12. Sınıfın 2. Dönemi açığa gecmek mantıklı mı

Emily19

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
491
416
33
Merhaba. Ben 12. Sınıf öğrencisiyim ve 2. Dönem açığa geçmeyi düşünüyorum. Aslında birden çok sebebim var. Birincisi okul bana hiçbir şey katmıyor boş boş gidip geliyormuş gibi hissediyorum . Sınıfımda yalaka çok bir türlü odaklanamıyorum. Sürekli hocalara yalakalik yapıyorlar. Ders kaynıyor . Çok zamanımı alıyor birde . Okuldan geldigim zaman bedenen değil de zihnen çok yorgun oluyorum . Sürekli ben bu salakların içinde ne yapıyorum diyorum . Zaten haftada 2 gün dershaneye gidiyorum biraz da ona güveniyorum aslında. Sizce açığa geçmek mantıklı mı yoksa görmezden gelip önüme mı bakayım. Evde ders çalışacağıma da inanıyorum.

Merhaba. Ben 12. Sınıf öğrencisiyim ve 2. Dönem açığa geçmeyi düşünüyorum. Aslında birden çok sebebim var. Birincisi okul bana hiçbir şey katmıyor boş boş gidip geliyormuş gibi hissediyorum . Sınıfımda yalaka çok bir türlü odaklanamıyorum. Sürekli hocalara yalakalik yapıyorlar. Ders kaynıyor . Çok zamanımı alıyor birde . Okuldan geldigim zaman bedenen değil de zihnen çok yorgun oluyorum . Sürekli ben bu salakların içinde ne yapıyorum diyorum . Zaten haftada 2 gün dershaneye gidiyorum biraz da ona güveniyorum aslında. Sizce açığa geçmek mantıklı mı yoksa görmezden gelip önüme mı bakayım. Evde ders çalışacağıma da inanıyorum.
Okul hiçbir şey katmasa bile hayatına düzen disiplin katar, motivasyon ve sosyallik sağlar. 2 gün dershaneye gidip evde çalışmakla patlarsın sınavda.

Okul hiçbir şey katmasa bile hayatına düzen disiplin katar, motivasyon ve sosyallik sağlar. 2 gün dershaneye gidip evde çalışmakla patlarsın sınavda.
Söyledikleriniz bizim sınıf için geçerli değil inanın.

Açığa çıkmak ne demek? AÖL'e mi geçeceksiniz yani?
Okulun son ayları arkadaşlık için değerli oluyor. Herkeste aynı değildir ama lisenin yeri bir ayrı. Sonra insan mumla arıyor. Bunu da unutmayın derim. Bu durumu aslında müdür yardımcısıyla görüşseniz? Sınıfı uyarır belki de biraz düzelme olur. Belki sınıfınızı değiştirirler. Düzelme olmayacak gibiyse açığa çıkacağınızı (?) söylersiniz. Giderayak okul da kötü hissetsin.

Söyledikleriniz bizim sınıf için geçerli değil inanın.
Söylediklerim sınıftan bağımsız, okul disiplininden bahsediyorum ben. Sabah kalkma alışkanlığı sınıftan bağımsızdır okulla alakadır misal bunun gibi. Evde kendi başına olmuyor.

Dershane günlerini artırıp, evde de kesinlikle çalışabileceginize inanıyorsaniz açık liseye geçin. Akademik olarak bir hedefiniz varsa günümüz de birçok genç sizin gibi yapıyor.

Yıl sonu balosu, yıllık vs konularına katilmayacaksan açığa geç. Ama ileride pişman olurum dersen kal sınıfında.

Bunu yapan çok öğrenci var diye biliyorum. Ama benim öğrencilerim sorsa önermem. Ciddi bir öz disiplin isteyen bir süreç olacak sizinki. Erken kalkıp planlı programlı ders çalışabilecek misiniz? Okul biraz düzeni sağlıyor, arkadaşlarla sosyalleşmek bazen kafa dagitmak vs için iyi oluyor. Dershane öyle değil mesela. Hep ders sınav odaklı olduğu için daha çok boğulabiliyorsunuz. Ara tatilde bir program oluşturup deneyin. Ders çalışma rutini oluşturabiliyor musunuz bakın bir. Duruma göre bakarsınız.

Bizim aile de 4 genç var bu sene sizinle akran.

dediğiniz gibi okul bize birşey vermiyor diyerek bu sene 2 si açığa geçti. dersane ile devam ediyor.

2 si okul + dersane olarak devam ediyor.

Ancak anlamadığım şey okulun nasıl birşey katmadığı

ders işlenmiyor mu ?

konu anlatımı + test çözümü yok mu ?

Bizim gençler bunu söylüyorlar

Oğlum Üniversite 5. senesi ama son ana kadar ders işlediler.

5 yılda ne değişti bu sistem de

Bunun için en doğru kararı siz vereceksiniz.

2 farklı yerden (okul+dersane) konu anlatımı deinlemek ve test çzömek daha mantıklı .

hayırlısı olsun hakkınızda

Lisede öğretmenim. Son yıllarda özellikle pandemiden sonra 12. Sinifta açığa geçen çok ogrenci oldu. Daha çok sınava odaklanmak için. Açığa geçersen yine mezuniyete yıllığı katilirsin ama mezun olduğun okulun ismi diplomanda yazmayacak. Eger netlerin şuan iyi ve okulu zaman kaybı olarak görüyorsan geç. Ama hayaline ulaşman için nelerin yeterli değilse ve mezuna kalma durumun da varsa geçme. Yıllardır 12. Sınıflara rehberlik yapıyorum tecrubelerime dayanarak söylüyorum. Özelden okul türünü ve netlerini de yazarsan daha çok yardımcı olabilirim.

Açığa gećince okul puanı alamiyorsunuz diye biliyorum. Ikinci donem cogu sinif arakadaşiniz derse gelemz zaten. Hocalardan izin alip bos sınıf ya da kutüphaneye gidip ders çalisin. Evde bir iki hafta sonra geç kalkmaya baslarsiniz verimsizlesir. Okul puanı da iyi bence bir puan bir puandır malum.

lisede iken, okul başarı puanının da kalkmasıyla, bizim sınıfta da bazı arkadaşlar açık liseye geçmeyi düşünmüştü dershaneye ve soru çözmeye daha çok ağırlık verebilmek adına, hem de zorlu sınavlarla uğraşmamak işin. zira okul dershane müfredatının gerisinden geliyordu. ama okuldaki öğretmenlerin ders saatlerini etüte çevirmesiyle arkadaşlar da bu düşüncelerinden vazgeçtiler. ama zaten bu insanlar nerdeyse haftanın her günü dershaneye gidiyordu, zihin yorgunluğu diye bir şeyden bahsettiklerini hiç duymadım zaten zihinleri hep meşguldü soru çözmekle. keza hepsi de ankarada tıp fakültesi kazandı.

tavrınızdan, az dershane mesainizden yola çıkarak size okulu bırakmamanızı öneririm. etrafınızdaki insanların hor görmek işinize yaramaz; siz okulda yalnızca derslere yoğunlaşın, boş vakitleri soru çözerek değerlendirin, dershane günlerini artırın. bırakın herkes salak olsun siz olmayıverin

Haftada iki gün dersane okulda ders görmeyen öğrenci için yeterli değil. Sabah okula gider gibi kalkıp dersin başına otururum dersen sen bilirsin. Ya da haftaiçi dersane etüdüne falan gideceksen olabilir .Devamsızlıktan kalacak durumdakileri biz açık liseye yönlendiriyoruz daha çok.

Gormezden gel artik..12.sınıfın son donemi artık dogru duzgun ders islenmiyor..Herkes test cozuyordu..Dershane odaklı oluyor...Evinde olsa o saatte kalkıp inan kendini acamazsin zor yani ...Ben okulda ve dershanede daha iyi verim alıyordum...Evdeyken ayy mis gibi yagmur havası az daha uyumaliyim vs.derken olmuyor...

Bu ara çok popüler heralde. Hatta karşıma birkaç sayfa çıktı, açıktan okuyan kız 'sabahim nasıl geçiyor ' diye video çekmiş,sabah hava aydınlanmadan kalkıp namaz kilip spor yapıyor, sağlıklı kahvalti yapıp kendine smotthie hazırlayıp kütüphaneye geçiyor,oradan dersaneye gidiyor, etute giriyor, eve gelip yemek yiyip odasında ders çalışıyor .
Tüm bunları yaparken de ikide bir reels faaln çekiyor, Instagram'da da epey takipçisi var reklam yapıyor😳😳 kızın altında bir sürü yorum var 'ben de açığa gitmek istiyorum' diye. Ama muhtemelen buna özenip açığa giden insanlar her gün camis gibi 12de kalkıp hava soğuk diye dersaneyi bile ekecek hale gelecek, çünkü ev insanı içine çeken bir şey, dışarda üç işi olan dorduncuye de kalkar gider ama evde hiç işi olmayan kolay kolay o eşiği geçip de üstünü giyinip gidemez. Ben de bir süredir işsizim,kendimden biliyorum:)
Onun dışında evde çoğunun küçük kardeşi,dirdirci annesi ,salondan yüksek ses yayın yapan 7 24 açık tvsi falan vardir. Yani özenip özenip açığa geçen çoğu insan geleceğini karartacak. O Instagram'da reklamini yapan kız da istediği yeri kazanamasa bile reklamlardan aldığı parayla rahatça özel unide okuyacak, prenses gibi yaşayacak:)

Bence siz de reklamlara aldanmayın, okulunuza gidin. Haftada iki gün dersane ile hiç bir şey olmaz.

Back
X