11 yılda değişmeyen birden değişirmi?

gibigibi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
832
268
103
Eşimle 7 yillik evliyiz 4 yillik sevgililik dönemi toplam 11 yil. 11 yilda hep ayni hatalar umyrsamazliklar aorumsuzluklar şimdi boşanmak istiyorum ama üzülerek oğlumu öne atarak engellemeye çalisiyor. 11 yilda degismeyen 1 günde değisirmi??

Eşimle 7 yillik evliyiz 4 yillik sevgililik dönemi toplam 11 yil. 11 yilda hep ayni hatalar umyrsamazliklar aorumsuzluklar şimdi boşanmak istiyorum ama üzülerek oğlumu öne atarak engellemeye çalisiyor. 11 yilda degismeyen 1 günde değisirmi??
Bir insan 7sinde neyse 70nde de odur ..
Sadece degismis gibi yapar ama degismis olmaz ..
Neden bosanmak istiyorsunuz peki detay verseniz daha saglikli yorum yapabiliriz

ağaç yaşken eğilir, sonra eğmeye kalkınca küt diye kırarsınız:bicak: değişmiyorlar, bunları donanımlı almak gerek:işsiz:

Burada yas onemli , 18 yasinda evlendiyseniz zaten 18 den 29 a kadar cok degisir insan , olgunlasir , buyur ama belli bir yastan sonra degisim yavaslar
Ama 11 yildir ayniysa 1 gunde degismez

Şu kısma katılmıyorum. Karakteri neyse odur insan. Asla tam anlamıyla değişmez. Törpüler sadece biraz oda eninde sonunda yine ilk bulduğu yerden sızıntı verir.

Bilincli bir insan sizinti vermez , ben kendimi cok iyi taniyorum , kotu huylarimi degistirdim seneler icerisinde , insan degisebilen bir canlidir sadece o bilincte ve olgunlukta olmasi gerekir

Değişim çok, kişisel bence.
"Bir insan kesinlikle değişmez"
veya
"insan istese değişir"
diye keskin cümleler kuramam açıkcası.
Değişebilir derim sadece. Bazı huylarımızı törpüleriz, neden değişmemiz gerekiyor, değişmemizi kim istiyor, değişirsek ne vaad ediliyor bunlar önemli.
Ben kendi adıma son yıllarda değiştim. Eşimin sevmediği kötü huyumu baya törpüledim. Çok da iyi ettim mesela.
Ama istemek lazım.

Şu kısma katılmıyorum. Karakteri neyse odur insan. Asla tam anlamıyla değişmez. Törpüler sadece biraz oda eninde sonunda yine ilk bulduğu yerden sızıntı verir.
Çok değişen insanlara tanık oldum açıkçası . Kendim içinde geçerli bu . Insan isterse değişir .
Ama birileri yanında kalsin diye kendisi için gerçekten doğru olduğuna inanırsa değişir.

Adam 11 yıldır değişmemiş hala 1 günde değişir mi diyorsunuz. Kimsenin değişmeyeceğini anlamanız için daha kaç yıl geçmesi lazım?

Ben degisim konusunda bu kadar katı degilim. insanlar degisebilir bence. zaman degisiyor, teknoloji degisiyor, mevsimler degisiyor insan niye degismesin?

Ama kocaman bir parantez acmak istiyorum bir insan ancak kendi isterse degisebilir. Kendi istemezse siz istediginiz kadar diretin değisim zor.

Ben değiştim. iki, uç sene önceye göre aynı değilim. Hataları, kusurları olan bir insan oldugumun farkında olup ona göre degisimimi başlattım.
Egosunu kırması lazım en başta insanın degisebilmesi için. Benlik duygusunu beslememesi lazım.

Adamla 4 yıl çıkmışsınız, bu sürede ne olduğunu görmediniz mi?
Üstüne evlenmiş ve onun da üstüne çocuk yapmışsınız.
Tüm bu olumsuzlukları size şimdi göstermedi herhalde.
Bile bile lades demişsiniz. Bari çocuk olmasaydı iyi olurdu.

Ama benim hayat tecrübem bana şunu göstermiştir, huylu huyundan vazgeçmez.

Back
X