11 yaşında erkek çocuğun babasıyla uyumak istemesi

5 yıldır birlikte uyuyorlarmis buna elbet bir gün son verilmesi gerek ama bunu yatağında yat gibi değil de ,uzman eşliğinde olursa daha rahat olur ve sizde lütfen eş adayınız ile bu sebepten ötürü tartışmayın .Çocuk gerçekten çok zor bir durum bir kayıp yaşamış zaten babasının evlenmesini bile şu an kayıp olarak görüyor olabilir .İç dünyasında ne yaşıyor hiç birimiz bilemeyiz .

Hayir yani baba tekrar evlenebilir, arada 5 yil geçmis fakat bu 5 yil çoçugu için birsey yapmamis. Yada "benim evlenmemi çoçugum nasil karsilar, ne yapabilirim" diye düsünmemis.

Zaten toplumumuzda kim çoçuklari ve psikolojilerini gerçek anlamda düsünüyor ki? Burdada mesela konu sahibi taslandi. E ama gerçekten beraber uyumak iyi bir sey degil. O çoçugun psikolojisini kimse tam düsünmüyor. Sadece acimak ve demogoji. O çoçugun buna ihtiyaci yok. O çoçugun psikolojik destek ve özgüvene ihtiyaci var. Baze seyleri yanliz basina asabilecegini ögrenme ihtiyaci var.

Sanki beraber uyumak ile anne acisi gidiyormus gibi. Beraber uyusada, uyumasada, o aci daima o çoçugun içinde kalacak ne yazikki.

Bende annemi kaybettiğimde babamı kaybetme korkusu yaşıyordum.Bazı geceler halamda yalnız uyurken garip garip nesneler görüyordum ki hala unutmam.Daha yeni geçti sayılır bu korkum.Çocuk yaşta kaybettiğim için takıntı hastalığıyla mücadele ettim.Yaşamayan bilemez.

Evet... 31 yıl boyunca yatmadım, yatsam da bu anormalliğimi göstermezdi.

Bence uzmandan yardim alınmalı. Ancak siz bu konuya müdahil olmamalısınız bu sefer sizin için babası ondan vazgeçiyor gibi bir algı oluşur. Kendi iyiliği için bu gerekli bence. Belli ki çocuk hala annesinin acısını atlatamamış o süreçte bir yardim alınmış mı peki ?

Evet ilk vefat ettiği süre içinde bir kaç kez seanslar olmuş ve herhangi bir sorun görmemiş doktor zaten bir kere bile anneyle ilgili bişey demedi bahsetmedi o sadece bı aile olmamızı istiyor sanılanın aksine babayla yatmak istiyor bunun dışında bı sorun zaten yok ev içinde onu üzücek veya kıracak okul toplantılarına bile beraber gidiyoruz beni istememesi sevmemesi gibi bı durum yok aksine herşey çok güzel sorduğum soru odasında değilde çoğu zman babasıyla yatmak istemesiydi bu kadar

En son çocuklar geliyor halbuki hepimiz canımızı veririz(!) ama gerçek nlamda vakit ve emek vermiyoruz

Bence gösterir. Nasil bir erkek, annesi ile yatmasini normal karsilamiyorsak, bir kadin içinde ayni sey geçerli bence.
O size göre anormal :)
Bana ve benim gibi düşünenlere değil.
Ben babamla yatıyorum demedim, annemle uyuyorum bazen dedim.
Kaldı ki babamın kucağına da yatabilirim de, sarılabilirim de. Yanına da uzanabilirim.
Bu sapkın olunduğunun göstergesi değil, eğer bunu kastediyorsanız.
Ha ailemde kaldığım zamanlarda hala annemle uyuyorum :)
Anneme sarılıp yatmanın nesi anormal? Annenize hiç sarılmıyorsunuz galiba.
Sizin için üzüldüm.

Yoo ben annem ile yattigimda oldu fakat tek tük.
Ha annem ile sarilmayiz dogru. Zaten bu aralar annem ile aram hiç degil (sarilmadigindan degil, baska olaylar var).
Hani üzülebilirsinde.

Bende çokça babamin yanina uzandim, babam saçlarimi oksadi. Ergenligimi geç, yirmi yaslarimda bile böyleydi (babam ile iliskim her zaman daha iyiydi).

Ancak sik sik hatta her gece anne ile beraber yatmayi dogru bulmuyorum. Ha anne ha baba fark etmez. Dedigim gibi, arada böyle keyif yada ne bilim kardesler gelmis heb beraber yatalim yada misafir gelmis mecburiyet felan tabiki olur. Sorun her gece her gece olmasi bence normal olmayan.

En son çocuklar geliyor halbuki hepimiz canımızı veririz(!) ama gerçek nlamda vakit ve emek vermiyoruz

Iste bizdeki pedagoji "yemedi, yedirim, giymedim giydirdim" halen sürüyor ne yazikki. Ki en en büyük nokta bence manevi doyum. Her çoçuk bir sekile yer içer fakat sevgi, sevkat his etmek, özgüvenli olmak, birseylerin basaracagini bilmek gerçekten farkli ve çok çok daha önemli seyler.

Sen doğru bulmayabilirsin, ben doğru buluyorum.
Normal olan davranış kişiden kişiye göre değişir.
Aile olayı hassas, herkesin üzecek ya da sevindirecek aile hikayeleri olabilir.
Benim Allah'a bin şükür sevgi dolu bir ailem var. Bunun güzelliğini çocukluğum gençliğim boyunca yaşadım.

Ama guzel ablacim, daha 20li yaslarinin basindasin, sen neden cocuklu bir adamla evlenmek istiyorsun? Yani bu sekilde bir aile kurmak cok buyuk, sabir, olgunluk, fedakarlik ister sen genc yasinda neden bu yola giresin? Yol yakinken don bu isten, bu evliligin hicbir oluru yok. Sevgili ATTRAENTE nin yazdiklarini bir daha oku, kendisi de cocuklu bir adamla evlende ama evlendiginde senden 10 yas buyuktu, hayat tecrubesi, iliski tecrubesi vardi neyin icine girdigini biliyordu. Senin ailen ne diyor peki bu ise?

O çocuk kendi çocuğunuz olsaydı bu konuyu açar mıydınız? HAYIR.
Bence siz çocuklu biriyle evlenmeyin o çocuğa yazık.

inşallah duaların kabul olduğu bir saatteyimdir. o kadar içten diliyorum ki inşallah evlenemezsiniz o çocucun babasıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…