesi

Konu sahibi ama psikolojik durumu için değil de evlenınce sorun olur diye düşündüğü için sormuş soruyu bence.

Ne kadar dusuncesizsiniz bosanmis olsalar tamam dicem annesi olmus ve babasina 2 Kat fazla baglanmis ayrica korkuyor onuda kaybedecek die 4 yil once 7 yasinda annesini kaybeden bir cocuk travma yasar yatsin demekki psikolojik olarak ihtiyaci var

e bu da en doğal hakkı bence.
Evet ama çocugun bu tür sorunlar yaşayacağı belli aslında konu sahıbı kabullenmek de de yaşayabilir.
Bilmiyorum ama sanki konu sahibiyle pek iyi ortamları olmayacak gıbı soruyu soruşu falan ne bileyim sanırım ben bu şekilde yaklaşamazdım.

Afedersin de elinde bir tek babası kalmış onu da sen almaya çalışıyorsun elinden, ne diye korkuyorsun hani evlediğinizde beraber olamazsınız da çocuk yapamazsın diye mi?? Kusura bakma da aileye sonradan dahil olmaya sen gelmişsin dağdan gelip bağdakini kovmak derler buna. Zamana bırakmalı ve anlayışlı olmalısın sonuçta durumu bilerek evleniyorsun. Kabullenemeyeceksen o yavruya üvey anne tavırları yapmaya hakkın yok.

Benim eşimin oğlu da ilk annesiyle ayrıldıkları zaman 7 yasında imiş ve babasıyla uyumuşlar hep.
5 senedir her gece olması doğal bir durum değil.
Bence bir pedagogla görüşüp çözmeli bu sorunu.

11 yaşinda hala anne, babayla yatilmaz ergenligine şunun surasinda bisey kalmamis kocaman cocuk ve hic saglikli degil bu durum. Sirf üvey anne oldugunuz için tepki geliyor şuan ama öz anne boyle bir konu açsa " ben cocugumu 8 aylikken ayirmistim" diye yorumlar gelirdi.

Bu geçici bi süreç ben eşimden ayrıldım oğlum 4 yaşındaydı benimle yatıyordu aradan uzun zaman geçti 9 yaşındayken babasının yanına yerleşti kendi isteğiyle... bende 2. Evliliğimi yaptım oğlum 11 yaşındaydı yeni evliydim bir aylık yaz tatiliydi yanıma geldi yanlız yatmak istemedi hep ağladı gece Korkuyorum diye ben ısrar Etsem’de büyüdün yanlız yatıcaksın diye eşim üzüldü oğlunla yat dedi 15 gün kaldı yanımda öyle geçti... sömestr da yanıma tekrar geldi artık benimle yatmak istemedi yine korkuyorum diyordu kapılar açık kalsın diyordu şimdi 13 yaşında böyle bi isteği olmuyor... babası şimdiden alıştırsın

bence konu sahibi endiselenmekte haklisiniz.
sonucta ne cocugun ne babanin iyiligine olan bir durum var,
es adatiniz sorunu cozmek icin cabalamak yerine vakit olduruyor,
sizle evlenince nasilsa cozulur diye dusunuyor, halbuki cocuk o zaman sizin sebep oldugunuzu dusunecek ve size kin besleyecek.

11 yasinda cocugu kendi yataginda uyumaya alistirmasi gereken babadir.

Benim yegenimde 11 yasinda hala babasinin annesinin yaninda yatiyordu zaman zaman. Ben cok yanlis oldugunu soyledim durdum. Sonra kendiliginden birakti. Bence cocugu kendi haline birakin. Bugun yarin daha gelmez babasinin yatagina.

hayır canım ortada “ölüm” oldugu icin böyle yorumlar geliyor. Üvey anne diyosunuz daha

Çocuğun babasıyla uyuması sağlıklı değil ama. Siz beş senede bu kaybın atlatılmış oldugunu düşünseniz de bu çocukta ömür boyu bir yara, doldurulamayan bir boşluk olacak. Çok yüksek ihtimalle babasını da jeran kaybedeceğini düşünüyor ve korkuyordur. Anne babası sağ olan bir çocuk 11 yaşında babasıyla yatsa başka yaklaşılır, öksüz bir çocuğa çok başka yaklaşılır. Çocuklar kendilerini sözel ifade edemezler ama onun içinde ne fırtınalar vardır bir bilseniz... Merhametle bir anne sıcaklığıyla sarıp sarmalayamayacaksanız çocuğu, evlenmeyin lütfen.
Çocuğu bir pedagoga götürün bu davranışı nasıl en uygun şekilde bıraktırırız, neden böyle bir davranış sergiliyor bunu öğrenin.

hayır canım ortada “ölüm” oldugu icin böyle yorumlar geliyor. Üvey anne diyosunuz daha

Ölüm olabilir, ortada ölüm var diye evlenene kadar babayla mi yatilir? Allah rahmet eylesin annecigini yeni kaybetmiş kucuk bir cocuk olsa anlarim bir süre için ama 5 sene olmuş ve artik cocuk 11 yaşinda. Bir travmayi atlatalim derken, cocugu başka bir sagliksiz durumun içine sokmaktan baska birsey degil bu ve bir faydasi yok. Dogru durust bir yardim almasi ayni yatakta yatmak daha faydali olabilir.

Cocukta Kaybetme ve yanlizlik duygusu olabilir, bence cocukla (aslinda evladiniz yerine koymalisiniz) piskologa gitmeyi düsünün, ve Babasi cocuk uyuyana kadar kendisi gitsin yanina, uyuynca kalksin, tabiki bir piskologa danisilmali belki bu tavsiyemde yanlistir piskoloji acisindan Allahim o cocugun yardimcisi olsun, ve Annesiz Babasiz kalan tüm cocuklarin, AMIN

47 yaşında annemi ve babamı kaybettim. Üstünden 5 dolu dolu yıl geçti. Zerre aşamadım bu durumu. Üstelik acıları her daim büyüdü.

Koca, koca insanlar bunu atlatamıyorken, 6 yaşında annesini kaybeden bir çocuğun bu travmayı atlatmasını beklemeyin.
Okullarda her daim anne, baba, çocuk mutlulukları işlenirken o çocuk annesizliği nasıl yaşıyordur biliyor musunuz?
Her gün anneleriyle okula gelen arkadaşlarını gördüğünde sizce ne hissediyordur? Şimdi birde üstüne, annesinin yerini alacak biri geliyor. Buyurun buradan yakın.

Yapmayın Allah aşkına. 11 yaşındaki bir çocuğu bu derece kıskanmaktır sizinki.

Bence profesyonel bir hizmet almalı o çocuk. Ancak bu şekilde babası ile yatmaktan vazgeçebilir.

Buraya böyle bir konu açmakla hata ettiniz, insanlar konuyu çözümlemek fikir üretmek yerine üvey anne damgasını yapıştırıveriyor. Herşeye de duygusallığı karıştırmasak da dertlere ortak olmaya çabalasak , asıl konuya odaklansak daha yararlı olacak.

Fikrimi de söyleyeyim; bu evliliği yaparsanız ilerde çok büyük sıkıntılar yaşayacağınızı düşünüyorum. Tecrübeli biri olarak denginizle evlenmenizi tavsiye ederim. 11 yaşında ergenliğe girecek bir çocukla uğraşmak için çok gençsin yazık etme kendine.

Son düzenleme:
Psikolog değilim ama çocukta kaybetme korkusunu çok yoğun hissettim ben ve evet bu yüzden destek almalı çünkü normal değil. Aslında normal değil demeyelim de düzeltilmesi gereken bir sorun. 5 yaşında ölüm çok ama çok ağırdır fakat maalesef ki annesi bir daha geri gelmeyecek ve muhakkak babasının da kendisine ait bir hayatı olacak. Bu durumları sağlıklı karşılayıp, doğru tepkiler vermesi için uzman yardımı şart. Çocuk babaya bağımlı ve sebep gayet anlaşılır. İleride hem babası hem kendisi için sorun teşkil eder. Müstakbel eşinizle konuşup çocuğu bir an önce iyi bir pedagoga yönlendirin. Aksi halde ileride en çok kendisi zorlanır.

arkadaşlar , kıskançlık üvey anne tripleri vs değil yai itibariyle yalnız yatması gerektiğini savunuyorum sadece , ayrıca çocukla aram çok iyi telefonuna bile beni annem diye kaydetmiş tabiki anne acısı yaşıyor zaman zaman ama bu durumu benimle doldurmaya çalışıyor babasıyla evlenip bir aile olalım en kısa zamanda diye can atıyor konu çok farklı yerlere gitti bazı arkadaşlar anlamış asıl sorumu yinede teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…