11 yaşında erkek çocuğun babasıyla uyumak istemesi

git yatağına yat demekki olmaz.
psikolog lazim.destek lazim.
 
Baba ile yatmasını eş adayınızı kıskandığınızdan değil, çocuğun psikolojik sağlığı için istiyorsunuzdur diye diliyorum
Ebeveyn kaybıbyaşanış bir çocuk için “şu kadar yıl geçti, unuttu gitti” demek ne kdar kolay bizim için. Unutamaz ve şuanda iyice hissediyor o yokluğu. Anne kaybından sonra birbirlerine bağlanmışlar belli ki. Bu ise “ hadi bu gece odanda yat” demek kadar kolay olmayacak çocuk için. Muhakkak çocuğu anlamak gerek. Bazı geceler yatar, ama çocuğun bunu bağımlılık ve ihtşyaca çevirmesi onun kişilik ve ruhsal gelişimi için iyi olmayacak kanaatindeyim. O yüzden tez zamanda hem çocuk için hem de sizin daha sağlıklı bir evliliğinizin olması için çocuğu güçlendirmek gerek.
 
Çocuk algısı ;
1) anneyi kaybettim ( oldukca travmatiktir-aşmış denilemez)
2) şimdi de babam gidiyor .

Yapılacaklar
: Çocuk -ergen klinik psikoloğuna başvurup “Bilişsel Davranışçı Terapi” almak. Önce YAS süreci değerlendirilir daha sonra ayrılık ve kaybetme anksiyetesi üzerine çalışılır.
İyi günler :)
 
Öyle demeyin. Herkes aynı değil ki. Sadece dogurmakla anne olunmuyor.

Merhamet, çocuk sevgisi varsa kişide bazen gerçek anneden daha iyi bakabiliyorlar , bakanlar var.

Annesizlik zor yine de.

Tabi ki öz annesi kadar iyi bakmaya ve bag kurmaya çalışan kadınlar var. Onları katmıyorum zaten.
 
Çocuğun iç dünyasında halledemediği sorunları, korkuları var. Çok zor bir şey yaşamış. Annesizlik çok zor. Bir yetişkin olarak bile annemin yokluğunu derinden hissediyorum. Eksik hissediyorum. Çocuk içinde kimbilir neler yaşıyor. Bence çocukla ilgili bir uzman yardımı alınmalı.
 

Diyorlar ya annesi olmazanin kimsesi yok diye. Dunyada insani annesi kadar dusunen kimse yok, yeri geliyor baba bile zalan.
 

Peki bunun iyi oldugunu düsünüyormusun? 31 yil boyunca ebeveyn ile ayni yatakta yatmak?

Yani bir erkek bunu dese "31 yildir annem ile ayni yatakta yatiyorum", hepimizin tuhafina gitmezmi? Hata çogu insan "bunun ile evlenmez" bile derdi.

Taslamak istemiyorum ancak gerçekten çok tuhaf bu kadar yil anne ile uyumak.
 
Çocuğa da hak veriyorum size de... Ama evlilik sonrası yine de, biraz daha tolerans gösterebilirsiniz elde avuçta sadece babası kalmış yavrunun. İnanın sizi kabul ettikten sonra kendisi de vazgeçecektir. Vazgeçmezse de psikolojik destek ile çözebileceğinizi düşünüyorum bu durumu.
 
Ben otiziki yasinda hala ara sira annemle yatiyorum :)
 
Ben de öğrenim aralarım hariç yaz tatilleri ve kış tatillerinde daha doğrusu liseye kadar annrmle yattım. Üni bitip evliliğe kadar 1 yıl yine annemle yattım. Erkek çocuğa anne kız çocuğuna baba olsaydı belki absürt olurdu ama bende bi sorun olmadı . kızım şimdi 16 aylık ne zaman istese yanımızda. Ven de rhat uyumayı özledim ama onu da geri çeviremiyorum. Bilmiyorum belki onun açısından sorun olduğunu görürsem elbette ayırırım zor da olsa. Ama burda kadın sırf sevgilisini kıskanıyor diye yapıyor bunu.. Hani gelip siz ne düşünğrsünğz bu konuda demiyor illa da ayrılacak sevgilim ayırmıyor ne yapayım diyor.. 11 yaş büyük bi yaş değil. Yeğenlerim var annelerine sarılmak için gözlerinin içine bakıyor ama yengemin ve ablamın daha sebepsiz sarılıp öptüklerini görmedim..
 
Anne vefat etmiş ,baba yeni bir evlilik yapacak çocuk için yeterince zor bir durum .

Ama bu durumun aşılması lazım,çocuğun tekrar kendi sosyal çevresine sönmesi lazım.5 sene çok uzun bir süre ve uzman desteği lazım.

Konu sahibi sizin aranız nasıl cocukla ?
 

Kusura bakama ama bana cidden normal gelmiyor. Hani arada misafir olur birsey olur, abla ile anne ile uyulur fakat her gece her gece normal degil. Yetiskin bir insanin ebeveyn ile yatmasi normal degil. Bunu sirf kadin diye normallestirmemek lazim. Bir erkegin, evlenecege güne kadar babasi ile yatmasi nasil anormal ise, bir kadin içinde öyledir.

Ve 11 yasindaki çoçuk gayet tek basina yatabilir. Zarar zaten bariz hemen görülmez ki, yillar sonra etkisini görürsün. Ha tabiki çoçuk korktugunda, birsey oldugunda babanin yataginda yatabilir fakat bu her gece olmamali.

Konu sahibi kim bilir kiskançliktan, kim bilir normal çift hayati yasamaktan dolayi böyle yapiyor ama neticede yapmasi iyidir. Cok daha önce müdahale edilmeliydi. Evet çoçuk annesini kaybetti ve bu çok aci bir olay. Ancak bu olay ile yasamanin çözümü her istegine evet demek degildir. Baba ile beraber yatmak degildir.

Annesini kaybettiginde bile psikologa gitmeliydi. Baba pedagog destegi ile hangi sekilde bas edilmeli diye arastirmaliydi. Kesinlike evlenmeden çoook daha önce. Neticede esinden bekleyemez her gece küçük bir çoçuk ile yatmasini. Yani çoçugun yaninda yatmasini dogru buluyorsa (ki degil), o halde evlenmeyecekti.

Yani babada dogru seçim yapmiyor. Cocugu düsündügü yok, esini düsündügü yok. Kendi keyfi yerinde diye baze seyleri sürdürüyor.
 
Baba doğru seçim yapsa oğlundan 10 yaş büyük kız çocuğuyla mı evlenir? Bazılarının çocuk umrunda değil ki? Bizler olması gerekeni söyleriz ama adam da yapması gerekenin demek ki hiçbirini yapmamış ki iş buraya kadar gelmiş. 5 yıl çocuğun terapi alıp yol katetmesi için uzuun bi zaman. Evet acısı baki kalır ama destekle baş edebilmeyi öğrenebilirdi belki. Ama anlıyoruz ki hiçbir şeyin normal değil. Adam sevgilisinin lafıyla çocuğu uzaklaştırıyor kendi isteğiyle çocuğunu düşündüğü için değil. Olan yine çocuğa olacak yani
 
Çocuğun duygu durumunda bozukluklar olabilir, anne acısını atlatmış gibi konuşuyorsunuz da, ne bileceksiniz çocuğun içini? Ben 16 yaşımda kaybettim annemi, üzerinden 20 yıl geçti, iki çocuk anası kadınım, atlattım diyemem. Kolay mı? Bir de 11 yaşında, annesine doyamamış bir yavrudan bahsediyoruz. Neyse... Psikologa gidilmesi, yardım alınması gerekiyor bence ama bunları oğluyla konuşması gereken kişi babası oluyor, evlilikten önce çocuğunun ruh halini düşünmesi gerekiyor. Sizin haddinize değil yani kendi odanda uyu demek. Babada da büyük hata var ama, bunu sizin konuşmanıza sebep olduğu için.
 

Bu dediklerin hepsine katiliyorum. Zaten asil demek istediklerim bunlar. Hani beraber uyumak bir çözüm degil. Babasinin çoçugunu düsündügünden degil.

Zaten kiz 22 yasindaymis. Konu büyük ihtimal ile fake olabilir fakat ölüm gibi büyük birsey nasil atlatilir asil toplum olarak konusmamiz, tartismamiz lazim.

Ve eger gerçekse, o çoçuk için bende üzülüyorum. Gereken terapi, destegi almadigi için. Babasinin keyfinin kurbani oldugu için. Ah iste ah.
 
Baba önceliği çocuğa vereceğine bu süreçte büyük ihtimal çıtır kız avlamaya vermiş.. Böyle olunca da babaya ne yapılsa haktır. Kız ne derse yapacak da işte ortada küçük bi yavru var bilmiyorum umarım korktuklarımız başına gelmez...
 
Abaartiyorsunuz tabikide o çocuk ergenlik çağına geldiğinde zaten bu alışkanlığını bırakır kaldık annesini kaybetmiş psikolojik travma geçirmiş olabilir yanlız yatamıyor olabilir birakin babasiyla uyusun bunun nesi yanlış senin çocuğun anne korkuyorum diye gelse deri odasına yollayabilcekmisin onu düşün evlat bu kiyamiyodur babası
 
Telefonuna annem diye kaydetmiş beni , aramız çok iyi şuan için abla diye hitap ediyor ama anne demek isterse engellemem gerçekten şuan bile bı aile gibiyiz bı problemimiz yok üvey anne ilan edildim hiç alakası bile olmayan bi durumdayiz şaşırıyorum tanımadan yargılamak çok basit insanlar için benim sorum psikolojisi için iyi değil ön ergenlik dönemindeki çocukların ebeveynleri ile uyumak istemesi diye bı yazı okumuştum ve o yüzden böyle bı soru sordum çok farklı yerde konu şuan
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…